Blog bejegyzés

Mérkőzés összefoglaló: Chelsea 2-3 Burnley

Az első félidei fejetlenség után igen kevés esély maradt a pontszerzésre is, így vereséggel kezdtük a 2017/18-as bajnoki szezont.

1998 óta először kezdte vereséggel a bajnokságot a Chelsea. Morata beállása látványosan fellendítette a támadójátékunkat, ám ember- (a végére kettős) és 3 gólos hátrányban már nem sikerült felállni.

A nem túl lendületes szezonkezdés után gyorsan össze kell szednie a csapatot Conténak, hiszen jövő héten már a Tottenham következik a Wembleyben. De előbb nézzük, mi történt pontosan a Burnley ellen.

Ahogy várható volt, Batshuayi megtarthatta helyét a kezdőcsapatban, őt Willian és Boga támogatta a két oldalról. Moses eltiltása miatt nem volt meglepetés, hogy Azpilicueta került ki a jobb oldali szárnyvédő pozíciójába, a felszabadult helyre pedig Rüdiger került.

A lap-lavina már a 3. percben megindult, amikor Marcos Alonsót figyelmeztette a játékvezető. A kezdeti frusztrációból majdnem sikerült gyorsan kikecmeregni, amikor Azpilicueta beadását az utolsó pillanatban sikerült elpiszkálni az érkező Willian elől.

A 14. percben aztán jött a hidegzuhany. Cahill próbált betörni a vendégek középpályásai közé, majd egy hosszan megtolt labdára nyújtott lábbal érkezett. Hiába nem találta telibe Defour lábát, ettől függetlenül láttunk már máskor is pirosat kapni hasonló megmozdulásért. Óriási felelőtlenség volt a frissen kinevezett csapatkapitánytól, amit a reakciójából ítélve ő is gyorsan elismert.

Conte azonnal reagált, Christensen érkezett a debütáns Boga helyére. Hiába voltunk meg tehát létszámban hátul, a csapások sora nem ért véget, hiszen Vokes abszurd körülmények közt vezetést szerzett a vendégeknek. A komplett védelem és Courtois sem állt a helyzet magaslatán, de az egész társaság teljesen hitehagyottnak tűnt.

Willian próbálkozása hozhatott volna vissza valamennyire a mérkőzésbe, ehelyett azonban még két góllal terhelték meg a kapunkat a szünet előtt. Cork élete góljával jelentkezett, majd Vokes maradt újra teljesen őrizetlenül a büntetőterületen belül, amit kíméletlenül ki is használt.

A szünet után kezdett éledezni a csapat, Alonso próbálkozását védte óriási bravúrral Tom Heaton. Conte 60 percig bírta nézni Batshuayi súlytalanságát, úgyhogy elérkezett a pillanat, Morata debütálására. A változás pedig szemmel látható volt, annak ellenére, hogy az első lövése valahol a felső karéjon landolt.

Az Alonso vs Heaton párharcból a második felvonásban is a kapus jött ki jobban, ezúttal Marcos mesteri szabadrúgását piszkálta ki a felső léc alól.

A feszültség tapintható volt a nézőtéren, amivel láthatólag a játékvezető sem tudott kezdeni – a kiállítás jogosságát nem vitatva. David Luiz volt a legfeszültebb, amivel nem, hogy segítette csapatát, de csak átragasztotta társaira is a frusztráltságát. A játékból pedig nem igazán tudta kivenni a részét.

Aztán a 68. percben felcsillant a remény, amikor Morata úgy indult be Willian beadására, mintha évek óta együtt játszanának és parádésan csúsztatott a hosszúba. 1-3!

A közönség – akik végig becsületesen buzdították a csapatot – ekkor szintet lépett a szurkolásban. Ezt látványosan sikerült átragasztani a játékosokra is, és 4 perc múlva majdnem meg is lett ennek az eredménye. Christensen lövésébe azonban még beleért a gólvonal előtt Morata, így a játékvezető érvénytelenítette a találatot.

Ekkor már észrevehetetlen volt, hogy emberhátrányban küzdünk, és láthatóan a játékosok is visszanyerték a hitüket. Kanté próbálkozása még épphogy elkerülte a kaput, pár perccel később azonban teljesen nyílttá tettük a hajrát.

Morata csúsztatására David Luiz érkezett 9-eseket megszégyenítő módon és vágta a hálóba a labdát Heaton lábai közt.

Bár Fabregas második sárgája azt jelentette, hogy 9 emberrel kell befejeznünk a mérkőzést, a pályán ez nem volt látható és kis híján megtörtént a csoda.

Az utolsó pillanatokban egy aprócska szerencsével sikerülhetett volna a feltámadás, ha a kapu előtti kavarodásban jó helyre pattan a labda.

A végeredmény így fájdalmas, de a második félidei játékból lehet némi erőt meríteni. Szükség is lesz rá, hiszen jön a Tottenham elleni rangadó idegenben.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com