Blog bejegyzés

Megtérülő befektetés

chelsea_psgAhogy arra számítani lehetett, birkóztunk egy nagyot a Stoke-kal, ami hozott egy nagyjából igazságos döntetlent. De tegye fel a kezét, aki ne adta volna oda ezt a két pontot egy esetleges BL továbbjutásért! Ugye, hogy senki? Nagyszerű, akkor nincs más hátra, mint lenyomni a franciákat a Bridge-en. Beszéljünk egy kicsit az előző és a következő mérkőzésről is: Stoke meccshír és PSG beharang egyben!

A PL két legjobb formában lévő csapata feszült egymásnak szombat délután Nyugat-Londonban. Mindkettejükről elmondható, hogy hozták az utóbbi három meccsüket, az idei szezonban ez pedig már bőven elegendő a „legjobb forma” címkéhez – e renoméromboló statisztika legfőbb haszonélvezője az a Leicester, amelynek innen is kívánok sok sikert az egyre elérhetőbb történelmi sikerhez. Na de ez nem Leicester blog! Elhangzott már a beharangozóban is, hogy ez az összecsapás inkább egy púp a csapat hátán csupán, egy kötelező kör, amin muszáj túlesni, egy lehetőség ifjainknak (és Patónak) hogy megmutassák magukat – ez utóbbit viszont sajnos már csak én gondoltam. Merthogy az alap kezdőnkből csak Fabregas és Costa kapott pihenőt, na de legalább ők, mert az egyértelmű, hogy mindkettejükre marhára ráfért már, Pato pedig most is csak a padot melegítette. A pályán a Babával dúsított védelem, két klasszikus szűrő, akik közül egyik sem RLC sajnos, előttük a Pedro hiányában megszokott hármas és hogy azért némi izgalom is legyen, Traore ékeskedett a támadósorban.

Kezdjük azzal, hogy érzésem szerint a valódi lendület egész meccsen hiányzott a csapatból, igazán nagy lehetőséget nem is jegyezhettünk fel kék részről, igazán nagy gólt viszont annál inkább. Némi adok-kapok után, ami alatt mi inkább a nézőket, a Stoke pedig Courtois-t dolgoztatta, körülbelül öt perccel a lefújás előtt Traore a tizenhatos előterében megfordult egy felpasszolt labdával és menten kibérelt egy szobát a szívemben. Az benne a legnagyszerűbb, hogy habár fiatal, de eddig még egyszer sem lógott ki lefelé: bátran játszik, cselez, passzol és mostanra már az is bizonyos, hogy lőni is remekül tud. A jövő egyik nagy embere lehet ő, hiszen ékként és a szélen egyaránt megállja a helyét. Kérdés, hogyan tervez vele majdani vezetőedzőnk, de Conte például remekül tudná használni a rá jellemző kétcsatáros rendszerben. Ennyit az ábrándozásról, zajlanak tovább az események.

traore

Vajon Kenedy és Traore után ki vállalja majd a balos bombát a PSG ellen?

Két nagyon hasonló félidőt láttak azon szerencsések, akik nem dolgoztak szombaton, vagy tudtak élni a home office kínálta előnyökkel. A második játékrészben szintén a colos belgánknak kellett nagyobb védéseket bemutatnia angol kollégájánál, igaz, ami a kaput eltalált lövéseket illeti, mennyiségben mi nyertünk 7-5-re, de jellemzően inkább távolról veszélyeztettünk. Nem így a Stoke, amely időnként képes volt úgynevezett nyomást is kialakítani, ez érett góllá végül ismét csak öt perccel a rendes játékidő vége előtt, amikor egy kipaskolt labdát Diouf bólintott az üresen maradt kapuba. Így lett nagyjából igazságosnak mondható, viszonylag szürke egál a vége.

hazard

Azért illik róla megemlékezni, hogy ez volt Édenke kétszázadik meccse kékben

Hiába nem vágyott – talán Traorén kívül – senki erre a meccsre, mégis szokás egyfajta főpróbaként tekinteni a BL kört megelőző összecsapásokra. Nem mondom, hogy egyetértek ezzel a szemlélettel, mert a BL nagyon élesen különbözik bármilyen más sorozattól, nem példanélküli az sem, hogy egy a hazai bajnokságban vergődő csapat menetelni kezdjen az európai porondon, az viszont kétségtelen, hogy ebből a találkozóból is le lehet vonni hasznos tapasztalatokat. Egy: Willian nem csupán a keret legjobb formában lévő játékosa, de talán egész karrierjét tekintve most van a toppon a brazil, bár néha kicsit sokat vállal, a kevesebb néha több – például a kapott gól előtt megpróbálta két emberen átcselezni magát egy passz helyett. Öt kapura lövési kísérlete mellé jegyzett hét (!) kulcspasszt és tíz beadást, emellett övé volt a legtöbb csel, átadás, valamint labdaérintés is. Kettő: vele szemben ott van Oscar, aki az én szememben szép lassan kezdi lehántani magáról a kék mezt azzal a gyászos produkcióval, amit hétről hétre prezentál. Valójában semmiben sem tűnik kiemelkedőnek, ezzel szemben sok tekintetben kifejezetten gyenge. Három: némi bizakodásra ad okot, hogy Matic ezúttal értékelhető teljesítménnyel vétette észre magát, hiszen ő szerzett labdát a legtöbb alkalommal és még egy gólpasszt is kiosztott – ami előtt szintén ő szerezte meg a játékszert – legalábbis a történelemkönyvekbe így kerül majd be az az átadás, ami ugyan viszonylagos veszélytelenségben találta meg Traorét, de Burkina Fasó-i büszkeségünk tett róla, hogy Nemanja előreléphessen a kanadai táblázaton. Négy: Azpi és Cahill jelenleg a szebb napokat is látott védelmünk két legszilárdabb pontja, ugyanakkor Iva középen sokkal kevésbé rémisztgeti a kék szurkolókat, Baba pedig képes jó teljesítményre épp úgy, mint túlizgulva szakmáját kapitális hibákra is. Na de ő is felnő majd egyszer!

willian

Csúcson van a kis brazil, élvezzük ki!

A nagy kérdés viszont most az, hogy vajon mi fel tudunk-e majd nőni a párizsiakhoz, akik pillanatnyilag azért legalább két lépéssel előttünk járnak. Ellenben szó sincs lehetetlen küldetésről, hiszen úgy mehetünk neki ennek a visszavágónak, hogy még határozottan talpon vagyunk. Ha minimalistára vesszük a figurát – ezúttal én bőven megelégednék ezzel is – akkor mindössze annyi a dolgunk, hogy gurítunk egyet, teszem azt, stílszerűen a két, hétvégén pihentetett sztárunk összjátékából, majd szervezetten, vállvetve, egymást segítve, igazi csapatként működve kihúzzuk kapott gól nélkül. Igen, ez a „beparkoljuk a buszt” eladható módon megfogalmazva. Na de az ellendrukkereken kívül ki a francot zavarna ez ilyen vérzivataros időkben? Engem ugyan nem! Úgyhogy bármilyen is legyen a játék képe, örömmel veszem majd a BL továbbjutást ezért az elhullajtott szerény két pontért cserébe.

 • kasata91

  A következő poszt címe lehetne ” Megtérülő befektetés II. ” – beáldoztunk 2 pontot, és a BL-t az FA kupáért. 😀

  • Rammschein

   csak nehogy pofára esés legyen a vége….
   egyébként ezek inkább nem megtérülő befektetések voltak… elpocsékoltak…

  • Sir Idemitirjak

   Fa kupát meg beáldozzuk a jó termésért a földeken?

 • ktomi93

  Úgy látom hogy ez egy globális probléma miszerint most adjunk el mindenkit akit csak lehet és Conte hozza ide a fél Juventus.
  Olyant is olvastam hogy TC + Hazard + Oscar mehet és belőlük jól be lehet vásárolni.
  Azért kérem itt mindenki döntse el magában mit szeretne. Legyünk City, PSG, Real akik igazából semmit nem nyernek (jelenleg) de megveszik a legjobb játékosokat és ha nem megy a szekér akk még több költés + edző a levesbe (mondjuk utóbbi nálunk is működik), vagy legyünk inkább egy olyan csapat ahol minden játékost megbecsülünk, nem fütyüljük ki őket és valamilyen szinten építeni próbáljuk a csapatot.
  Én inkább az utóbbit választanám. Nem kell itt eladni a fél csapatot. Rendbe kell szedni a jelenlegit, betömni a lyukakat egy-két jó igazolással, hozni egy jó edzőt és működni fog minden. Ehhez mondjuk nagyban kellene a vezetőség, mert elvileg ez volt a terv Mou-val.
  Jövőre ugye ugrott a BL, remélem ennek köszönhetően sok divatot vesztünk akik nem bírnak ki egy évet trófea nélkül és telesírják miatta a közösségi oldalakat.
  Hiddinkről meg annyit, hogy jelenleg az FA kupán kivül nincs már miért jásztani, tehát a bajnokságbna igazán ki lehetne próbálni Patot, Miazgat és még néhány fiatalt (RLC) akik alig játszanak alapból. Esetleg Kennedyt is be lehetne nyomni a saját posztjára. Én még Begovicot is beraknám egy-két meccsre hogy TC ne legyen annyira kényelmes ott a kapuban. De az a helyzet hogy Hiddink eddig még időhúzó cserének sem merte az említettek használni. Végül is a hétvégi “pihentetés” is kimerült a cserék “pihentetésében”.
  Itt akkor most megint visszatérek arra hogy bár vert helyzet volt tegnap 2-1nél, de a 3. cserél illett volna elhasználni és mindenkinek megdögleni a pályán.

  • gorkaf78

   Azért nagyon ne lepődj majd meg, ha Conte (vagy vki más) esetleg kitakarítja a fél keretet. Nem vagyok biztos benne, hogy sok játékos megérdemli, hogy Chelsea-mezt viseljen. Ráadásul ha Conte 3-5-2-t fog játszatni, lehet ahhoz is kell a keret átalakítása.

   • Blue One

    Először én is attól féltem, hogy majd 3-5-2-vel fog próbálkozni, de aztán azt olvastam, hogy mindig a keretnek megfelelően építi fel a csapatát. (Persze ha azt akarjak, akkor úgy vesz hozzá embert, de remélem nem ezzel fog próbálkozni, mert szerintem Angliába ez a rendszer nem működik.)

   • myheartisblue

    3-5-2 egy öngyilkosság a PL-ben erre rájött Van Gaal is, az egyszerűen nem játszható az angol fociban.

  • Rammschein

   Nem szeretném, hogy most vegyünk meg mindenkit, mert Abrának lenne pénze rá… (valszeg mivel no BL, úgysem jönnének annyian…), mert akkor ugyan ott lennénk, mint most, mindenki kapja a fizut, aztán, ha nem tetszik valami “elfelejtek” játszani…

   … de, itt kiemelném mi a legnagyobb probléma az utolsó 5 sorod…:
   Hiddink vagy túltolja a dolgot, vagy nem csinál kb. semmit taktika terén…
   …a cseréi vagy alapból rosszak, vagy jók, de nem akkor csinálja mikor kéne…
   …a játékosok sem motiváltak, de még nem jöttek rá szerintem, hogy a jövő évüket most ásták el (vagy fogják még jobban)…
   …az meg nonszensz, hogy egy BL meccset leszarnak, még akkor is ha kb. semmi esély nincs rá… ilyet nem lehet.

   Hiddinkkel csak azért nincs problémája a játékosoknak, mert hagyja őket eltengődni ebben a középszer lagymatagban… és mivel nyárig van, rohadtul nem fog rést ütni a csapatban, mert úgy is lelécel, és ezt a vezetőség sem díjazná…

   Ide jön egy olyan karakter, mint Conte… megtalálja a saját játékosait, (aztán akinek ez nem jön be törvényszerűen lelép), de lehet, hogy ő is ugyanúgy a stílusával szétrombolja az öltözőt, mint Mou… aztán majd 2 év múlva megint ott vagyunk, mint most…(vagy kitakarítja a keretet…és akkor nem lesz ilyen sem)

   +Nincs olyan vezéregyéniségünk, ami korábban, aki összefogná az egészet, aki lenne az túl öreg, és szerintem a többi player úgy gondolja, hogy nekik már mindegy, és így nem kell rájuk hallgatni…(Terry, Iva és kb. ennyi is)

   Remélem a föntiekből, amit írtam sok minden nem igaz… de engem nagyon idegesít már… ha a FA-kupa sem fog összejönni, akkor meg aztán lehet alapozni úgy jövőre, hogy akinek nem olyan a hozzáállása, mehet a tarcsiba, mint anno Malouda…
   …én ezt így látom…

 • Blue One

  Ez nem rajtuk múlott, hanem rajtunk. Az idei formánkon, az odavágón elszalasztott 2 zicceren és a hitehagyott, lélektelen, tanácstalan játékon a visszavágón. Rossz volt nézni.

 • Megmondom őszintén, hiába szeretem és tartom sokra Hiddinket, véleményem szerint jó pár olyan hibát követett el, ami top szinten keserű következményekkel jár. Nem akarom sem leírni, sem ellene hangolni senkit, de az utóbbi időben a keretpolitikánkat egyfajta kétségbeesettség hatja át.
  Costa túlégetése, majd végül sérülése és rásérülése, Kenedy semmiből való benyomása klasszisok ellen, a rotálás szinte totális elvetése valamint az, hogy a téli igazolásokat teljesen semmibe vesszük már olyan problémák, amikért Benítezt felnégyeltük,kivéreztettük, lefejeztük és ledaráltuk volna, majd a sírhelyét sóval beszórván felhúztunk volna rá egy komplett vágóhidat.
  Ezekkel a mostani meccsekkel is annyit értünk el, hogy ugyanúgy 10.-ek vagyunk, cserébe Costa lesérült és a BL-ből is kiestünk, ráadásul senki semmit nem pihent a sorsdöntő fakupameccs előtt. Ezt még valamelyest beárazhatja az, ha a kupában továbbmegyünk, de ha meg nem, akkor ez kb. úgy fog megmaradni, mint félresikerült döntések sorozata.

  • “amikért Benítezt felnégyeltük,kivéreztettük, lefejeztük és ledaráltuk volna, majd a sírhelyét sóval beszórván felhúztunk volna rá egy komplett vágóhidat. ”

   Ezt vele sokkal kevesebbért is megtettem, nyugi 😀

 • Blue One

  Lesz bőven feladat a nyáron…

  1) Helyre tenni a játékosokat, hogy ez a lélektelen játék itt nem elfogadható ( Tisztelet a kivételnek).

  2) Pár embertől megválni, helyükre pedig igazolni kell a megfelelő embereket.

  3) Az érkezőket pedig a helyükön kell játszatni. Kezd elegem lenni ezekből a félmegoldásokból. Nem volt nagy baj Kenedy-vel, de ő támadó középpályás, aki ráadásul brazil… Őt ne tegyük be hátvédnek. Ott van Baba, aki félév padozás után betettük a csapatba és jól játszott. Majd csinál egy hibát és száműztünk. (Kérdezem én ha mindenkivel ezt csináltunk volna, ki játszana most…)Korábban pedig azért nem játszott, mert egy CB-t kitettünk jobbra, hogy a RB menjen át balra… Agyrém.

  Másik ilyen a csatár poszt. Idejön Pato, és még nem játszattunk… Remyről tudomást se veszünk már fél éve… (értelemszerűen ha játszik, akkor rosszul). A tagot totál leépítettük. Majd aztán beküldjük a 20 éves szélsőt, hogy játsszon csatárt. Bravó! Nem tudom mi kell még, hogy Pato játszhasson. Costa múltkor nem volt a keretben se, így se játszott. Most megsérült és így se játszik… jah és hogy ezt a csatár “kérdést” fokozzam ott van még Falcao is… Aki már a BL keretbe sincs, állandóan sérült, de azért leigazoltuk…

  • ktomi93

   Falcao még mindig csak kölcsön és a nyáron megy vissza ugye?

   • Blue One

    Igen. Ettől függetlenül lehet, hogy le is igazoljuk majd mert a board lát benne valamit…

 • Blue One

  Hazard-dal is el kéne már beszélgetni… Gyenge teljesítményén nem tud felülkerekedni. Ok. (Costa mondjuk tudott, Fabregas is). Az odavágó előtt a nyilatkozata, most a mezcsere? Miért csinál ilyet pláne ilyenkor? Ha tavaly csinálja a kutyát nem érdekli, de így… Vagy ha már mindenáron a szünetbe akar mezt cserélni, miért nem a folyosón teszi mindezt… Érthetetlen…

  • “Vagy ha már mindenáron a szünetbe akar mezt cserélni, miért nem a folyosón teszi mindezt… Érthetetlen…”
   Kamera ott is van, azt annak meg még nagyobb visszhangja lenne, mert “titokban” csinálja… hagyjátok már, mezt cserélt, azt akkor mi van?

   • Blue One

    Ok, akkor jó dolog mezt cserélni… Főleg neki, ebben az évben…

 • ktomi93

  Tottenham annyira jó hogy jövőre BL-t fog nyerni.

  • sajtee

   Nem akarom védeni a csirkéket, de azért messze nem a legerősebb kezdőjük. Plusz jelenleg nagyobb esélyük van arra, hogy jövőre megnyerik a BL-t, mint nekünk. Pochettino jó kis csapatot rakott össze, sok fiatallal…

  • Rammschein

   ööö nem most kaptak ki a dortmundtól 3:0-ra? :DDDD

Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com