Blog bejegyzés

Mérkőzés összefoglaló: Inter 2-1 Chelsea

Hiába egy bődületes öngól és a fiatalok késői lendülete, az Intertől elszenvedett 2-1-es vereséggel zárult az ázsiai túra.

Morata először kezdett Chelsea mezben, később pedig Rüdiger is bemutatkozott új csapatában. A Bayern München elleni kezdőhöz képest 2 helyen változtatott Conte: Christensen helyett Luiz, valamint Boga helyett Morata kapott helyet a kezdő 11-ben.

Első félidő

A két bekerülő majdnem össze is hozta a vezető gólt a mérkőzés elején, de Luiz labdája pontatlannak bizonyult új 9-esünk felé. Luiz Courtoisnak is adott némi munkát, amikor az ő lábán megpattanó lövésre kellett bravúrral odaérnie a hálóőrnek.

Jó iramban, Chelsea mezőnyfölényben telt az első 15 perc, de igazán komoly dolga nem akadt Padellinek, az Inter kapusának.

Batshuayi – aki eddig minden felékszülési mérkőzésen betalált – igen aktív volt a mérkőzés elején és az ő labdaszerzéséből gólt is szerezhettünk volna, azonban Willian kicsit nehézkesen szabadult a labdától, így az akció nem zárult lövéssel.

Később egy klasszikus Fabregas féle indítás következett, amit Michy kapásból kapura is szúrt, azonban próbálkozása nem talált kaput.

Szögletekből és szabadrúgásokból hoztuk össze a legveszélyesebb akcióinkat, ám Willian, Luiz és Fabregas próbálkozásai is mind-mind kaput tévesztettek.

A félidő végén Azpilicueta első láthatóan tisztán szerelte Joveticset a büntetőterületen belül, a játékvezető azonban büntetőt ítélt, amin láthatóan még a szerb-montenegrói csatár is meglepődött. A “sértett” első próbálkozását még sikerült hárítania Courtoisnak, a kipattanóra azonban már nem ért oda a belga, így 1-0-ás előnnyel vonulhatott szünetre az Inter Milan.

Második félidő

Egészen máshol járt még fejben a társaság, amikor megkezdődött a második játékrész, mert gyakorlatilag a középkezdésből előre indulva abszolút ziccerig jutott az Inter. Szerencsénkre Jovetics lesen tartózkodott a gólszerzés pillanatában, így maradt az 1-0.

Batshuayi előtt adódott helyzet, miután Fabregas szerzett labdát az Inter 16-osán belül, de a belga támadó nem túl jól eltalált lövése elkerülte Padelli kapuját. A büntetés nem is maradt el, Perisics gyakorlatilag teljesen zavartalanul törhetett be a 16-oson belülre és éles szögből ki is lőtte a hosszú alsót. 2-0.

Ekkor érkezett Rüdiger Alonso helyére, és a védelem jobb oldalát foglalta el. Ezzel Azpilicueta egy sorral feljebb tolódott, Moses pedig a bal oldalra került át.

Továbbra is Courtoisnak akadt több munkája a két kapus közül, aki Joao Mario közeli próbálkozását hárította. 25 perccel a vége előtt Boga és Musonda érkezett Willian és Morata helyére.

Már csak 20 perc volt hátra a végéig, amikor végre kaput eltaláló lövést jegyezhettünk fel. Rüdiger elé került egy lecsorgó labda, de nem sikerült erőt vinnie a lövésbe a németnek, így könnyedén hárított Padelli.

A mérkőzés – és az egész nyári felkészülési sorozat – legbizarabb jelenete azonban csak ezután következett. Kondogbia érezte veszélyeztetve magát, így a kelleténél nagyobb erővel és ívben próbálta hazaadni a labdát, amiből így egy 35 méteres öngól lett. Valószínűleg be fog kerülni abba a bizonyos “év végi humorosba”.

Musonda előtt adódott még egy lehetőség, ám a jól kialakított helyzet után kevés helye maradt a lövésre, így az a kapus kezében landolt. Az utolsó 5 percre felélénkült valamennyit a játékunk, aminek meg is lett – volna – az eredménye, ha a partjelző nem jelez tévesen leshelyzetet Batshuayi góljánál.

Most pedig irány London, egy hét múlva Community Shield az Arsenal ellen!

 • Lavid Duiz

  Nem igazán értettem, hogy Conte miért csak a 87-88. percben küldte fel azokat, akik eddig nem igazán kaptak lehetőséget a bizonyításra. Ez már nagyon könyöradománynak tűnt nekem, és nem a hosszútávú építkezés jegyében zajlott. Vagyis, hát értem: a szezonban nem számít rájuk.

  • Bukkakebáró Idemitirjak

   Az a baj, hogy ez a preseason ellett baszval és sajnos ezek a srácok még a legkisebb hibák benne.

 • Péter Pucsinszki

  Továbbra se vagyok megelégedve az igazolásainkkal eddig :-/
  A jelenlegi keretet elnézve igencsak ránk férne még 2-3 igazolás a kezdő 11-be :-/
  Kapusok terén megvagyunk és remélhetőleg nem fog lesérülni Courtois.
  Caballero 2. számúnak elmegy, de remélem nem kell majd sok igazán fontos meccsen védenie. Eduardo helyére meg nyugodtan maradhatott volna egy fiatal padozni.

  Csatárok terén nagy kérdés, hogy mi lesz Costával, mivel hetek óta még pletykák sincsenek vele kapcsolatban. Talán a Milan volt az aki kölcsönbe vinné, mint annó Torrest. Moratának azért kelleni fog még egy kis idő, hogy összeszokjon a többiekkel, de ami feltűnt nekem az az, hogy nagyon sokat dobálja magát :-/ Conte egyenlőre őt is csak kitolta a szélre, de valószínű, hogy nem az lesz a posztja. A kérdés inkább az, hogy marad-e ez a felállás vagy játszunk inkább 2 csatárral? Ha igen, akkor lehet, hogy kevesen lesznek így, bár ha Costa / Remy marad akkor talán elegendő lesz.

  Védők
  Pfff, nem is tudom, hogy hol kezdjem. :-/
  Luiz egyértelműen a jelenlegi legjobbunk hátul, Cahill számomra egy átlagos védő, nagyon sokat szokott hibázni, a tavalyi szezonban is rendre az ő hibájából kaptunk gólokat, ha nem ő lenne a csapatkapitány és nem lenne már régóta a csapatnál, akkor más is kezdhetne helyette. 🙁 Christensen nekem eddig tetszett, de nem hiszem, hogy sok időt fog kapni ebben a szezonban, hacsak nem sérül le valaki.
  Rüdiger eddig nem sok mindent láttam tőle, de valószínűleg Azpi helyére jött, mint inkább Cahill helyére. Azpival a probléma az az, hogy túl alacsony ehhez a felálláshoz és egy idő után nagyon egysíkúvá tud válni a játékunk. Gyakorlatilag Cahill felőli oldalon nem is igazán szokott indítás lenni, vagy középről Luiz indul meg előre. De leginkább Azpi szokott feljönni és paszolni Mosesnek. :-/

  Középpálya
  Még jelenleg van egy Matic, de egyértelműen a helyére jött Bakayoko (aki sérült). Fabregas remélem több játéklehetőséget fog kapni, mint tavaly, mert iszonyatosan jó passzokat tud osztogatni, szervezni. Kante egyértelműen az egyik legjobb játékosunk, a felkészülési meccsek alatt is jó volt.

  WB:
  Alonso és Moses is inkább középcsapatba való, mint egy élcsapatba a véleményem szerint. Alonsoval még nincs is annyi problémám, mert ha ott van Hazard, akkor egész jó teljesítményt szokott nyújtani, bár bőven akadnak nála jobbak is, a szabadrúgásai azért plusz pontot jelentenek, főleg ha Willian nincs a pályán.
  MOSES csupa nagy betűvel, egész egyszerűen nem értem, hogy mi az istenért nem igazoltunk eddig valakit a helyére! Egyszerűen borzalmas mind védekezésben, mind támadásban. :-/ Nagyon egysíkú játékos, 1 csellel és szinte mindig az ellenfélbe rúgja a labdát, cserébe még másokkal se tud összejátszani (Willian-Pedro-Hazard). Nem is tudom, hány helyzet ment el rajta tavaly és a felkészülési meccsek során is. 🙁
  MATIC, COSTA, MOSES ők hárman azok, akiket nem szerettem volna a kővetkező évben is a csapatban látni, eddig úgy néz ki, hogy kettő összejött, de a 3. még nem. :-/

  Szélsők
  Willian eddig nagyon jól játszott a felkészülési meccseken, látszik rajta, hogy vissza akar keveredni a kezdőbe, ha nem is szélsőként, de Moses helyett bármikor elfogadnám, jobban védekezik, cselez, csak kérdés, h az a poszt mennyire feküdne neki.
  Pedro szerintem idén csak a pad fog neki jutni, amikor ide igazolt akkor egy kicsit többet vártam tőle, de azóta már belenyugodtam, hogy csak átlagos szintet tud hozni.
  Hazard (szintén sérült). :-/
  Kenedy úgy vélem hogy kölcsönbe megy vagy el fogják adni, főleg a Kínai esetet kővetően, nem hiszem, hogy lesz belőle még valaki nálunk. Bár nem is igazán sajnálom, mert nem túl szimpatikus nekem.
  Musonda talán maradni fog, szélre egész jó lenne, de iszonyatosan vékony, kérdés, hogy mennyire fogják elnyomni őt a PL-ben. :-/

  Nos összesen 22 játékosunk van jelenleg az első csapatban – 2 GK, – Costa, – Matic, – Kenedy. (-Hazard és Bakayoko egy ideig) = 17 (15) (Musonda?) játékos, úgy hogy jövőre ott lesz a PL, BL, FA kupa, Liga kupa. Úgy érzem, hogy ez igencsak karcsú, főleg hogy egy csomó játékost elküldtünk kölcsönbe, :-/ (Chalobah, Ake, Ruben, stb.) akik azért nem voltak rosszak tavaly és kellettek is, hogy beálljanak.

  • 11Daves

   Pedro az egyik legjobbunk volt tavaly szvsz.

Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com