Blog bejegyzés

Kötelező

Kötelező. Talán furcsának hathat már ezt rásütni bármire egy olyan szezonban, ahol nyeretlenek maradtunk a West Ham ellen, ahol hármat lőtt nekünk otthon a Bournemouth, ahol négyet kaptunk a Watfordtól, vagy ahol keserves kínok árán jutunk csak túl a Norwichon a kupában. Márpedig de, ez kötelező. Indokok alább.

 

 

Egyrészt elég rápillantani a tabellára, ami akkor is beszédes, ha tudjuk, hogy kupameccseken mindig sokadlagos a helyezés: ez a Southampton (sajnos) menthetetlenül csúszik a másodosztály felé, míg mi a dicsőségesnek ugyan nem mondható, de ezért mégiscsak a topcsapatoknak fenntartott ötödik helyen állunk. Másrészt – ezzel összefüggésben – a Szentekből most sokat kivesz a reménytelennek tűnő bennmaradásért vívott harc, míg mi a gyatra 2018-unknak „hála” már légüres térben lebegünk, így könnyebben tudjuk erőinket erre a találkozóra összpontosítani. Harmadrészt a Southampton azon kevés csapatok egyike, akiket sikerült oda-vissza legyőznünk, legutóbb épp egy hete (kétgólos hátrányból).

Tizenöt és fél év után fordítottunk meg ismét bajnokit kétgólos hátrányból

Ezt a szezont két dolog mentheti meg: az, hogyha valami földöntúli hajrával és szerencsével sikerülne top4-be végezni és/vagy megnyernénk az FA kupát. Persze történt itt már annyi gyalázat, ezzel is csak annyit érnénk, mint a csúnya lány egy csinos ruhával és ügyes sminkeléssel: a felszín alatti defekteket elfedné, de el nem tűntetné.

Túlzás lenne azt állítani, hogy kegyetlen akadályokat gördített elénk eddig a sorsolás, hiszen két másodosztályú és két élvonalbeli ellenfelünk volt eddig és mindenhol mi számítottunk esélyesnek. A Norwich ellen rezgett leginkább a léc, ami egyértelműen a Chelsea kritikája volt: mind az első, mind a megismételt meccsen sikerült lesüllyedni a másodosztályú csapat szintjére, s kevesen akadtak, akik a győztes büntetőpárbaj után önfeledten ünnepelték a továbbjutást. A folytatásban a Newcastle, majd a Hull is könnyű préda volt, a negyeddöntőben viszont már megizzadtunk Leicesterben, hiszen hosszabbításra kényszerültünk.

Ez a fejes juttatta a csapatot az elődöntőbe

Szerencsére sikerült elkerülni a két komoly vetélytársat, így a MU és a Sp*rs egymást nyírhatja majd a másik elődöntőben. Óva intenék ugyanakkor mindenkit a Southampton lebecsülésétől, hiszen a címvédő Arsenalt, a Liverpoolt és a Manchester Cityt is esélytelennek titulált csapat ejtette ki korábban (Nottingham Forest, West Bromwich Albion, illetve Wigan Athletic). Ráadásul már múlt szombaton is láthattuk, hogy képes a védelmünk összeszerencsétlenkedni több gólt is a Szentektől, s ha ez megtörténik, kicsi az esély arra, hogy ismét talpra állunk belőle.

Mégis azt gondolom, nem szabad, hogy gondot okozzon a döntő kiharcolása. Az utóbbi meccseken már láthattunk elfogadható játékot a csapattól, remélhetőleg sikerült ezt továbbvinni és akkor nem fordul unalomba, illetve apátiába a szezon legvége. Továbbra is Blue Is The Colour!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com