Blog bejegyzés

Jöjjön, aminek jönnie kell

champions-leagueA kérdések, válaszok, elemezgetések ideje lejárt. Tekintettel arra, hogy a bajnoki címért futó küzdelemből, és a Ligakupából – azaz abból a két sorozatból, ahol címvédők vagyunk – idejekorán kiirtottuk magunkat, jelenleg egy sorozat fut, ahol még lábon állunk. Holnap este ez is változhat.

Hülyén közhelyes, de több szempontból is sorsdöntő mérkőzés vár a Chelseare. Ritkán jön ez el a mi életünkben december első felére, de hát ez a szezon eddig úgy megcsinált minket, mint kezdő cserkész a sátortábort – szarul, de legalább alaposan. Eredménytől függően és függetlenül, bántóan fájó nézni a Kékek vergődését – saját szurkolóinak legalábbis, az ellenségek gyanítom jól szórakoznak, és őszintén szólva én sem tennék másként inverz felállás esetén -; és hogy ne kelljen májusig várni, ami még messze van, már holnap felbaszhatjuk az i-re a pontot.

Valószínűleg, elnézve a helyzetünket, a győzelmünkkel is csak időt nyernénk, bár azt mondom, írom, “csak”, ami meg hülyeség, elvégre arra van most a legnagyobb szükségünk – meg hát egy halom nyerésre, de ki teszi már ilyen magasra a lécet.

Sokatokkal ellentétben nem gondolom, hogy a kiesésünk Mourinho állásába kerülne. És még csak nem is bánom. Továbbra sem azért, mert szadista szatírként szeretem szeretni a szart, amit szeretvén idetolt nekünk az élet, hanem, mert hiszem, hogy egy szezon nem a világvége, viszont továbbra is hittel hiszem, hogy amit csinálunk, az mutat egy irányba, ami véleményem szerint a jó irány. Mégha most, az iránytű ideiglenesen a pokol hatodik bugyrát célozta is meg éppen, és a Styx folyón átkelve már nyílnak előttünk Dis kapui.

Viszont a helyzet mindenképpen megérett az eddigi munka átértékelésére, hiszen 3 év alatt megjártuk a fentet és immáron a lentet is, s ugyanazon elgondolás mentén feltörtünk, csúcsot értünk, viszont amilyen gyors és diadalmas volt a felemelkedésünk, hasonlóan gyors és meredek volt a bukásunk. Persze zuhanni csak fentről lehet, csak, hát ugye nem kötelező, mégha időnként elkerülhetetlen is.

Mindannyian a magunk vérmérséklete és ítélőképessége szerint megpróbáltuk már elhelyezni az eddig látottakat a kozmikus kirakósban, de kevesen gondoljuk, hogy ez a szezonunk ne lenne az előző, 14/15-ös kör torz tükre. Minden, ami ott és akkor működött, az nem működik itt és most. Nem stabil a védekezés, nem erőteljes a támadójáték, nem megy a góllövés, nem önbizalommal teli a csapat és egyáltalában olyan az egész, mint a hegy tetején egyedül álldogáló, villámhárítóként tengődő ásónyél a semmiben: magányos, és tehetetlenül várja, hogy szétbassza a sorsának rendelt kékesfehér magasfeszültség.

group

Várni én valahogy már nem is várok semmit, és ha lehetek ilyen profán és őszinte, nem is reménykedek semmiben. Jöjjön, aminek jönnie kell. Ha az a vereség(gel felérő bármilyen eredmény), a kiesés, esetleg a fél társaság szélnek eresztése, legyen. Ha a győzelem, és a kínlódás elnyújtása, legyen az. Így vagy úgy, valamilyen eredménye lesz a szezonnak. Néha az angyaloknak is meg kell halniuk a feltámadáshoz.

A kérdés, amit max találgathatunk, de a választ nem mi adjuk, és nem is mi döntjük el, cserébe végignézhetjük az eredményét, hogy mekkora változásra, változtatásra van szüksége most ennek a Chelseanek. Azt hiszem, az elégséges sorból immáron kihúzhatjuk a nemes egyszerűséggel vett ébresztő pofont, mert abból egy egész sorozatot lenyomott már nekünk 2015. Valaminek változnia kell ahhoz, hogy felhagyjunk önmagunk kivéreztetésével.

Nem véletlenül hívnak bennünket a tízmillió edző országának, mégha talán súlyos jelző is összességében. De, nem véletlen na. Mind szakértők vagyunk, a magunk szintjétől függően. Mind látjuk a hibát, hibákat, és mindannyiunknak meg is van rá a magunk megoldása. Ejj, ha én lennék a főnök…

Szakértés indul holnap 20:45-től, sőt, ha valakinek bírja a gyomra, már 20H-tól indul a buli a királyi négyen, mondjuk ahhoz nem feltétlen hiba előre bevenni pár ampullával. Hogy aztán 23H-tól majd egymás vállán sírunk-e, vagy lesz, marad lehetőségünk a mérsékelt örömködésre, meglátjuk, dühös szurkolóból biztosan lesz jópár, szóval a buli adott, ha pedig nem hullulok be a nap végére, most meg még engem is itt esz majd a fene, szóval minden adott a dáridó, kugli, néptánc és zárccsökkentés kiadós kombójához. Ez lesz a mi kiskarácsonyunk. A nagykarácsony még várhat.

 • Frenky54
 • Endy919

  No. Kialudtam magam. De tényleg tegnap nagyon bejött a csapat . Sima győzelem és megoldásokkal.
  Csak így tovább.

  • gorkaf78

   Azért ez így barokkos túlzás, mármint a sima győzelem, és szép megoldások, de legalább összejött a clean sheet, és a csoportelsőség…
   Jó lenne, ha legalább az eredmények jönnének a szép játék ráér.

   • Azért az tény, hogy a BL-ben egészen jól szerepeltünk a bajnoki vesszőfutás ellenére, és ez még így is egy elég jó meccsünk volt. A Porto lelketlen töketlenkedése is kellett hozzá, de igazából csak momentumaik voltak, talán vagy két veszélyes helyzettel, nálunk viszont a(z ismét) kevés gól ellenére tetszetős támadások, helyenként szép megoldások, a labdabirtoklás ellenére dominancia.

   • gorkaf78

    igen, persze, főleg ha figyelembe vesszük az előzményeket, a bajnokságot. Viszont néztem tegnapelőtt a Wolfsburg-MU meccset, és nagyon tetszett a németek lendületes játéka, valahogy “gyorsabbnak” éreztem azt a meccset, valami olyasmit szeretnék a fiúktól is látni, mint amikor Rafa Benitez volt a menedzser, akkor volt olyan a futballunk . :))

   • “valami olyasmit szeretnék a fiúktól is látni, mint amikor Rafa Benitez volt a menedzser”

    most büntiből 1 napig nem beszélek veled. Menj, köpj fel és állj alá büntetésből.

   • gorkaf78

    nehogy komolyan vedd, olyan jó érzés volt széttrollkodni ezzel a saját hozzászólásom. 🙂

   • Endy919

    És honnan tudod , hogy nem remekeltek akkor a srácok ?
    Elvégre strájkoltál.

   • bizonyára remekeltek, ezért az edzőnk még most is a dagadt. Egyébként meg nem ettől függ, ilyen mondatért akkor is szappant kéne nyalogatni másfél hónapig, ha megcsinálta volna a quadruple-t.

   • Sir Idemitirjak

    Attól még jelenleg én az ő érkezésének is örülnék. Ezért lehet a pokol tüzén égek el mondjuk.

   • Shame…Shame…………shame

   • Endy919

    Azt töröld szerintem 😀

   • Sir Idemitirjak

    Őszinte embernek tartom magam ezért nem tehetem. Kiállok a kijelentésem mellett.

   • Endy919

    Van az szitu , amikor egy kegyes hazugság életet menthet. Jelen esetben a tiedet 😀

   • nos tizedes, azt a tüzet én gyújtom és táplálom amíg világ a világ… muhhahhaha

   • Egyébként nem mond hülyeséget, Benítez alatt tényleg elég jó focival vertük a kazánt meg Mads Mikkelsen Baseljét.

   • Grant vagy Scolari alatt is volt vagy két jó meccsünk, mégsem várja őket vissza senki sem.

   • Mads Mikkelsent én visszavárom. Kiváló Hannibal volt.

   • most ő Benítez v mi? 🙂 vagy én vesztettem el a fonalat teljesen?

   • Ő egy dán színész.
    Az én hozzászólásomban Murat Yakin megszemélyesítője.

   • Endy919

    Nem hiszem , hogy túlzás lenne. Egy pillanatra nem éreztem veszélyben a kapunkat. A kontráinkban ott volt a veszély végre , Eden nagy labdákat osztogatott , Zouma meg egy zseni. De JT is jó meccset tud maga mögött.

   • gorkaf78

    nézd, ahogy lejjebb is írtam, nem volt ez rossz, de az igazi értékmérő majd a 8 között jöhet, amikor komolyabb ellenfél ellen lehet bizonyítani. A köv. kör lehet egyszerűbb, főleg ha a Gent jönne…, ha viszont a PSG, akkor már előre ideges leszek, hogy tökölünk majd, mint tavaly.

   • Endy919

    Szerintem a Benficat kapjuk.

   • “az igazi értékmérő majd a 8 között jöhet,”
    a hétvégén kikaptunk a Bournemouthtól! rémlik még? 😀 nyolc közt.. áh, az a csoda, hogy továbbmentünk a teljesítményünk alapján, hiába volt egészen jó a BL szereplésünk (a PL-hez viszonyítva), még ott is izgulni kellett.

   • gorkaf78

    Nem bízol a fiúkban? 😀 A BL-ben egyelőre optimista vagyok, ha elkerüljük a Juvét és a PSG-t, egy kört sztem simán továbbmegyünk, a srácok és Mou felszívják majd magukat a meccsekre. Angliában már boldog-boldogtalantól kikapott a csapat, ez tény, de a BL szerencsére más kávéház…

  • Jóóó reggelt Napsugár 🙂 Kialudtad magad? :))

   • Endy919

    Nem kifejezetten , de legalább már stabilan tudok állni.

 • Rammschein

  Csak az 1. félidőt láttam, mert korán kellett kelnem, de azután a mákos Costa gól után, mintha megfordult volna minden.Onnantól kezdve mintha hittek volna magukban, pont annyira, mint a Porto nem. Miért nem lehetett 7végén is ilyen elánnal játszani? Ennyi kell? Hogy most kivételesen ne a kapu mellé menjen, hanem a védő fejéről a kapuba? Mázli? 🙂

  • Endy919

   A hétvégén Own Goal szabadságon volt.

   • Rammschein

    Hát kár, mert a tegnapin jót derültem… először azthittem meg sem adják, mikor megtették meg röhögtem, mint valami tökelütött. Főleg mikor visszajátszották. 😀

 • Zouma a PL világában, digi 1

  • kasata91

   Thx elkaptam

 • Nem tudom, hogy jött ki nekik, de Chelsea-Juve

  https://pbs.twimg.com/media/CV0H20AWUAA9hf0.png

 • Sir Idemitirjak

  Chabolah kezd a Napoliban, ő is él még!

  • Sir Idemitirjak

   Sőt lőtt egy nem csúnya gólt is#

 • off: a cikk tulajdonképpen nem lényeg, de a kép az priceless… amikor még nem létezhettél bajusz nélkül a fociban :DD a legnagyobb király mégis a jobbszélső arc, aki úgy néz ki, mint amilyennek a rajzfilmekben a gonosz bűvészt rajozolják 🙂

  http://www.101greatgoals.com/top-stories/leaked-the-first-image-of-man-uniteds-brand-new-newton-heath-inspired-2016-17-home-kit/

 • nice

  http://www.101greatgoals.com/blog/porto-fans-sung-in-support-of-jose-mourinho-during-the-chelsea-match-video/

  amúgy, akik hiányolják JM-et a pálya mellől (és nem hitték el nekem, hogy csak a tv nem mutatja) itt azért összevágtak egy kellemest 🙂 a bolond..

Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com