Blog bejegyzés

Kedvező kilátások

Parádés csütörtöki sikerünk híre sajnos kissé elveszett a liverpooli örömünnep hangzavarában, de minket ez a legkevésbé sem szabad zavarjon. Egyrészt hatalmas lépést tettünk a BL-szereplés felé, másrészt pedig vasárnap azon lehetünk, hogy ezúttal saját magunknak kaparjuk ki a gesztenyét, hiszen folytathatjuk az FA-kupa elhódításáért vívott harcot.

A kényszerszünet jelentette nihilből kiszakadva hirtelen mintha minden összejönne. A Werner-igazolás, a kötelező a Villa ellen, most pedig egy kulcsfontosságú nyertes rangadó – aligha van csapat, amely magabiztosabban várhatná a nyári hajtásból hátralévő meccseket. A City elleni teljesítményről tényleg nehéz lenne nem szuperlatívuszokban beszélni, még akkor is, ha saját érdemeink mellett arra is szükség volt, hogy Pep hamis kilences taktikája ezúttal teljes csődöt mondjon.

Pedig nálunk is felszaladhatott néhány szemöldök a kezdőcsapatok kihirdetésénél. Giroud helyett elsőre logikusabbnak tűnhetett volna Tammy sebességét kamatoztatni, de Frank inkább arra bazírozott, hogy a francia által megtartott labdákkal próbáljuk megjátszani a négy(!), City-védelem mögötti területet támadó játékosunk valamelyikét – erre a szerepre Barkley valóban alkalmasabb volt Kovacicnál (és a még érthető okokból elég rozsdásnak tűnő RLC-nél), így bár nem gondoltam volna, hogy ezt bármikor önszántamból leírom, de jó döntés volt nyolcasunk kezdőbe nevezése. Szintén jó választás volt, hogy ezúttal a megszokottnál sokkal mélyebben húztuk meg védelmi vonalunkat; Kanté, bár szemmel láthatóan nem a hatos posztján érzi legotthonosabban magát, jól hozta a középhátvédek előtti biztosíték szerepét, ami pedig úgy tűnik csodát tett Christensennel – a dán talán élete legjobb teljesítményét nyújtotta csütörtökön.

Pulisic volt a nyerőember

Sikerünk legfontosabb következménye, hogy már megint mi biztosítottuk be egy csapat első PL-címét így két forduló alatt egy pontra csökkentettük a Leicesterrel szembeni hátrányunkat, hála annak, hogy a Rókák folytatva a szünet előtti hanyatló formájukat két döntetlennel tértek vissza – ezt pedig nemcsak a bajnokságban, hanem az FA-kupában is kihasználhatjuk. Vardy-ék ráadásul két igen nyerhető meccsen hullajtottak pontokat, így könnyen lehet, hogy megszólal a vészharang Rodgers fejében: mind anyagilag, mind presztízs szempontjából sokkal többet jelenthet a Leicesternek a top4-be kerülés az FA-kupa esetleg megnyerésénél, szóval azt sem tartanám elképzelhetetlennek, ha néhány alapembert nélkülöznének vendéglátóink.

Ez az eszmefuttatás persze ránk is ugyanúgy igaz, ám szerencsére Lampard jóval mélyebb keretet forgathat. A jellemzően sokat foglalkoztatott játékosaink közül Abraham, Jorginho, James és Zouma is gyakorlatilag nullkilométeres, szóval játszatásukban kevés a rizikó, de a találkozó kiváló alkalom lehet Loftus-Cheek és Hudson-Odoi számára is, hogy hosszú kihagyást követően szerezzenek egy kis meccsrutint.

A jelenlegi dömping közben fontos észben tartani, hogy a negyeddöntőkben nincs újrajátszás, szóval vasárnap estére mindenképpen megtudjuk, mehetünk-e a Wembley-be – ez már csak azért is hasznos információ, mert mindkét idei bajnokink egyaránt pontosztozkodással végződött. Bár szinte semmit nem jelent, de emlékezhetünk, hogy míg az augusztusi meccs meglehetősen kiegyenlített képet mutatott, februárban inkább mi örülhettünk a döntetlennek a King Powerben. Ennek ellenére csöppet sem túlzás állítani, hogy ebben a pillanatban mi számítunk a továbbjutás esélyesének.

Legutóbb Rüdiger egymaga mentett nekünk pontot a King Powerben

Ha a bajnokságban kerülne megrendezésre ez a párosítás, a dobogóért vívott döntőként aposztrofálhatnánk, ám kupamérkőzésként sincs kisebb jelentősége. Bár kétségtelen, hogy mindkét csapatnál a top4 a prioritás, de ezen felül az FA-kupa felemelésével valóban megkoronázhatnánk (no pun intended) Lampard nagyszerű első szezonját. A feladat teljesíthető, reméljük, hogy meg tudjuk tenni a következő lépést. Jó szurkolást mindenkinek, KTBFFH!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com