Blog bejegyzés

Mérkőzés összefoglaló: PAOK 0-1 Chelsea

Megérdemelt győzelemmel kezdtük idei európai kupaszereplésünket, miután Willian korai góljának köszönhetően mindhárom pontot elhoztuk Görögországból.

Cech-Azpilicueta-Ivanovic-Cahill-Ashley Cole-Lampard-David Luiz-Ramires-Mata-Oscar-Torres. Így álltunk fel a legutóbbi Európa Liga mérkőzésünkön, ami nem mást volt, mint a 2013-as finálé a Benfica ellen. Sok idő telt el azóta. Ezen a mérkőzésen mindössze már csak Azpi, Cahill és Luiz lehetett volna ott a kezdőben, ám a spanyolt vélhetően pihentetés céljából “jegelte” Sarri mester, míg angol középhátvédünk idén először került meccskeretbe, ám szerepet nem kapott a mérkőzésen. Luiz pedig Kovacic-csal, Hazarddal és Emersonnal egyetemben nem volt ott az utazó keretben.

Mindezek ellenére igen erős kezdőcsapatot állított össze a mérkőzésre Maurizio Sarri, hiszen a mindössze az eddig kevesebbet játszó Christensen, Zappacosta és Barkley volt ott a megszokott tizenegyhez képest. Továbbá ott volt Morata is, így nagy valószínűséggel a West Ham ellen újra Giroud lesz ott a pályán.

Ennek megfelelően jó iramban kezdtük a találkozót, aminek már a 7.percben meglett az eredménye. Barkley iramodott meg a félpályánál, majd könnyedén lerázta magáról a védőjét, nagyszerű kiugratását pedig az ezen a mérkőzésen a csapatkapitányi karszalagot viselő Willian váltotta gólra.

A gól után is támadásban maradtunk, ám nem sikerült megduplázni az előnyt. Elől Morata sajnos újfent helyzetek garmadáját puskázta el, ezek közül legalább egyet illett volna gólra váltania.

A félidő végéhez közeledve, egy gyönyörű kontra végén, Alonso ugratta ki remek ütemben Pedrót, aki ezúttal a Huddersfield elleni meccsel ellentétben “erőből” próbálta megoldani a szituációt. Talán ha úgy alányúl a labdának, mint az első fordulóban, megnyugtató előnnyel mehettünk volna a szünetre…

A második félidőben sem változott a játék képe, továbbra is mi támadtunk, ám erőfeszítéseinket nem koronázta siker. Főleg Pedro volt elemében, ám sem ő, sem senki más nem volt képes bevenni újra a görögök kapuját, pedig minderre Moratának, Alonsonak és Williannek is jó esélye kínálkozott. A félidő közepe táján valószínűleg a hétvégi mérkőzésre való tekintettel, Alonso és a most egy kicsit szürkébb Jorginho hagyta el a pályát, helyettük Azpi és az idei szezonban tétmeccsen először pályára lépő Fabregas érkezett. Azpilicueta beállásával a karszalag is hozzá került.

A mérkőzés azonban továbbra is hasonló mederben csordogált, a görögök első kaput eltaláló lövését a 85.percben jegyezhettük fel. Az utolsó 10 percre egyébként Giroud is beállt, a szokásoknak megfelelően Moratát váltva, akinek erejéből az este folyamán kihagyott helyzetekre és egy lesgólra futotta.

Összességében azt lehet mondani, hogy profin lehozták a meccset a fiúk, annyit adtak ki magukból amennyit kellett. Most nem volt szemkápráztató játék, de nem is ez volt most a legfontosabb, hanem hogy továbbra is lendületben maradjunk, és győzelemmel nyissuk az EL csoportkört is. Ez sikerült, így megőriztük 100%-os mérlegünket, immáron 6 meccset számláló győzelmi szériát tudhatunk magunkénak és nagyszerű lenne, ha mindez vasárnap fél 5 tájékán 7-ből 7-re változna. Ez azt jelentené, hogy tovább tapadunk a Liverpoolra, akikkel a jövő héten kétszer is megmérkőzünk. Először szeptember 26-án lesz jelenésünk ellenük az Anfield Roadon 20:45-ös kezdéssel a Ligakupában, majd szombaton, immáron hazai pályán fogadjuk őket egy nagyon fontos bajnoki mérkőzésen fél 7-es kezdéssel.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com