Blog bejegyzés

Mérkőzés összefoglaló: Chelsea 2-2 Manchester United

Ross Barkley 96. percben született góljára volt szükség, hogy megmaradjon a szezonbeli veretlenségünk. Pedig egészen másképpen indult a találkozó…

A kezdőcsapatban újra helyet kapott Morata, aki Sarri elmondása alapján az elmúlt heti edzésmunkája alapján érdemelte ki ezt, valamint visszatért Kovacic is Barkley helyett. Rüdigert egészségesnek nyilvánította a stáb, úgyhogy a szokásos hátsó alakzat állt össze a rangadóra.

A túloldalon bőven akadt ismerős arc José Mourinho kezdőjében: Mata, Matics és Lukaku is kezdett.

A mérkőzés nem kezdődött öldöklő iramban, az első lehetőségre közel 10 percet kellett várni, ám Kovacic lövését blokkolták a védők. Hazard folyamatos faragásának korán meglehetett volna az eredménye, azonban az ígéretes helyzetben megítélt szabadrúgást Wilian csúnyán fölévágta.

5 perccel később a túloldalon is megvolt az első lehetőség, Shaw beadását azonban Lukaku fejelte kapu mellé igen ígéretes pozícióból.

Hazard ha nem is pörgött 100%-on, azért így is igen megkeserítette a United védők életét. Egy szép akciót követően azonban senki nem érkezett a jól belőtt labdájára. Luke Shaw mindenesetre szögletre tisztázott, aminek meg is itta a levét gyorsan.

Bár mostanság finoman szólva sem eredményesek a szögleteink, Pogba gondoskodott róla, hogy javuljon ez a statisztika. Mintha teljesen elfeledkezett volna róla, hogy kit kell fognia, így Rüdiger teljesen üresen fejelhetett a kapu jobb oldalába. 1-0!

Bár nem volt kimondottan durva a találkozó, csak úgy röpködtek a sárgalapok itt is, ott is.

A félidő hátralévő részében volt lehetőség megduplázni az előnyt, azonban egy nagyszerű Rüdiger kiugratást követően Alonso nem tudta lekezelni a labdát, pedig gyakorlatilag farkasszemet nézhetett volna De Geával.

Ha nem is teljes gőzzel, de Sarri megpróbálta bevinni a második, megnyugtató találatot is, így maradt a labdabirtoklás, a vendégek részéről pedig a kontrajáték.

Az első félidőt követően úgy tűnt, hogy ha nem is lenyűgöző játékkal, de kézben van tartva a találkozó.

9 perccel a második félidő kezdetét követően azonban jött a hidegzuhany.

Előbb még Arrizabalaga ütötte oldalra Mata próbálkozását, azonban a kipattanót a United gyűjtötte be, és némi szerencsével – két pattanást követően – Martial elé került a labda, aki esélyt nem hagyott Kepának és egyenlített 6 méterről. 1-1.

A gól pedig abszolút felélesztette a Manchester Unitedet, nálunk pedig valahol elfogyott a tempó.

Ennek ellenére majdnem újra meglett a vezetés, ám Willian beadását követően David Luiz tisztán a kapu mellé csúsztatta a labdát.

22 perc maradt hátra, amikor Kovacic helyett Barkley érkezett a pályára, ami majdnem szerencsét is hozott, azonban Kanté lövését gyönyörű mozdulattal hárította David De Gea.

Gyakorlatilag az ellentámadást követően pedig már vezetett is a United. Mata iramodott meg a szélen, tolta el jó ütemben Luiz mellett a labdát, majd készítette le Rashfordnek, aki tökéletesen szolgálta ki Martialt. A francia támadó hibátlanul vette át a labdát, majd egyből a hosszú alsóba vágta azt. 1-2.

A vendégek innentől kezdve minden idegszálukkal az eredmény megőrzésére koncentráltak, néha idegtépő módszerekkel…

Az arcátlan időhúzásnak meg is lett az eredménye. Azpilicueta beadását Luiz a hosszú kapufára fejelte és a kipattanó után még hárítani tudott De Gea, Barkley lövése ellen már nem volt ellenszere neki is, így a mérkőzés utolsó percében kialakult a 2-2-es végeredmény.

Következő bajnoki mérkőzés a Burnley ellen idegenben.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com