Blog bejegyzés

Magyarázzuk a bizonyítványt: Chelsea 0 – 0 Tottenham

A nagy várakozásokkal ellentétben elmaradtak az izgalmak a londoni derbin és egy felejthető, gólnélküli döntetlent játszottunk a Tottenhammel. A szokásos értékelés azonban nem marad el, ezúttal Istinho (KI) és Antalics Ádám (AÁ) osztályozta a látottakat.

Mendy 7 

KI: Továbbra is laza, magabiztos, nem bonyolítja túl a játékát. Egyetlen védése volt, ahhoz elég komoly vetődésre volt szüksége, illetve néhány beadást kellett elhárítania. Ötödik clean sheet kipipálva, nagy felfedezés volt ő. (7)

AÁ: Mivel a Spurs védekezni és az egy pontért jött a Stamford Bridge-re, nem igazán tették próbára. Az első félidő elején egy nagyobb védésre volt szüksége Aurier távoli lövésénél, a második játékrészben pedig egy beívelést kellett az ötösön belül oldalra ütnie az érkezők elől, hogy meglegyen az újabb clean sheet. Meglett, a szezonban ráadásul már az ötödik, ami a legtöbb a ligában, ami annak fényében igazán nagy eredmény, hogy csupán a hatodik fordulóban védett először (7)

Magyarázzuk a bizonyítványt: Chelsea 0 – 0 Tottenham

James 7

KI: Ezúttal nem tudott annyit előre törni, de így is volt néhány veszélyes beadása, ami már a védjegye lett. A párharcait 75%-ban megnyerte, védekezésben egyre jobb. (7)

AÁ: Várható volt, hogy a gyors kontrák miatt ezúttal inkább a védekezés lesz az elsődleges feladata, de a második félidőben több veszélyes megindulása és beadása is volt, nem rajta múlt, hogy egyikből sem lett assist. (7)

Zouma 7

KI:  Az utolsó percekben mutatott remek labdaeladása által okozott infarktus közeli állapotot leszámítva hiba nélkül, sallagmentesen hozta a tőle elvárhatót, Kane-nel szemben gyönyörűen helyt állt. Ez már az igazi Zouma. (7)

AÁ: Ezúttal is kellemetlen ellenfélnek bizonyult, Harry Kane sem igazán tudott mit kezdeni ellene, ami mindeképpen bizakodó a jövőre nézve. Az utolsó percben elkövetett hajmeresztő hibája a meccsbe kerülhetett volna, de szerencsére ő is és a csapat is megúszta. (7)

Thiago Silva 7,5

KI: Világklasszis, elegáns, mindig ott van, ahol kell. Élmény nézni a könnyed, letisztult játékát, tanítani kellene a fiatal középhátvédeknek, hogyan is kell ezt a posztot bejátszani. Nagyon nagy szükségünk volt rá!  (7)

AÁ: Ismét tanárian irányította a védelmet, árad belőle a nyugalom és ez a társakra is átragad. A legtöbb passz is az ő nevéhez fűződött a meccsen (98), ráadásul 93 emberhez is ment, amely 94,9%-os hatékonyságot jelent. Remélhetőleg ő is annyira jól érzi magát Londonban, hogy nem vár sokáig szerződésének meghosszabbításával. (8) 

Chilwell 7

KI: Ő sem tudta a tőle megszokott módon támogatni a támadásokat Jameshez hasonlóan, de panasz nem lehet rá. Alonsóhoz és Emersonhoz képest felüdülés. (7)

AÁ: Ahogyan a jobb oldalon James-nek, úgy a balon neki is a védekezés volt a fő feladata, amit maradéktalanul, a hozzá megszokott szinten abszolvált. (7)

Kanté 7

KI: Látjuk mi az ő igazi posztja, már egész szépen tér vissza a legjobb formájához. 4 szereléshez párosul 3 kulcspassz a neve mellé, de valamiért mégis az az érzésem, hogy nem ez volt a legjobb meccse. De már látjuk a hasznát! (7)

AÁ: Végig robotolta a 90 percet becsülettel, nyomás alatt tartotta a vendégek középpályáját, emelett a támadásokat is több alkalommal támogatta. Amióta visszakerült eredeti posztjára, meccsről meccsre bizonyítja, hogy kirobbanthatatlan onnan. (7)

Kovacic 7,5

KI: Ha a csapatunk legjobbját kell kiválasztani, őt választanám. Lampard egyik legnagyobb erénye, hogy belőle ilyen teljesítményt tud kihozni. 95%-os passzpontosság, 5 szerelés, 10 labdaszerzés, 26 előre irányuló passz, és rengeteg mozgás. Ez a Kovacic egy világklasszis középpályás. (8)

AÁ: Jó helyen volt nála a labda, a védekezésből és a támadásokból is kivette a részét, nem kérdés, hogy jobbak vagyunk akkor, ha ő és nem Jorginho játszik. (7)

Mount 7,5

KI: Energikus játékát ismét hozta, nagyon sok potenciál van benne. Llorist ő dolgoztatta meg a leginkább remek lövésével a hajrában, rajta nem múlt semmi. Egyre nagyobb kedvenc lesz a Chelsea-szurkolók körében! (7)

AÁ: A középpályán az ő bátor játéka tetszett leginkább, ritmusváltások, rövid és hosszú passzok, veszélyes lövések. Nem rajta múlt a győzelem, minden tőle telhetőt megtett, az egyik legjobb meccse volt ebben a szezonban. (8)

Ziyech (5,5)

KI: Többre képes, első 30 percben mintha pályán se lett volna, nem sok megoldása jött össze. Aztán próbálkozott a tőle jól megszokott kapu felé tekeréseivel, próbálta mutatni magát, volt 2 lövése is, de ettől ő sokkal többet tud. Kár érte, mert az ő kreativitása nagyon kellett volna mára. (6)

AÁ: Halovány volt, pontatlan passzok, veszélytelen lövések és megindulások, illetve egy feleslegesen begyűjtött sárga lap. Ennyi maradt meg vele kapcsolatban a derbiről. Már volt és még bőven lesz is ennél sokkal jobb meccse. (5)

Abraham 5

KI: Az idei szezonban mezőnyben is hasznos, gólokban vesz részt, összjátékokba remekül bevonható, ezúttal felőrlődött az ellenfél középhátvédei között, hiába próbálkozott sok mindennel. Nem az ő meccse volt. (5)

AÁ: Nagyon nem ízlett neki Dier és Rodon stílusa, csak őrlődött közöttük. Ettől függetlenül ha jobban koncentrál, simán gólt szerezhetett volna – főleg ha James két remek beadása után támadja a labdát és nem húzza le a fejét. Giroud egyet biztosan becsúsztatott volna, de az eddigi formája és teljesítménye alapján hiba lett volna nem Abrahamet kezdetni. Ezúttal nem jött be. (5)

Werner 5,5

KI: Egy klasszis befejezést azért megvillantott a lesről szerzett góljánál, de az az érzés, hogy valamiért a társak nem keresik annyira labdákkal, hiába próbált ma is jó néhányszor a védők mögé befutni. Így sajnos nem lehet máshogy értékelni a produkcióját. (5)

AÁ: Kár a meg nem adott gólért, zseniálisan tekert a hosszúba és megadta volna a meccs alaphangját a korai vezetés, ráadásul abban az esetben a Spursnek is villantania kellett volna valamit. Egyébként Tammyhez hasonlóan sajnos ő sem zavart sok vizet, nem tudta kihasználni a jól záró védelemmel szemben a sebességét. Egyrészt kevés területe is volt hozzá, másrészt a társaktól sem ment felé túl sok használható labda. (6)

Cserék

KI: A beálló cserék, nevezetesen Pulisic, Giroud és Havertz érdemben nem tudott hozzátenni a meccshez, Giroudnak volt a végén egy kósza lehetősége a gólhoz de ennyi, így őket értelmetlen osztályozni. 

AÁ: A cserék nagyjából 10-15 percet kaptak, ennyi idő alatt nehéz lett volna villantani. Pulisic és Havertz sem tudott új lendületet hozni a középpályára, Giroud viszont simán eldönthette volna a meccset a hosszabbításban, de talán még ő is annyira meglepődött Rodon rövid hazafejesénél, hogy az üres kapu helyett honfitársának, Llorisnak a kezébe emelt.

Lampard 6,5

KI: A taktikával nem volt nagy probléma, egységes volt a csapat, végig türelmes tudott maradni és szerintem eleget tettünk a győzelemért, de a szerencse hiányzott. Érzésem szerint ismét későn nyúlt bele a meccsbe a cserékkel, de egyébként nem lehetünk nagyon elégedetlenek. Szép lassan összeáll a csapatunk. (6)

AÁ: Méltó ellenfele volt nagy barátjának és példaképének, Josénak, felvette vele a taktikai harcot és ezúttal sem vallott szégyent. Talán ha nem a 75. percben szánja rá magát az első cserére, nagyobb esélyünk lett volna a sikerre, de az életveszélyes kontrák miatt szerintem nem mert korábban kockáztatni. Ahogy a Spursnek, úgy nekünk is fontosabb volt a vereség elkerülése, mint a győzelem, így összességében nem tehetünk szemrehányást a mesternek, elérte a célját. (7)

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com