Blog bejegyzés

Két karakterét kereső csapat meccse

Szombaton ismét kötelező, ismét otthon.

Nem gyakori jelenség, hogy ilyen rövid időtávon belül kétszer is megütközzünk Wengerékkel, az pedig pláne nem, hogy a kettőből egy mérkőzést sem hozunk el. Az pedig már egyenes fóbiának nevezhető, hogy az idényben négy meccsből egyen sem tudtunk az Ágyúsok ellen győzni, de ha hozzáveszem mindehhez a tavalyi FA-kupa döntőt, akkor bizony öt mérkőzésre rúg Conte negatív szériája.

A dolog legkritizálhatóbb része pedig az, hogy mindkét alkalommal egy erősen „hendikep”  Arsenallal találkoztunk. Első alkalommal Mustafiék bizonytalanságának köszönhetően akár 3-4 gólt is betermelhettünk volna, ha nincs Morata már a pillanatában hírhedtté váló szenvedése. Persze kellett Courtois klasszisa is, aki rendre hárította a gólra tartó ziccereket. A ligakupa ennek pont a fordítottja volt, ahol az Arsenal aránylag stabilan tartotta a Chelsea-t a komplett mérkőzést figyelembe véve, a támadásra a második félidőben minimális hangsúlyt fektetve, B-csapattal.

Igen, ha az Emirates-beli döntetlent még elfogadható eredményként is könyvelem el, az itthoni sokadszorra megismételt balpélóskodást már szinte vártuk, várhattuk. Szemmel láthatóan sajnos ott tartunk jelenleg, hogy félév után sem voltunk képesek megvalósítani a Conte által elképzelt játékot, taktikát, stílust. A keret pont annyira kompatibilis a háromvédős szisztémára, mint egy éve ilyenkor, és az eddigi teljes szezon szinte csak arról szólt, hogy prezentáljuk, mennyire félkész a team, és hogy mennyire nem jön össze nemhogy a konstans formatartás, de akár 2-3 stabil mérkőzés zsinórban. Conte Olaszországban híres konzervativizmusa pedig nálunk is megmutatkozik: nem hajlandó engedni, és a keret kvalitásaira mért szisztémát alkalmazni. Így pedig továbbra is egy nagyon kierőszakolt összképet kapunk, tele meg nem kerülhető lyukakkal, ugyanott, ugyanakkor ismét megakadva.

Mai ellenfelünk, a Leicester hat meccse tartó nyeretlen szériáját tudta le elsején a Huddersfield lesimázásával, és Puel érkezése óta viszonylag stabilan tartják magukat a top10-ben.
A Leicester karakterkeresése jóval mélyebbre, az identitásukba nyúlik vissza. Mióta behúzták a bajnoki címüket 2016-ban, kísérletet tettek arra, hogy a felsőház szintjén ragadjanak, hogy kiemelkedjenek az underdogok szintjéről, tartósan. Ez azonban eddig nem igazán jött össze.
Egyrészt köszönhetően annak, hogy Ranieri ismételten bemutatta: az első gödörnél már az ő keze is megremeg. Másrészt pedig annak, hogy a szintlépéshez igazolt játékosok sorra teljesítettek alul, és két-három tényleg konstruktív húzáson kívül rendre besültek a rémületes áron hozatott plaják.
Jelenleg viszont a Leicester jó úton van afelé, hogy ismét a felsőházban tudjon le egy idényt.

Ismételten nem lesz egyszerű menet, viszont továbbra is egy vitathatatlan kötelezőről beszélünk, ahol pontokat bukni blama lenne. A Klopp-Pep rangadó kedvezőbb kimenetele esetén akár 5 pontra is nőhet az előnyünk.

KTBFFH

 • Tencsi1201

  Vagy 10 éve nem hánytam alkohol nélkül, de a végén annál a Moses lövésnél feljött valami

  • lamps8

   :DD

  • Hazard

   A nap hozzászólása!

  • Bukkakebáró Idemitirjak

   Remélem egy visszautasíthatatlan igazolási ajánlat volt érte.

 • kormolar

  csatár és egy szélső/kreatív ember nélkül nem lesz top 4… nem tudunk iylen játékkal megverni csak 1-2 csapatot…

  • Bukkakebáró Idemitirjak

   Mondjuk ma Moratára sok panasz nem lehet, mert nagyon kevésszer jutottunk el odáig, hogy neki bármi szerepe legyen, olyankor meg nem nála akadt el általában.

   • Sandic

    1 megmozdulása volt neki egész meccsen, és amiatt nagyon haragudtam rá, pedig ritkán szoktam. Amikor lefutotta a védőt, majd az alapvonalnál 0 szögből belelőtte a kapusba, nem is értem mire számított. Azt be kellett volna gurítani középre, és még ha ellenfélhez is kerül, sokkal inkább eltudtam volna fogadni, mint ezt a gyenge lövést.

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    Szerintem az nem lövés volt, csak simán rossz megoldás, a mellette érkezőt akarta játékba hozni.

   • Hazard

    De anno kihagyott pár ziccert, szóval tűzre vele!!!

 • Bukkakebáró Idemitirjak

  K*RVA GÁZ.

  Hiába van a csapatban egy Luiz, Moses, Baka, Pedro, Morata névsor, nálam a szezon csalódása Fabregas. Ennek az embernek klasszis képességei vannak, erre 3-ból 2 meccsen sima gyenge teljesítményt nyújt.
  Ha valami pozitívumot akarok keresni, Vilmos ma is jól szállt be, simán kezdetném 3-4-3-ban. (igaz Hazard csere ha csak nem sérült igazi wtf volt)

  • Fabregas komplett kék karrierje cseszett hektikus félévekkel váltja egymást. Egy konstansnak mondható fasza éve volt 14-15-ben, azóta igyekszik nullszaldózni a kiemelkedő és a feledhető meccsit.

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    Mondjuk az edzőknek is köszönheti ezt, nagyon ritkán találnak neki igazi posztot, mondjuk ez még nem indok a sok gyenge meccsre.
    Én pl. a 3-5-2-nél is azt hittem, hogy ő Pirlosan fog mélyebben irányítani, ami illene is hozzá, de jelentősen feljebb volt tolva most is.

  • Sandic

   Hazard ma nagyon gyenge volt, Willi sokkal jobban szállt be. Tudom, hogy Hazard az a játékos, aki tök homályból is képes villanni, de én most bevédeném Contét, nem árt neki sem a pihenés.

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    Addig jogos amíg nem látta az ember, milyen Pedro állt a helyére.

   • Lentebb már tisztáztuk, egyáltalán nem hozott gyenge meccset.

   • Sandic

    Nem olvasom, majd legörgetek, nekem az eladott labdák, valamint az 1 v 1 elvesztett párharcok maradtak meg.

   • Pontatlan volt zömében, de a 3 keypass és a 6 dribble kb. olyan, amit jelenleg senki nem képes hozni bő 1 félidő alatt.

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    Szerintem sokszor túlvállalta magát, ahogy lejjebb írtam is. Azt láttam, hogy minden passzal egyből helyzetet akart, meg már a labda átvételekkel is egy embert leakart hagyni.

   • Hazard

    Hagyjuk már ezt a pihentetést! A szezon elején sérült volt, így alapból frissebb, mint a többiek és csomószor lehívja. Mindezt úgy, hogy ő maga egy személyben a csapat…. Ha lenne más kreatív játékos nem lenne ekkora bűn, de így…

   • Sandic

    Azért Hazard se legyen már érinthetetlen játékos. Mikor idejött Conte, azért is örültünk neki, mert nem kizárólag a név számít nála, bárkit kirak a keretből, ha nem hozza az elvárt szintet.

   • Nem arról van szó, hogy bérelt hely, viszont ez már valamilyen szinten érthetetlen, hogy Hazard a szezonban tizedik alkalommal lett lehozva. Cserébe Mózeszt szarrá játszatjuk, amit formájától függetlenül sem értek

   • Sandic

    Mózi érdekes kérdés valóban, ha nem sérül le Cahill, valószínűleg ő sem a pályán fejezi be. Azért be kell látni, nem egyszerű döntés, hogy Pedroval vagy Zappával akarod felpörgetni a játékot.

   • Hazard

    Ne legyen érinthetetlen, de ő a legjobb. Fél órával a meccs előtt lehívni a legjobb játékosodat az több, mint megkérdőjelezhető. Nem volt ma a legjobb, de ki volt az? Miért nem a többi gyenge játékost hozza le? Michy-t nem dobja be ilyenkor azt már nem is mondom…

    Ezt vártuk, de nem ezt kaptunk. Ellenkező esetben Bakayoko nem lenne kezdő, Willian meg nem játszana. Azt is mondta, hogy fiatalokat is simán berakja… Hány fiatalt is rakott be? Jah egyet sem…

   • Sandic

    Ma láttuk, hogy Bakayoko miért volt kezdő, Fabre semmivel sem jobb, ahogy sajnos Drinky sem (utóbbi sérült is volt talán?).

   • Hazard

    Miért volt kezdő?

    Drinkwater 100x jobb, mint Bakayoko. Talán pihentette Drinket ( ha így van, akkor az újabb fekete pont Conte-nak). A kommentátor azt mondta, hogy pihentetés lehet, mert reggel még edzett.

   • ktomi93

    Egészen más lenne a kép ha nem gólképtelen lenne a fele csapat és Fabre zseniális passzaiból csak fele gólra lett volna váltva. Volt jó néhány a szezonban, de ha olyan passzt ad amit aztán csak a kapus ellen kell belőni, azt is kihagyják. A jelenlegi felállás lényege meg az lenne hogy Baka/Drink és Kante megoldja a védekezést. Ez szerintem többé-kevésbé sikerül is, de hogy a védekezésen kivül mint tud főleg Baka produkálni, az leginkább a homály szóval jellemezhető.

   • ktomi93

    szerintem bőven pihen eleget

 • McDennis

  Ezzel a felállással es taktikaval (3 belso kozeppalyas), csereive Conte Mourinho legsötétebb meccseit idézi. Bakayokot miféle stratégiai éleslátás trtja a csapatba? Hazard lecserélésérol nem is beszélek. Nem ment neki a játék de még ígyis ő volt a legveszélyesebb ha megindult

  • Bukkakebáró Idemitirjak

   Baka kezdése egyszerű ma:
   -nem volt más
   -3-4-3-ban Fabréval átjáróház a csapat

 • lamps8

  If you keep selling good players and buying players who aren’t as good, this sort of thing tends to happen. We often get praised for our “player trading”, but we have an entire squad of internationals where our biggest goal threat is a left back. Just mad.

  • lamps8

   erről van szó

  • Hazard

   Kitől származik?

   • lamps8

    joe tweeds, egy blogger

 • kasata91

  Szerintem meg felesleges személyekről vitatkozni, hogy ki volt jó meg ki nem volt jó. Amíg nincs egy elfutás vagy kényszerítő, addig játszhat itt MSN BBC vagy akárki is.
  Ugyanezzel a támadó brigáddal bucira vertük a bajnokságot. Az hogy costa helyett Morata van az nem indokolja hogy nincs meccsek óta kombinatív játékkal kialakított veszélyes támadásunk.
  Vagy a koncepció a rossz (bár nem hiszem hogy Conte azzal kküldené fel a játékosokat hogy nehogy elfussatok) vagy ennyire szarik bele mindenki.

  • ebben egyértelműen óriási felelősség nyomja conte vállát. hogy mennyire tudja megoldani mindezt, szerintem azon fog múlni döntően, hogy mennyire képes elszakadni a saját begyökerezett módszereitől, és végre a taktikát a keretre méri, nem a keretet a taktikára.

  • trueblue05

   Sok múlik Moratán. Ha letámadnak és fel kell rúgni a labdát 10/9-szer esélye sincs. Ez volt ma. Egy ilyen meccsen Morata teljesen haszontalan, ha DL küzd ott elől, lehet jobban ment volna. Az meg, hogy miért nem tudunk normálisan felépíteni egy támadást 5-ös középpályával, azt már Contétól kérdezném meg. Vagy vetessen játékost, vagy váltson rendszert.

   • Hazard

    Vagy mondjon le.

   • trueblue05

    igen, ez a harmadik opció

   • kasata91

    “sok múlik Moratán”
    ez amit leírtál pont hogy kevés. Meccsenként 10 felrúgott labdánál az se érdekel ha leül a vonal mellé és lóherét keres. Mert a maradék 50-60 labdabirtoklásunkból ha csak 10-ben történik értékelhető összjáték abból tud lőni 1 gólt még szar helyzetkihasználással is.
    Az fáj hogy nem tudunk odáig eljutni hogy helyzetkihasználásról tudjunk beszélgetni. És ebben nem ő a fő ludas.

   • trueblue05

    Alapvetően nem ő, persze, de ha ezt a mai meccs szitut nézed akkor hatalmas lett volna ha a felívelgetett labdából, legalább 50-50-ben mi mentünk volna rendezetlen védelemmel szemben, nem pedig mindig fordítva. A mainak lehetett volna ez a kulcsa. De én ezért nem akarom bántani Moratat, ezt egyszerűen nem tudja megcsinálni, ez van. Az a nagyobb gáz amit mondasz, hogy egyáltalán belekényszerülünk egy ilyen szar szituációba, ahol a keret gyengéi jönnek ki, nem pedig az erősségei.

   • kasata91

    Komolyan mondom visszasírom az arsenal elleni bajnokit. Inkább hagyjon ki 3 üres kapus helyzetet. Mert az azt jelenti hogy úgy szopattuk szét az ellenfelet ahogy akartuk. Majd máskor/más belövi. De ez kilátástalan.

   • ktomi93

    A mai meccs szerintem sem varható Morata nyakába de az elmúlt pár meccs amikor a 100% helyzeteket hagyja ki tömegével az igen is rajta megy el.

   • Sandic

    Szerintem a játékosvásárlás miatt siránkozik már lassan 1 éve. A rendszerváltás meg nem olyan egyszerű, mert vissza kellene állni a 4 védős rendszerre (miközben a 3 védőshöz igazoltuk a játékosokat), és kell egy plusz ember előre. Talán, majd ha Barkley fitt lesz, kipróbálja.

   • kasata91

    Középhátvédben megvagyunk. Azpinál jobb jobbek nem kell. Alonso ennyiire nem tudná lehozni a balost ? Utána meg be kell dobni a jóöreg dájmondot 😀

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    Amúgy én se értem miért nem 4 védő van, Azpi helyére lenne rakva, középen maradna egy ütős 4-es. Bhv pozi kérdéses csak, ellenben az összes pozi jobban stimmelne a keretre.

   • Sandic

    Egyelőre szerintem előre sem lennénk meg, Fabre támadóközéppályásként nem működött Mou alatt, Kante mellé meg kevés, így nem lenne irányítónk. A jobb szél is kérdéses valamilyen szinten, bár két ember van oda, egyikkel sem számol a kezdőben jelenleg Conte.

  • Hazard

   Tavaly se volt jó a keret, idén még rosszabb lett. A vezetőség vagy azt gondolta, hogy elég jó a keret (hiszen bajnokok lettünk) vagy inkább a pénzt számolgatták a minőségi igazolások helyett.

   Nem beleszarnak a játékosok, hanem ennyit tudnak és ennyit számít a kettős terhelés. Tavaly Cont egy hétig tudta csiszolni a taktikát és meglepte a mezőnyt egy 3 védős felállással, most meg kijön a csapat igazi arca.

   • trueblue05

    ha ez így megy tovább nemsokára lesz majd megint egy-egy hete a készülgetésre

   • Hazard

    Nyáron már nem lesz itt.

   • trueblue05

    de ez márciusban lesz

   • Hazard

    A kettős terhelés az egyik. A másik része, hogy már kiismerték a felállásunkat, az meg nem változik. Mint ahogy az sem, hogy nincs kreativitás a csapatban így nehéz meccset nyerni.

   • Sandic

    “Tavaly se volt jó a keret, idén még rosszabb lett.”

    Ez fura kijelentés. Az alábbi változtatások történtek:

    Costa – Morata
    Matic – Bakayoko
    senki – Drinkwater
    senki – Zappa
    Luiz – Kriszti
    Terry/Aké – Rüdiger
    Bego – Caballero

    Ahol visszalépés történt, egyedül a Costa – Morata csere. Maticot amúgy is utáltad, Bego – Caballero marginális, a többi pedig improve az előzőhöz képest. Összességében tehát nem lehet rosszabb a keret a tavalyihoz képest, maximum kevesebbet fejlődtünk, mint a Manchesteriek.

   • Hazard

    Costa Morata egyáltalán nem visszalépés, sőt.

    Bakayoko még Matic-ot is alul múlja eddig, de ha csak ez lenne a baj, akkor az nem lenne akkor probléma.

    Aké-Rudiger is vitatható, Aké nem volt rossz, HG is volt…

    Zapa: Inkább senki. Egy random néző, egy ifi. Bárki.
    Drink: 35 milliót adtunk érte… RLC ingyen megcsinálja ezt. Pool kb ugyanennyiért vette Keita-t…

    Azért írtam, hogy rosszabb lett, mert erősítés nem nagyon jött, viszont a rossz játékosokból több lett.

  • ktomi93

   Egy-egy ilyen meccsen mikor az egész csapat csapni való, nem lehet személyeket kiemelni. Kivéve talán Moses, ő még így is kilógott.

 • Sandic

  Tudom, hogy a piros lap nem vet jó fényt rá, de szerintem Chilwellt szemmel lehetne tartani. 21 éves HG, LWB posztra alternatívának a későbbiekben még jó is lehet. Mostanság kap lehetőséget, kellene neki is futnia egy jó tavaszt, nyáron még talán olcsón mozdítható lenne. Ndidi-t csak azért nem említem, mert sok középpályásunk van, és két Kante nem biztos, hogy elférne nálunk támadás szempontjából (esetleg ha visszaállnánk a 4 védős rendszerre).

  • Hazard

   Sessegnon a Fulham-ből. Én neki örülnék, de nyilván nem lesz belőle semmi.

   • Tornando Ferres

    Ő miért nem középcsapatszintű játékos akkor már?

   • Hazard

    Mert fiatal és tehetséges.17 éves srácról van szó, aki LB-et LWB-et játszik, HG lenne. Fiatal kora és a pozíciója ellenére 7 gólnál és 4 gólpassznál jár. Ez nálam nem a középszer szinonímiája.

    Ilyen játékosokat kellene igazolni, akikből még lehet valaki. Nem ilyen Piazonokat meg Nathanok-at…

   • “Ilyen játékosokat kellene igazolni, akikből még lehet valaki. Nem ilyen Piazonokat meg Nathanok-at.”

    :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
    :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
    :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

    mint az ültetőbot, annyira.

   • Hazard

    Neked nehéz megérteni, hiszen Kalast is a felnőtt csapatba várod. :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

 • Hazard

  Ideje lenni már végre felfogni, hogy borzasztó állapotban van csapat. Egy két embert leszámítva egy angol középcsapat szintjére süllyedtünk.

  Moses, Alonso, Cahill, Willian, Bakayoko, Drinkwater, Barkley,Zapacosta,

  Ha valaki azt gondolja, hogy nekik itt a helyük, akkor az nézzen magába.

  • Tencsi1201

   Ja Barkley engem sem győzött meg az alapján amit eddig mutatott a csapatban

   • Hazard

    Pár PL meccs van már a háta mögött, igaz nem ebben a klubban. A klubváltás miatt nyilván rá sem lehet majd ismerni és merőben más játékos lesz.

   • Tencsi1201

    Talán egy kurva nagy szakmai stáb jobban látja, hogy kinek milyen képességei vannak és mennyire illik a koncepcióba (ha van egyáltalán), mint te vagy én

   • Hazard

    Nem igaz, hogy te nem látod merre tart a klub. Nincs koncepció, de van is egyáltalán az rossz.

    Nem költünk sokat, spórolgatunk a játékosokon. Mi lenne a logikus lépés? Itt egy jó akadémia, akkor próbáljunk meg pár embert beépíteni, arról nem is beszélve, hogy a HG miatt kettő legyet ütnénk egy csapásra. Természetesen nem ezt csinálják. Inkább drága pénzért vesznek középszerű játékosokat legyen az angol vagy külföldi. Belőttük ezt a 40 milliós határt, e fölé láthatóan nem megyünk. Sterling mivel rosszabb, mint Zapacosta? 25 millió a kukában. Bakayoko értelmes megmozdulása nincsen. 40 millió ki az ablakon. Ez már 65 millió. Ezt elkölthetnék egy jobb játékosra és RLC meg lehetne meg ott ülhetne a padon, vagy a kezdőben.

    A nagy szakmai stáb nem látja, hogy olyan játékos játszik a szélen aki nem tud beadni? Akinek nem is az a posztja? A nagy szakmai stáb nem látja, hogy egyetlen LWB van a keretben? A nagy szakmai stáb nem tudja, hogy ennek a felállásnak a wingback a legfontosabb része?

   • ktomi93

    A mai teljesítménye is 0-ás.

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    Én egy rossz passzot se láttam tőle még, eddig hibátlan igazolás

   • Tencsi1201

    Nincs igazad…mióta itt van még egy jó meccse nem volt

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    Ugyanez elmondható Bakayokoról is 😀

   • ktomi93

    :DDDD

 • Lavid Duiz

  Ide másolom nektek két különböző oldal játékosértékelését:
  Sky Sports: Courtois (6), Azpilicueta (6), Cahill (5), Rudiger (5), Moses (6), Bakayoko (5), Kante (5), Fabregas (4), Alonso (6), Hazard (4), Morata (3)

  Subs: Christensen (6), Willian (5), Pedro (5)

  TalkChelsea: Courtois 8, Azpilicueta 6, Cahill 3, Rudiger 2, Moses 5, Fabregas 6, Kante 7, Bakayoko 3, Alonso 4, Hazard 2, Morata 3. (Subs: Christensen 7, Willian 6, Pedro 4)

  Látható, hogy két különböző forrás is gyenge teljesítményt állapított meg Hazard-nál. Még Moses is jobb volt nála. Gondolom, hasonlóképpen látta ezt Conte is, amikor nem Moses-t cserélte le, hanem Eden-t. És az is látszik szerintük (szerintem is), hogy Willian becserélése is jó döntés volt. Pedro-val jobbak nem lettünk, de rosszabbak sem.

  • Bukkakebáró Idemitirjak

   Az egyetlen hiba ebben, hogy egy gyenge Hazard is veszélyesebb, mint az egész csapat. Ő a mi Messink, aki kevesebb gólt lő, de többet tesz a csapatjátékbe.

   • Lavid Duiz

    Szerintem a mai játékában nem volt benne a gól.

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    Hogy gólt fog rúgni én sem feltétlen éreztem benne, de hogy ő fogja a társakat helyzetbe hozni, vagy területet teremteni az simán.

  • ktomi93

   A védők miért lettek lepontozva?
   Illetve milyen cuccot kell szedni ahhoz hogy ezt a Moses teljesítményt valaki is ennyire jónak lássa?

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    Addig rúgdalta az ellenfelet labdával, amíg képtelen volt eltalálni azt, TACTICAL MASTERMIND

   • Lavid Duiz

    Gondolom, a két teljesen különböző forrás is ugyanazt a cuccot használta.

   • ktomi93

    Ha valaki a csapat legjobbjának értékeli (Sky) egy ilyen teljesítmény után akkor arra nem lehet mást mondani mint hogy hülye. Csak azért mert sokan mondják a hülyeséget még nem lesz igaz. Egész meccsen nem tudott beadni, többet késett mint a MÁV és egy darab jó lövése nem volt. Én kérek elnézést hogy ezt a teljesítményt értékelhetetlennek nevezem.

   • Sandic

    1. kérdés: Mert a kiállításig átjáróház volt a védelmünk. A védők teljesítményét nem csak a kapott gólokban lehet mérni.

    2. kérdés: Nem létezik ilyen szer, elütés lehet.

   • ktomi93

    1. Azt én értem de kicsit erősnek érzem főként a Talk esetében a 2 és 3-at.

   • Sandic

    Valóban erős, gondolom ez félig-meddig amolyan szurkolói oldal, és már a töke tele van a pontozónak (meg mindenki másnak) a 0-0-kal.

   • Hazard

    Tudatmódosítót. 😀

  • Tencsi1201

   Talán ez az egész szándékos, hogy nyáron a Real elvigye 140 milláért Mosest, aztán a pénzből veszünk Hazard köré egy új csapatot

  • Sandic

   Ha korábban lett volna a kiállítás, vagy Conte kicsit türelmesebb (bezzeg régen meg mindig az volt a baj, hogy későn cserélt…), akkor a piros után Hazard-Pedro csere helyett lehetett volna Moses-Pedro csere is, valószínűleg ez lett volna a legjobb megoldás. Persze mindig utólag okos az ember….

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    Moses kezdetése és le nem cserélése nem ész kérdése. 🙂

   • Sandic

    Nehéz Zappát megítélni, mert annyira nem játszik sokat, de neki is elég ritkán vannak jó beadásai (ami sajnos még így is több Mózinál). Csak azt tudom elképzelni, hogy a védekezés, valamint a fizikai állapot dönthet Mózi javára. Illetve lentebb már írtam valahol, Mózi azért maradt a pályán, mert volt egy nem tervezett csere.

   • ktomi93

    Én azt látom hogy kb egyforma rossz mindkettő, csak időnként mindkettőnek van jó meccse. Múltkor Moses nagyon jól játszott. Azóta megint semmi. Zappa is hozott már értékelhetetlen meccseket egymás után. Valahogy az van hogy amelyikről elhiszed hogy most épp jobb az a következő meccsen le is húzza a megítélést.

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    Zappa megtudja verni az emberét 1v1-ben, és néha jók a beadásai, védekezésük, meg ugyan olyan szar. Mosest max az tarthatja a kezdőben, hogy valamivel sakkban tartja az edzőt, vagy hogy fiatal angol.

  • A cserék meghúzásának hasznossága miben nyilvánul meg? Ezt őszintén kérdezem, mert szignifikánsan nem termeltünk több kaput találó lövést, nem lett jobb a lövési átlagunk, mindemellett az utolsó 25 percet még emberelőnyben is toltuk, ami szintén csak még inkább a terület átadására kényszerítette a Lesztert.

   • Blotunga

    Edent le kellett cserélni, a meccs elejétől látszott, hogy fejben nincs ott. Ennyi rossz passzt, elpattant labdát még Mózeske vagy Wilmos is megirigyelne. Az, hogy a cserék csak egy kis lendületet tudtak hozni, gólig nem jutottunk el, nem a COnte hibája. Mert ugye senki helyett nem tud ő játszani, meg hát sarkalgatunk amikor egy egyeneset sem tudunk a labdába rúgni…

   • Nem, Conte hibája az, hogy nem képes túltenni magát azon a szisztémán, amit a liga legközépszerebb menedzserei is szét képesek szedni, most már tendenciózus alapon.

   • Blotunga

    Nézd meg, hogy mennyire volt éles a Leszter, meg mennyire voltunk mi tompák és mond azt, hogy az a rendszer hibája! Nézd meg, hogy ha Fabre vagy Hazard rossz napot fog ki, akkor mennyi kreatív játékmesterünk van, akik középpályán összekapcsolják a játékot és átbillentik a megfelelő irányba és mond azt, hogy a rendszer hibája!

   • Igen,azt mondom, ugyanis ez a keret nem erre a rendszerre van szabva. Fél éve nyomjuk, ugyanazok a szerkezeti hibák, ugyanazok a megkerülhetetlen lyukak, és kijátszható elemek. Igen, mondom, ez a keret tökéletesen alkalmas lenne egy 4-3-3-ra, egy 4-2-3-1-re, de a 3-5-2-ben van a védelmen túl kb. 3 játékosunk, aki képes a konstans formatartásra.

   • Blotunga

    Ez amúgy miben változott meg tavaly óta?

   • Semmiben, a komplett naptári évben szenvedtünk szerkezetileg, a 13 veretlen meccsen túl elvétve volt olyan mérkőzésünk, ahol taktikailag az ellenfél főlé nőttünk, nem az egyéni villanások döntöttek. Erre ment volna rá a nyár is, hogy a szerkezeti lyukakat betömjük, de az egy Bakayokón túl senki nem érkezett a védelem elé, akivel elmozdultunk volna bármerre. Mint kiderült vele sem.
    Most is ugyanott vagyunk, hogy a védelem előtt Kanté és Hazard helye megvan, talán Alonsoé, bár ő is képes elképesztő leolvadásokra. De mindenki más baromi hektikus formaingadozásokat mutat, mind a tavalyi, tavaszi félévben, mid az idei szezonban. Ha megnézzük, hogy mik voltak a gondjaink szeptemberben, és mik most, jószerivel ugyanazok. A keretet próbáljuk rászabni a taktikára, nem a taktikát a keretre.

   • Blotunga

    De szerintem ez a keret ugyanúgy nem elég egy 4-3-3 ra sem, max nagyon szigorúan meglenne a kezdő 11 oszt annyi. A kreativitás hiányát az sem pótolná, gyorsabbak se lennének tőle a játékosok és fejben sem lennének összeszedettebbek….

   • Maga a keret minimálisan változott a Mourinho-érához képest, és legtöbb esetben még csak nem is sokoldalúbb játékosokban. Kanté talán az egyetlen kivétel. Igen, nyilván a szellemi összeszedettséget nem pótolja a felállás, de az meg szintén Conte feladatköre lenne.

   • Blotunga

    Én már lassan nem tudom mit mondjak. Úgymond ennyi labdaügyetlen játékos talán soha nem volt a keretben. Középről hiányzik egy(vagy inkább kettő) karmester, aki megszabja a játék ritmusát, irányát. De e mellett nem ártana, ha Moses ne csak emberbe vezetné a labdát, William ne állna minden csel előtt teljesen statikussá téve a támadást, Alonso ne pattanna le minden arra járó bantu négerről, Baka el tudná dönteni, hogy merre van a megfelelő irány, Morata nem esne el minden lepkefingtól stb.

   • Szerintem az nyilvánvaló, hogy ennyire senki nem szar, de az is, hogy a megkövetelt szerepkörnek szintén nem tud senki olyan szinten megfelelni pár játékost kivéve, hogy az ezen a szinten is működjön. Még azon a poszton sem, ahol direkt ezért cseréltünk, lásd Matics. Így meg lehetetlen a konstans formatartás.

   • kasata91

    És ezt nehéz nem párhuzamba állítani azzal a ténnyel hogy az edző az edző és nem manager. Hozott anyagból kell dolgoznia úgy ahogy tud.

   • Egyrészt komolyan ne higgyük azt, hogy Conte olyan függésben van edzőként a td-től, mint a Pozzóknál. Jó eséllyel Conténak köszönhető többek között az is, hogy tavaly rádobtunk még plusz két ajánlatot az elutasítottak Sandróra, illetve Zappacosta és Bakayoko is jó eséllyel az ő szándékával jött, ahogy Rüdigert is valószínűleg hoztuk volna már ’16-ban, ha nem sérül le kritikusan. Conténak is döntő szava van a transzferekben, ahogy minden edzőnek a ligában, az más kérdés, hogy olyan játékosok a célpontok, akiket pénzügyileg nem tudunk állni. Kulibáli, Sandro, Morata ’16-ban. Valószínűleg ha mindenkit hozunk, akik akar, akkor igen, összeállna a 3-5-2, így sajna nem.

 • kasata91

  A mester azt mondja fáradt a csapat.

  • Bukkakebáró Idemitirjak

   A mester meg ugyanazokat a játékosokat baszik pihentetni, igaz lehet az általa elképzelthez képest vagyunk kevesen ehhez, mindenki döntse el.

   • kasata91

    De milyen jól fog jönni a norwich meccs …. ja nem

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    Kérdés mennyire vesszük komolyan, nem kizárt a valós B keret és ifik.

   • ktomi93

    sajnos azokon is ugyan az látszik, egy b csapattal is nyerni kellett volna már az első meccset is, ehelyett nézd meg mi van…

   • Sandic

    Ha az a keret játszik, akik az első meccsen, akkor mégis. Caballero, Kenedy, Musonda, Zappa, Barkley, Bats szerintem alig várja, hogy játszhasson.

  • Sandic

   Van is benne igazság, kérdés ebben mennyire van benne az ő keze. Ugye nem olyan régen voltak olyan kijelentések, hogy túl kemények az edzések.

   Ha megnézed, a kontrákat nem tudjuk végig vinni, mert az ellenfél középpályás sora hamarabb visszaér a saját 16-osához, mint a mi támadóink. Hiányoznak az egyérintős passzok, amikből rengeteg volt tavaly, sok fizikai párharcot is elveszítünk.

  • Mondjuk ez enyhe bullshit azok után, hogy mennyire le se szarjuk Batsut, Zappacostát, Kenedy-t, és a komplett évben Musondát is.

  • Hazard

   Más is fáradt, nem csak mi…

   Nem a fáradság miatt:
   van ilyen kevés kreatív ember a csapatban
   van ilyen sok használhatatlan ember a csapatban
   felel 2 ember a támadásainkért

 • Tornando Ferres

  Hát mondanám, h ezzel a teljesítménnyel nem győzzök meg a két belgát, hogy it jobb, mint Madridban.
  De ahogy nézem a Real sem épp ezen mesterkedik, ha nem lesz nekik jövőre egy esetleges BL indulás az jóval gázabb, mint angolhonban összekaparni mondjuk egy hatodikat.

  • Hazard

   BL indulás azért tuti meglesz nekik. Minél rosszabbul teljesít a Real az annál rosszabb nekünk. Perez még nagyobb nyomást érezne ilyen hatalmas igazolások bejelentésére…

 • kasata91
Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com