Blog bejegyzés

Magyarázzuk a bizonyítványt: Chelsea – Sheffield United 4-1

Tavaly sem Londonban, sem Sheffieldben nem tudtuk legyőzni Wilderéket, szóval ránk fért már egy kiadós győzelem. Hosszú idő után kaptunk gólt, de jól reagáltunk rá, még a félidőben fordítottunk, térfélcsere után meg már jutalomjátékot láthattunk. A pontokat ezúttal Antalics Ádám (AÁ) és WudigessBoi (WB) osztották.

Mendy (5,5):

AÁ: Bár a góltalansági sorozat megszakadt, de ha a jövőben is csak minden ötödik meccsen veszik be a kapuját a riválisok, akkor továbbra sem lesz panaszunk a szenegálira. A Sheffield találatáról nem tehetett, McGodrick váratlan megoldást választott közelről, ezen kívül viszont magabiztosan tette a dolgát, igaz, szerencsére nem volt sok neki. Van kapusunk! (6)

WB: Megkapta első gólját a bajnokságban, amiről nem igazán tehetett, nagyon közelről jött a lövés. Később érződött rajta némi bizonytalanság, volt például olyan könnyű lövés, amit nem tudott fogni elsőre. (5)

James (7):

AÁ: Hozta a tőle már megszokott szintet, sebességével, támadó, valamint védő kvalitásaival egyaránt segítette a csapatot. Figyelemre méltó, hogy 13 harminc yardnál hosszabb passzából/íveléséből 12 is emberhez ment, továbbra is a Premier League egyik legveszélyesebb (és legjobb) szélső védője. (7)

WB: Szépen helytállt hátul, miközben ment előre is becsülettel. Jó helyen volt nála a labda, 92 átadásából mindössze 6 volt pontatlan. (7)

Silva (7,75):

AÁ: Megint a védelem vezére volt, ráadásul a legtöbb átadás is az ő nevéhez fűződött a találkozón (109) amelyből szinte mindegyik (100) társhoz ment. Árad belőle a nyugalom, előszeretettel segít be a támadások építésébe, mindig opciót jelent a középpályásoknak egy esetleges vissza passzra. A gólja csak hab volt a tortán, ráadásul azzal a találattal zártuk le véglegesen a mérkőzést. (8)

WB: Örökifjú brazilunk ma is jól látta el védőmunkáit, három légi párbajt is nyert, volt egy-egy szerelése, tisztázása és blokkolása is, játékból ma sem tudtak érvényesülni mellette. Egy gyönyörű csúsztatott fejessel megszerezte első találatát is, így ő már a negyedik hátvédünk idén, akinek van bajnoki gólja. (7,5)

Zouma (6,5):

AÁ: Silva érkezésével mintha kicserélték volna, a brazil mellett eltűntek a bizonytalanságok és a hajmeresztő hibák. A gólszerzést ezúttal átengedte belső hátvéd társának és nem nyújtott kiemelkedőt, de a stabilitása és játéka több mint biztató a jövőre nézve. (6)

WB: Nem volt különösebben karakteres meccse, hozta a kötelezőt, de ez szerencsére mostanában nem hibákat vagy mulasztásokat jelent, hanem stabil produkciót (3 megnyert fejpárbaj, 4 tisztázás, 1 lefülelt labda). (7)

Chilwell (7,5):

AÁ: Jameshez hasonlóan bejátszotta a komplett oldalát, remek beindulásai közül az egyik ráadásul kulcsfontossággal bírt, még a szünet előtt ő sodorta be a vezető gólunkat. Már most kirobbanthatatlan a balszélről, hiába volt rajta nagy a nyomás, hogy igazi hiányposztra érkezik, mosolyogva igazolja, hogy az utolsó pennyt is érdemes volt rákölteni. (7)

WB: Nagyot ment az első félidőben, róla pattant be a vezető találat, emellett volt még két veszélyes lövése is, amiket Ramsdale hárított. Védő feladatait is jól látta el: négyszer tisztázott és lefülelt egy labdát is. Kár, hogy a sheffieldi gólnál nem volt a helyén.  (8)

Kovacic (7,25):

AÁ: Remek kapocs volt a védelem és a csatársor között, ritmusváltásaival és labda nélküli mozgásával többször is zavarba hozta a vendégeket. Szépen tálalt Abraham elé az egyenlítést megelőzően, ebben a rendszerben egyértelműen Jorginho előtt van a rangsorban. (7)

WB: Az utóbbi időben mellőzve volt a horvát, de nem érződött rajta a kihagyás, sérüléséig aktívan játszott. Tőle jött az assziszt Abraham egyenlítő találata előtt, emellett volt egy kulcspassza és egy gyengécske lövése is. A második félidő elején remek kiugratást kapott, ha egy picit gyorsabban dönt, gól lehetett volna abból is. Védekezésben is kitett magáért: szerelt, labdát csent, tisztázott hátul. (7,5)

Kante (7,5):

AÁ: Szerencsére Lampard újra igazi posztján játszatta a középpályán, ahol még most is a PL (egyik) legjobbja. Folyamatosan nyomás alatt tartotta a sheffieldi középpályát és több ígéretesnek tűnő akciót is meghiúsított. Werner gólját megelőzően ráadásul róla pattant oda a labda a német elé, így egy assist is bekerült a neve mellé. (7)

WB: Fekszik neki ez a szerepkör, ezúttal is jól meccselt a középpálya közepén: ötször szerelt, két átadást is lefülelt és még két fejpárbajt is megnyert. Szépen dolgozott előrefelé is, ismét 90%-kal passzolt, pedig volt nyolc hosszú labdája is. (8)

Mount (7,5):

AÁ: A kreativitása helyett ezen a meccsen a szorgalmára és munkabírására volt szükség, egyikre sem lehetett panasz. 89%-os passzhatékonyság mellett három lövéssel próbálkozott, az első kettőt blokkolták, a hosszabbításban viszont Ramsdale védésére volt szüksége a vendégeknek, hogy ne legyen még nagyobb különbségű a győzelem. (8)

WB: A gólokban ugyan nem játszott szerepet, de azért részese volt a támadójátéknak, több veszélyes lövést is megeresztett. Kivette a részét a védekezésből is (2 szerelés, 2 lefülelt átadás, 1 tisztázás), de ez a meccs most nem miatta marad emlékezetes. (7)

Ziyech (9):

AÁ: Man Of The Match. Kár volt félteni a marokkóit a Premier League-től, sérüléséből visszatérve már ezen a néhány meccsen is bizonyította, hogy rengeteg örömöt fog okozni nekünk, szurkolóknak. A kapott gól előtt a kis szögletnél Kantéval nem voltak elég határozottak és az első két hosszú indítása sem sikerült, utána viszont élményszámba ment szinte minden megmozdulása. Elképesztő bal lába van, és a repertoárjából is mindent megmutatott, lövések, hosszú és rövid passzok, cselek. Pechjére legszebb átadásából nem lett gólpassz, talán még Wernert is meglepte micsoda labdát adott neki, emiatt emelt a kapu mellé, de a két assitja és remek játékára így is büszke lehet. (9)

WB: Úgy tűnik, a marokkói megtalálta Fabregas elveszettnek hitt varázssipkáját! Nagy kedvvel játszott, sorra osztotta a zseniális labdákat: Chilwell combjára és Silva fejére is pazar gólpasszt csavarintott, de ő ugratta ki tanárian Kovacicot is az egyenlítő találat előtt, emellett Wernerrel is majdnem lövetett egyet. Felszabadultan játszott, élvezte a focit, 2 gólpassz mellett 6 kulcspassza és 3 sikeres csele is volt, egyedül a Sheffield vezető találata előtti zavarért vehető elő. (9)

Abraham (7,25):

AÁ: Nem akar belenyugodni a cserecsatár szerepkörbe és a jelek szerint nem is kell neki: Lampard sokadszor játszatja együtt Wernerrel, amit a hétközi BL-meccs után ezúttal is góllal hálált meg. Igaz, hogy a találatához némi szerencse is kellett, nem pont úgy találta el a labdát, ahogy szerette volna, de így lett tökéletes. Szerencséje pedig a közhely szerint is annak van, aki tesz érte, Tammy pedig érezhetően kemény munkát végez a meccseken és az edzéseken egyaránt. Csak így tovább. (7)

WB: Rögtön a legelején okos sarkazással lövetett gólt majdnem Chilwellel, de ennél is fontosabb, hogy az ő eltört lövése jelentette az egyenlítést. Sokat volt játékban, bátran keresték a társak, négy lövése mellett négy kulcspassza is volt. Azt viszont sajnálhatja, hogy csak biodíszlet volt McGoldrick mellett a sheffieldi gólnál. (7,5)

Werner (7):

AÁ: Most nem büntetőből, hanem akcióból volt eredményes, de egy gól helyett könnyen hármat is szerezhetett volna, ha a már említett Zyech-passzt a kapuba és nem mellé emeli, valamint ha az első félidőben nem akadályozza meg benne a keresztléc. Ezúttal is megmutatta sokoldalúságát, ha van területe, ember legyen a talpán, aki utoléri. Meccsről meccsre biztatóbb a teljesítménye és egyelőre a sorozatterhelésre, valamint a PL-légkörére is jól reagál. (7)

WB: A meccset lezáró találatán kívül volt még egy bődületes felsőléce és elpuskázott ziccere is, vagyis kis szerencsével mesterhármasig is juthatott volna. Így sem rossz, beépült, Lampard láthatóan akkor nyugodt, ha ott van a pályán a német. (7)

Cserék:

Jorginho (5,5):

AÁ: Bő 20 percet kapott, a 71.minutumban állt be Kovacic helyére. Nem sokkal később már 4-1-re vezettünk, így szokásos magabiztos labdajáratása és passzai főként azt segítették, hogy tökéletesen kontrolláltuk a hajrát és nem maradt izuglni való a mérkőzés végére. (6)

WB: Nem alkotott maradandót abban a 20 percben, ami jutott neki. Passzai nem voltak túl előremutatóak, de legalább zömében társat találtak (15/17). (5)

Giroud:

Pár perc jutott neki, semmi komoly.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com