Blog bejegyzés

Mérkőzés előzetes: Chelsea – Derby County

Hideg Haloween éjszaka vár London nagy részére, azonban a Stamford Bridge-en meleg fogadtatásban lesz része valakinek…

“Különleges esemény lesz számomra, ahogyan Jody Morrisnak és Chris Jonesnak is.” – mondta Frank Lampard a mérkőzés előtti interjújában.

“Nagyon izgatott vagyok a meccset illetően és alig várom, hogy 40 ezer baráttal találkozzak a stadionban. Kisétálni a Stamford Bridge különleges esemény lesz számomra.” – ezzel a kijelentéssel valószínűleg minden kék vérű egyetért…

Lampard és Morris összesen 880 mérkőzést játszott le a Chelsea színeiben, 220 gólt szerezve és 14 trófeát begyűjtve.

A Championship 6. helyén álló Derby Premier League együttest, a Manchester Unitedet kiejtve jutott el a Ligakupa negyedik fordulójáig. A Chelseanek a Liverpoolon át vezetett az út idáig.

Ha bárki azt gondolná, hogy Frank Lampard nem fog teljes profizmussal fellépni, az valószínűleg nem élte át a 2014-es történteket az Etihadben, amikor Frankie góljával egyenlített a City.

A Chelsea a hétvégi győzelmével minden idők második legjobb szezonrajtját produkálja. Most éppen egy 93 éves rekordot sikerült átadni a múltnak. Minden idők legjobb szezonkezdetét José Mourinho vezetésével sikerült elérni a 2014/15-ös szezonban. Akkor 21 mérkőzésig sikerült megtartani a veretlenséget.

A Burnley elleni győzelem tökéletesen bemutatta, hogy van potenciál a csapatban és Hazard nélkül is képes meggyőző teljesítményre.

Valószínűleg nem kell bemutatni Frank Lampard asszisztensét, Jody Morrist sem, aki két év alatt 2 FA kupát, 2 regiolális bajnoki címet, 2 abszolút bajnoki címet és egy Premier League kupát nyert az U18-as csapat élén.

Nem meglepő hát, hogy két fiatalunk Mason Mount és Fikayo Tomori látványosan jól teljesít kölcsönben a Derbynál.

“Az az álmuk, hogy a Stamford Bridge-en játszanak egyszer.” – mondta róluk Frankie a mérkőzést megelőzően.

Tomori egyébként már megkapta egyszer ezt a lehetőséget, még 2016-ban csereként állhatott be egy Premier League mérkőzésen.

A pályára lépésükhöz a Chelsea engedélye kellett, hiszen a liga szabályozása szerint csak így szerepelhetnek szülőegyesületük ellen a kölcsönben lévő játékosok. Frank Lampard erre is külön kitért az interjújában és megköszönte a klubvezetésnek, hogy ezt lehetővé tették.

A vendégeket 4000, messze földön híres fanatikus fogja elkísérni Nyugat-Londonba, ahol várhatóan igen érzelmes fogadtatásban lesz része legendánknak.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com