Blog bejegyzés

Magyarázzuk a bizonyítványt: Burnley 0-3 Chelsea

Lampard eddig a szezonban a kabát alapján rakta fel a gombokat, de most a gombokra szabta a kabátot. Idei hét igazolásunkból csak az a Malang Sarr nem kezdett, akit egyelőre még a Portóhoz passzoltunk le kölcsönbe. Bevállalós húzás remek végkifejlettel, jöhet az értékelés.

Mai értékelésünket Dani Gergő Mihály (D.G.M.) és Wudigessboi (WB) szerkesztőink állították össze.

Mendy: 6.5 (6+7)

D.G.M. (6): Nem nyújtott kiemelkedőt, de nem is állította nagy feladat elé a Burnley. Mikor közbe kellett avatkoznia, tette, amit kell. Egyre jobban megbarátkozhatunk a gondolattal, hogy van egy magabiztos kapusunk.

WB (7): Szezonbéli harmadik bajnokiját, illetve zsinórban negyedik mérkőzését hozta le kapott gól nélkül. Az 5. percben határozottan rontott ki Barnes elé, ezt leszámítva nem volt komoly dolga, a Burnley egyszer sem találta el a kaput

Chillwell: 6.5 (7+6)

D.G.M (7): A csapat remek mezőnymunkájának is köszönhetően leginkább támadó feladata volt és azt az elvártnak megfelelően végezte el. Nem emelkedett most úgy ki, mint például a Crystal Palace ellen, de elégedettek lehetünk vele is.

WB (6):Aktívan bejátszotta a baloldalt, sokat ment előre, de beadásai nem voltak túl sikeresek, passzhatékonysága az egyik legalacsonyabb volt a csapatban (81,1%).

Thiago Silva: 7.75 (7.5+8)

D.G.M (7.5): Nem égette most meg a karját a CSK-szalag, épp ellenkezőleg! Nem ez a meccs volt az, mikor igazán nagy teszt elé lett volna állítva a csapat védősora, hozta azt, amiért megadtuk neki a bizalmat a kora ellenére is. Vezér.

WB (8):Kihagyta az orosz túrát, így frissen és üdén játszhatott. Nem tudták elnyomni a Burnley tank csatárai, rendre remekül helyezkedett, ötször nyert fejpárbajt, ötször is tisztázott, emellett volt egy blokkolt lövése is. Ezúttal büszkén feszült rajta a csapatkapitányi karszalag, nagy tanár volt.

Zouma: 7.5

D.G.M: Egy kisebb hibával kezdett a meccs elején, mikor hagyta elmenni Barnes-t maga mellett. Utána már minden rendben volt. Kiderült ma is, hogy nem kell bonyolult feladatokat rábízni (lásd: Silva karizmája): tisztáz, ütközik és használja a testét. Na, meg persze jól fejel! Igen gólérzékeny eddig a szezonban. Kell mellé egy főnök és akkor a csapat javára válik!

WB.: Az egyetlen valamire való Burnley-helyzet előtt ő maradt le Barnesról, de ezt leszámítva ragyogóan oldotta meg védőfeladatait, 4 alkalommal is sikerrel tisztázott. Léleksimogató gólt szerzett (már a harmadikat a szezonban), találata után a csapat már felszabadultan játszhatott.

James: 7 (7.5+6.5)

D.G.M (7.5): Ha szélpárjával, Chilly-vel kell összehasonlítani, akkor szerintem ma James volt a jobb. Több támadás ment az ő oldalán ma, mindemellett igen széles skálája volt annak, melyik pontján fordult meg a pályának támadásban és védekezésben egyaránt. Meccsről meccsre egyre jobb ránézni, nem lesz gond ezzel a poszttal, ha egyszer eljön Azpilicueta búcsújának az ideje!

WB (6.5): Nem kívánt meg tőle sok védőmunkát a mai mérkőzés, elbírtuk, hogy nem volt szerelése és lövést sem kellett blokkolnia. Chilwellhez hasonlóan ő is sok időt töltött a hazai támadóharmadban, 2 sikeres csele mellett 2 megeresztett lövése is mutatja, próbálta segíteni a támadójátékot.

Kanté: 7.5 (8+7)

D.G.M (8): Végre! A kis vasgolyó újra úgy játszott, mint abban a két szezonban, mikor bajnoki címeket ünnepelhetett! Egymaga folytotta el nem egyszer a Burnley kontralehetőségeit. Szerintem kulcsfigurája volt annak, hogy a mérkőzés bizonyos pontjain Mendy kivételével a pályán tartózkodó összes játékos a hazai térfélen volt.

WB (7): A kezdő leghatékonyabban passzoló embere volt a kis francia a maga 95,5%-ával, amiben volt egy forintos labda is Wernernek, bár ott a lövés tűnt elsőre a jobb opciónak. Védekezésben is hasznos volt (3 szerelés, 2 lefülelt átadás), még a sárga lapot is megúszta. :

Havertz: 6.75 (7+6.5)

D.G.M (7): Most már sokkal élesebb volt a korábbiakhoz képest, de még van hová fejlődni. Azért az látszik, mennyire jól olvassa a játékot. Ma ismét egy új poszton játszott, középső középpályásként. Volt, hogy ütközött, volt hogy hátrajött kérni a labdát a védőktől. Olyan lehet majd ő, mint a fuga a csempék között: kitölti a hézagokat. Fejlődni persze, még van hová, de az idő előrehaladtával térülhet meg majd az a temérdek pénz, amit adtunk érte.

WB (6.5): Labdaszerzésben a csapat hasznára volt, de a támadó harmadban továbbra is pontatlan és súlytalan. Hiába a közel 90%-os passzhatékonyság és 1 kulcspassz, voltak könnyen elszórt labdái, a benne rejlő szervező és ösztönös zseni pedig továbbra sem bújt elő belőle, bár 3 sikeres csele azt mutatja, hogy azért próbálkozik.

Mount: 8

D.G.M : Ő volt ma a csapat szíve-lelke labdával és anélkül is! Végre neki való helyre rakta be Lampard, s láss csodát, tündökölt a pályán (a gólpasszt is ő adta Zoumának)! Nagyon jól állt ma neki a karmesteri pálca!

WB:3 szerelés, 3 lövés (ebből 2 kaput talált), 3 kulcspassz, 1 gólpassz szögletből. Jól állt neki a szerepkör, a mezőny egyik legjobbja volt, 91,3%-os passzhatékonysága megsüvegelendő.

Ziyech: 8 – MOTM (gól+gólpassz miatt)

D.G.M (8.5): BL után a PL-ben is letette a névjegyét első kezdőbe jelölése során. Az egész megjelenésén látszik, hogy egy zsivány varázsló. Remekül adja a keresztlabdákat, melyek majd pont a Burnley-féle csapatok ellen lehetnek nagyon fontosak. Ő törte meg a gólcsendet, az ő megiramodásából lett a második gólt megelőző szöglet, majd előkészítette a harmadikat is. Ha így folytatja, akkor ár-érték arányban hatalmas üzletet kötöttünk februárban!

WB (7.5): Először kezdett szerdán a BL-ben: góllal hálálta meg. Először kezdett ma a bajnokságban: góllal és gólpasszal hálálta meg. Ettől függetlenül nem volt túl aktív, mindössze 48 passza volt, ami még úgyis alacsony a társakhoz képest, hogy a megnyugtató 3. gól után lekapta Lampard.

Werner: 7.25 (7.5+7)

D.G.M. (7.5): Elvileg padozott volna, de Pulisic megsérült az utolsó bemelegítésnél. Még mindig voltak gondok az utolsó lépésekkel, döntésekkel, de a harmadik gólnál nem tétovázott szerencsére. Látszik testbeszédén a törekvés, honfitársához, Havertzhez hasonlóan kell neki az idő, de már most jobb mindkét német egy hónap elteltével.

WB (7): Pulisic sérülése miatt Lampard eredeti szándékával ellentétben mégis kezdenie kellett a németnek, s ha már így alakult, nem volt hálátlan. Szép gólt lőtt egy kontra végén a már szétesett Burnley-nek, de korábban is voltak már ígéretes megmozdulásai (2 kulcspassz, 1 sikeres csel), viszont Ziyech-hez hasonlóan ő is keveset volt játékban (mindössze 39 passz).

Abraham: 6.75 (7+6.5)

D.G.M. (7): Long és Tarkowski kicsit elszigetelte, ehelyett viszont jól működött együtt a középpályásokkal, ha kicsit visszább lépett. Jó példa erre az első gólunk, melyet ő készített le Ziyechnek.

WB (6.5): Harmadszor kezdett idén bajnokin, s egy asszisztig most is eljutott (a korábbi két alkalommal gólt, illetve gólpasszt jegyzett). Kevés labda jutott el hozzá, ritkán volt aktív részese a támadójátéknak, de sokat melózott a kemény Burnley-védők szorításában.

Cserék (WB)

Callum Hudson-Odoi: Ő volt az első becserélt játékos, de mire pályára lépett, már kialakult a végeredmény. Mind a 7 átadása társat talált, emellett kiosztott 1 kulcspasszt is, vagyis hasznosan telt az a 20 perce a pályán, ami jutott neki. (6,5)

Olivier Giroud: Gyors meg nem adott lesgóllal indított, utána viszont már nem veszélyeztette Pope kapuját. (6)

Jorginho: A 85. percben szállt be, 4-ből 2 passzt azért így is elrontott, büntetőt nem lőhetett. Produkcióját az idő rövidsége miatt fölösleges lenne pontozni.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com