Blog bejegyzés

Londoni derbi 197. rész

1907. november. 9. Stamford Bridge 65 ezer néző. Az első hivatalos londoni rangadó, és az első Chelsea – Arsenal összecsapás.  2-1-es kék győzelmmel vette kezdetét a nagy fővárosi sorozat. 

A 112 év alatt 196 alkalommal találkozott egymással a két klub különböző versenysorozatokban. Csapatunk 63 győzelem mellett 58 döntetlent és 75 vereséget ért el ezeken az összecsapásokon. Mint láthatjuk azért van mit behoznunk, és talán a 197. találkozón húzhatunk egy újabb strigulát a győzelmek rovatba.

Szokták mondani, hogy vannak 6 pontos mérkőzések, olyanok amik sorsokról, helyezésekről és pénzekről dönthetnek. Jelen esetben mi mondhatjuk, hogy ez egy 6 pontos mérkőzés, de még inkább azt, hogy 9. Egyrészt a 2 csapat rivalizálása, – mely valójában csak a 2000-es években teljesedett ki igazán – és a BL helyekért való küzdelem generál egyfajta fontosságot a találkozónak, másrészről a meccs alakulását követően sok mindenre választ kaphatunk. A jelenlegi 6 pontos előnyünk növelhetjük, – mellyel talán végleg leszakíthatjuk és a United markába lökhetjük az ágyúsokat – vagy csökkenhetjük és akkor a nyakunkba kaphatunk 2 loholó fenevadat. Ez utóbbinál mind a vörös ördögök mind az Arsenal vérszagot kapna és az előre haladás helyett kénytelenek lennénk hátra hátra pislogni. Azzal viszont, hogy a Tottenham kikapott igen jó pozícióba kerültünk és a City hat pontos előnye sem tűnik ledolgozhatatlannak. De mint említettem ehhez szükséges az, hogy ne az acsargó minket kergető klubokra koncentráljunk, hanem éhesen mi vegyünk üldözőbe egyet (vagy hármat). 

Egy rangadó mindig megjósolhatatlan. Mindkét tábor a győzelemről álmodozik a közvetlen riválisok pedig egy jó döntetlenben reménykednek. De mi is várható Emery és Sarri küzdelmében.

Azt hiszem mindenki egyetért velem abban, hogy Wenger távozása csak jót tehetett az ágyúsoknak. Teljesen mindegy, hogy ki jön helyette ezzel a játékos kerettel csak jobb teljesítményt érhet el. Unai Emery aki a PSG csapatát irányította mielőtt Londonba érkezett volna teljesen új mentalitást hozott a klubhoz. A Sevillával 3-szoros EL győztes tréner egyben tartotta a csapatot és a „végy egy jó kapust” elvén elhozta Leno-t a Leverkusen csapatától. (Talán nem vette észre, hogy ott van Cech?). Nehezen indult be a csapat játéka, de aztán egy egészen hosszú győzelmi sorozatot könyvelhettek el. (viszlát Wenger) Jelenleg elég vegyes képet mutatnak, 2 GY 2V 1D az utóbbi 5 meccsen, ráadásul ebben van egy súlyos 5-1 is a Liverpool ellen. A mostani találkozón biztos, hogy nem léphet pályára Danny Welbeck és Mikhitaryan ellenben az ez évben szerződtetett Lucas Torreira visszatérhet a kezdőbe. A hazai pályán életveszélyes (13 GY 1D 1V) ágyúsok villámgyors játékosai (Lacazette, Aubameyang, Iwobi) megkeseríthetik a széleken a támadásba sokszor bekapcsolódó Chelsea védők dolgát. Lacazette egyébként is nagyon jó szezont fut a maga 14 góljával amivel holtversenyben vezeti is a góllövő listát Kane és Salah mellett.

De mi a helyzet nálunk? A csapat egy nehézkes Newcastle elleni meccsen van túl ahol Willian végre megtörte a jeget. Végre, hisz nagyon sok múlik a támadó harmadban dolgozó játékosainkon, mert jelenleg nincs a csapatnál olyan csatár aki passzol a rendszerbe. Morata nagyon hullámzó teljesítményt nyújt, 2 gól itt 4 kihagyott helyzet ott 8 bírói számonkérés amott. Egyébként is azt gondolom, hogy nem képes a rövid passzos gyors kombinatív játékra. Feleslegesen babusgatja a labdát, és feleslegesen viszi rá 3-4 emberre. A másik jelölt Giroud ebben a játékban már jobb, de ahogyan a Francia válogatottban, úgy a Chelsea-ben sincs szerencséje. Lesgólból már lőtt legalább 4et és a kapufái csak Willian kapufáinak számával vetekednek. Egyszóval nem hiszem, hogy látunk csatárt az Arsenal ellen (hacsak Sarri gólzsákja Higuain nem érkezik meg és lép pályára). Sérülések tekintetében nem vagyunk akkora bajban, hisz Drinkwater mellett Christensen és RLC akik nem bevethetőek. Reméljük a fiatal angol derékfájdalma múló dolog és nem krónikus.

Lesz e változás a csapatban vagy a megszokott 11et láthatjuk? Vajon Odoi játszhat? Willian vagy Pedro helyett?

Nos a középpálya szinte biztos. Kante Jorginho és Kovacic/Barkley osztoznak ezen . A védelemben Kepa kirobbanthatatlan, ahogyan Rüdiger is. Mivel Christensen nincs, így Luiz helye is tuti (gólpasszt gólpasszt). A széleken Azpi és Alonso is beégett Sarri gondolataiba pedig Emerson mozgása jobban illene a csapatba és valljuk be nem is volna baj, ha Alonso pihenne egy kicsit. Ki az aki még ott lesz? Naná, hogy Hazard. A kis Belga a hátán viszi a csapatot a szezon nagy részében, és ha már nincs csatárunk magára is vállalja a gólokat. Sajnos ennyit tud, és se Willian se Pedro nem érhet fel hozzá.

Mi az amit várok? Egy nagyon küzdelmes, folyamatos támadójátékot hozó szoros meccset, ahol végre megvillannak játékosaink. Pedro Kolasinac mellett nem, de az előre futó Bellerin mellett Willian igenis okozhat meglepetést.

A találkozó játékvezetője a lapokkal fegyelmező Anthony Taylor lesz.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com