Blog bejegyzés

Kante: Minden szezonból tanulunk valamit

N’Golo Kantét választották meg a szurkolók az év játékosának a Chelsea-nél. A francia középpályás a szezont értékelő interjút adott a hivatalos honlapnak, amelyben kiderül, hogy birkózik meg a nyomással és mennyire ügyes a biliárdban.

„Nem lehetünk boldogok, mert nem értük el az összes célunkat a szezonban, de az FA-kupa döntővel a lehető legjobban fejeztük be az idényt. Ez sokat jelent. Gyönyörű pillanat volt, a csapat közös erőfeszítése” – mondta N’Golo Kante.

Kanténak sok dolga volt a Wembley-ben: hat szerelés és négy labdaszerzés volt a mérlege a Manchester United ellen. Mindkettő magasabb, mint a szezonátlaga. A PL-ben meccsenként átlagosan 2,5 labdát szerzett, amivel holtversenyben az élen végzett, míg szerelésekben a harmadik volt 3,3-as átlaggal.

Kanté ebben a szezonban játszott először a BL-ben, és olyan ellenfelekkel szemben próbálhatta ki magát, mint a Roma, az Atlético és a Barcelona.

„Tudjuk, hogy a Barcelona az egyik legjobb csapat, ellenük játszani jó tapasztalat volt, kipróbálhattam magam a legjobbak ellen. Élveztem az első BL-szezonomban jó európai csapatok ellen játszani. Büszke vagyok erre, hiszen korábban sokat néztem a BL-t, és boldoggá tesz, hogy a Chelsea-vel ki is próbálhattam magam” – fejtette ki.

„Minden szezonból tanulunk valamit. Játékosként és győztesként azt tanultam, hogy mindig meg kell próbálni elérni a céljainkat. Sok tapasztalatot szereztem, le kell szűrni a tanulságokat, és még jobban csinálni a következő idényben.”

Kante öt éve még a francia harmadik vonalban játszott, most pedig tízezrek előtt focizhat a legfontosabb sorozatokban. Hogyan birkózik meg a növekvő nyomással?

„Nem mondanám, hogy ugyanolyan, de az eredmény miatt mindig van nyomás. Amikor elkezdtem játszani a harmadik osztályban a Boulogne-sur-Merben, ugyanaz volt a helyzet. Azt akartam, hogy a csapat legyen az első. Amikor a másodosztályú Caenhez kerültem, azt akartam, hogy feljussunk. Aztán az első osztályban azt akartam, hogy maradjunk bent. Mindig van valami, amiért küzdeni lehet. A Chelsea-nél a célok nagyobbak, meg akarnak nyerni minden meccset, harcolni a trófeákért. Szóval ez egy kicsit különbözik, de ez a futball, mindig kell egy cél, amit megpróbálsz elérni.”

Idén Kantét választották a szurkolók a szezon legjobbjának.

„Köszönöm a drukkereknek, hogy rám szavaztak, boldog vagyok a cím miatt.”

Kante jól teljesített a Chelsea biliárd bajnokságán is.

„A biliárd egy külön dolog, a futball egy másik. Tudom, hogy nem én vagyok a legjobb biliárdos, de megpróbálom okosan kitalálni, hogyan is játsszak. A pályán ugyanez a helyzet. Mindenkinek megvan a maga feladata. Igyekszük felkészülni és dolgozni az edzéseken. A meccseken egymásért dolgozunk. Fel kell készülnöm arra, hogy mi történik, ha egy támadás nem sikerül, mit kell tennem, hogy megállítsam az ellenfél kontráját. Fontos mindig arra gondolni, hogy mi történhet. támadásban és védekezésben, és mindig figyelni a pályán. Ez az, amit próbálok.”

Kante jól érzi magát a Chelsea-nél 2016-os érkezése óta. A meccsek között szeret a családjával és a barátaival kikapcsolódni.

„Gyakran jönnek át Párizsból. Amikor meglátogatnak, azt akarják, hogy nézzük meg a londoni nevezetességeket. Ez egy jó város, nagy város, sok dolgot lehet csinálni. Párizs az otthonom, ott születtem, de Londonban is mindent megtalálsz, amire szükséged van.”

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com