Blog bejegyzés

Magyarázzuk a bizonyítványt: Fulham-Chelsea 0-1

A legutóbbi hat bajnokin szerzett négy pont után nagyon fontos volt a győzelem, szinte bármi áron – ez sikerült is, nehezen, egy félidőt emberelőnyben játszva. Van minek örülni, de persze nem maradéktalanul.

Mendy 6 Egy kisebb bizonytalansága volt egy hazaadásnál, ahol a frászt hozta a szurkolókra, de egyébként jól tette a dolgát, a hazaiak három kaput eltaláló lövését biztosan fogta és a beadásoknál is ura volt a kapu előtti területnek. A Fulham legnagyobb helyzeténél persze szerencséje is volt, hogy Cavaleiro a támaszkodó lábát találta el. Az újabb clean sheet rendkívül fontos volt.

Azpilicueta 6,5 A tőle megszokott módon robolta végig a meccset, amelyen  az ellenfél rendesen faragta. Neki volt a második legtöbb tisztázása (3), a legtöbb sikeres szerelése (2) és a párharcokat is (10) nyerte, de utóbbiakból sokat el is veszített, és sok labdát eladott (21). Egy szöglet után nagy helyzetbe került, de a tiszta lehetőséget elrontotta.

Thiago Silva 7 Néhány visszafogottabb meccs után ismét vezér volt hátul. Négy tisztázása rendkívül fontos volt, a párharcokat a levegőben és a földön is jó arányban nyerte, passzpontossága továbbra is remek – ráadásul ezúttal hosszú labdákkal is bátran próbálkozott.

Rüdiger 6,5 Láthatóan visszanyerte Lampard bizalmát, és megérdemelte, hogy kezdjen. Összességében jól elbírt Cavaleiróval azt az egy nagy helyzetet leszámítva. Kevesebbet kellett vállalnia, mint Silvának, de azt jól hozta (1/1 szerelés, 3/2 fejelés, 5/4 párharc, 1 tisztázás). Szöglet után ismét veszélyes volt, Areola nagyot védett az első félidőben.

Chilwell 6,5 Volt ennél jobb meccse is, de az is tény, hogy az utóbbi hónapokban magasra tette a mércét maga előtt. Védekező munkáját nagyjából rendben ellátta, már amennyi volt, Cavaleiro ziccerénél maradt le ő is. A második félidőben nagy részt vállalt a támadásokból, és bár sok beadása pontatlan volt, az egyik végül Areola közreműködésével a gólhoz vezetett.

Mount 8,5 Lehet azt mondani rosszindulattal, hogy csak azért játszik folyton, mert Lampard kis kedvence, és azt is, hogy néha nagy hibaszázalékkal focizik, de ez csak abból következik, hogy sokat is vállal. Felszántotta a pályát, rengetegszer volt játékban, kiválóan passzolt (91%), hibátlanul cselezett. És persze győztes gólt szerzett, nagyon szép, érett befejezéssel. Emellett volt egy kapufája is, és összesen hét helyzetet teremtett, ami az utóbbi öt év legtöbbje Chelsea-játékostól idegenbeli PL-meccsen.

Jorginho 6 Ez nem az a típusú meccs volt, ahol az erényei ki tudtak jönni. Alapvetően jól osztogatott (88%), de kevés kulcspasszt tudott adni a betömörülő védelem mögé, és a Fulham gyors akcióit sem volt képes kezelni.

Kovacic 6,5 Igazából nem lehet rá panasz, hasznos volt, főleg, miután Jorginho nélkül mélyebben játszott a taktikai váltás után, és nagyobb felelősség hárult rá. Sokszor és jól passzolt, egy kulcspasszt is adott.

Zijes 6,5 Az első félidőben ígéretesen kezdett, aztán kicsit beleszürkült, sok labdát elszórt. Beadásai most nem voltak sikeresek, távolról viszont bátran próbálkozott lövésekkel, igaz ötből csak egyszer találta el a kaput.

Giroud 6 Rögtön a meccs elején veszélyeztette a kaput, és akkor úgy tűnt, megint nagy napja lehet, utána viszont felőrölte erejét a védőkkel való birkózás, mindössze hatszor ért labdába a támadó harmadban.

Pulisic 5,5 Messze van a csúcsformától, ennek ellenére, vagy talán pont ezért, a játékpercek gyűjtése miatt Lampard végig a pályán hagyta. Neki sem ment a stabilan védekező Fulham ellen. Csak három labdaérintése volt a 16-oson belül, egyszer lőtt mellé, nem volt jó csele, de két helyzetet így is teremtett a társaknak.

Cserék

Abraham 6,5 Bár ő sem remekelt, de jelenléte már megosztotta a védőket, így beállása után több helyzet adódott. Egyszer ő is veszélyeztetett.

Hudson-Odoi 7 Megérdemelte volna, hogy kezdjen, és 15 perc alatt is nagyszerűen játszott, energikus volt, és a gólban is szerepe volt.

Werner 5,5 Tényleg el van átkozva, a hajrában csúnyán elpuskázta lehetőségét.

Lampard 7,5 A kezdőcsapat több meglepetéssel is szolgált. Azt lehetett hinni a kupameccs után, hogy a német támadóduó ezúttal is lehetőséget kap, ha már az ő önbizalmuk építése kiemelt cél, valamint Hudson-Odoi is bizonyította az elmúlt hetekben, hogy ott a helye a kezdőben. A meccselés viszont ezúttal jól ment, volt B terv (4-4-2-re váltás), ami meg is hozta a győzelmet a nehéz ellenféllel szemben. Persze ez a győzelem akkor lesz értékes, ha jövő héten újabb követi.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com