Blog bejegyzés

Levegőbe csapkodván a pálya mellett

Avagy hol ment tönkre teljesen a City elleni rangadónk.

Az utóbbi mérkőzéseket figyelembe véve nagy reményekkel vártuk a Guardiola elleni rangadót. Nem csak azért, mert „pepetcsapni” olyan élmény, ami a legsötétebb délutánokat is bőséges eufóriával és fokozott elégedettségérzettel itatja át, hanem azért is, mert köszönhetően a Burnley elleni gyalázatnak lépéshátrányba került a Chelsea a PL-cím felé menetelő csapatok körében, és ezt viszont erősen kompenzálni kellett volna azzal, hogy feljövünk a listavezetőre. Azt mondanom sem kell, hogy ahhoz, hogy komolyan fontolóra vegyük a címvédést, a rangadókat és az idegenbéli meccseket számba véve még egy Burnley elleni meglepetésvereség (amit az utóbbi két évben a most éppen Derby County-mélységekbe haladó Palace prezentált) nem fér bele a kiírásba, ahogy a hazai rangadók fontossága sem elenyésző, sőt. Tavaly a Bridge-n a big five ellen vívott rangadókat sorra három ponttal zártuk, egyedül a Liverpoolnak jutott diadal még a 3-4-3 alkalmazása előtt. Idén eddig két derbit vívtunk otthon, egyet sem sikerült behúzni. A hazai mérlegünk összesítve is elképesztően siralmas, 4 mérkőzésen 4 pont.

Az Arsenal ellen Conte számára is világossá vált, hogy az ehhez hasonló presztízsű mérkőzéseken többé nem igazán lehet komolyan venni a Kanté-Fabre kettőst, hiszen hiába hozott Cesc alapjában stabil mérkőzést, a középpálya nem bírta az Arsenal rohamait, és Wengerék egy félidő alatt 10 lövésig jutottak, több olyan helyzetet is beleszámolva, ahol igen nagy esélyük lett volna vezetést szerezni, vagy azt gyarapítani. Az igazat megvallva a Spurs elleni 3-5-2/3-5-1-1 után meglepő volt, hogy a hasonlóan középen domináns Ágyúsokat ennyivel lerendezzük, nem is jött be. Ezt orvosolandó, Conte beküldte Bakayokót, akivel végre megérkezett a szükséges szilárdság, és a második félidőben teljesen ellentétes számokat hozott a két egylet (9 lövésig jutottunk, az Arsenal egyig, és kaput találó lövésük nem is akadt), sajnos azonban nem tudtunk továbbjutni az iksznél.
A tanulság viszont adott volt: a francia duó létfontosságú tényező lehet a háromesélyes mérkőzéseken.

Ezt szem előtt tartva hirdette ki Conte a kezdőt Guardiola ellen hangolva. Az első félóra minden túlzás nélkül elfogadható is volt. A City várható labdatartási fölénye ellenére nem akadt lényegi különbség egyik fél javára sem, ugyanolyan eséllyel szerezhettük volna meg mi is a vezetést, mint Pep alakulata. Noha Pep Delph oldalának gyengélkedéseit kiválóan megoldotta Fernandinho bevonásával, és Silva fogását sem tudtuk problémák nélkül kivitelezni, a támadásépítéseink az eddig megszokott stílusban folytak, ha nem is tökéletesen, de igen veszélyesen. Külön ki kell emelni Morata labdatartásait, aki bár eddig lábbal nem jeleskedett annyira, de ezen a mérkőzésen több kontra végigvitelében is kulcsszerepe volt. A lényegi fordulópont pedig a sérülésénél következett be.

Conte elég váratlanul nem Batshuayi-t vagy Pedrót küldte fel, hanem Williant, aki mondhatni az eddigiektől szokatlan szerepkörben találta magát, középen, ahol elsődlegesen talán Hazard-ról próbálta volna levenni a terhet, illetve támogatni és fogadni a kontrákat, megtartani a labdákat, de végül teljesen elveszve kóválygott, ötlete sem volt arról, mit hogyan kellene megoldania. Willian nem csak hogy nem volt felkészülve erre a szerepkörre, de olyan idegenül mozgott, mint egy ifi, aki éppen most debütál. A brazil beállításával nem csak nem maradt ékünk, de visszább is álltunk, mint addig bármikor a mérkőzésen. Ez pedig a Citynek imponált.
Nem is maradt sokáig középen, a második félidőben kvázi ingázni kényszerült, szélről középre, középről szélre függően attól, hogy éppen nálunk volt-e a labda, vagy sem.

Noha Willian a szélre kimozogva már jóval konstruktívabban szerepelt, ez lényegében a kontráink végét jelentette. Akár Fabregas próbált indítani, akár Kanté ellentámadást kezdeményezni, nem maradt más játékosunk elől, mint Hazard, aki a többnyire felezővonalról jövő indításokkal szenvedett, hiszen a manchesteriek egyből ráálltak, ahogy megindult az offenzívánk, és nem hogy a labdamegtartással, de már az átvételekkel is nem ritkán problémák adódtak. Ez természetesen nem a belga sara, hiszen gyakran érdemi támogatás nélkül kellett szembenéznie az őt váró védelemmel, és annak szorításával. A támadásaink másodpercekben éltek, nem egy esetben a kontráinkból „ellenkontra” született.

Morata kiesését nem csak hogy nem sikerült Conténak megoldania, de a próbálkozásait is könnyű szerrel söpörte félre Guardiola. Willian beállítása viszont több szempontból is érdekes. Egyrészt rá defenzívebb szerep hárult, mint addig Hazard-ra, másrészt viszont középen is helyt kellett volna állnia. Nem volt rá képes.
A támadásinkból rendre hiányzott az a játékos, aki Edennel összedolgozva képes rést ütni az ellenfél védelmébe, és majdhogynem 40 percen át így szenvedtünk, még végül jött Batsu és Pedro, lövésig azonban egyikük sem jutott.
Még Pedróval kapcsolatban Conte a közelmúltban már óvatosságra intett a sérülései miatt, Michy-nél nem elvitatható, hogy ugyanott vagyunk, ahol elindultunk. A bajnokságban továbbra sem merünk 20 percnél többet rábízni, megkapja a lehetőséget másodligás csapatok ellen, de a bizalom hiánya jelenleg is érződik. Ahogy anno Costa, most Morata kabátját nem merjük ráadni.

A hatpontos hátrány nem leküzdhetetlen ugyan, ezt tavaly is erőteljesen demonstráltuk, pont októberre fordulva. Azonban a mutatott játék, amit az idei rangadókon mutatunk, egyszerűen gyötrelmes, és hiába tudtuk a Spurs ellen többek között Alonso gigantikus pontrúgásának köszönhetően elhozni a három pontot, mind az Arsenal, mind a City ellen rengeteg hibával, akadozva építettük a támadásainkat, és még gyengébben aknáztuk ki a potenciális lehetőségeket, bármekkora helyzetbe is kerültünk. Ha még komolyan hiszünk a címvédésben (és a tavalyi év után kéne, hiába nincs a láthatáron Conte részéről hasonlóan váratlan húzás), az októberi három kötelezőt hiba nélkül kell hozni, mivel novemberben aztán letudjuk a maradék két rangadónkat is az őszi félévben a MU és a Pool ellen.

 • Stonci81

  most néztem a loan csapatunkat, és Lucas Piazonról már majdnem meg is feledkeztem, és a másik ami megdöbbentett, amikor láttam hogy még csak 23 éves. Pedig anno hogy szurkoltam neki, hogy beinduljon, de kihagyta a tizenegyest a Villa ellen, pedig az megnyugtathatta volna. Nem tudom most hogy tolja, de akkor szimpatikus volt a játéka.

  • hát, kb Fulham szint, ő megtalálta a helyét ott. Szvsz amint a Fullum hajlandó letenni érte valami összeget is, menni fog. Chelsea mezben már aligha látjuk. A kistestvérnél sem képes stabil kezdő lenni, és bár többnyire a jobbak közt van (ha játszik), de annyira sem jó, hogy egy komolyabb champo csapat felfigyeljen rá. Az egyetlen esélye az lenne, ha feljutna egy championship csapattal, és villatana valamit a PL-ben, de őszintén szólva, erre nem látok sok esélyt. Sem a Fulham nem jut fel, sem olyan csapat, ahová lenne esélye kölcsönbe menni (mondjuk Villa v Boro). Brazil támadó létére kevés gól van a lábában – nem tudom, egy stabil kedzőséggel ez mennyire változna, de valszeg sosem tudjuk meg Angliában. 1-2 éven belül ha szerencséje van, valami spanyol kiscsapatnál köthet ki, Malagában futott egy egész tűrhető kölcsönt, talán ott, ha már a Vitesse, ahol tényleg jó kölcsönt futott, nem tart rá igényt.

 • Endy919

  A középpályás kérdéshez . Can? Az éven lejár a szerződése , tehát januárban megegyezhetnénk vele .

  • Bukkakebáró Idemitirjak

   Én imádnám

  • részemről már bedobtam korábban is. A Poolból Mané mellett kb ő az egyetlen, aki kéne

  • Endy919

   Sajnos kimaxolta ezzel a karrierét.

   • azért nem kéne mindenkiről lemondani, akiért 21 évesen nem áll sorba a ManU-Barca-Real… végigtolta az U-kat a Chelseaben, sokszor ever-present üzemmódban a sikereknél, tavaly a csapat mellett volt (ligakupa, PL percek), idén jött neki a champo, a Hull egyik legjobbja jelenleg, ráadásul a kapus és Dawson mellett az egyetlen, aki minden meccset végigtolt. Nigéria már kijutott Oroszba, ő pedig nyomott egy debütöt a válogatottban. Ennél sokkal többet nem mutathatna fel egyelőre. Nem mondom, hogy egyenes az út a Chelsea kezdőbe, de egy jó kis jobboldali játékos, aki képes lehet Azpi és a honfitárs Mózinak is alternatívát nyújtani. Wingerből lett jobb-bekk ill. CB, és nem életidegen számára a bal oldal sem. Lehet, hogy nem a new-JT ő sem, de szerintem fogjuk még Ainát kék mezben látni.

   • myheartisblue

    Legyszi legyen igy, amen.

 • Hazard

  Távozna a tehetséges belga?

  https://uploads.disquscdn.com/images/aba9e4234a02f4c69eb81f4cf3762b9a1ccea89771f0f0d8ab312f30917380e7.png

  Remek döntés lenne, mert ritka nagy tehetség, küldjük csak el. Különben is a posztján Willian játszik, aki mellett esélye sincs ugye, mert a megszokott worldclass szintet hozza. Javasolnám továbbá, hogy igazoljunk valami szar angolt csilliárdokért, ha lehet legyen sérült is (Barkley…). A hírhedt angolok tehetségek kellenek nekünk, ők a jók.

  • Endy919

   Csak azért oldottam a block-ot , hogy megkérdezzem , hogy vajon tényleg degenerált vagy , vagy csak megjátszod magad?

   Block reaktiválva.

 • A Goal szerint Kanténak 3 hetet kell kihagynia. Ez igazából még tűrhető kiesés, ha igaz.

 • Hazard

  http://www.mirror.co.uk/sport/boxing/george-groves-vs-chris-eubank-11319025?x

  “Lifelong Chelsea fan Groves would love to see the fight held at Stamford Bridge, and while the possibility of hosting it at the home of the Blues has apparently been explored, the club have ruled out having the fight there due to the potential damage it could do to the pitch midway through the season, according to ESPN .”

 • Endy919

  Két Hazard a belgák kezdőjében . Szép , meg minden , de egy tét nélküli meccsen miért kell erőltetni Edent?

  • Endy919

   már vert is egyet.

   • Endy919

    már dupla és az öcsi is betalált 🙂 így eddig 3:0

   • Sandic

    Végül is akkor megvitattad magaddal, hogy jó volt-e erőltetni Hazardt, vagy nem?

   • Endy919

    Még mindig faszságnak tartom a játszatását.

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    tartjuk*

   • Sandic

    Nézőpont kérdése. Kihagyta a felkészülést + a szezon elejét, minden meccs jól jön, hogy teljesen formába lendüljön, nem hinném, hogy ez a mostani sokat kivett volna. Amiért kockázatos volt, hogy esetleg újra lesérül. Mivel nem sérült le, utólag el lehet mondani, hogy nem volt rossz döntés a játszatása.

   • “Mivel nem sérült le, utólag el lehet mondani”
    :))))

    https://www.youtube.com/watch?v=V5HtD3HIj_U

   • Sandic

    Tőled magasabb intelligencia szintet várnék, a Seth MacFarlane féle humornak álcázott erőlködés szerintem csak az alacsony értelmi szinten lévőknek jön be.

   • Ez nem feltétlen igaz, az első négy évad szerintem Simpson-színvonalú volt minden elfogultság nélkül.
    Macfarlane egyébként szerintem valamikor időközben megőrült, vagy ideg-összeroppanása volt vagy nem tudom, de jól lekövethető mind az fg-ben, mind az american dadben, hogy valamikor 4-5 évad után becsavarodott, és elkezdte módszeresen csonkolni, gyilkolni, megalázni és kivéreztetni az összes karakterét, egyre mélyedve a testnedvekben, végül trahs-be tolta át a komplett életművét.

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    Szerintem szimplán ez Macfarlane igazi arca. A kezdetekben nem, mert bevállalni, olyan ötleteket amikkel bukhatott volna az egész sorozat, viszont miután sikerült a kellő nézőtábort elérnie onnantól nem érzett semmilyen gátat az agyszüleményeinek a bemutatására. Igaz számomra soha nem volt a fg egy olyan sorozat aminek magamtól nekiülnék.

 • Rammschein
 • Hazard

  Hírek a sérültektről:

  Morata- remélhetőleg Roma ellen bevethető lesz
  Drinkwater- jól halad, de még nincs bevethető állapotban
  Kanté- jövő héten lesz a vizsgálat (hogy hogy eddig még nem vizsgálták meg?) 20-25 napra saccolja Conte a hiányát, de ez még változhat, mert folyamatosan nézni fogják, hogy halad a felépülése

  • Ezen én is fennakadtam: We are going to do a scan next week (Kanté)

   Mi van, elromlott az összes szkenner Londonban? Vagy akkora a cost saving, hogy várunk, amíg ambulánsan jön az időpont? 😀

   • trueblue05

    Szerintem ez nem az első vizsgálat lesz, ahhoz meg hogy lássák hogy alakul a sérülés kell idő a kettő között.

 • Hazard

  A “When you realize” után más folytatásra számítottam. Ez a magas labda a levegőben maradt. Nem is értem Luiz hogy hagyhatta ki ezt a ziccert.

  https://twitter.com/NizaarKinsella/status/918869056777801729

 • atti26

  Azért az tetszik, hogy Conte eloszlatta a vele kapcsolatos pletykákat! 🙂
  Itt a család és itt is marad!

 • Sandic

  Ma végre meccs, és a Spoiler TV közvetíti.

  Ha ma nem nyerünk az ellen a Palace ellen, akik eddig ugyanannyi gólt rúgtak, mint ahány pontot gyűjtöttek (egy nagy kövér 0-át), akkor lehet kongatni a vészharangot, sérülések ide vagy oda.

Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com