Blog bejegyzés

Mérkőzés összefoglaló: Chelsea 2-3 Bayern München

Nem sikerült felállni a Bayern erős kezdéséből, annak ellenére, hogy mindkét félidő végére sikerült átvenni a dominanciát. Sok hiba és késői feltámadás. A végeredmény 2-3.

Elég volt szűk 15 perc, hogy a bajorok 2-0-ás előnyre tegyenek szert, a nagyjából megtelt Nemzeti Stadionban, Szingapúrban. Rafinha kezdte a gólgyártás, már a 6. percben, amit a 12.-ben Müller duplázott meg, sőt a 27. percben, jó 25 méterről kilőtte a bal alsót.

Az első félidőben Marcos Alonso tudott válaszolni, szintén egy látványos találattal, David Luiz megpattanó lövése a kapufáról csorgott ki, majd nem sokkal később Michy Batshuayi tornázta lejjebb a két gólos hátrányt, sajnos már későn, így nem sikerült a bravúros egyenlítés.

A három nappal ezelőtti, Arsenal elleni látványos győzelmünk után két helyen változtatott Conte. Boga szereplése várható volt, mivel Pedro már Londonban lábadozik, Ospinával történő arccsont törését követően. Valamint Christensen kapott bizalmat Luiz helyén, akinek bő két éves tapasztalata van a Bayern ellen a Budnesligából.

Apró változások

Jobban kezdett a Bayern, mindössze 6 perc elég volt a vezetés megszerzésére. Rafinha előtt volt nagy terület, amit be is futott és egy pontos lapos lövéssel, kilőtte a jobb alsó kapufát, ahonnan a kapuba vágódott a labda. Elég volt picivel több, mint 5 perc és már is megduplázta előnyét a német gárda. Ribery futott el a bal szélen és centerezett középre, ahol Müller egyedül érkezhetett és bepofozta a labdát a kapuba.

Sakk-Matt

Nem sokkal később újra büntethetett volna Rafinha, de szerencsénkre a kapu fölé lőtte a labdát.

Szükségünk volt egy kis szusszanásra és nagyobb labdabirtoklásra, amit sikerült is abszolválni a félidő közepén. A pár perces labdajáratásnak meg is lett az eredménye. Boga és Willian váltott két gyors passzt, amiből a brazil tudott lőni, nem sokkal a kapu mellé.

Válaszként, Müller 25 méterről egy védhetetlen lövést eresztett meg, így alig 25 perc alatt csúnya 3-0-ás előnyben voltak a bajorok. Nem éppen olyan kezdés volt, amit vártunk, de ha nem vesszük komolyan a német bajnokot, ne is lepődjünk meg, ha könnyed játékkal, simán lelépnek minket.

A félidő előtt Moses gyűjtött be egy sárga lapot Freidl elleni szabálytalanságát követően, ami remek okot adott a játékvezetőnek, hogy ivószünetre küldje a csapatokat, a fülledt szingapúri napon. Így Contenak is volt lehetősége beszélni a játékosokkal.

A következő lehetőség a Chelsea nevéhez fűződik, amikor is Fábregas ugratta ki Bogat, akinek sikerült a védelem mögé kerülnie, csak addigra Starke közel tudott kerülni a francia támadóhoz és simán betakarta Boga próbálkozását.

Bogabonito

10 perccel az első félidő vége előtt, ígéretes helyen sikerült szabadrúgást kiharcolnia Boganak, de a lehetőséget a falba lőtte Willian.

Innentől jöttek a Kék lehetőségek. Alonso tekert nem sokkal a kapu fölé, aztán Batshuayi tornáztatta meg Starket, Fábregas szögletét követően Cahill fejelhetett tisztán, de bőven a kapu fölé szállt a labda.

A félidő végi kemény próbálkozásoknak meg is lett az eredménye. Moses húzott el a jobb szélen és tudott centerezni, amiről mindenki lemaradt középen. Ezt a túloldalon Alonso köszönte szépen és kapásból, elemi erővel kilőtte a hosszú felsőt. A gólörömnél tisztán levehető volt az arcokról, hogy mindenki tisztában volt, hogy bőven tudásuk alatt teljesítenek és össze kell kapnia magát mindenkinek, hogy ebből még legyen valami.

A második félidőben 10 percig kellett várni az első helyzetre, amit az új Bayern igazolás, James puskázott el. Tiszta helyzetből, viszonylag jó távolságból a kapu fölé lőtt. Ezután két kontra lehetőség is adódott a csapatok előtt. Fábregas kiugratását vadászták le a német védők, illetve James próbálkozását blokkolta Cahill.

Nagyjából egy óra telt el a mérkőzésből, amikor is Morata először léphetett pályára, kék mezben, Bogat váltva, vele együtt Luiz is beállt.

Morata korábbi csapattársa James próbálkozhatott kétszer, az egyik mellé ment, a másikat Courtois védte. 20 perccel a mérkőzés vége előtt Alonso mutatott be egy szép elfutást a bal oldalon, de végül az ígéretes lehetőségből nem lett gól.

Luiz beszállása mindenképp sokat lendített a csapaton. A védelem összeszedettebb volt és többször is volt lehetősége előretörni a labdával, sőt egy megpattanó lövése a kapufáról csorgott ki.

Öt perccel a vége előtt ismét sikerült bevenni a Bayern kapuját. Fábregas szögletét sikerült Moratanak megcsúsztatnia, így a labda pont Michy lábára hullott, aki az ötösön belülről nem hibázott.

Michy formában

A maradék pár percben még a Kékek próbáltak egyenlíteni, de ez már nem jött össze, így maradt a 3-2-es Bayern győzelem. Szombaton az Inter csapatával játszunk.

Chelsea:  Courtois (Eduardo 74); Azpilicueta, Christensen (David Luiz 63), Cahill (c); Moses, Kante,Fabregas (Pasalic 86), Alonso (Tomori 74) Willian, Batshuayi (Baker 86), Boga (Morata 63).
Padon maradt cserék: Caballero, Bulka, Kalas, Clarke-Salter, Scott, Remy.
Gólszerzők: Alonso 45+3, Batshuayi 85

Bayern: Starke (Fruchtl h-t); Rafinha (F Gotze 63), Martinez, Hummels, Friedl; Sanches, Tolisso (Pantovic 63); Rodriguez, Muller (c) (Wintzheimer 80), Ribery (Dorsch 80); Lewandowski (Kingsley Coman h-t).
Gólszerzők: Rafinha 6, Muller 12, 27

Nézőszám: 48,522

 

A mérkőzés összefoglalóját itt nézhetitek meg.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com