Blog bejegyzés

Kellemes emlékek

Lement az újabb válogatottas szünet, végleges a jövő évi világbajnokság mezőnye (erről nem lesz szó), mostantól viszont ismét a klubfocié a főszerep. Kiderül, tudunk-e profitálni a legutóbbi, stratégiailag oly fontos győzelemből. Fontos lenne, hiszen három idegenbeli meccs vár ránk egymás után, a középső ráadásul az év leghosszabb túrája lesz. A West Brom otthonában indítunk, beharangozó alább.

 

The Hawthorns. Villas-Boasnak és Di Matteonak a bukást jelentette, Conténak pedig a megdicsőülést, tavaly ugyanis – ki ne emlékezne – itt biztosítottuk be a bajnoki címet. Felejthetetlen este volt, persze alapvetően nem a meccs miatt, hiszen a West Brom az egyik legprofibb az ellenfél játékának elrontásában. Mindkét bajnokit csak a hajrában tudtuk megnyerni ellenük, ráadásul pocsék, ingerszegény találkozókon.

A bajnokká válás pillanata

A válogatott szünetnek már-már szükségszerű tartozéka, hogy lesérülnek játékosaink. Most sem volt ez másképp, úgyhogy a kezdő összeállításába ezúttal is beleszólhat majd az orvosi stáb. Szintén problematikus Conte és David Luiz nexusa, ami olyannyira megromlott a Roma meccs után, hogy a brazil még a padra sem ülhetett le. Rövid távon még nem érzem problematikusnak ezt a fajta erőfitogtatást és példastatuálást az olasz részéről, de a hosszú távú terv a megbékélés kell, hogy legyen. Egy ilyen szünet jó lehet arra, hogy egy kicsit mindkét fél hátra lépjen, átgondolja a dolgokat és elkezdjen a megoldás felé tendálni: David Luiz bocsánatot kérni és keményen edzeni, Conte pedig megbocsátani és újfent számításba venni védőjét. Persze ez nem a Szomszédok, szóval nem lesz ez egy sima menet.

A találkozót egyébként ellentétes előjelekkel várhatja a két csapat. Mi kezdünk formába lendülni, zsinórban három meccset nyertünk, kettőt kapott gól nélkül, legutóbb pedig fontos és lélekemelő rangadót sikerült behúzni a Manchester United ellen. S bár a listavezetőhöz nem kerültünk közelebb, a másik négy riválisunkon hoztunk három kör alatt 3, illetve 6 pontot, így már csak 1 egységnyire vagyunk a dobogótól (és a második helytől is). A West Brom ugyanakkor hiába vett remek rajtot (két győzelem, majd egy döntetlen augusztusban), azóta zuhanórepülésben vannak Pulisék (nyolc meccsen három pont) és már a kicsik, illetve velük egy szinten lévők ellen sem jönnek a tavaly megszokott diadalok. Ráadásul top6-os csapattal idén csak egyszer találkoztak (City otthon), szóval nem ígérkezik könnyűnek a közeljövőjük sem (Chelsea otthon, Tottenham idegenben).

Morata először döntött el rangadót

Szóval a formák alapján nem vagyunk esélytelenek. Persze tudjuk jól, ez nem garancia semmire, elég csak a Palace elleni rettenetre gondolni, meg aztán lassan már a West Bromnál is kongatják a vészharangot, elvégre kilenc nyeretlen bajnokijuk volt zsinórban (a legutóbbi három ráadásul vereség) és már csak egy pontra vannak a kieső helyen álló West Hamtől. Számomra egyébként meglepő Pulisék vergődése, hiszen tavaly masszív középcsapat voltak, nyáron pedig jól igazoltak (Krychowiak, Barry, Hegazi, Rodriguez vagy Gibbs). Benne van a pakliban, hogy nagyon felszívják magukat, az pedig egy pontra simán elég lehet nekik, ami nekünk már komoly veszteség.

Szokásomtól eltérően – részben azért, mert erről a szürke West Bromról nehéz írni, részben pedig azért, mert 11 forduló után ez már tud releváns lenni – körbenéztem statisztika fronton. A passzok számában Pulisék sereghajtók (3458, ami szerény 314-es átlag), miközben hosszú passzok terén már hatodikak (764-gyel), fejjel tisztázásban pedig harmadikok (181-gyel), sárga lapok számában (23) szintén harmadikok, a listavezető West Ham mögött eggyel lemaradva, labdabirtoklásuk pedig átlagosan 36,9%, ami messze a legrosszabb (más nincs is 40% alatt). Tehát taszítja őket a labda, amint megkaparintják, vágják előre, miközben büszkén és keményen bekkelnek. Semmi szokatlan, business as usual, mondhatnánk.

Ami minket illet, miénk a 7. legtöbb passz (5524, legrosszabb a top6-ból), hosszú passzokból viszont csak a Pool-Arsenal-City trió tud kevesebbet felmutatni, fejjel tisztázásban (148, ezzel 11. helyen állunk) és sárga lapok számában (16, ez a 12. legtöbb) középmezőny (igaz, miénk a legtöbb kiállítás), átlagos labdabirtoklásunk pedig 54,3%, amivel hatodikak vagyunk, messze lemaradva a Citytől és a top6-ból csak Mourinho-ékat előzve. Az igazat megvallva ezek túl meggyőző statok egy címvédőtől, ráadásul nincs a játéknak olyan eleme, amiben mi lennénk a legjobbak, vagy legalábbis nagyon jók lennének a számaink. Ez rímel arra, amit még statisztikai alátámasztás nélkül írtam a MU elleni beharangozómban, vagyis hogy nincs igazi karakterünk. Ezt sajnos továbbra is fenntartom.

Egy jó Kantéra ezúttal is nagy szükségünk lesz

Ezzel együtt győzni kéne. A forduló végére akár vissza is térhetünk a dobogóra, hiszen a Tottenham az otthon eddig hibátlan Arsenal stadionjában vendégeskedik majd. Fontos lenne, mert e meccsünk után utazunk Bakuba, aztán pedig megyünk az Anfieldre, vagyis kemény sorozat előtt állunk. Továbbra is Blue Is The Colour!

 • lamps8

  te beteg vagy

  • Hazard

   Ha te mondod…

   Ilyen véleményt talán már kaptam. Az érveimnek ellentmondót még nem. Érthetetlen…

   • “Az érveimnek ellentmondót még nem. Érthetetlen…”
    Ha észrevennéd, hogy senki nem vesz komolyan, máris nem lenne érthetetlen. Pedig ezt már elmondták nem egyszer, csak azt meg te nem veszed észre, ez sokkal inkább érthetetlenebb.

    A Chelsea tegnap szerzett 4 gólt, ebből kettőt Will lőtt, a másik kettőnél meg róla kaptuk a büntetőt, és te továbbra is azon rugózol, hogy kétszer mellépasszolt. Ezen kéne elgondolkodni kicsit, nem perpetuum mobileként állandóan belinkelgetni ugyanazt. Mindenki látja, hogy kétségbeesetten próbálsz valakit találni, akit magad mellé állíthatsz, de ez egy szurkolói oldal, te meg láthatóan nem vagy az. Legalábbis, nem a Chelsea-é.

   • Én már többször kezdeményeztem, hogy egyszerűen hagyjuk figyelmen kívül, mert nem csak hogy megszállott, és nem alkalmas a vitákra, nem is akar vitázni, mérlegelni, csak ugyanazt a rögeszmét minden héten lenyomni mások torkán irdatlan erővel, 2 linkelt videóval és mellé négy oldal rage-dzsel, eredménytől függetlenül, akár nyerünk néggyel, akár kiszopunk hárommal. Ez az egész nem Willianről szól, hanem arról, hogy beigazolja, neki végig igaza volt, és ő volt az az egy, aki megmondta. Ha holnap Willian házára atombombát dobnának, akkor napok alatt meglenne az új rögeszme, akinél előjöhet a messiáskomplexusa, és Cahill lenne az új Willian. Ha Cahill idény végén visszavonul, akkor meg Mózesz kapna heti rendszerességgel 4-5 videót, mellé ugyanezt a szöveget ugyanennyiszer. Ez a fentebbi kommentje is pontosan jelzi, hogy egyszerűen nem is értelmezi az ellenérveket, mert az kognitív disszonanciához vezetne, és fel kellene ismernie, hogy egy év munkája veszett el.

    Számomra ezért is érthetetlen, hogy mi hajt másokat arra, hogy újra és újra több hsz.-en keresztül próbálják meggyőzni. Annyi reakciót kap ezen a felületen, hogy ez is csak arra sarkallja, hogy még tovább bombázzon minket, amiből persze a komplett oldalnak elege van, de megkapja azt, amit akar, és így a kihívás tudata csak nyomja előre. Annyira megérné egy próbát tenni, hogy csak egy hónapig nem reagál rá senki, esetleg kettő , mert számára a válasz már önmagában siker a tartalomtól függetlenül, hisz “az érveinek ellentmondót még nem” kapott, csak az “ostobák” nem ismerik fel a megváltók, akinek majd igaza lesz.

   • myheartisblue

    Engem az zavar h. letiltottam Ot, de a feluleten ahova ir, ures helyek es fel konverzaciok vannak/jelennek meg es ez zavaro. Egyszeruen emiatt kevesbe elvezheto a blog es a felulete. Ezert kenytelen voltam ujra engedelyezni a profiljat. Nehanapjan nem Willit szidja, es ott kepes ertelmes megnyilvanulast irni, persze ez a kevesebb eset. Szamomra a felfoghatatlan, h. ennyi jogos kritika ellenere miert nem tud elgondolkodni a viselkedesen, de aztan tiszta lett a magyarazat: van vmifele komplexusa velhetoen, amit ezzel a Wili-szidassal kompenzal es jo neki, neha mar azt veszem eszre elvezi. Kivanom neki, hogy itt a becsuletes bloggerok jotanacsara gondolkodjon el a viselkedesen es vegyen kicsit vissza. Szerintem vannak meg itt jofej bloggerek, akik kepesek lennenek kompromisszumot kotni az idiotasagait felett ha valtoztatna magan. Neki kell megtenni az elso lepest.

   • Rammschein

    Ez tényleg így van… hogy zavaró a blokkolt hozzászólás… de én mostanában nagyon keveset járok erre sajnos, szal engem még nem zavar. Az viszont nagyon nagyon fura, hogy mással senkinek nincs baja ennyire…

   • Hazard

    Észrevettem, hogy hülyének vagyok beállítva, pont erről beszélek. Érvekkel nem tudja senki alátámasztani, hogy egy használható játékos, csak azt hajtogatja mindenki, hogy hülye vagyok meg becsípődött Willian stb stb.

    Egyrészt ez a Quarabag ellen volt. Volt egy üres kapus gólja. Ettől had ne kelljen már hanyatt esni, hogy egy kutyaütő csapat ellen lőtt egy gólt 3 méterről… Ha te lettél volna ott, te is belövöd. Ezen kívül 2 könnyű befújt tizenegyesnél valóban ő volt az áldozat, és? A négy “remek” megmozdulása közül a második gólja egyedül, ami értékelhető.

    Ha ezt a “fantasztikus” meccsét elfelejtjük és megnézzük mit tett hozzá a csapat játékához, akkor azt látjuk, hogy a COC-ben szerzett egy gólt az Everton ellen, azelőtt meg tavaly a Sunderland-nek. Te gondolom ez is egy “kétségbe esett” próbálkozás, hogy magam mellé állítsak valakit és valójában ez egy kiváló mutató egy támadó szélsőtől.

    Senkit nem akarok magam mellé állítani, csak azt szeretném ha többiek is azt látnák, ami a valóság. Nem azt várom, hogy mindenki szidja, mint én, csak ne én legyek már hülyének beállítva, holott nekem van igazam. Ha azt mondom rossz játékos, akkor hülye vagyok, ha mutatok pár példát rá hülye vagyok, de a játékos megítélése nem változik, ez a szomorú.

    Attól tekintsük el, hogy te kit gondolsz szurkolónak. Arra esetleg nem gondoltál, hogy pont azért szeretnék jobb játékosokat a csapatba, mert azt szeretném, hogy a csapat a lehető legtöbb sikert érjen el??? Gondolom nem… Nem csodálkozom.

   • Cshelzi

    “…és te továbbra is azon rugózol, hogy kétszer mellépasszolt”
    Ez azoknak szolt akik csak 2-ig tudnak szamolni, igaz? 🙂

 • lamps8

  Fájó és egyben aggasztó volt látni tegnap hogy Alonso cseréjét követően, Azpival lwb-ben, mennyivel gördülékenyebb volt a támadásépítésünk ( persze qarabag és 10 ember, tudom) Annak tudatában kellemetlen ez, hogy mind tudjuk ez Azpi legszarabb posztja mégis upgradenek bizonyult Alonsohoz képest.
  fizikálisan rottyon van a pali. remélem Rahmant legalább kipróbáljuk mert januárban igazolni nem fogunk oda minőséget.

  • trueblue05

   Szerintem fognak hozni valakit. Olyan minőséget, mint Alonso, vagy Zappacosta, azért lehet találni, tán még januárban is. Tegnap tényleg csak szédelgett Marcos, Azpi pedig nem, azt hiszem ennyi volt az upgrade. Hétvégére kíváncsi leszek. Rahmannal nem fog kísérletezni Conte szerintem.

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    Én még mindig Kenedyre várok. (Egyedül talán az egész blogon)

   • Endy919

    Hogy a szülinapodon kiugrik a tortából?

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    Úgyis a csoki torta a kedvencem. #nohomo

   • szeszfabresz

    Nem vagy egyedül, en nagyon bírom a srácot 🙂

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    Technikás, nagyon jó fizikummal és emellett rendkívül harcias a pályán. Az egy dolog, hogy gyök2 az IQ-ja, de ez a focisták felére elmondható. Neki valahogy eddig nem volt szerencséje, igaz még mindig bőven van ideje befutni.

   • lamps8

    nem vagy egyedül

  • Hazard

   ” Azpi legszarabb posztja mégis upgradenek bizonyult Alonsohoz képest.” :DDDDDD

   De mikor más szidja, akkor annak nincs igaza. :DDDD

 • Blotunga

  @endy919:disqus téged nem emlékeztet egy hasonló nemzetiségű ha nem is istenre, de legendára?! 😀

  • Endy919

   Hála az égnek blokkolva van nekem az oldal fő taktikusa , így nem látom a baromságait . De a válaszokból kiindulva ismét betalálta Willit a drága.

   • Blotunga

    a válogatás az gyönyörű, nem véletlen úgy említettem, ahogy és pont neked! 😀

   • Endy919

    Ha nem isten , csak legenda … Ronaldinho?

   • Blotunga

    Szerencséd, hogy nagyon sok az R betűs brazil játékos! 😛

 • kormolar

  Willian volt a kevesek egyike, aki előre is próbált játszani… és abban benne van a hiba…ilyet szinte bárkiről össze lehetne vágni…

  • kormolar

   Fabregas sz*r indításait, vagy Zappa azon passza a végefele, amikor csak be kellett volna Morata elé gurítani… csomó ilyen volt tegnap… Willi MOTM volt tegnap…engem valahogy nem érdekel h közben hibázott 6-7szer…

   • Hazard

    Miért volt MOTM?

   • Hazard

    Azokra is emlékszem és Zapa-t például meg is említettem. Fabre-nak korábban mondtam, hogy ő sem a régi már. Nem tesz hozzá annyit előre és sokszor érhetetlen dolgokat csinál. Roma ellen nem egy ilyen volt. Ez az ő kaliberét tekintve meglepő, de mondom annak is hangot adtam.

  • Hazard

   Pont, hogy nem előre játszik, vagy ha azt is csinálja, akkor annak labdavesztés lesz a vége. A támadásokat lelassítja és a legtöbbször hátra felé passzol. Ha megnézed a videót, akkor további alapvető hibákat látsz, ugyanolyanokat, mint amit kiemelten.
   Nézd meg, hogy mit csinál 0:27-től. Kényszerítőzhetne egy emberrel, passzolhatna egy másiknak, ehelyett megvárja, míg 3 védő körbeveszi és odaadja a negyediknek. Ennek mi köze ahhoz, hogy “előre is” játszik? Mi az, hogy arra is? Csak arra kéne., de semmi köze ahhoz, hogy csatár az illető vagy védő. Ez olyan, mintha Christensen nem passzolna senkinek hátul, majd mikor 3 letámadják akkor luftot rúg, vagy eladja a labdát. Ugyanolyan hiba lenne, maximum az jobban feltűnik, mert hátul hibázik.

   Mondok egy másik példát Willian-ra (1:00). Kipörgeti a labdát, oda, ahol senki nincs. Nem először csinálja és nem is utoljára. Erre mit lehet mondani? Nem tudja, hol helyezkednek a csapattársai? Ilyet nem nagyon látsz senkitől max Alonso-tól… Nem is azért megy a vakvilágba a labda,mert lecsúszik, de jó helyre akarta, az is más. Ez esetben nem erről van szó, hanem arról, hogy full üres területre adogatja a labdát.

   Nem azzal van a baj, hogy ha hibázik valaki, mert aki játszik, az hibázni is fog. A baj azzal van, hogy ő csak hibázik (és ezt sokan nem veszik észre, sőt mikor szóvá teszem, még én vagyok lehülyézve…)

   • myheartisblue

    Fociztal te valaha? Amator vagy profi szinten ha szabad kerdeznem? Semmi bantasbol, csak kivancsi vagyok.

   • kormolar

    láttad már C. Ronaldo-t játszani… kb. ugyanennyit hibázik minden meccsen, csak rúg 1-2 gólt és hopp övé az aranylabda …senkit nem érdekel h mennyire sz*r mezőnyben…ezzel nem azt mondom h Willi CR szinten van csak azt h senkit nem érdekel h valaki mennyi hibázik, ha alapvetően ő nyeri meg a meccset a csapatnak…am itt ha megnézed átlagosan 1-2 s alatt 3-4-en vették körül Willian-t az esetek túlnyomó részében…

   • Hazard

    Teljesen igazad van. Ronaldo tényleg sokszor rosszul játszik és ezt nem látják, mert mondjuk lőtt egy lesgólt. De te látod, én is tudom. Ha ezt látod, akkor hogy vakít el 2 gól a Quarabag ellen? Az Aranylabda egy vicc, CR és Messi külön versenye. Bárki bármit csinál valamelyikük lesz a nyertes és ez így lesz, amíg vissza nem vonulnak. Aztán jön a Pogba-Neymar külön viadal… Csak, hogy egy újabb körül hype-olt játékosról essen szó.

 • trueblue05

  ‘Last season maybe he didn’t deserve to start, but now he deserves to play regularly,’ Conte noted.
  ‘At the same time I understand he needs a bit of rest because he is playing every game. Now I have four midfielders in good form and for sure I need to have rotation.
  ‘I am very happy because Cesc is showing great commitment in two faces, with the ball and without the ball. Also, when we play with three midfielders, he is more free offensively.’

  Holnap egy Baka-Drinky-Kanté?

 • Endy919

  Endy kezd kortyolgatni és azt mondja , hogy holnap 3-4re nyerünk. Morata , Eden 2x, Baka.
  További nyugodalmas jóccakát.

  • Endy919

   Endy , te utálod a Poolt

   • Endy919

    Igen , mindennél jobban!

  • 3-4 🙂 kb összesen nem lesz 3 gól a meccsen. Szerintem 1-1 és X, bár a te verziód jobban tetszene 😛

  • Bukkakebáró Idemitirjak

   Voltak durva estéim de még sose sikerült disszociatív személyiségzavarosra inni magam. Taníts! 😀

   • Endy919

    pfú

  • Sandic

   Morata fejesgólra feltolom a kocsit.

 • nagyon rossz :)) (Whoscored-ról lopva)

  – I can’t Hazard a guess at who will win this, so I will reMané on the fence.
  – I think that Liverpool is the side playing MORATAcking football. so obviously they CAN win.
  – I Kante disagree…
  – I’m thinking Moreno of the same from Liverpool so a draw would be a good result for the reds.
  – Chelsea is probably going to play Mor at a high tempo when going forward.

  😀 állatok

 • lamps8
 • Conte picit megint túltolta a témát szerintem. Nem tudom, nem találkozik ő a boarddal elég gyakran ahhoz, hogy ne a sajtón keresztül kelljen üzengetni meg célozgatni?

  http://www.skysports.com/football/news/11668/11142545/antonio-conte-says-chelsea-goalkeeper-thibaut-courtois-is-one-of-the-best

  • Blotunga

   Ilyen szinten ezt nagyon rühellem. Az oké lenne, ha mondjuk egy szezon alatt max 1-2 alkalommal feldob/üzen valamit, hogy ezzel extra nyomást helyezzen rájuk és a saját helyzetét szilárdítsa, de amikor rendszeresen ez van, gyakorlatilag az ellentétjét éri el vele.

  • lamps8

   nem. a legminimálisabb mértékben érintkezik ő a boarddal. ez a kinevezése óta nyilvánvaló. nem csak formalitás az a head coach titulus. ettől persze még én sem tartom jó ötletnek hogy a nyilvánvalót mindig megosztja a sajtóval.

  • trueblue05

   Szerintem ez egy normál válasz egy kérdésre. Én nem látom ebben a túltolást.

   • semmi esetre sem. Ennél többet:
    “the renewal of contract is a task for the club”
    egy szóval sem kellett volna mondania.

Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com