Blog bejegyzés

Mérkőzés összefoglaló: Chelsea 0-1 Manchester City

A csalódást keltő eredmény mellett Alvaro Morata sérülése is ráncokat csalt Conte homlokára a szombati bajnokit követően. 

Angol csúcsrangadóhoz méltó iramban zajlott a találkozó nagy része, ami elsősorban a vendégeknek volt köszönhető. De Bruyne klasszisa teljesítménye pedig góllal is párosult, így a City visszavette a vezető helyet a Manchester Unitedtől.

Az Atletico elleni idegenbeli győzelem láthatóan sokat kivett a csapatból, így a második félidő végefelé egyre nagyobb fölényben játszott a Manchester City, pedig már az első félidőben sem volt kicsi a nyomás részükről, amikor Morata még a pályán lehetett.

Hiába pihenhetett egy nappal többet a City úgy, hogy nekik nem is kellett utazniuk hét közben, Conte két változtatással indult neki az égszínkékeknek. Moses helyett Rüdiger kapott helyet a kezdőben, így Azpilicueta játszott a jobb oldali szárnyvédő pozíciójában. Az eltiltását töltő David Luiz helyett pedig Christensen kapott helyet a kezdő 11-ben.

A várakozásoknak megfelelően őrült tempóban kezdődött a mérkőzés. Morata előtt adódott két lehetőség is az első percekben, azonban Edersonnak nem sikerült munkát adnia a spanyol támadónak.

A túloldalon Thibaut Courtoisnak valamennyivel több dolga akadt, De Bruyne próbálkozásánál kellett figyelnie. A belga hálóőr azonban nem mindig volt a helyzet magaslatán az első félidőben. Egy hátrapasszolt labdát igen körülményesen próbált elrúgni, így telibe találta Gabriel Jesust, akiről kis híján a hálóba vágódott a labda.

A City támadósora Aguero nélkül is életveszélyes volt az egész este során. Raheem Sterling, Kevin De Bruyne és David Silva is fantasztikusan futballozott, amivel még Azpilicuetának is sokszor meggyűlt a baja.

Fabregasnak nem volt sok értékelhető megmozdulása a mérkőzés során, a szokásos indításaira fel volt készülve a Guardiola legénység. Bár az újabb indításával Morata mehetett volna egyedül a kapusra, a játékvezető les miatt megállította a játékot. Ez a jelenet úgy tűnt, hogy sláger volt aznap, hiszen 8 alkalommal állították meg a Kékek támadásait les miatt.

A vendégek magasra tolt védő vonalával és intenzív letámadásával láthatóan nem tudtunk mit kezdeni, így megszámlálhatatlan alkalommal arra szállt a labda, amerre egy védőnk állt – 50-60 métert.

A City kapuja előtt jó 10 perce nem történt aktivitás, amikor a 35. percben legalább egy öklözésre lett kényszerítve Ederson.

A 34. percben jött a hidegzuhany. A Chelsea addigi legjobbja Alvaro Morata kért cserét. A mérkőzés után Conte elmondta, hogy nem tűnik komolynak a sérülése, csak nem szeretett volna kockáztatni játékosa. Helyére Willian érkezett.

A félidő végén még egy Courtois bravúrra is szükség volt. Fernandinho életerős fejesét kellett két kézzel kitolnia a belgának.

A második félidőre fordulva az eső is rákezdett, és egyre inkább érződött, hogy hosszú este elé nézünk…

A támadójátékhoz gyakorlatilag kizárólag Hazard tudott valamit hozzátenni. Az ellene elkövetett szabálytalanság miatt megítélt szabadrúgást szépen játszották le neki, nagyszerű lövését azonban Ederson hárította. Ez után azonban nem sok lehetőségünk maradt, sőt, rövid időn belül hátrányba is került a csapat.

A következő helyzetet még sikerült kivédekezni Marcos Alonso látványos blokkjával, a következő ellen azonban már nem volt ellenszer. De Bruyne fantasztikus ballábas lövése utat talált Thibaout hálójába.

Conte kénytelen volt változtatni, Pedro és Batshuayi érkezett Hazard valamint Bakayoko helyére 20 perccel a vége előtt. Pedro új lendületet hozott a támadásainkba, a helyzetek azonban nem igazán jöttek.

A felnyíló védelem miatt azonban egyre több lehetőség adódótt a City előtt. Egy kontra végén Gabriel Jesus maradt teljesen üresen, akinek lövését Rüdiger fejelte ki a gólvonalról.

A mérkőzés utolsó helyzete Christensen nevéhez fűződött, aki bár nagyszerűen emelkedett Fabregas beadására, méterekkel tévesztette el a kaput.

Válogatott szünet következik, ahonnan 6 pont hátránnyal térünk vissza az éllovas manchesteri csapatokhoz képest.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com