Blog bejegyzés

Mérkőzés beharangozó: Chelsea – Stoke

Határozottan jó szériában vagyunk a Stoke City ellen, főleg ha Londonban rendezik a találkozót, így jó előjelekkel várhatjuk az év utolsó bajnoki fordulóját.

12 meccse veretlenek vagyunk bajnoki mérkőzésen a Fazekasok ellen a Stamford Bridge-en, bár ezek között még szerepelnek másodosztályú mérkőzések is. 9 Premier League mérkőzés közül 8-at sikerült megnyerni és mindössze egy döntetlen “csúfítja” a statisztikát.

A legnagyobb különbségű győzelmet még Ancelloti vezetésével sikerült elérni, akkor 7-et vágott az év végén duplázó csapat. Ezen a mérkőzésen született az a legendás Lampard gól, Hutchinson átadásából.

Majdnem napra pontosan (december 31-én) találkozott a két csapat egymással a bajnokságban, ami igazi PL-klasszikusként maradt meg az utókor számára. Hiába egyenlített kétszer is a Stoke, a zsinórban 13. győzelmére hajtó Chelsea megállíthatatlan volt a másik kapu előtt, így 4-2 lett a vége és meglett a rekordbeállítás is – amit azóta a Manchester City megdöntött.

STOKE ON TRENT, ENGLAND – SEPTEMBER 23: Alvaro Morata of Chelsea celebrates scoring his sides fourth goal with his Chelsea team mates during the Premier League match between Stoke City and Chelsea at Bet365 Stadium on September 23, 2017 in Stoke on Trent, England. (Photo by Richard Heathcote/Getty Images)

Az első kapott gól előtt 450 percig nem sikerült bajnoki meccsen bevenni Courtois hálóját, a túloldalon azonban Willian remeklésének is köszönhetően sikerült begyűjteni a 3 pontot.

A 19 Premier League-ben lejátszott mérkőzés közül mindössze kettőt nyert meg a Stoke City. A legutóbbi valószínűleg többünknek élénken él az emlékében, a másik viszont jóval korábban, 1974-ben született, amikor Alan Hudson volt csapata ellen szerzett győztes gólt nyugat-Londonban.

Legutóbb 1995-ben hagyta el győztesen a fővárost a Stoke, amikor egy Ligakupa mérkőzésen sikerült 1-0-ra győzniük.

Nem mondhatni, hogy jó formában érkeznek most sem a Stamford Bridgere, legutóbbi 6 bajnokijukból 2 győzelmet sikerült összehozni, 1 döntetlen mellett.

A mérkőzés játékvezetője Kevin Friend lesz, akinek ez lesz az idei 3. Chelsea meccse.

Eltiltottak egyik oldalon sincsenek, Kurt Zouma a kölcsönszerződésének értelmében azonban nem léphet pályára.

David Luiz továbbra is sérüléssel küszködik, így ő biztosan nem lép pályára.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com