Blog bejegyzés

Mérkőzés összefoglaló: Inter 2-1 Chelsea

Hiába egy bődületes öngól és a fiatalok késői lendülete, az Intertől elszenvedett 2-1-es vereséggel zárult az ázsiai túra.

Morata először kezdett Chelsea mezben, később pedig Rüdiger is bemutatkozott új csapatában. A Bayern München elleni kezdőhöz képest 2 helyen változtatott Conte: Christensen helyett Luiz, valamint Boga helyett Morata kapott helyet a kezdő 11-ben.

Első félidő

A két bekerülő majdnem össze is hozta a vezető gólt a mérkőzés elején, de Luiz labdája pontatlannak bizonyult új 9-esünk felé. Luiz Courtoisnak is adott némi munkát, amikor az ő lábán megpattanó lövésre kellett bravúrral odaérnie a hálóőrnek.

Jó iramban, Chelsea mezőnyfölényben telt az első 15 perc, de igazán komoly dolga nem akadt Padellinek, az Inter kapusának.

Batshuayi – aki eddig minden felékszülési mérkőzésen betalált – igen aktív volt a mérkőzés elején és az ő labdaszerzéséből gólt is szerezhettünk volna, azonban Willian kicsit nehézkesen szabadult a labdától, így az akció nem zárult lövéssel.

Később egy klasszikus Fabregas féle indítás következett, amit Michy kapásból kapura is szúrt, azonban próbálkozása nem talált kaput.

Szögletekből és szabadrúgásokból hoztuk össze a legveszélyesebb akcióinkat, ám Willian, Luiz és Fabregas próbálkozásai is mind-mind kaput tévesztettek.

A félidő végén Azpilicueta első láthatóan tisztán szerelte Joveticset a büntetőterületen belül, a játékvezető azonban büntetőt ítélt, amin láthatóan még a szerb-montenegrói csatár is meglepődött. A “sértett” első próbálkozását még sikerült hárítania Courtoisnak, a kipattanóra azonban már nem ért oda a belga, így 1-0-ás előnnyel vonulhatott szünetre az Inter Milan.

Második félidő

Egészen máshol járt még fejben a társaság, amikor megkezdődött a második játékrész, mert gyakorlatilag a középkezdésből előre indulva abszolút ziccerig jutott az Inter. Szerencsénkre Jovetics lesen tartózkodott a gólszerzés pillanatában, így maradt az 1-0.

Batshuayi előtt adódott helyzet, miután Fabregas szerzett labdát az Inter 16-osán belül, de a belga támadó nem túl jól eltalált lövése elkerülte Padelli kapuját. A büntetés nem is maradt el, Perisics gyakorlatilag teljesen zavartalanul törhetett be a 16-oson belülre és éles szögből ki is lőtte a hosszú alsót. 2-0.

Ekkor érkezett Rüdiger Alonso helyére, és a védelem jobb oldalát foglalta el. Ezzel Azpilicueta egy sorral feljebb tolódott, Moses pedig a bal oldalra került át.

Továbbra is Courtoisnak akadt több munkája a két kapus közül, aki Joao Mario közeli próbálkozását hárította. 25 perccel a vége előtt Boga és Musonda érkezett Willian és Morata helyére.

Már csak 20 perc volt hátra a végéig, amikor végre kaput eltaláló lövést jegyezhettünk fel. Rüdiger elé került egy lecsorgó labda, de nem sikerült erőt vinnie a lövésbe a németnek, így könnyedén hárított Padelli.

A mérkőzés – és az egész nyári felkészülési sorozat – legbizarabb jelenete azonban csak ezután következett. Kondogbia érezte veszélyeztetve magát, így a kelleténél nagyobb erővel és ívben próbálta hazaadni a labdát, amiből így egy 35 méteres öngól lett. Valószínűleg be fog kerülni abba a bizonyos “év végi humorosba”.

Musonda előtt adódott még egy lehetőség, ám a jól kialakított helyzet után kevés helye maradt a lövésre, így az a kapus kezében landolt. Az utolsó 5 percre felélénkült valamennyit a játékunk, aminek meg is lett – volna – az eredménye, ha a partjelző nem jelez tévesen leshelyzetet Batshuayi góljánál.

Most pedig irány London, egy hét múlva Community Shield az Arsenal ellen!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com