Blog bejegyzés

Levegőbe csapkodván a pálya mellett

Avagy hol ment tönkre teljesen a City elleni rangadónk.

Az utóbbi mérkőzéseket figyelembe véve nagy reményekkel vártuk a Guardiola elleni rangadót. Nem csak azért, mert „pepetcsapni” olyan élmény, ami a legsötétebb délutánokat is bőséges eufóriával és fokozott elégedettségérzettel itatja át, hanem azért is, mert köszönhetően a Burnley elleni gyalázatnak lépéshátrányba került a Chelsea a PL-cím felé menetelő csapatok körében, és ezt viszont erősen kompenzálni kellett volna azzal, hogy feljövünk a listavezetőre. Azt mondanom sem kell, hogy ahhoz, hogy komolyan fontolóra vegyük a címvédést, a rangadókat és az idegenbéli meccseket számba véve még egy Burnley elleni meglepetésvereség (amit az utóbbi két évben a most éppen Derby County-mélységekbe haladó Palace prezentált) nem fér bele a kiírásba, ahogy a hazai rangadók fontossága sem elenyésző, sőt. Tavaly a Bridge-n a big five ellen vívott rangadókat sorra három ponttal zártuk, egyedül a Liverpoolnak jutott diadal még a 3-4-3 alkalmazása előtt. Idén eddig két derbit vívtunk otthon, egyet sem sikerült behúzni. A hazai mérlegünk összesítve is elképesztően siralmas, 4 mérkőzésen 4 pont.

Az Arsenal ellen Conte számára is világossá vált, hogy az ehhez hasonló presztízsű mérkőzéseken többé nem igazán lehet komolyan venni a Kanté-Fabre kettőst, hiszen hiába hozott Cesc alapjában stabil mérkőzést, a középpálya nem bírta az Arsenal rohamait, és Wengerék egy félidő alatt 10 lövésig jutottak, több olyan helyzetet is beleszámolva, ahol igen nagy esélyük lett volna vezetést szerezni, vagy azt gyarapítani. Az igazat megvallva a Spurs elleni 3-5-2/3-5-1-1 után meglepő volt, hogy a hasonlóan középen domináns Ágyúsokat ennyivel lerendezzük, nem is jött be. Ezt orvosolandó, Conte beküldte Bakayokót, akivel végre megérkezett a szükséges szilárdság, és a második félidőben teljesen ellentétes számokat hozott a két egylet (9 lövésig jutottunk, az Arsenal egyig, és kaput találó lövésük nem is akadt), sajnos azonban nem tudtunk továbbjutni az iksznél.
A tanulság viszont adott volt: a francia duó létfontosságú tényező lehet a háromesélyes mérkőzéseken.

Ezt szem előtt tartva hirdette ki Conte a kezdőt Guardiola ellen hangolva. Az első félóra minden túlzás nélkül elfogadható is volt. A City várható labdatartási fölénye ellenére nem akadt lényegi különbség egyik fél javára sem, ugyanolyan eséllyel szerezhettük volna meg mi is a vezetést, mint Pep alakulata. Noha Pep Delph oldalának gyengélkedéseit kiválóan megoldotta Fernandinho bevonásával, és Silva fogását sem tudtuk problémák nélkül kivitelezni, a támadásépítéseink az eddig megszokott stílusban folytak, ha nem is tökéletesen, de igen veszélyesen. Külön ki kell emelni Morata labdatartásait, aki bár eddig lábbal nem jeleskedett annyira, de ezen a mérkőzésen több kontra végigvitelében is kulcsszerepe volt. A lényegi fordulópont pedig a sérülésénél következett be.

Conte elég váratlanul nem Batshuayi-t vagy Pedrót küldte fel, hanem Williant, aki mondhatni az eddigiektől szokatlan szerepkörben találta magát, középen, ahol elsődlegesen talán Hazard-ról próbálta volna levenni a terhet, illetve támogatni és fogadni a kontrákat, megtartani a labdákat, de végül teljesen elveszve kóválygott, ötlete sem volt arról, mit hogyan kellene megoldania. Willian nem csak hogy nem volt felkészülve erre a szerepkörre, de olyan idegenül mozgott, mint egy ifi, aki éppen most debütál. A brazil beállításával nem csak nem maradt ékünk, de visszább is álltunk, mint addig bármikor a mérkőzésen. Ez pedig a Citynek imponált.
Nem is maradt sokáig középen, a második félidőben kvázi ingázni kényszerült, szélről középre, középről szélre függően attól, hogy éppen nálunk volt-e a labda, vagy sem.

Noha Willian a szélre kimozogva már jóval konstruktívabban szerepelt, ez lényegében a kontráink végét jelentette. Akár Fabregas próbált indítani, akár Kanté ellentámadást kezdeményezni, nem maradt más játékosunk elől, mint Hazard, aki a többnyire felezővonalról jövő indításokkal szenvedett, hiszen a manchesteriek egyből ráálltak, ahogy megindult az offenzívánk, és nem hogy a labdamegtartással, de már az átvételekkel is nem ritkán problémák adódtak. Ez természetesen nem a belga sara, hiszen gyakran érdemi támogatás nélkül kellett szembenéznie az őt váró védelemmel, és annak szorításával. A támadásaink másodpercekben éltek, nem egy esetben a kontráinkból „ellenkontra” született.

Morata kiesését nem csak hogy nem sikerült Conténak megoldania, de a próbálkozásait is könnyű szerrel söpörte félre Guardiola. Willian beállítása viszont több szempontból is érdekes. Egyrészt rá defenzívebb szerep hárult, mint addig Hazard-ra, másrészt viszont középen is helyt kellett volna állnia. Nem volt rá képes.
A támadásinkból rendre hiányzott az a játékos, aki Edennel összedolgozva képes rést ütni az ellenfél védelmébe, és majdhogynem 40 percen át így szenvedtünk, még végül jött Batsu és Pedro, lövésig azonban egyikük sem jutott.
Még Pedróval kapcsolatban Conte a közelmúltban már óvatosságra intett a sérülései miatt, Michy-nél nem elvitatható, hogy ugyanott vagyunk, ahol elindultunk. A bajnokságban továbbra sem merünk 20 percnél többet rábízni, megkapja a lehetőséget másodligás csapatok ellen, de a bizalom hiánya jelenleg is érződik. Ahogy anno Costa, most Morata kabátját nem merjük ráadni.

A hatpontos hátrány nem leküzdhetetlen ugyan, ezt tavaly is erőteljesen demonstráltuk, pont októberre fordulva. Azonban a mutatott játék, amit az idei rangadókon mutatunk, egyszerűen gyötrelmes, és hiába tudtuk a Spurs ellen többek között Alonso gigantikus pontrúgásának köszönhetően elhozni a három pontot, mind az Arsenal, mind a City ellen rengeteg hibával, akadozva építettük a támadásainkat, és még gyengébben aknáztuk ki a potenciális lehetőségeket, bármekkora helyzetbe is kerültünk. Ha még komolyan hiszünk a címvédésben (és a tavalyi év után kéne, hiába nincs a láthatáron Conte részéről hasonlóan váratlan húzás), az októberi három kötelezőt hiba nélkül kell hozni, mivel novemberben aztán letudjuk a maradék két rangadónkat is az őszi félévben a MU és a Pool ellen.

 • balazsh
  • Rammschein

   wtf… egy pizzát? 😀

  • myheartisblue

   Case closed

 • WehaveNoHistory

  Csajok tolják hét közben.
  https://www.youtube.com/watch?v=U0qlbUKM5x0

 • Frenky54

  Egy kis satisztika és eszmefuttatás a PL. csapatok játékosainak sérülését követő pénzügyi kifizetésekről
  https://mno.hu/foci/az-angol-elklubok-stadionnyi-osszeget-koltenek-serultjeikre-2419768

 • A meccsről írtakra nem nagyon reagálnék, legnagyobbrészt egyetértünk, talán annyiban módosítanék, hogy jobban kihangsúlyoznám, a sérülés mellett ezt Conte nagyon benézte, és bár el lehet verni a port Wilin, hogy szar volt, de ez alapvetően egy nagyon rosszul lereagált helyzet volt, nincs mit mondani.

  A többire térve, hangsúlyozva az elején azt, hogy én már a szezon előtt sem hittem a címvédésben több okból sem, valóban, a 6 pontos hátrány nem egy behozhatatlan dolog, de jelenleg szembetűnő a különbség a két manchesteri csapat és köztünk, úgy játékra, mint eredményre tekintve. Alapvetően a szezonra nézve bizakodó vagyok, az új igazolások eddig úgy tűnik, kivétel nélkül beváltak, a védelmünk szerintem – legalábbis CB-k szintjén megvan – egyelőre jól is variálja őket Conte; a középpálya – pláne, ha ide vesszük a WB-ket is – szerintem keskeny, legalább egy all-round játékossal soványabbak vagyunk, illetve Conténak is rá kell jönnie ismét, magától, nem élesben, hogy kétdarabos középpályára Fabregast nem lehet betolni büntetlenül.
  A támadószekció az, amin a szezonunk viszont állhat v bukhat, mert Morata jól indított, de most kiesett, pótlása pedig csak névleg és darabra van, mert, ahogy írod is, Conte ezzel a meccsel is csak azt bizonyította, hogy nem bízik meg bikicsunájban. Hazard a szezon elejét hagyta ki, és bár már játszott egy keveset, jól is tért vissza, de a tény attól még tény, hogy egyelőre 0g 0a-val fordul októberre. Pedro és Will formája is elég hullámzó, és bár hasznosságuk többnyire (szvsz) nem megkérdőjelezhető, ketten állnak eddig 1g 2a-nál. Ez irtó sovány. És itt olyan nagy variációs lehetőség sincs.

  Ha ehhez hozzáveszem, hogy TC is képes abszolút homály meccseket lehozni időről időre, meg, hogy DL visszasüllyedt oda, ahonnan Conte kiimádkozta tavaly, hát mindenesetre azért ad okot az aggódásra.

  Mégis, mint említettem, összességében bizakodó vagyok, szerintem előre, a sorsolás után, tudva, hogy a védelem fele új lesz, milyen erősítések érkeztek, hogy új “csatársorral” vágunk neki a szezonnak, hogy Hazard és Pedro egy ideig még sérült lesz, és ismerve a sorsolást, alapjában nagyon sokan aláírtuk volna a 7 forduló alatt 4W – 1D – 2L-t, a 13 pontot plusz hatos gk-val.

  Amit nem írtunk volna alá, és amin dolgozni kell, ha komolyan gondoljuk a TOP3-at, az a mérhetetlen számú lap – azzal valamit kezdeni kell, hogy fejben nincs helyen a csapat, hebehurgya, idióta butaságokat csinálunk, rendre, és hogy a nyugodt magabiztosság helyett, amit a bajnoki címnek kellene adnia, elsőbálozó szűzkurvaként rohangálunk a pályán. Sok esetben még a megbízható, s amúgy aktuálisan is jó meccset hozó játékosaink képesek olyan amatőr hibákra, hogy kettéáll az ember szemöldöke.

  Contét tekintve, mindenképp kell, hogy a Spurs meccshez hasonló húzásokkal kapja el a nagyokat, mert rangadók hiányában túl sok a kérő a BL pozíciókra, és lemaradunk, mint a borravaló. A nagy meccseken egyelőre súlytalan a csapat, és a két győzelmünk is a Spurs és az Atleti ellen nagyjából kevésbé tudatos, részben faszmák segítségével lett meg. Persze sz*rok rá, ha a többi is így lesz meg, csak legyen meg. Lényegében ettől a Citytől jelen pillanatban egy góllal kikapni nem szégyen, nem feltétlen hiba, csak a célok és az eredménysor tekintetében fáj, no meg maga az a tény, hogy nem igazán láttam a 90+ perc alatt, hogy nekünk, hazai pályán milyen elképzelésünk volt arra, hogy legyőzzük őket.

  Nagyon röviden összefoglalva, a keretből szerintem hiányzik két játékos: egy olyan B csatár, akiben Conte megbízik, és egy olyan all-round squad player középpályás, amolyan B2B joker, akit a kp-n több pozícióba bedobva is megállja a helyét, mert ha nincs Fab, akkor nincs kreatív erő a csapatban, ha meg van, akkor az -1 támadó, mert kell valaki, aki helyette védekezik. A többi Conte dolga, hogy összerakja fejben őket, ill taktikailag felkészítse a megfelelő meccsekre. Így ott lehetünk a végén is.

  • Frenky54

   Már nagyon várom Drinkwater-t jelentős PL. tapasztalatával, és az előző idényben kipróbálhatta magát a BL.-ben is.

   • Hazard

    Elég szomorú, ha egy CFC szintű csapatnak Drinkwater-től kell várni bármit is.

   • kormolar

    nagyon alul értékeled,pedig Kanteval 2 éve megették az egész PL-t

   • Hazard

    Aztán elment Kanté és úgy összezuhantak, hogy majdnem kiestek…Kanté meg eljött ide és a 10. csapatból bajnokcsapat lett.

    Akit alulértékelnek, az RLC, itt lenne a helye. 352-ben pont jó lenne a franciákkal.

   • kormolar

    azért nem teljesen így volt…am meg velük is ugyanaz történt mint velünk

  • Hazard

   Kezdem a végéről. Egyetértek az all rounder középpályás hiányolásával, oda kell valaki. Én a csatár helyett inkább a wingback-et mondanám. Ha jó játékosok játszanának ott, akkor szinteket ugrana a játékunk.

   A lapokkal nem értek egyet, szerintem azzal nincs gond, pirosakat leszámítva legalábbis biztos. Cahill ostoba volt, Luiz-nak elszállt az agya, ez hiba és Fabre is fölöslegesen csúszott oda. A Burnley meccset leszámítva nem kapunk. Nem árt megjegyezni az sem, hogy Luiz pl ollózásért kapott lapot, míg Morata teljesen átlagos reklamálásért ( kérdőre vonta a partjelzőt a pálya közepéről). A lapok jelentéktelenségét mi sem bizonyítja jobban, hogy a city például több lapot kapott, mint mi és mégis vezetik a bajnokságot.

   A csirkék elleni húzás ide vagy oda az is egy szerencsés győzelem volt. Persze meccs után lehet azon röhögni, hogy 2/2-vel zártuk azt a meccset ők meg 20/0 és az az egy góljuk is öngólt volt, de nagyon csúnyán lejátszottuk őket. Ott is csak védekeztünk, mint mindig. Az Atleti meccsen jobban nézett ki a csapat, bár ehhez az is kellett, hogy egy nálunk is védekezőbb csapattal játszunk. Azon a meccset győzelmet érdemeltünk volna és végül igazságos eredmény született. A city meccset nagyon elrontotta Conte és Wenger ellen meglepően rosszul megy neki. A nagy meccseken nem igazán megy a játék, ami nem olyan jó.

   Nekem csalódás az eddigi szereplés, de inkább a nyár. Megfelelő erősítésekkel bizakodva várhattuk volna a szezont, így meg most csak a tavalyihoz hasonló csodában bízhatunk.

  • kormolar

   szeritnem Drinkwaterrel javulhat a helyzet mert ő képes irányítani is de hátrafelé is hatékony…én wingback poszton látom Hazard(Diego Costa)-hoz hasonlóan problémát…nincs elég sebesség szélen és egy 3-5-2 iszonyat kihozza pl. Alonso hibáit…ugyanakkor a City ellen mint említettem nem volt szégyen kikapni 1 góllal( igen lehetet volna több közte, de 2012-ben sem szólhattunk volna egy szót sem ha kikapunk a BL döntőn 3-0-ra…utólag senkit nem érdekel…) főleg úgy h gyakorlatilag ki sem tudtuk elemezni a City játékát…miközben a City otthon játszott Bl meccset kedden…az UTD vel pedig óvatosan fogalmaznék h kiemelkedik, hisz eddig komoly erőpróbája nem is igen volt…(BL-ben gyenge ellenfelek,Pl-ben alsóházi ellenfelek)

   • “szeritnem Drinkwaterrel javulhat a helyzet mert ő képes irányítani is de hátrafelé is hatékony.”
    Hát, nem tudom, te melyik Drinkwatert nézted anno, mert ha van rettentő egybites játékos, na az pont ő. Irányítani?? 😀 Ez mégis miben mutatkozik meg? Rúgott már előrefelé is labdát? Mikel hozzá képest maga a szimfonikusok karnagya…

    “az UTD vel pedig óvatosan fogalmaznék h kiemelkedik, hisz eddig komoly erőpróbája nem is igen volt…(BL-ben gyenge ellenfelek,Pl-ben alsóházi ellenfelek)”
    mennyiben is üt el ettől a City?

   • kormolar

    City minket és a Poolt és elég magabiztosan vert…pedig a Pool az tipikus rangadó specialista

   • Endy919

    Az Utd szerintem most efog szórni pár pontot a kövi 4 fordulóban lesz nekik Pool,Spurs és mi is. És akármennyire fossák a gólokat a kicsik ellen , a derbykre Jocó tuti , hogy csuklós busszal fog jönni.

   • Ez a Pool már nem biztos, hogy az, másrészt a Pool több, mint 1 órát játszott emberhátrányban. A pirosig 1-0 volt csak.

   • lamps8

    ” Irányítani?? 😀 Ez mégis miben mutatkozik meg? Rúgott már előrefelé is labdát? Mikel hozzá képest maga a szimfonikusok karnagya…”

    egyszerűen fogalmaznék. ez nem igaz.

   • nyilván túloztam, de azért ez nem kisebb f*szság, mint Drinkwatertől várni a megváltást. Nem kell félreérteni, nem akarom lehúzni az angolt, semmi bajom vele, sőt, jó és hasznos igazolásnak is tartom (mégha árban kb a felét kellett volna adni érte, akkor is), de azért ne csináljunk már úgy, mintha Iniesta és Silva szerelemgyerekét hordanánk itt a szívünk alatt a lábadozóban.

   • kormolar

    senki nem mondott ilyet…azt mondtam h tud irányítani ha kell és hátrafelé sokkal hasznosabb mint Fabregas, ergo egy masszívabb középpályát tudnánk felrakni 3-5-2 esetén amikor nem mi fogjuk irányítani a meccset…
    “szerintem Drinkwaterrel javulhat a helyzet mert ő képes irányítani is de hátrafelé is hatékony” ebből a mondatból nem tudom honnan vetted h arra utaltam volna h ő a követkető Xavi-Iniesta-meg minden mostani és korábbi spíler irányító szerelemgyermeke…+ a mostani keretet nézve igen is minőségi változást hozhat bizonyos meccsekre…persze én is tudok 5x jobb játékost itt meg ott, de most ez van…

   • Hazard

    “Hát, nem tudom, te melyik Drinkwatert nézted anno, mert ha van rettentő
    egybites játékos, na az pont ő. Irányítani?? 😀 Ez mégis miben
    mutatkozik meg? Rúgott már előrefelé is labdát? Mikel hozzá képest maga a
    szimfonikusok karnagya…”

    https://twitter.com/OptaJoe/status/903364822926024706

   • ez egy jó stat, csak nézzük már meg, hogy 2015 aug óta ebből a 842 labdából mi jött össze. Meraszongya 9 gólpassz. Cesc csak a PL-ben, csak az előző szezonban 12-ig jutott… DL is felvág a támadóharmadba egy halom labdát, azt van is mellé vagy 3%-os hasznosulás…

   • Hazard

    Az egybites játékostól most hirtelen világklasszis teljesítményt vársz? Kár összehasonlítani őket, mert Fabre egy világklasszis, aki jó csapatokban, nagyszerű játékosokkal játszott együtt. Drinkwater-nek, meg volt egy jó éve Leicester-ben. A valóság a két szélsőség között van. Igenis passzol előre fele, nem is rövid passzokat, nah de azért ő nem Fabre vagy Pirlo-ról beszélgetünk.

  • Szinte minden pontban egyetértünk ezt illetően. Willinél én mérkőzés közben is inkább Contét okoltam, mert a brazil is baromi nehéz helyzetben volt, szemmel láthatóan Conte sem tudta, mit akar tőle, és felkészíteni sem tudta arra, hogy abban a szerepkörben tényező legyen.
   Szerintem amúgy Batsu nyáron dobbantani fog, és őszintén én sem látom értelmét annak, hogy itt van ilyen körülmények között, hogy Conte sem látja alkalmasnak már a második csatárnál arra, hogy helyettes legyen.

  • babence

   Az utolsó bekezdéshez csak ennyit tennék hozzá:
   https://www.thesun.co.uk/sport/football/4616677/chelsea-oscar-premier-league-return/
   :DDD

   • Endy919

    hááá hogyne. Majd ha mégegyszer kifizetnek nekünk 60m fontot. Esetleg.

   • vicc vagy sem, igen, pont egy ilyen kvalitású játékos kellene. Bár, vissza nem hoznám már. Ezredszer is Kroost tudom előrántani a kalapból, kb ő lenne a tökéletes megoldás, de hát az már örökre egy ilyen beteljesületlen álom marad 🙂

   • Endy919

    Az nekem is , de akkor most komolyan a 3-5-2őt akarjuk erőltetni?

    A 3-4-3 sokkal stabilabb szerintem .

   • Nem feltétlenül erőltetni, de az már a szezon végén is látszott, hogy kell egy B terv, mert az A már nem elég hatékony, ráadásul a nyáron a 343-at nem igazán sikerült erősíteni, csak pár személycsere történt, Matics/Baka, Costa/Morata, de alapvetően nem sikerült előre lépni, és a szezon eddigi részét elnézve a 3-5-1-1 lehet egy megoldás, az említett feltételekkel. Őszintén szólva, jelenleg a 3-4-3 DL, Pedro, Will és Hazard jelenlegi formájával semmivel sem jobb vagy stabilabb szerintem. Igazság szerint megnéznék akár egy 4-3-3-at is, Hazard-Morata-Pedro / Fab-Kanté-Baka / Alonso-CB-CB-Azpi, ami szvsz szintén nem nézne ki rosszul, de megvannak a korlátai és hátulütői nyilván.

   • Blotunga

    Erre a 4-3-3ra én is kiváncsi lennék, de nagyon! Talán kombinatívabb focit tudnánk vele tolni, ami azért néha eléggé hiánycikk…

   • kombinatív, de emellett gyors is lehetne a csapat ezzel, amellett, hogy megmaradna stabilnak. De valahogy ez mégis inkább csak az én fejemben létezik, nem látom, hogy Conte visszaváltana 4 védőre, mégha adná magát a dolog, akkor sem. Pedig ezzel a kerettel a többi formációból (a 4-2-3-1-től a 4-4-2-ig) kiírtuk magunkat a játékból, szerintem a 3-4-3, 3-5-2 és 4-3-3 közt variálhatunk úgy kb.

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    4 védős felállásnál, hogy a szélsővédők is odaérjenek támadásnál (ahogy egy nagy klubnál ez várható) egy igazi profi duó kell középre. Amígy a DL-Cahill páros neve felmerül ebben mint opció, felesleges ilyen álmokat szőni.

   • 2 CB-s rendszerben a Cahill-DL duóra én sem bíznám az életem, de Cahill korántsem olyan rossz azért, hogy ne merülhessen fel a neve Rüdiger vagy Christi oldalán, egy Kanté mögött.

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    DL gyengesége fejben jelentősen jobban fájna, ebben egyetértünk. Én Cahillben egyszerűen a képességeket nem érzem egy Chelsea szinthez. Amikor Terry irányította és javította a néhány hibáját, akkor jó páros voltak. Jelenleg viszont John nélkül hiányzik a szervezetség és jelentősen több nála is a helyezkedési hiba és akkor a korlátairól még szó sem esett. Igaz a Rüdi-Christi páros is nagyon messze van attól, hogy azt mondjuk ez a páros lesz a megoldás. Főleg egy olyan szezonban ahol bőven van elvárás a klubbal szemben, de bízok, hogy Conte megtalálja a jelenlegi kerethez is a legjobb formációt. (Szerintem a 3-5-2 lesz)

   • Endy919

    ne akarjatok már engem felidegesíteni ezzel a 3-5-2vel.

    Lassú , zero kreativitás és kezdő Fabregas. Ez így nem fasza kombináció.

   • mesélj cica, mivel idegesíthetünk fel? ;P

   • Endy919

    Hát hogy jó lenne a 3-5-2. Ez kikészíti a törékeny lelkecskémet 😀

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    Pedig a Baka-Kante páros mögött Oscar hibátlan lenne.

   • Endy919

    na elmész te a büdös 3.14csába. 😀

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    Remélem ott olcsó a pia és HD meccsek vannak!

   • Endy919

    jaja. de csak Arsenal-Pool derbyket adnak és Jocóka a csapos.

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    Na akkor most beállok a közutálat reflektorfényébe megint:
    -szívesen nézem alapból is a két csapat meccseit
    -Jocóval sincs alapból semmi problémám.

   • Endy919

    Blokk , bann , örök harag. Boglár..

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    Néha még én is blokkolnám magam.

   • Endy919

    inkább igyál.

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    Már pihi van, holnap du. “sütögetés” este meg buli. Szóval a mai brainstorm csak a kezdet volt! 😀 (habár az Oscaros komment ütött rendesen)

   • Endy919

    uhmmm. jó neked 😀

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    Az ajánlat még mindig áll, ha hét közben Pécs fele jársz akkor taccsra tehetjük magunkat! (szállás és esti buli garantált) Ez a többi törzs kommentelőre is áll, igaz az esti buli az “öregeknek” plussz kocsmázással kiváltható.

   • Endy919

    Ha nem laknál ennyire kurva messze …. simán 😀

    egy Nyíregyháza/Miskolc azért jobb lenne 😀

   • Hazard

    Weigl-hez mit szólnál(így elméletben)? Ő még a megszerezhető kategória lenne és hasonló pozícióban játszanak. Az álomnál maradjuk: Kroos egyszer azt nyilatkozta, hogy benne látja régi önmagát. Nem tudom ez elég ajánlólevél-e? 😀

   • Hmmm, alapjában véve a mozgása és stílusa hasonlít hozzá, de Kroosban sokkal több a Fabregas, Weigl még szemtelenül fiatal (22!), de két szezonon már túl van, viszont a 60 bundás meccs alatt nem osztott ki egyetlen gólpasszt sem, és gólt sem szerzett. Ezzel pont nem felel meg annak a kategóriának, amilyen játékosra szükségünk lenne. Már feltéve, hogy tényleg 1 játékos. Weigl úgy lenne jó, ha jönne mellé mondjuk Müller, vagy Draxler, vagy a másik nagy álmom, Forsberg.

   • Endy919

    Nekem még mindig Ninja az álmom , csakhát….

    De bőven jó lenne Kovacic is , Keita is a Lipcséből , de őt sajnos vitte a Pool.

    Forsberg valóban érdekes választás lenne , de nem hiszem , hogy elengedi őt a Nashville 😀

   • Rádzsa már nem opció nálam, aki nem akar idejönni, ne is jöjjön. Amúgy is már 30 mindjárt, nem egy hosszútávú opció. Kovacsicsban van fantázia, őt el tudnám képzelni, ahogy Keitat is.

    ezt meg nem értem, de biztos jó poén 🙂

   • Endy919

    ehhh. Forsberget csak hokisták ismerek , aki a Nashville-ben játszik 😀

   • Endy919

    Azzzigen . Hogy felkúszott az értéke .

    De eddig még nem hallottam róla.

   • a góljai sem rosszak, de igazából ez a kemény:
    https://www.youtube.com/watch?v=N8xc7yDSLZc

   • Endy919

    Meggyőzött 😀 brutális a srác . Arról nem beszélve , hogy felüdülés lenne a lomha Cecs után. (hozhatná magával Werner barátját is )

   • hozhatná, de már most fel merném tolni rá a házat, hogy Werner Lewa örököse.

   • Endy919

    ez nem lenne nagy rizikó 🙂

  • bilala

   Azert az atma mecs minden volt csak nem faszmak

   • ? 😀 hát te minek hívod azt, amikor 20 perccel a vége előtt beállunk az idegenben jó az ikszre, még a cserék is erre utalnak, de egy 93. perces góllal nyerünk? Tudatos győzelem, mi? Így akartuk… aha.

 • Hazard

  Egy kis business.

  https://www.ft.com/content/bbff2d9a-a854-11e7-ab55-27219df83c97

  “Mr Townsend said the new stadium could also help drive new deals, such as tying shirt sponsorship with naming rights for the ground”

  Ezt mondjuk nagyon nem szeretném.

  • Blotunga

   Nem tudom mit szeretnének ezzel elérni, de hogy fel nem támasztják azt, amit pepinek átadott az biztos! Akkor meg minek?!

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    Ha csak megközelítik amit akkor összerakot, akkor már nagy segítséget jelent az utódnak. Sajnos nem lesz fiatalabb Jupp, pedig amit elbarmolt Pep az egészen félelmetes csapat volt.

   • hát de a szezon végéig mit rakjon össze? Adtak volna már neki legalább 2 évet, érted. így ennek viszont nem sok teteje van.

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    Szerintem szezon végen dől majd el az a +1 év.

   • Hát nem tudom. Jupp visszahozatalának ebben a formában kb akkor van értelme, ha amolyan Hiddink-i caretaker poziba hozták vissza, és nyíltan a szezon végéig, és legkésőbb márciusra a backstageben már megvan, ki lesz nyártól az új tréner, aztán lehet “előre” fejben építgetni a Bayernt, meg előre intézni az igazolásokat.

   • Endy919

    Jupp sem akar szerintem tovább “melózni” . Csak megsajnálta ezeket a barmokat.

    Amúgy van egy olyan érzésem , hogy a mi Antonionk lesz ott jövőre az edzőbá.

   • kb ezt amúgy le is nyilatkozta (mármint Jupp, nem Conte):

    Following confirmation of the deal, Heynckes told Kicker: “It’s not a comeback, it’s [because of] friendships, and I’ve only done it because I have a lot to thank Bayern for. I feel very good. I can start immediately.”

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    Ezért is írtam az esetleges +1 évet, ha Jupp bírja még kicsit összeszedné őket, és az utód (ahogy te írtad átvenné márciusban a szervezést, csak nálam 1 évvel késöbb) próbálná tovább vinni a mester játékát. Ha esetleg tényleg jövő év elején véget érne az ő kalandja akkor én se érteném, hogy miért kellett ehez ő.

   • Egyébként kíváncsi leszek nagyon, kire bízzák a csapatot, mert gyakorlatilag kimaxolták a szóba jöhető, elérhető klasszis edzőket. Szerintem Nagelsmann lesz amúgy a befutó, aki enyhén rizikós jelölt, illetve még Klopp, akinél szintén megemlíthető, hogy az eddigi PL karriere sokkal inkább arról szólt, hogy bemutassa, milyen kiismerhető határokkal rendelkezik, mint arról, hogy demonstrálja, tényleg egy klasszis matéria.

   • Sok idő van még addig. Most Nagelsmannt tolják, pár napja még Sagnol volt terítéken, aztán meg ki tudja, hányan válnak még szabaddá, mire végleg döntést hoznak Uliék.

    Szerintem Nagelsmann nem reális jelölt, nullszaldós edző, a Bayern pedig most egy kicsit arculat nélküli, újjáépítést igénylő gárda, viszont nem gondolom, hogy ennek oltárán beáldoznának 1-2 szezont a BL-ben, mire a Hoff üdvöskéje betanul a bőrgatyásoknál, főleg, amíg kb a világ jelenleg legjobb centere kb legjobb futballkorban van, és épp elindul a lefelé ágban, no meg Neuer is már 31, ami kapuskorban ugyan nem vészes, viszont az utóbbi két szezon alatt kihagyott nagyjából egyet… Rib&Rob meg ugye 34 és 33, Rafi 32…

    Gyakorlatilag újra kell definiálni a Bayernt, Alaba, Süle, Coman, Tolisso, Kimmich, Renato vonalon, a Bayern pedig ehhez valamilyen tapasztalt, karakteres edzőt fog keresni. Klopp, Conte, Allegri, Pochettino, talán Jardim… nagyon esetleg még szerintem Fink jöhet szóba, aki egyrészt Bayern kötődésű, másrészt – ha nem is sokat, és csak kiscsapatokkal – de látott már nemzetközi kupát. Kb ezek a nevek foroghatnak a kalapban. Mondanám még esetleg Wengert is, de Honess szerintem előbb lövi tökön magát, minthogy Wengert a padon lássa.

   • Az elérhetőség lesz a leginkább döntő faktor, mint ahogy írom is. Persze most levezethetjük a Pep-Zidane-Mou vonalon kívül az összes jelenleg fasza és feljövő edző nevét, de ideális esetben (tehát nem lesz semmi rendkívüli, nem vágják ki őket, vagy nem borítják rá az asztalt a tulajra, ezekre pedig jelenleg semmi nem utal) lesz talán 3 név, akikből válogathatnak. Én személy szerint nem mondom, hogy Jardim nem jobb jelenleg, mint Nagelsmann, de utóbbi minden túlzás nélkül a német foci jelenleg legfelkaroltabb alakja, akit már most úgy kezelnek, mint Kloppot az első bajnoki címe után, és jelenleg is felfelé törekvő időszakai vannak. Ha év végén behozza top4-be a Hoffot, szvsz ott lesz a jelöltlistán.
    Pochettino szerintem eleve felejtős. Ő még mindig az első átütősikerére vágyó edző, akinél rendre leolvadnak a gépezet fogaskerekei az utolsó hónapokra, és orra bukik. Oké, ennél Nagelsmann sem több, de őt meg a német focikultúra már most felemeli a legnagyobb edzőígéretté.
    Arról is lehetne vitázni, hogy Klopp pl. mennyire lenne alkalmas a Bayern padjára. Ameddig Nagelsmann elmúlt idényei kétségtelenül felfele törekszenek (Poché is amúgy), addig Klopp már kb. 2013 óta stagnál egy közepes szinten. Ekkor volt még a BL-döntője, utána egy elég hosszú erőlködésmenet máig vesztett döntőkkel és menesztés-közeli idénnyel, ráadásul ahogy írtam is, eddig a Poolnál sem azt demonstrálja, hogy mekkora csapatépítő meg zseni, inkább hogy van egy vastag határ, amit nem tud átlépni, ezen meg idén is elmegy annyi pont, hogy a végén izzadjanak a top4-ért is.

   • Egyetértek a Kloppal megfogalmazottakkal kapcsolatban, de most ne ebből a szemszögből nézd, hanem a Bayernéből. Klopp eleve német, és németben bőven sikeres volt, az edző, aki éveken át képes volt sorozatosan odaérni mögéjük ill megszorítani őket, miközben a BL-ben is három egymást követő szezonban komoly jelenléte volt. Fiatal, nullszaldós, feltörekvő edzőt szinte nem is nevezett ki a Bayern úgy kb soha, talán Klinsit sorolhatnánk ide, hiszen ő a válogatottól érkezett nulla csapat-edzői tapasztalattal, viszont a válogatottnál jókor volt jó helyen, és összehozott egy harmadik helyet.

    Így vagy úgy, szerintem Klopp bőven előrébb van a sorban a board asztalán, mint Nagelsmann, és lehet, hogy Jardim nem jobb, mint a fiatal német, de amíg utóbbi eddigi legnagyobb eredménye, hogy kihozta a hoffot a kiesőzónából, addig Jardim ennél jóval többet ért el. Poch szerintem sem valószínű, de ő szintén egy tapasztalt és felszopott edző jelenleg, és talán az egyik legmozdíthatóbb a Spurs székéből, főleg, mivel ott kb kipörgette a maxot szerintem, amit ki lehetett a klubmodell adta lehetőségekből. Szerintem rájött az argentin is, hogy hiába jó ez a Spurs, nem tud lépést tartani azokkal a klubokkal, akik hajlandóak / képesek komoly pénzeket invesztálni a sikerbe, nem csak megteremteni azt.

    Nyilván nem ismerem én sem Hoenessék logikáját, csak a sajátom mentén hoztam fel a neveket, de tartom, hogy kb ez lehet a névsor most az asztalon, aztán ezekkel dominóznak. A 3 említett névre meg azt mondom, hogy Mou ha belebukik is a Unitedbe, a Bayern-JM házasság számomra akkor is kétséges, Pepivel meg még mindig puszis a viszony, de ha ő meg bukna a Cityvel, nem tudom, tárt karokkal várnák-e vissza. ZZ meg…

   • Endy919

    Nekem még hirtelen most beugrott Löw. Esélytelen lenne?

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    Neki érik már a váltás egy nagy klub padjára, szóval nem kizárt, hogy ő lesz a meglepetés a kalapból.

   • hmm, nem tudom, miből gondolod ezt. Szerintem előbb vezeti a görög válogatottat a második EB győzelemre, mint komoly BL-csapatnál edzősködjön, bár végülis Wenger után kiváló pótlás lenne az ágyúsoknál 😀

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    Ezt így leírtad egy “:D”-vel, pedig még ez sem kizárt! 😉 Egyszerűen nem tudok egy olyan edzőt az elmúlt évekből akit a sikeres válogatott szereplés után nem kapkodtak el a top klubbok. (talán a spanyol az egyedüli)

   • a fikameister? Ő túl pipogya egy Bayern padjára. Esélytelennek nem esélytelen ugyan, de nem véletlen, hogy eddig még csak fel sem merült a neve. Szerintem kb a válogatott éléről megy nyugdíjba – jelentősebb klubcsapatnál nem fogjuk látni.

   • kormolar

    Klinsmann?

   • kormolar

    Klopp még sosem dolgozott olyan minőségi kerettel, mint egy Bayern szintű…

   • Ennek semmi köze ahhoz, amit írok.

  • Endy919

   Ő is kínában van? Erről lemaradtam.

  • Bukkakebáró Idemitirjak

   #justlaligathings

 • Bukkakebáró Idemitirjak

  Féloff: Zidane repül és a PSG edzője lesz jövőre.

  • Chelsea4Ever

   ezt most ugy honnan? 😀

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    A pohár alja suttogta.

   • vigyázz egy kicsit bogi uram, mert egy idő után meg is vakulhatsz 😉

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    Ugyan, ez ilyen népi babona csak! Volt, hogy kiváncsi voltam és beütöttem magam a véralkohol szint kalkulátorba és aszerint 3szer meghaltam egy este 😀
    Szóval nem kell aggódnia a mesternek, jönnek a csak néha értelmes kommentek becsülettel tovább.

  • Endy919

   és ez miért fél ?:D

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    Az Erőben lévő zavar.

   • Endy919

    Itt a kabinban van zavar barátom 😀

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    Azért csak fél, mert ha még sokan nem valljuk be, éveken belül a BL cél és jelenleg ott a Zizu Real az ász.

   • Real az ász? Hát nem tudtad, te záptojás, hogy a madár az ász 😀

    https://www.youtube.com/watch?v=9q35jkjpZXM

   • Endy919

    Hazudnék , ha azt mondanám , hogy nem vártam ezt tőled 😀

   • aaaannnyira magas labda volt 😀

   • Zoleee

    Pedig ezt mindenki tudja 😀

 • Blotunga

  Vertongen megvillantotta a klasszisát!

 • Chelsea dealt another injury blow as Kante suffers hamstring injury.

  • Endy919

   Az úgy érdekes lesz . Se csatárunk se középpályánk.

   Fincsi

  • balazsh

   Kurvaéletbemá.
   Tök jó, hogy az Arsenallal ellentétben nem porcelánjátékosokból akarjuk kiállítani a kezdőt, de ebből a sovány keretből elég 1-2 kieső és egyből szopóágra kerülünk.

  • Bukkakebáró Idemitirjak

   Akkor 2 fős kp kizárt egy ideig, ellenben 3 fősre éppen megvagyunk. Több, mint szép.

   • Endy919

    Bakayoko , Cesc és ki a harmadik ? Ampadu?

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    Van egy angol kp-nk aki fél éve kb nem látott tétemeccset. Igaz az is óriási kérdés, hogy ő egyáltalán hogy tér vissza.

   • Endy919

    De még sérült , azért nem számoltam . Vagy már nem az?

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    Én úgy tudom, hogy éppen felépült, igaz amíg nem látom pályán, addig nem merem biztosra kijelenteni.

 • Hazard

  Az első hírek szerint Kanté év végig harcképtelen lesz.

  Hazard Bakayoko Drinkwater, Morata, Kanté. Kezd picit sok lenni.

 • Kanté kiesésével komolyan el kéne gondolkoznunk azon, hogy a loan-army egyik tagját visszahozzuk. Eddig még konkrétum nincs vele kapcsolatban, a sérülésének mértékéről függően (strain or Grade 1/2/3 tear ) lehet pár nap is a kiesése, de lehetnek hónapok is. Ezt meg nem tudjuk lehozni a Drinkwater-‘gyokó duóval.

  • Endy919

   Ezen én is gondolkoztam . Pasalic/Van Ginkel haza jöhetne , ha Kanté sérülése valóban komoly lenne .

   De Ampadu is bíztatóan mozgott , ő is kaphatna pár percet .

   A lényeg az , hogy Cesc minnél kevesebb meccsen kezdjen .

  • Bukkakebáró Idemitirjak

   Players on a season-long loan can be recalled by parent clubs in the January transfer window but only if the two clubs have agreed a recall clause in advance.
   A loan deal can be cancelled at any time in the season if both clubs concerned agree

  • “Ezt meg nem tudjuk lehozni a Drinkwater-‘gyokó duóval.”
   De azért le fogjuk 😉 szvsz max DL lesz feltolva még.

   • Kanté sérülése igazából azért a legrosszabb dolog, ami történhetett, mert ugyanott vagyunk, mint a dd előtt, csak most már lehetőségünk sincs igazolni senkit. Megint jöhet fel Scott a padra, ismét lesz egy darab középpályánk _minden_ meccsre, és most már lehetőségünk sincs igazolni senkit, max visszahívni, vagy szabadúszókban gondolkodni.
    Szerintem ha kiderül, hogy N’golo hónapokra lesérül, és nem lépünk semmit, az lesz a legnagyobb hiba, amit a pályán kívül elkövethetünk, főleg ha a boxing-day és környéke is beleesik a sérülésének időtartamába.

   • “Kanté sérülése igazából azért a legrosszabb dolog, ami történhetett, mert”
    – szerintem ide mindenkinek megvannak a megfelelő indokai, némileg azért meglep, hogy te pont ezt hoztad fel, mint legrosszabb 🙂 A legrosszabb az az, hogy azon 3 játékos közt van, akit nem igazán tudunk pótolni, mert akkora a szakadék közte és a B verzió között. Annak azért örülök, hogy te is kezded belátni, hogy a keret szűk, mert nem olyan régen még pont azért kapálóztál, hogy hát megvagyunk mi, amikor mondtam, hogy középpályán foghíjas a keret – kár, hogy ez kellett hozzá.

    “Szerintem ha kiderül, hogy N’golo hónapokra lesérül, és nem lépünk semmit, az lesz a legnagyobb hiba, amit a pályán kívül elkövethetünk”
    Ezzel nem tudom, mit tehetnénk, nem értek egyet, a legnagyobb hibát elkövettük azzal, hogy így vágtunk neki a szezonnak, és bíztunk abban, hogy elkerülnek a sérülések. Nem igazán hiszem, hogy komolyan oszt vagy szoroz, hogy visszahozunk-e egy ifit vagy a még itt lévőkből merítünk, mert Kantét nem tudja pótolni, csak Kanté klónja, olyan meg nincs. CB-ből jól állunk, DL feljebb lép, ez van, ha már így alakult, szerintem ez a leglogikusabb lépés. Aké után bármilyen visszahívás feleslegesnek tűnik, felesleges kapkodásnak. Ha már az elején úgy döntött a stáb, hogy így vágunk neki a szezonnak, akkor ezt most be kell nyelni. Az eleve soványka esélyünk a címvédésre most kapott egy gyomrost ráadásnak, s bár korai kijelenteni bármit is a szezon végére nézve, de Hazard hiányát még csak-csak elbírta a keret az elején, (a Burnley elleni gyalázat aligha ennek köszönhető), talán egyedül az Arsenal ellen merül fel, mi lett volna, ha ő is ott van. Kis túlzással a City ellen Morata kidőlése pontokba került, Kanté szerintem jobban fog fájni, bár nagyon bízom benne, hogy nem lesz igazam.

    Nagyon hosszú még a szezon, a negyedénél sem járunk, közhelyesen ugye ebből még bármi lehet, de amennyire kímélt bennünket a sérülések és értelmetlen lapok istene a legutóbbi szezonban, most (egyelőre) kb ugyanannyira vagyunk szopóágon. Idióta tizenegyesek, öngólok, piros lapok, és plusszban a sérülések – Conte rossz szerencsesütit kapott a szezon előtt. Három olyan játékosunk van szvsz jelenleg, akit (ilyen-olyan okból) csak pótolni tudunk, helyettesíteni nem (gyengébbek kedvéért Hazard, Morata és Kanté) – lement két hónap, és eddig 1 nyamvadt meccsen tudott szerepelni együtt ez a három ember, és ez a szám nem most fog tovább nőni. Nem tudom, hány olyan csapat van, aki elbírná ezt, a mi keretünk jelenleg nem az :/

   • A kerettel kapcsolatos nézőpontom ugyanaz maradt, ugyanis Kanté kiesését egyszerűen egy nyári transzferrel nem tudtuk volna megoldani. Mármint érted, kit hoztunk volna Drinkwater mögé, ki lett volna az a minőségi játékos, aki a csere cseréjeként idejön, és talán előlép cserévé és leülhet a padra, vagy talán Kanté meg ‘gyokó is kibírja, és akkor meg marad neki az edzések látogatása, meg évi 2 kupameccs, esetleg. Ezt egy ifin kívül senki nem vállalja.
    Jelenleg ott tartunk, hogy még a cseréket sem használjuk, oké, Drinkwater sérült volt, de Batsu meg Zappa is olyan marginális, amilyen csak lehet. Egyszóval ez olyan, mint Hazard posztja, ahol szintén nem tudunk mást a padra ültetni csereként a sérülése esetén, csak egy fiatalt, és Willian mögé meg adott esetben nem találnánk senkit, aki legalább Willi-kaliberű.
    Szóval ettől nekem nem változott a véleményem a keretről, egyszerűen most jutottunk el oda, hogy új csere kellhet, egy olyan játékos személyében, aki normál esetben nem vállalta volna azt, hogy a 40 milliós csere mögött érlelődjön.

    “Ha már az elején úgy döntött a stáb, hogy így vágunk neki a szezonnak, akkor ezt most be kell nyelni. ”
    Azért szvsz más, ha legalább egy felnőtt meccseken aránylag tapasztalt játékos ül a padon, akinek volt már jó idénye a “nagy pályán” is. Hiába tesszük a padra Scottot, őt sosem fogjuk betenni a rotálási körbe elég sok tényező végett. Gondolom a rutintalanság miatt fizikailag sem kész arra, hogy mostantól tényező legyen akármilyen színtéren, ergo egyelőre alkalmatlan a PL-re több külső tényező miatt. Vele nem tudunk rotálni, viszont rotáció nélkül nem mehetünk neki az őszi szezon maradékának, ez totális öngyilkosság lenne. Ha Scotték közül valaki megfelel a ligára, felőlem őt is beemelhetjük, de jelenleg senkit nem emelt ki Conte a tartalékok közül, aki kész lenne bármilyen szerepre.

   • “A kerettel kapcsolatos nézőpontom ugyanaz maradt”
    Az lehet, csak az előző kommented nem erről tanúskodik.

    “kit hoztunk volna Drinkwater mögé”
    Ha emlékszel, nem azt mondtam, hogy Drinkwater mögé kell valaki, hanem egy olyan all-round kp hiányzik a keretből, aki több poszton is bevethető + valóban nem egyszerű találni Geremiket, Ferreirákat, Mikeleket, ez tény, de azért nem is lehetetlen, ha az angol mögé ültetnél be valakit mindenáron.

    Schürrle rossz példa több okból is, egyrészt, mert nem tudjuk, hogy őt ki igazolta, de azt igen, hogy nem José embere volt, fiatal is volt, kérője is akadt, jó pénzért, ráadásul korántsem volt annyira mellőzött szereplő, cserébe nem igazán illett a közösségbe, ezt ő maga is lenyilatkozta.

    “Jelenleg ott tartunk, hogy még a cseréket sem használjuk”
    Azért ez ebben a szezonban bőven nem igaz, kényszerből ugyan, de Conte most eléggé megforgatta a keretet sokszor, Zappa ahhoz képest, hogy a végén esett be, bevallottan cserének, még így is sok szerephez jutott (mindhárom sorozatban pályára lépett már, kezdőként full meccset tolt a BL-ben…)

    “Azért szvsz más, ha legalább egy felnőtt meccseken aránylag tapasztalt játékos ül a padon, akinek volt már jó idénye a “nagy pályán” is. Hiába tesszük a padra Scottot, őt sosem fogjuk betenni a rotálási körbe elég sok tényező végett”
    Ja, csak ez ugyanúgy igaz bármelyik kölcsönösünkre – mármint, hogy Conte nem fogja bedobni. Egyébként egyetértek, tiszta sor, hog teljesen más egy ifi, aki még nem is játszott 1000-nél több néző előtt, és valaki, aki már legalább egy fél champo idényen túl van akár, de 19-21 évesen meg senki nem fogja ezt a szerepet vállalni huzamosabb ideig –
    1 szezon elmegy, de utána vagy elkezded beépíteni, vagy lelép. Lényegében itt jön ki az, amit a nyáron már beszéltünk, hogy jól eltoltuk Chalobah elengedését – nem tudni pontosan, hogy milyen arányban, de a board és Conte itt eltaktikázta magát a Matics-Baka-harmadik személy háromszögben, mert Chalo elé ugyan letették az új szerződést, de azt nem tudjuk, mit tartalmazott, és Conte sem győzte meg arról, hogy maradjon. Vagy ha nem ő, hát Aké, aki szintén tudott volna ebben a poziban játszani, és még Alonso esetében is jelenthetett volna alternatívát, de érte legalább jó pénzt kaptunk, mondhatjuk, hogy annyiért el lehetett engedni.

    Itt egy gondolat erejéig azt is meg kell persze említeni, hogy az eleve szűk keretet, ami volt, tovább nyiszatoltuk, úgy, hogy közben Hazard sérült volt, az érkező játékosaink 50%-a pedig szintén (Baka és Drinkwater is ugye). De hát az nem újdonság, hogy a nyárra nem lehet büszke a klub na.

    “így pedig egyszerűen a loan-army-ból tudunk válogatni, vagy nem rotálunk innentől, ami értelemszerűen a legrosszabb választás.”
    Ide írom neked akkor külön, mert mintha ezt a két másik kommentemből szelektív látásod kihagyná: fogunk, de/csak az DL lesz. No meg, ennek a vesztese még amúgy Pedro, mert alapesetben így tuti Will kezd majd, aki jobban védekezik, mint pödrő.

   • “azért nem is lehetetlen, ha az angol mögé ültetnél be valakit mindenáron.”
    Jelenleg nincs olyan lehetőség, hogy valaki ne az angol mögé jöjjön, mivel ő volt kb. a nyár második legdrágább igazolása.
    Schürrle szempontjából meg tök lényegtelen, hogy ki akarta, egyszerűen nem bírta a padot Hazard mögött, és őszintén, nem hiába van az sem, hogy Hazardnak évek óta nincs “második cseréje”. Ahogy írtam is, ezt már egy Willi-féle zongoracipelő sem vállalná be, ahogy Kanténál sem vállalta volna be senki, hogy majd a középpálya negyedik embere lesz, aki még a padig is csak nagyon esetlegesen juthat el.

    “Azért ez ebben a szezonban bőven nem igaz”
    Zappa 16 percet kapott a PL-ben 1 hónap alatt, Batsu ugyanebben a sávban 17 percet kapott, de ha két hónapot veszek, akkor is 99-et, aminek több mint felét a Burnley ellen tolta még Morata bejáratása előtt. Ez sehogy nem rotálás, itt megint van egy gálakezdőnk, meg a tízpercesek alakulata. Most az, hogy a karajbag-mérkőzéseket megkapják, az tavaly is megvolt. Idén ugyanez van. A gálakezdőé a bajnokság, a cserék meg mennek a Forest meg Azerbajdzsán ellen.

    “Ide írom neked akkor külön, mert mintha ezt a két másik kommentemből szelektív látásod kihagyná fogunk, de/csak az DL lesz”
    Köszi, láttam, erre írtam, hogy negyed évig akkor sem lehetünk a padon érdemi vkp nélkül, aki legalább fizikailag alkalmas a ligára. Egyedül DL több szempontból önmagunk tökön szúrása lehet. Egyébként valószínű, hogy csak ő lesz, de ettől még teljesen illogikus csere-kp nélkül ennyit bevállalni.

   • **szerkesztve

   • “Schürrle szempontjából meg tök lényegtelen, hogy ki akarta, egyszerűen nem bírta a padot Hazard mögött,”
    Még csak véletlenül sem mind1 (már hogy lenne az), de mondjuk, hogy a kérdés szempontjából mind1 ; Hazard mögött meg már csak azért sem, mert José sosem szánta balra, nála a MaZaCar trió felbomlasztása után egyértelmű volt, hogy Hazard a bal, Oscar tízben és jobbra pedig Shirley volt kitűzve, csak aztán jött Will, (Mosest gyorsan kölcsönbe is csaptuk), vele voltak párban, és míg a szezon elején a germán kezdett, Will JM-nél a hatékonyabb védekezéssel egyre inkább kiszorította a kalácsképű vikinget. Hazard mögé a télen Salah érkezett, csak akkoriban az egyiptomi még nem igazán ütötte meg a szintet. Schürrle kb akkor kapott szerepet a balon, amikor Hazard sérült volt tavasszal, azon kívül max időhúzó csereként.

    “Hangsúlyozom, továbbra is két fronton leszünk decemberig a kupa mellett, és utána jön az év végi menet 2 naponta egy mérkőzzéssel. Egyedül DL több szempontból önmagunk tökön szúrása lehet. Egyébként valószínű, hogy csak ő lesz, de ettől még teljesen illogikus csere-kp nélkül ennyit bevállalni.”
    Hát Drinkwater csak felépül tán már, mellette ott van Baka és DL, közülük max kettő fog játszani, akár 343-at, akár 352-t nyomatunk – ergo nem csere nélkül leszünk továbbra sem. Egyébként bár egyértelműen CB, de a dánunk is nyomott már DM-et pár meccsen, ifiként is meg a ‘Gladbachban is. Nem nagy tapasztalat, de időnként azért bevethető ő is, ha nincs más.

    És a cserékre térve:
    “Ez sehogy nem rotálás, itt megint van egy gálakezdőnk, meg a tízpercesek alakulata.”
    Azért álljunk már meg, ennél több rotálást az első két hónapban még maga a rotációs kapa úristene, lord hamburgerzabáló konkvisztádor sem visz végbe. 7 bajnoki, 2 BL és 1 Carabao ment le, összesen 10 meccs a szezonból, és nincs olyan játékosunk, aki mint a 900 percet végig tolta volna. Szerintem ennél többet a józan ész mellett nem kell várni, még akkor sem, ha ennek egy erősebb része inkább volt kényszer (sérülések és piroskák miatt), mint Conte tervszerű ténykedése – viszont a tény attól még tény. Viszont közben nem értelek, ha ennyire fafejűnek látod Contét továbbra is a rotálás tekintetében, miért hoznál vissza kölcsönöst? (amikor még én, aki azt mondja, hogy ebben a szezonban igenis volt valamire való pihentetés, sem hoznám vissza, mondván, Conte úgysem teszi a csapatba?)

   • Oké, legyen, Schürrle nem a legjobb konkrét példa, viszont ő csak egy apróbb része annak, amire a cserére utaló sort felfűztem, a hangsúly a “második cserén” volt, akivel ugyanott vagyunk, mint Kantéval, nevezetesen hogy ezt nem lehet a nyárra varrni, mivel ahogy belga mögé sincs második emberünk keretmélységi sorba ifin kívül már évek óta, úgy a francia mögé sem tudunk csak úgy minőségi másodcserét hozatni, aki elfogadná ezeket a körülményeket. Oda lennének az ifik szintén, csak most már azok sincsenek, mert a bejáratott arcok léptek, és maradtak a teljesen kezdők, akikkel Conte értelemszerűen nem tud mit kezdeni.

    “Hát Drinkwater csak felépül tán már, mellette ott van Baka és DL, közülük max kettő fog játszani, akár 343-at, akár 352-t nyomatunk – ergo nem csere nélkül leszünk továbbra sem. ”
    Ha azt veszem, hogy DL-t nem fogjuk kikapni a kezdőből, és erre baromi kevés a sansz, akkor a meccsek zömén mindhárom játékos kezdeni fog, ergo a padra maradnak Scotték, akik meg hát csak azért lesznek ott, mert hetet lehet nevezni.
    DL padra tevése már csak azért is meglepne, mert Kanté hiányában kelleni fog a kijövetele és “söprögetése”, amiről nem hiszem, hogy lemondunk bárki javára, mert azért ebben Luiz pro, akármennyi baromságot is összehozott idén.

    “Szerintem ennél többet a józan ész mellett nem kell várni, még akkor sem, ha ennek egy erősebb része inkább volt kényszer (sérülések és piroskák miatt)”
    Pontosan ezen van a hangsúly, a sérülések, és a pirosak, amik abnormális szinten vannak idén, főleg az elmúlt x évhez képest.
    Conténak a húzásain teljes mértékben látszik, hogy a cserékben továbbra sem bízik teljesen. Ha Mózest pihentetni akarjuk, nem Zappa váltja, hanem feljön Azpi, és bemegy egy cb.
    Batsunál idén is megtapasztalhattuk, hogy mennyire a bizalmi síkon kívül van, és nem merjük kényszerhelyzetben rábízni a szitut, így meg semmi értelme annak, hogy ott van, mert értelmét veszti a “csere” fogalma.

    “a ennyire fafejűnek látod Contét továbbra is a rotálás tekintetében, miért hoznál vissza kölcsönöst? ”
    Nem azért, hogy Conte agyonjátszassa nyilván, ilyet nem is várok, de mint fentebb is írom, kelleni fog egy klasszik, fizikálisan alkalmas cm/cdm a padra, mert negyedévet enélkül sehogy nem érné megkockáztatni, ha kényszerhelyzetbe kerülünk. Mivel a fiatalok többsége az első kölcsönén sincs túl, valakivel bővíteni kell a keretet.

   • Blotunga

    Nekem van egy olyan érzésem, hogy bármilyen irányba magyarázzuk is ezt a témát, most már azon a szinten van a csapat, hogy érdemi cserét sem tudunk igazolni. Ez nem vészmadárkodás vagy a tuti megmondása akar lenni. Egyszerűen a vezetés annyira elment ebbe az irányba(karöltve természetesen az aktuális edzővel), hogy pár éve gyakorlatilag csak a gálakezdő létezik. Jön a hátulütője annak, hogy mindig is csak az azonnali eredmény jelent valamit, nincs idő semmit normálisan kiépíteni: vagy jön egy. a kezdőbe passzoló játékos, vagy jön egy kb 4. opció, ami meg minőségben max az ifiket üti meg, akiket ugyanúgy nem tudunk a padon tartani. Mert hát bolondok is lennének a fejlődésüket a Chelsea padjára cserélni ahol gyakorlatilag semmi esélyük sincs érdemben továbblépni. Itt ha szemléletváltás nem történik, akkor jön majd az újabb edző, újabb gálakezdő és a kör folytatódik.

   • kormolar

    am várható volt h egyszer minket is elér egy sérüléshullám…tavalyi szezon azért kiugróan szerencsés volt iylen szempontból…meglátszik h most nagyobb a terhelés…pl. Kante azért nincs ehhez még hozzászokva

Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com