Blog bejegyzés

Mérkőzés összefoglaló: Chelsea 3-0 West Bromwich Albion

Hétfő este sikerült újra mosolyt csalni a Chelsea szurkolók arcára Conte legénységének, miután az első pár perc bizonytalansága után magabiztosan szerezte meg a 3 pontot a West Brom ellen.

7 nap alatt 2 vereség, összesen 7 kapott és egyetlen rúgott gól után finoman szólva sem duzzadt az önbizalomtól a csapat, ráadásul a West Brom rendkívül jó “Chelsea edzőbuktatónak” bizonyult az elmúlt szezonokban, így igen feszült hangulatban készültünk a hétfő esti PL meccsre, hiába a sereghajtó érkezett a Bridge-re.

Olivier Giroud először kapott helyet a Chelsea kezdőcsapatában, Christensen visszatért a csapatba, Morata pedig újra helyet foglalhatott a kispadon.

Hiába kezdte lendületesen a mérkőzést a vendég csapat, Pardewnak gyorsan problémái akadtak, miután Sturridge a második percben levonult a pályáról, miután meghúzódott. A helyén Jay Rodriguez folytatta.

Ő és csatártársa Rondon okozták a kezdeti riadalmakat, és 1-1 helyzettel kis híján túl is jártak Courtois eszén. A túloldalon Giroud és az Alonso helyén játszó Zappacosta veszélyeztetett, de a vezetést nem sikerült megszerezniük a Kékeknek.

Szépen lassan kezdtük átvenni a mérkőzés irányítását, Fosternek egyre többet kellett játékba avatkoznia, azonban a 25. percben már ő is tehetetlen volt. Hazard tökéletesen használta ki Giroud erősségét,  aki háttal a kapunak kapta a játékszert, lehellet finoman tovább is játszotta az akciót végig olvasó Hazardnak, aki kíméletlenül a kapu jobb oldalába lőtt. 1-0.

Láthatóan nagy kő esett le a játékosok szívéről, és elkezdték élvezni a játékot. Giroud kicsit talán túlságosan is, amikor egy ollózó mozdulattal próbálta bevenni a vendégek kapuját, lövése azonban gyatrára sikerült. A gond pedig inkább az volt, hogy Azpilicueta tisztán fejelhetett volna mögötte, amit hangosan szóvá is tett a másod-csapatkapitány.

Percekkel később egy szerencsétlen ütközésnek köszönhetően felszakadt a bőr Olivier fején, így egy hatalmas turbánban kellett folytatnia a mérkőzést, de ez láthatóan nem szegte kedvét. Pedro beadásánál már fejjel próbálkozott a francia, azonban messze kaput tévesztett.

Hogy ne csak a feje fájjon, arról Evans gondoskodott, aki jókorát rúgott Giroud vádlijába, amiért meg is kapta a mérkőzés első sárgalapját.

A második félidőre mindettől függetlenül nem sikerült túlságosan rendezetten kiérkezni, amiből meg is lettek a vendégek lehetőségeik. Courtois kapuja előtt adódtak meleg pillanatok, amit főleg Rondon okozott, ám akármennyire próbálkozott a védelmünk, nem sikerült gólt ajándékozni a West Bromnak.

Egy óra játék elteltével köszönthette újra pályán a Stamford Bridge közönsége Alvaro Moratát, aki beállását követően azonnal egy életerős lövéssel jelezte, hogy a sérülése már a múlté. Foster azonban bravúrral védte a spanyol támadó próbálkozását.

Második próbálkozása talán még közelebb járt a gólhoz, a megpattanó lövés azonban a háló tetejét érte csak – kívülről.

A nagyon fontos második gólra azonban nem kellett már sokat várni, miután Fabregas sarkazása egy védőn irányt változtatva került Moses útjába, aki nem hibázta el a ziccerét. A góljánál pedig csak a hátraszaltója kapott nagyobb ovációt. 2-0.

A megnyugtató eredmény tudatában az egész meccsen kiválóan játszó Hazard új frissességet kapott, és a nap folyamán másodszor hagyta mozdulatlanul Fostert. Ezúttal a kapu másik oldalába, a másik lábával eresztett el egy tökéletes lövést, amivel be is állította a végeredményt. 3-0.

Morata előtt adódott még lehetőség, azonban Foster semmiképpen nem szerette volna, ha góllal tér vissza a pályára a Chelsea rekordigazolása.

Két nagyon fontos hazai mérkőzés vár most a csapatra két különböző sorozatban. Előbb a Hull City elleni FA kupa találkozó, majd a Barcelona elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntő odavágója.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com