Blog bejegyzés

Mérkőzés összefoglaló: Chelsea 2-0 Everton

Gyakorlatilag hiba nélkül, végig kontroll alatt tartva a mérkőzést sikerült begyűjteni szezonbeli második győzelmünket Fabregas és Morata első félidei góljainak köszönhetően.

Nem csak a Nap tündökölt London felett gyönyörűen ma délután, hanem spanyol játékosaink is a Stamford Bridge-en, és az ő közreműködéseiknek köszönhetően magabiztos, 2-0-ás győzelemnek örülhettünk. Lássuk, mi is történt a mérkőzésen.

Pedro és Fabregas is bekerült a kezdőcsapatba, előbbi sérüléséből felépülve, utóbbi pedig eltiltását letöltve kezdhette a mérkőzést a pályán a kezdő sípszókor. A túloldalon Sigurdsson először kezdett a bajnokságban az Everton színeiben, rajta kívül pedig további 4 helyen változott Koeman kezdője a hétfői EL-selejtezőjükhöz képest.

Lendületesen kezdett a Chelsea, Morata korai próbálkozása azonban elakadt egy blokkoló lábban. Willian és Pedro is igen aktívnak tűnt a széleken, az Everton pedig teljesen beszorult a saját kapuja elé.

Idén nem először láttunk Cahilléhez hasonló belépőt Chelsea meccsen, azonban eddig csak a kapitányunk kapott érte pirosat, most éppen Gueye úszta meg sárgával a Fabregasszal szembeni durva belépőjét.

Támadó szekciónk nem állt le, és egy tetszetős támadás végén Pedro már ollózó mozdulattal próbálta meg bevenni Pickford kapuját – sikertelenül.

Egyre közelebb kerültek a Kékek a vezetés megszerzéséhez. Luiz, Willian és Pedro révén is meglehetett volna már, azonban egy viszonylag váratlan forrásból érkezett végül a vezető gól. Willian és Fabregas összjátéka után Morata pörgetette vissza a labdát honfitársa elé, aki nem egyszerű helyzetből gyönyörűen lőtte ki külsővel a hosszú alsót. 1-0!

A nyomás nem maradt abba a vezetés megszerzését követően sem, Kante tett folyamatosan olyan dolgokat, amiket Kante tesz – labdákat szerzett. Fabregas pedig leosztotta azokat a megfelelő helyre. Láthatóan olajozottan működött a gépezet.

Hamarosan meg is lett ennek az eredménye. Alonso valószínűleg már a tenyerét dörzsölte, amikor a 16-os vonalán buktatták Mosest, a játékvezető azonban előnyszabályt alkalmazott, mint kiderült kiválóan. A vendégek is lehet jobban örültek volna az állított labdának, mert egy pár másodpercre teljes káosz uralkodott a védelmükben. Azpilicueta nagyszerűen ismerte fel a helyzetet és mesterien ívelt Alvaro Morata elé, aki a múlt heti hasonló helyzetben történő hibája után most már bevette az ellenfél kapuját. 2-0!

Ezzel Morata lett az első játékos a PL történetében, aki első 2 hazai meccsén is kiosztott egy gólpasszt és maga is betalált. Ráadásul mind a 4 eseményt a fejével hajtotta végre.

A félidőben a Ferencvárostól érkező Besics érkezett annak reményében, hogy legalább egy kicsit tudja majd birtokolni a labdát a vendég csapat, amely 50 percig várt arra, hogy Courtois büntetőterületén belül labdába érhessen.

A másik oldalon azonban történtek az események a térfélcserét követően is, Pedro lövésével már 3-0 állhatott volna az eredményjelzőn, azonban nem talált kaput a spanyol lövése.

Azpilicueta beadásai továbbra is életveszélyesek voltak, gól azonban érthetetlen módon nem született már belőlük a második félidőben. Kicsivel később Pedro hozta helyzetbe magát, miután kiosztott egy kötényt a 16-os vonalán, a lövése azonban nem sikerült tökéletesre.

Moses előtt is adódott lehetőség, Pickford azonban túljárt az eszén. A jól szórakozó londoni közönség aztán Bakayoko hazai debütálásának is tapsolhatott, aki Pedro helyére érkezett. Morata helyére pedig Batshuayi érkezett.

A francia óriás egyből lövésre jelentkezett, azonban itt is jókor érkezett a liverpooli blokk.

Az utolsó pár percre Lennon beállása után felélénkült a vendégek játéka, így Courtoisra sem lehetett mondani, hogy potyára vette fel a fizetését a 90 perc leteltét követően. Williams és Gueye sem tudott azonban kibabrálni hálóőrünkkel, így megmaradt a két gólos előny a lefújásig.

Magabiztosan vonulhatunk tehát a válogatott szünetre, mely után már Eden Hazard is Conte rendelkezésére fog állni.

Jár a taps!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com