Blog bejegyzés

Londoni derbi a londoni döntőért

Szerda este a Ligakupa elődöntő visszavágóját játsszuk le az Arsenal vendégeként. Az első meccs után a riválisok gyakorlatilag nulláról indulnak.

Két formáját kereső csapat csap össze egy döntőért, ráadásul ezek a csapatok egymás ősi riválisai. Semleges szempontból is pikáns előtörténete van január hónap harmadik londoni rangadójának a Chelsea és az Arsenal között. A visszaeső forma mellett az is közös Antonio Conte és Arsene Wenger csapatában, hogy a hétvégi fordulóban négygólos parádéval melegítettek az újabb egymás elleni mérkőzésre. Az Ágyúsoknak sikerült az (nem is akárhogyan), ami nekünk nem, legyőzni a Crystal Palace-t, míg mi Anglia déli partján vettük be négyszer az újonc Brighton kapuját.

Sajnos azóta sem épült fel Alvaro Morata és Cesc Fabregas sérüléséből, így rájuk továbbra sem számíthatunk, de Christensen, Courtois és Cahill már bevethető lesz a visszavágóra. Míg a másik oldalon az új szerzemény, Henrikh Mkhitaryan várhatóan jelölve lesz, azok után, hogy az előző körben még a Manchester United játékosaként láthatta a másodosztályú Bristol City újabb hőstettét.

A két fővárosi alakulat között ez lesz már az ötödik összecsapás ebben a szezonban, az évadnyitó Community Shield, a két bajnoki, s ennek a párharcnak az odavágója után. Sajnos egyiken sem sikerült győzelmet szerezni, rendes játékidő után mind a négy találkozó döntetlennel zárult. Ennél fogva, bár jól hangzik az, hogy az utóbbi 8 Ágyúsok elleni meccsből csak egyet veszítettünk el (3GY, 4D, 1V), nem mondható el korántsem, hogy aktuális mumusai lennénk az észak-londoniaknak. Ez egyébként a harmadik szezon 1946-47 és 2003-04 után , amikor ez két csapat ilyen gyakran találkozik egy idényen belül.

Ugyan a mi szempontunkból lehetőséget jelent majd Ramsey, Giroud és Monreal hiánya, nálunk felmerülhet az a kérdés, ki hozza majd játékba az amúgy is hiányos támadó harmadot? Azok után, hogy Conte tegnap arról beszélt a sajtótájékoztatón, Batshuayi-t kölcsönadjuk, szinte biztos, hogy Eden Hazard hamis kilencesként lesz majd pályán. Ennek megvannak az előnyei, hiszen gólszerzésre elhivatott játékosaink sokkal rugalmasabb körülmények között próbálkozhatnak, de őket ki kell valahogy szolgálni, ezt a szerepkört pedig egyedül Fabregas tudta érdemiekben betölteni eddig: Kanté másabb szerepkör, Bakayoko pedig hónapok óta formán kívül van. Ideiglenes megoldást erre téli szerzeményünk, Ross Barkley, vagy Danny Drinkwater jelenthet.

Sok tehát a kérdőjel a mérkőzés előtt, de a hétvégi győzelmünk ösztökélheti a csapatot az ominózus gólínséges periódus után. Az viszont biztos, hogy a találkozó magyar idő szerint 21 órakor kezdődik a Digi Sport 1 közvetítésében!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com