Blog bejegyzés

Mérkőzés összefoglaló: Arsenal 2-1 Chelsea

Az első 10 percen kívül gyakorlatilag végig irányítása alatt tartotta az Arsenal a találkozó sorsát és megérdemelten jutott a Ligakupa döntőjébe egy kedv és ötlet nékül futballozó Chelseavel szemben.

A legutóbbi bajnoki mérkőzés után természetesen mindenki ismét tűzijátékot várt a két londoni gigász párharcában, főleg úgy, hogy a győztesre már a Wembley vár a Manchester Cityvel.

A 0-0-ás odavágót követően egy idegenben szerzett gól sokat jelenthetett volna, a védelem buta hibáinak köszönhetően azonban hiába szerzett vezetést Eden Hazard, a hazaiak simán fordítottak.

Conte mindössze egyetlen változtatást eszközölt a Brighton elleni kezdőhöz képest, Batshuayi helyett Pedro kapott helyet a pályán.

Jó iramban és Chelsea szemmel nézve ígéretesen kezdődött a mérkőzés. Bakayoko lövése még nem talált kaput az első percekben, Azpilicueta beadását pedig lesről fejelte a hálóba Pedro.

Aztán némi Hazard mágia következett. Nagyszerűen ismerte fel, hogy létszámfölényes helyzetet tud kialakítani azzal, ha Pedrónak hagyja a labdát. Az átlépés után meg is indult az üres területbe, ahova menetrend szerint érkezett is az átadás a spanyoltól, Hazard pedig nem hibázott közelről. 1-0.

Courtois távollétében ismét Caballero védte a Chelsea kapuját és hamar akadt is munkája, amikor Wilshere próbálkozását hárította. A 12. percben azonban mintha minden összeesküdött volna a védelmünk ellen…

Egy szögletet követően Nacho tudott viszonylag veszélytelen helyről fejelni, a labda azonban előbb Alonso, majd Rüdiger fején változtatott irányt, így esélye nem volt Cabellerónak a hárításra. 1-1.

A mérkőzés első sárgalapját Eden Hazard kapta, aki a védekezésből is kivette a részét és Özilt állította meg szabálytalanul a félpályánál.

Willian hamar visszaállíthatta volna a Kékek előnyét, de jó helyzetből leadott lövése nem talált kaput.

Wenger a hagyományos 4 védős rendszerben küldte pályára az Arsenalt, ettől függetlenül sok terület nyílt Hazard és Pedro előtt, akik a félidő első felében szépen kombináltak több alkalommal is. A 30. perc felé közeledve egyre borúsabb lett a helyzet, miután sérülés miatt Willian kért cserét. Helyére Barkley érkezett, aki még az oldalvonal mellett megkapta a fejmosást Contétól, hogy miért nem öltözik elég gyorsan…

Egy perccel az angol pályáralépését követően ki is harcolt egy lapot Wilsherenek, majd a saját kapuja előtt szabálytalankodott, amiből Xhaka kis híján már a vezetést is megszerezte az Ágyúsoknak.

A félidő végén egy megpattanó Özil lövés okozott riadalmat, a labda azonban ha nem is sokkal, de elkerülte Caballero kapuját.

Conte már a mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján felhívta a figyelmet arra, hogy milyen nehéz az Arsenal ellen idegenben játszani, ezért sokszor szenvedhetünk a 90 perc alatt, ami a második félidőre be is igazolódott.

Egy nagyszerű Bakayoko passzt követően Hazard indult meg elképesztő sebességgel Ospina kapuja felé, és amikor úgy tűnt, hogy már sikeresen túljutott mindenkin, akkor érkezett még egy Arsenal játékos és sikeresen felszabadítottak a hazaiak.

Fortuna Istennő nem mosolygott ma a Chelseare, különösen nem Rüdigerre, aki ismét vastagon benne volt az Arsenal góljában, ezúttal is ő volt az a játékos, akin hazai szemszögből nézve kedvezően pattant meg a labda. Az adódó lehetőséget nem is hagyta büntetlenül Xhaka.

Az utolsó 15 percre Batshuayi érkezett Pedro helyett, azonban ezzel sem lettek félelmetesebbek a Chelsea próbálkozások, sőt. Inkább a mi kapunk előtt adódtak lehetőségek és Caballerónak volt köszönhető, hogy egyáltalán az esély megmaradt az egyenlítésre.

A hajrában még Alonso előtt adódótt egy lehetőség szabadrúgásból, azonban messze kaput tévesztett, így az Arsenal utazhat a Wembleybe, ahol a Manchester Cityvel találkozik majd.

A Chelseare következő mérkőzése a Newcastle elleni FA kupa találkozó lesz vasárnap.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com