Blog bejegyzés

Leicester elleni győzelemmel kell feledtetni a kupa-döntetleneket

A 23. forduló szombati játéknapján a Leicester City csapatát látjuk vendégül a Bridgen, és a három egymást követő döntetlen után éppen itt lenne az ideje, hogy újra győztesként hagyjuk el a pályát.

Erre minden esélyünk megvan, hiszen az utóbbi időben több mint biztató az egymás elleni mérlegünk, minden sorozatot figyelembe véve legutóbbi 14 meccsünkből 12-t megnyertünk a Rókák ellen.

Az előző szezonban az akkor már több sebből vérző, Ranieri által dirigált Leicester nem okozott gondot csapatunknak, Costa, Hazard és Moses góljaival vertük 3-0-ra regnáló bajnokot. Mai vendégeink legutóbb 2000-ben tudtak nyerni Londonban, 2-0-ra.

Az Arsenal elleni Ligakupa-elődöntő a 15. meccsünk volt kapott gól nélkül, ami mindenképpen dicséretes, a támadószekcióban viszont mindenképpen javulásra van szükség, hiszen az előző hat találkozón háromszor elöl is gól nélkül maradtunk. Ezen kívül riválisunk első számú gólfelelősére Jamie Vardyra is oda kell figyelnünk, a támadó ugyanis rendre beveszi a topcsapatok kapuját – idén megvolt már neki az Arsenal, a Pool, az MU, a City, a Tham és ősszel már mi is.

Kanté ősszel beköszönt volt csapatának, most is nagy szükség lesz a jó játékára.

Ami a kereteket illeti, nálunk a friss igazoláson, Ross Barkley-n kívül sem eltiltás, sem sérülés miatt nem lesz hiányzó. A Leicesternél árnyaltabb a helyzet, Huth, Morgan és Simpson biztosan nem lép pályára, de Fuchs játéka is kérdéses.

Ősszel Morata és az egykori klubja ellen betaláló Kante góljaival 2-1-re nyerni tudtunk a King Power Stadionban (Vardy 11-esből szépített). Bár jó lenne most egy ennél magabiztosabb és izgalommentesebb győzelem is, a döntetlenek után a lényeg a három pont otthon tartása, mellyel lépéselőnybe kerülhetnénk a közvetlenül mögöttünk álló Spurs-Pool duóval szemben, akikre nem vár egyszerű feladat a fordulóban, hiszen Tham-Everton és Pool-City rangadókat rendeznek.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com