Blog bejegyzés

Mérkőzés összefoglaló: Chelsea 3-1 Crystal Palace

Döcögősen indult a mérkőzés és a vendégek a bekapott gól után sem adták fel, de Hazard ellen már nem volt ellenszere a Hodgson-csapatnak.

Immáron 11 mérkőzés óta veretlen a Chelsea a bajnokságban, amivel sikerült beállítani a korábbi rekordot, ráadásul ezzel a győzelemmel egy helyet is sikerült feljebb kúszni a tabellán.

Morata duplája és Pedro gólja győzelmet ért a déli szomszédok ellen, ám közel sem volt diadalmenet a londoni rangadó.

Sarri már a mérkőzést megelőzően jelezte, hogy Hazardt csak szükség esetén küldi pályára, így a Burnley elleni kezdőt láthattuk újra a pályán.

A Palace múlt héten hazai pályán játszott döntetlent az Arsenallal és mindössze egyetlen helyen változtatott Hodgson – Ayew helyett Meyer került a csapatba.

A mérkőzésnek úgy mehettünk neki, hogy egy esetleges győzelemmel egy szinttel feljebb léphetünk a képzeletbeli dobogón, köszönhetően a Liverpool döntetlenjének az Emiratesben.

A kezdő sípszó előtt természetesen 1 perces néma gyásszünettel emlékeztek a játékosok a leicesteri helikopter tragédiában elhunytakra.

Nem kezdtük öldöklő iramban a találkozót így komolyabb helyzetig sem sikerült eljutni az első 10 percben, miközben a túloldalon Zaha konstans veszélyt jelentett, amint labdához jutott.

A masszív mezőnyfölény gyorsan kialakult, azonban a Palace nagyszerűen felkészült erre a forgatókönyvre és igen élesek voltak, amint labdát szereztek.

20 perc elteltével már kétszer is próbálkozhatott Meyer, előbb a Matthew Harding felső karéjába lőtte a labdát, másodszor pedig David Luizba, így hiába játszott jobban a Palace, nem sikerült megszerezniük a vezetést.

Támadásban egyre több beadás érkezett, aminek viszonylag gyorsan meg is lett az eredménye. Pedro első beadása még nem találta meg Moratát, nem úgy a második, amit kiválóan kezelt le 29-esünk és közvetlen közelről a hálóba vágta a labdát. 1-0.

Percekkel később már 2-0 állhatott volna az eredményjelzőn, de Willian szabályosnak tűnő gólját les miatt érvénytelenítette a játékvezető.

Így maradt az 1 gólos vezetés a félidőben és egyértelmű volt, hogy ezzel közel sincsen vége a mérkőzésnek.

A félelmek 8 perccel az újraindítást követően be is igazolódtak. Milivojevic és Townsend összjátéka elég volt, hogy teljesen összezavarodjon a Chelsea védelem és egyenlítsen a Palace.

Luiz ezt követően összeszedte magát és előbb egy szép mentéssel, valamint egy erős de nem elég pontos fejessel vétette észre magát.

Eljött az ideje tehát, hogy Sarri csatába küldje Hazardt, akivel együtt Kovacic is érkezett. Ez pedig teljesen megváltoztatta a játék képét – ráadásul azonnal.

Hazardnak mindössze 91 másodpercre volt szüksége, hogy komoly hatással legyen a mérkőzésre. A jobb oldalról beívelt szabadrúgása Moratát találta meg a hosszú oldalon, aki a gyengébbik lábával tökéletesen lőtte ki a hosszú alsó sarkot! 2-1.

Igazi kíméletlen befejező csatár mozdulat volt a spanyol részéről, aki elég élénknek tűnt az egész mérkőzésen.

A 70. percre pedig sikerült dűlőre is vinni a dolgot, amikor Alonso lapos beadását Pedro tüzelte a kapuba.

A legvégén Morata megszerezhette volna a mesterhármasát is, ám hiába vezethette egy az egyben teljesen egyedül Hennesseyre a labdát, ahelyett, hogy elhúzta volna a kapus mellett megpróbálta átemelni rajta – sikertelenül.

Következik a fehéroroszországi túra, amivel bebeiztosíthatjuk az Európa Liga továbbjutást a csoportból, hogy a budapesti Videoton elleni mérkőzésnek már ne legyen tétje számunkra.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com