Blog bejegyzés

Képes Krónika – Anglia Urai

0601 képeskrónika1Bajnoki címet nyerni fantasztikus dolog, hiszen itt hosszútávra kell tervezni, emellett – tekintve, hogy itt mindenki játszik mindenkivel – valahol a legigazságosabb front is ez. Ráadásul blogunk bakancslistája is teljes már, hiszen a BL, az EL, az FA kupa és a ligakupa után a PL mellé is behúzhattuk végre a strigulát (a szuperkupákat most hagyjuk). Hiánypótló és rendhagyó képes krónika következik alább.

Mr. Augusztus – Fabregas: Parádés szezonkezdetét mi sem jelzi jobban, mint 3 meccsén kiosztott 4 asszisztja. Remekül mozgatta a csapatot, hatékonyan és kiváló százalékkal passzolt, s komoly szerepe volt a gólgazdag repülőrajtunkban.

Mr. Augusztus

Mr. Augusztus

Mr. Szeptember – Diego Costa: Kis túlzással már az augusztusa zárójelbe tette Torres, Ba és Eto’o tavalyi összprodukcióját, de a szeptemberre meglett az első mesterhármasa is. Hó végén 8 bajnoki gólja volt már, s nyugodtan mondhatjuk, hogy hozta azt, amit annyira hiányoltunk évekig: markáns csatárteljesítményt.

Mr. Szeptember

Mr. Szeptember

Mr. Október – Drogba: Ünnepelt visszatéréséhez kezdetben csak ügyetlenkedés társult, ám októberre helyreállt a rend: mindhárom fronton betalált. Ami a bajnokságot illeti, fejese az Old Traffordon kis híján három pontot ért (a hajrában egyenlített a már emberelőnyben játszó ManUnited), Drogba pedig megmutatta, hogy ennyi idősen is a csapat hasznára tud lenni.

0601 képeskrónika4

Mr. Október

Mr. November – Cahill: Fontos gól az Anfielden, 2 clean sheet, minden perc a pályán – így nézett ki huszonnégyesünk novembere a PL-ben. Jól dolgozott Cahill, az pedig inkább a többiek kritikája, hogy ezzel a hónap legjobbja lehetett.

Mr. November

Mr. November

Mr. December – Terry: A Kapitány szépen felpörgött decemberre, ami köztudott, hogy zsúfolt hónap. 4 meccset is kapott gól nélkül hozott le az általa dirigált védelem, emellett gyors egymásutánban kétszer is betalált, szóval rajta tényleg nem múlt az ünnepi hangulat.

Mr. December

Mr. December

Mr. Január – Oscar: Az utolsó jó hónapja volt ez a brazilnak. Viszont a januárja tényleg erős volt: vezető gól és gólpassz a Newcastle ellen, majd egy fontos dupla a Swansea otthonában. Aztán valami nagyon megtört, konkrétan végigjátszott bajnokija sem volt már később.

Mr. Január

Mr. Január

Mr. Február – Ivanovics: A támadójátékunk ekkortájt mellőzött minden pompát, konkrétan az egynél több kaput eltaláló lövés is javuló tendenciának számított. Szerbminátorunk védjegye, hogy ilyenkor megrázza magát és ahol tud, segít: csak a bajnokságban 2 fontos gólt szerzett, emellett bebiztosította a ligakupadöntőt és betalált Párizsban is.

Mr. Február

Mr. Február

Mr. Március – Zouma: A válogatott szünet miatt amúgy is karcsú hónapban a csapat sem játszott túl meggyőzően, a választás így arra a Zoumára esett, aki mindössze annyit tett, hogy új poszton, afféle Matics-pótlékként ügyeskedett a hónap elején, s nem is vallott szégyent.

Mr. Március

Mr. Március

Mr. Április – Hazard: Az év játékosa lett – nem csak a Chelsea háza táján, hanem az egész ligában! Kiegyensúlyozottan teljesített, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy nem volt sem igazán gyenge, sem fölöttébb erős hónapja. Az áprilist 2 góllal és 2 gólpasszal zárta, amivel három kulcsfontosságú mérkőzés megnyerésében szerzett elévülhetetlen érdemeket, különösképpen a Manchester United ellen tett ki magáért (az én szememben amúgy is mindenki hős, akinek a góljával legyőzzük őket).

Mr. Április

Mr. Április

Mr. Május – Rémy: Már bajnokként léptünk pályára mindhárom meccsen, ami meglátszott a keret-összeállításokon és a harci kedven is. Rémy a zárófordulóban beállt, vert egy duplát, amivel meg is nyertük a meccset. Ebben benne volt az egész idénye: a beugró, aki nem alapember, de így is bőven a csapat hasznára van. Az igény egyik legjobb gól/perc mutatója az övé, jár neki az elismerés.

Mr. Május

Mr. Május

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com