Blog bejegyzés

Két karakterét kereső csapat meccse

Szombaton ismét kötelező, ismét otthon.

Nem gyakori jelenség, hogy ilyen rövid időtávon belül kétszer is megütközzünk Wengerékkel, az pedig pláne nem, hogy a kettőből egy mérkőzést sem hozunk el. Az pedig már egyenes fóbiának nevezhető, hogy az idényben négy meccsből egyen sem tudtunk az Ágyúsok ellen győzni, de ha hozzáveszem mindehhez a tavalyi FA-kupa döntőt, akkor bizony öt mérkőzésre rúg Conte negatív szériája.

A dolog legkritizálhatóbb része pedig az, hogy mindkét alkalommal egy erősen „hendikep”  Arsenallal találkoztunk. Első alkalommal Mustafiék bizonytalanságának köszönhetően akár 3-4 gólt is betermelhettünk volna, ha nincs Morata már a pillanatában hírhedtté váló szenvedése. Persze kellett Courtois klasszisa is, aki rendre hárította a gólra tartó ziccereket. A ligakupa ennek pont a fordítottja volt, ahol az Arsenal aránylag stabilan tartotta a Chelsea-t a komplett mérkőzést figyelembe véve, a támadásra a második félidőben minimális hangsúlyt fektetve, B-csapattal.

Igen, ha az Emirates-beli döntetlent még elfogadható eredményként is könyvelem el, az itthoni sokadszorra megismételt balpélóskodást már szinte vártuk, várhattuk. Szemmel láthatóan sajnos ott tartunk jelenleg, hogy félév után sem voltunk képesek megvalósítani a Conte által elképzelt játékot, taktikát, stílust. A keret pont annyira kompatibilis a háromvédős szisztémára, mint egy éve ilyenkor, és az eddigi teljes szezon szinte csak arról szólt, hogy prezentáljuk, mennyire félkész a team, és hogy mennyire nem jön össze nemhogy a konstans formatartás, de akár 2-3 stabil mérkőzés zsinórban. Conte Olaszországban híres konzervativizmusa pedig nálunk is megmutatkozik: nem hajlandó engedni, és a keret kvalitásaira mért szisztémát alkalmazni. Így pedig továbbra is egy nagyon kierőszakolt összképet kapunk, tele meg nem kerülhető lyukakkal, ugyanott, ugyanakkor ismét megakadva.

Mai ellenfelünk, a Leicester hat meccse tartó nyeretlen szériáját tudta le elsején a Huddersfield lesimázásával, és Puel érkezése óta viszonylag stabilan tartják magukat a top10-ben.
A Leicester karakterkeresése jóval mélyebbre, az identitásukba nyúlik vissza. Mióta behúzták a bajnoki címüket 2016-ban, kísérletet tettek arra, hogy a felsőház szintjén ragadjanak, hogy kiemelkedjenek az underdogok szintjéről, tartósan. Ez azonban eddig nem igazán jött össze.
Egyrészt köszönhetően annak, hogy Ranieri ismételten bemutatta: az első gödörnél már az ő keze is megremeg. Másrészt pedig annak, hogy a szintlépéshez igazolt játékosok sorra teljesítettek alul, és két-három tényleg konstruktív húzáson kívül rendre besültek a rémületes áron hozatott plaják.
Jelenleg viszont a Leicester jó úton van afelé, hogy ismét a felsőházban tudjon le egy idényt.

Ismételten nem lesz egyszerű menet, viszont továbbra is egy vitathatatlan kötelezőről beszélünk, ahol pontokat bukni blama lenne. A Klopp-Pep rangadó kedvezőbb kimenetele esetén akár 5 pontra is nőhet az előnyünk.

KTBFFH

 • McDennis

  Chelsea állapotát kele jános fogalmazta meg jól vmelyik nap:
  “annyira sikeres conte 3-5-2-je, hogy már nem csak az ellenfél játékát heréli ki, de a saját csapatjáét is”

  Mondjuk ma nem tudtuk a Leicester játékát kiherélni csak a sajátunkat.

  • ktomi93

   de azt legalább rendesen

 • Nem akarok butthurt lenni, de a Spurs elég jól megmutatja, hogy milyen góltermést kellett volna hoznunk a Soton és az Everton ellen is.

  • Blotunga

   Mutathatják, annyi az eredménye, hogy lesz egy angol gólkirályuk.

   • Jelenleg ott tartunk, hogy bőven lehetnek azok is, akik kiszorítanak minket a 4. helyről, 3 pontra vannak már.

   • Blotunga

    Az is lehetséges. Mert most épp nekik van föllángolásuk, nekünk meg hullámvölgy. De ez a Spurs nem fog előrébb lépni az utóbbi évekhez képest, mi meg bőven tudunk, legalábbis ha megoldjuk a középpályás gondjainkat. Nem föltétlen holnap, de bőven megoldható.

   • Ez mondjuk baromi esetleges. Jelenleg sajna ott tartunk, hogy a Spurs meccsei nem függetlenek a mieinktől.

   • Blotunga

    Itt minden esetleges azon kívül, hogy a city bajnok lesz…

 • Endy919

  van értelme legalább az összefoglalót megnézni?

  • nem túlságosan, ugyanaz mint a ligakupa.

   • Endy919

    thx. legalább helyzetünk volt?

   • volt, de győzelmet nem igazán érdemeltünk. még emberhátrányban is viszonylag masszívan tartotta magát Puel lesztere.

  • kormolar

   egyik legnagyobb helyzetünk a legvégén volt: Moses lövése… azt érdemes megnézni…

   • Sandic

    Szemét! 😀

 • kormolar

  Egy csatár mindenképp kellene…nincs alternatíva előre…Michy-t nem tudom annak venni….így neki vágni a tavasznak az elég necces lenne….Caroll sen kenne jó sztem… Vardy, Martial.. sőt még a mostani játéka alapján Aspas-t is el tudnám képzelni… megfizethető, rövidtávra kellene 1-2 szezon, aki cserepadon is meglenne ha úgy alakulna…és tudna + hozni előre mert a támadójátékunk iszonyatos most…

  • Blotunga

   Egy költői kérdés: És hogy jutna el a labda a csatárhoz?

   • Endy919

    DL majd előre vágja.

   • ktomi93

    Moses?

 • 3 egymás utáni 0-0ás meccs. Jövőre már a Serie A-ban indulunk?

 • atti26

  A Chelsea hatalmas összeget, egymilliárd dollárt költ új stadionjának megépítésére, azonban addig nem kezdődhet el a projekt, amíg nincs meg minden engedély.

  Az új stadion helyének szomszédságában egy korábbi bankár, Nicolas Crosthwaite lakik a családjával. A férfi azt állítja, hogy az újonnan épülő létesítmény miatt nem érné annyi természetes fény a házukat, így hússzor annyi pénz kérnek, mint amennyit Abramovics ajánlott, vagyis 20 millió fontot (körülbelül 6.7 milliárd forint).

  Ha a Chelsea-nek nem sikerül időben megegyeznie a családdal, akkor akár csúszhat is a tervezett átadás, amely szerint az együttes a 2023–2024-es szezontól veszi birtokba az arénát.

  A klub ügyvédjei hétfőn találkoznak a családdal és megpróbálnak egyezségre jutni. https://uploads.disquscdn.com/images/46624ef9e0e97c05c03ac4fbb09916529dbbfc030b6ece45c0af72dcbec2c1aa.jpg

 • tegnap kicsit megittasodtam, így jobbnak láttam nem írni semmit a meccs után. Még most is gyanus 🙂 de egyelőre legalább a kommenteket nem olvastam végig, szóval legalább a vérnyomásom egy viszonylag normális szinten van.

  Ezt a fost, amit tegnap a pályára sikerült tenni, hát érthetetlen. Bár legalább, maga a meccs jó volt, ha ilyenek lennének a 0-0-k, senki nem károgna 😀

  De arra, hogy egy Leicester a Stamfordon konkrétan lefocizzon bennünket, mi pedig még egy emberelőnyös helyzetet is képtelenek legyünk kihasználni, nem igazán van mentség. Két hasznos teljesítmény volt tegnap, Kürtő és CH, a többiek elmehetnek a mocsárba sarat dagasztani, Contéval az élen. Az már csak hab a tortán, hogy tegnap Hazardnak is sikerült lesüllyedni a keret szintjére. Ennyire szarul utoljára 15/16-ban tudott. És nem arról van szó, hogy neki ne lehetne szar meccse, de vele kb az utolsó bástyánk is ledőlt.

  Conténak nagyon gyorsan ki kell találnia valamit, különben ~1 hónap alatt kivégezhetjük a teljes szezonunkat. Menjenek el paintballozni, a dicskaóba, a lovira vagy kurvázni, nem érdekel, de egy ennyire morálisan odabaszott társaságot, mint amilyen a Chelsea kerete lett, hát keveset látni. Tegnap úgy játszott a nagyjábóli gálakezdőnk, mint a grundon egy véletlenszerűen összeállt csapat, akik most játszanak először együtt, mert épp ők vittek ma kék trikót.

  Nem mondok nagyot azzal, hogy a Foxes megérdemelten győzött volna, de hála égnek az a kapu előtt legalább annyira impotensek voltak, mint mi.

  • Lentebb ahogy leírtam, tartom, hogy a bajnokság és a szezon hátralévő része is azon fog múlni, hogy Conte mennyire képes felismerni az egy megoldásban való gondolkodás és saját filosz erőszakolásának kontraproduktív hatását, amit már hónapok óta szemléltetünk. Amennyit tavaly hozzáadott a szezonunkhoz a gondolkodása, a karaktere, idén legalább ennyit vissza is vesz a keretből. Nem csak rangadókon szenvedünk legalább minimálisan kompetens edzők ellen, de a cserék kiszámíthatósága, a kulcsjátékosaink ebben a formációban prezentált hiányosságai legalább annyira nyíltak most már Puel, Woy számára, hogy még a liga messze nem elitedzői is totál partiban vannak a Chelsea ellen.

   • “Lentebb ahogy leírtam”
    Valszeg addig nem jutottam, elkezdtem visszaolvasni, de aztán majdnem halálra röhögtem magam, ami már életveszélyes az én koromban, így abbahagytam

   • Hazardd?
    Amúgy kb. ugyanezt írtam, szóval emiatt ne kockáztasd meg.

   • yup

   • Blotunga

    Van az a pillanat, amikor az egészséget előbbre kell helyezni. Én már egy ideje megtettem az ő esetében!

  • kormolar

   egyik legszebb momentum volt, mikor emberhátrányban Mahreztől kb. 5-en nem tudták elvenni a labdát… olyan sebességkülönbség volt a 2 csapat között… még mi kb mindenkit belevéve a játékba öregurasan passzolgattunk, ők 2 érintésből megjátszották Mahrezt vagy Vardy-t…Ndidi nagyot játszott, ahogy sztem Chilwell is jó volt náluk a pirosig( ami jogos volt)… nagyon belassultunk az utóbbi időben.. év elején azért a kontrák ültek, ma meg az van h mindent visszahúzunk a védőknek…tegnap Hazard is picit már túltolta a sarkazgatást és a szépséget, ami sok hibában jelent meg, de mentségére legyen, h egyszerűen a többiek teljesen megfagytak és egyszerűen nincs semmi kreativitás… én azt látom h 2 ember még nagyon kellene….de attól félek h a stadion büdzsé miatt most visszább van fogva a ló…más nem tudok elképzelni, miért nem megyünk rá 1-2 nagyobb névre…

   • “még mi kb mindenkit belevéve a játékba öregurasan passzolgattunk, ők 2 érintésből megjátszották Mahrezt vagy Vardy-t”

    Itt jön elő az, amit én, meg Cech is írtunk már párszor, ami nem a keret hibája, hanem a taktikáé. Tegnap is felálltunk egy 3-5-1-1-ben sűrű középpályával, amit a Leszter nagyjából lesz*rt, és konkrétan többnyire átívelte ezt az emberekkel teleszőtt 20-25 métert, és kicsit kick’n’run típusú focival megette a taktikánkat – miközben aktívan letámadtak a mi térfelünkön, és konkrétan ki sem tudtuk hozni a labdát. Ehhez még hozzájött, hogy amíg Hazard és Fabregas fent volt, most ők is rettentő formát fogtak ki tegnapra, Hazardtól minden elpattant, ami nem, azt elpasszolta, Fabregas meg konkrétan nem adott kb egy használható labdát sem 4 méternél hosszabban, ebbe beleértve a botrányosan szar szögleteket is. Will és Pedro beállásával a lendület javult a pályán az abszolut statikusságból, viszont visszatértünk oda, ahol a Norwich ellen jártunk, hogy nem volt kinek passzolni, mert nem volt sem Hazard, sem Fabregas a pályán, így max erőből lehetett volna előre törni, de ezt meg még egy Leicester szintű gárda is megfogja. Oké, végül kisárgáztuk Chilloutot, de lényegében ezzel még tovább rontottunk a helyzetünkön, mert a tömörülő vendégeket mégannyira sem tudtuk erőből áttörni, viszont másra meg nem voltunk képesek, mert a Will-Pedro-Morata hármas összjátékban annyira hatékony, mint egy pohár sör fingás ellen.

    És ennek ellenére (lásd “miért nem megyünk rá 1-2 nagyobb névre”) sokan azt hiszik, hogy majd az igazolások megoldják a dolgot. Pedig csak be kéne látni, hogy fundamentális gondok vannak, amik nem feltétlen azzal szüntethetőek meg, hogy hozunk egy valag új és drága játékost. Morata sem rossz játékos, de ha nem tudjuk használni, akkor úgy fog tűnni. És itt most nem arra kell asszociálni, hogy azt akarnám kihozni, hogy az egész Conte hibája. Viszont azt mindenképp, hogy amíg vakot játszik a kerettel, hozhatunk neki ide 10 embert is, akkor sem feltétlen fog működni az egész.

   • Blotunga

    Annyit hozzatennék, hogy bármilyen taktikát szeretnénk is, középre kell egy labdaügyes ember aki szervezi a játékot, tud 1-2 váratlant húzni és benne van az összjátékban.

   • ez más. Én is mondom nyártól fogva, hogy túl szűk a keret, és 2, inkább 3 játékos alapvetően hiányzik. De ez akkor is lényegtelen abból a szempontból, hogy mit művelünk a pályán taktika címén. Mert jelenleg a digó pont azt bizonyítja, hogy amennyiben kapna 11 játékost, akit az ő kifejezett kérésére, egy adott taktikába szerinte illően idehoznának neki, és mégsem működne – megesik – akkor sem lenne képes ettől elszakadni. És ez az egyes számú probléma. Ami, pontosan azért fura, mert tavaly, idekerülésekor gond nélkül meg tudott húzni olyan dolgokat, meg tudott hozni olyan döntéseket, amelyre szükség volt a sikerhez.

 • VvD hamstring ha minden igaz, azért így legalább nőttek az esélyek arra, hogy maradunk, ahol vagyunk.

  • ez van, ha valaki 1 évig nem dolgozik, aztán munkára fogják…

   • mondjuk klopp keretpolitikája is pont olyak hektikus, mint contéé. egyszer hetet kivesz, betesz, a kapusokat meg tök érthetetlenül kezeli. állítólag most kapott olyan lehetőséget Karius, hogy ha bizonyít, akkor övé az idézőjeles egyes mez, de hogy miért januárban és miért rangadón, franc érti. Mignolet is enyhe közepes, de neki legalább masszív rutinja van, ha mása nem is. meg néha fogja is a kapura tartó labdákat.

   • “a kapusokat meg tök érthetetlenül kezeli”

    mondjuk itt annyit tegyünk le az asztalra, hogy a Poolnak ab ovo (hát igazából, amióta Reina ment) szar kapusai vannak csak, és nem ő az első, aki nem tud dönteni a két rossz közül. A többit adom.

   • Oké, de nyilván meglett volna a lehetőség arra, hogy legalább Minyolét kitegyék apróért, és a Karius-xtag kombóval tolják, mert szerintem egyelőre az is lejön, hogy Kariusból nem hogy klasszis nem lesz, de örülhet, ha a PL-ben valaha megragad. Helyette inkább bevállalt még egy szezont ezzel a duóval, amiről már eleve tudni lehetett, hogy alsóházi szinten mozognak jobb esetben.

   • A Pool orrnehéz csapat volt már BR idejében is, amire Klopp alatt csak rátenni sikerült egy lapáttal. Az, hogy nem igazolt kapust, egy dolog, de sokkal komolyabb kérdés, hogy védőt vajon miért nem (azt már nem is említem, hogy ilyen Klavan egyáltalán hogyan kerülhetett szóba egy erőteljesen szar védelem erősítéseként)

   • Igen, az szintén Klopp felelőssége, mondjuk szerintem BR idejében még pont vállalható idénye volt Mignoletnak, utána a süllyedésnél meg mentek együtt a mélybe.
    Szintén érdekes, hogy Sakho milyen szinten kegyvesztett lett még egy ilyen védelemben is, pedig ő pont a Kloppot megelőző félévben táltosodott meg, aztán kapta a bannt meg állítólag fegyelmi problémák is voltak vele, végül a német lemondott róla, ami mondjuk oké, csak így meg még indokolatlanabb a Klavankodás.

 • lamps8

  sanchez már keretben sincs, azért remélem pánikolva hozunk valami füstölgő szart, hogy legalább röhöghessek.

 • Hazard

  Odoi mesterhármas a tartalék csapatban. Nem neki való már az a szint. (Ampadu is lőtt egyet.)

 • Cech-nek vissza kéne jönnie egy meccsre, hogy végre azt a clean sheet rekordot összehozza.

  • Blotunga

   Benézte az elsőt…

 • adam10

  Egyik Arsenal drukker cimborámnak ma szerencsére lett alkalmam megköszönni, hogy amikor azt gondolom a csapatom mélyrepülésben van, akkor ők mindig itt vannak, hogy emlékeztessenek rá, hogy van lejjebb. 🙂

  • balazsh

   Tok jo lenne, ha ezt vegre be is bizonyitank, es meg birnank verni oket egyszer.

  • Tornando Ferres

   Pedig komolyan rámentünk tegnap a forduló bohóca címre, de hát látod.

Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com