Blog bejegyzés

Jöhetnek az alternatívák!

Két hét szünet után folytatódik a Premier Leauge. Túl sokat nem fog utazni csapatunk a hétvégén: városi vetélytársunkhoz, a Crystal Palace-hoz látogatunk, akik nemhogy pont, de még gól nélkül is állnak.

Nagyon nem akartuk ezt látni…

Kész szerencse, hogy a válogatott szünetek két hétig tartanak, különben nemcsak N’Golo Kantét veszítettük volna el hetekre. A fáradhatatlan francia középpályás hamstring-sérülése csak olaj volt a tűzre amúgy is, mert új csodacsatárunk, Alvaro Morata még a szünet előtt ütközött ugyanilyen problémába. A spanyolra még nagyjából négy hétig nem számíthatunk, Kanténak pedig az első jelentések szerint az előttünk álló hat meccset kell kihagynia.

Két kulcsjátékosunkat is elvesztettük tehát huzamosabb ideig, emiatt a könnyűnek elkönyvelt október lehet, hogy mégsem lesz könnyű. Talán az előttünk álló bajnoki mutathatja meg igazán, mire is kell számítani az év tizedik hónapjában, hiszen azon csapat ellen kapnak szinte egy egész meccsnyi lehetőséget inkább rotációra szánt játékosok, amelyik az elmúlt hét forduló alatt mindegyik meccsét elveszítette, de még gólt sem szerzett.

Jó ideig első emberekként számíthatunk rájuk

Próbatétel előtt elsősorban Tiemoué Bakayoko és Michy Batshuayi állhat. Ki lehet ezt jelenteni annak ellenére, hogy Antonio Conte mindkettőjüknek megadta már jó párszor a lehetőséget, de nem igazán abban a szerepkörben, melyben „váltósaik” játszanak. Batshuayi az utolsó percekre állt be Morata helyett több meccsen, Bakayoko pedig eddig csak a Nottingham Forest elleni Ligakupa-mérkőzésen volt úgy pályán, hogy nem volt mellette Kanté. Az olasz mester azonban most mindkét nagyra nőtt játékosra ún. „focal point”-ként tekinthet, azaz meghatározó tényezőiként a csapat koncepciójának. Mindezek mellett talán végre láthatjuk majd Danny Drinkwatert is, akit a sajtóorgánumok nagy része a keretbe vár most már. Az angol középpályás Fabregas tartaléka lehet. A leghátsó harmad azonban újra teljes létszámú lett, letelt ugyanis David Luiz három meccses eltiltása.

Nihill a Selhurst Parkban

Túlságosan nem érdemes részletezni a Crystal Palace idei vesszőfutását, a hazai és a vendég mérlegük is katasztrofális, egyelőre még nem is a győzelemhez, vagy a pontszerzéshez vezető utat kell megtalálnia a Frank de Boert három meccse váltó Roy Hodgsonnak, a góllövés is nehezükre esett eddig. A legutóbbi fordulóban pedig Premier League-től függetlenül negatív rekordot döntött meg a londoni csapat: Angliában egy élvonalbeli klub sem veszítette még el első hét bajnoki mérkőzését, úgy, hogy be sem talált:

Augusztus 12. vs Huddersfield (otthon) 0-3
Augusztus 19. vs Liverpool (idegenben) 0-1
Augusztus 26. vs Swansea (otthon) 0-2
Szeptember 10. vs Burnley (idegenben) 0-1
Szeptember 16. vs Southampton (otthon) 0-1
Szeptember 23. vs Manchester City (idegenben) 0-4
Szeptember 30. vs Manchester United (idegenben) 0-5

Érthetetlen, mi folyik Dél-London egy másik pontján

Rekordok pedig ezután is nagy eséllyel születhetnek, állítódhatnak be vagy dőlhetnek meg. Például, ha most szombaton sem lőnek gólt, saját negatív csúcsukat állítják be, hiszen 1995-ben már előfordult az, hogy nyolc mérkőzésen keresztül nem tudták bevenni aktuális ellenfelük kapuját. Továbbá osztálytól függetlenül is csúcsot állíthatnak be, hiszen az 1990/1991-es idényben az akkor negyedosztályú Halifax csapata nem szerzett gólt az első nyolc bajnoki mérkőzést követően.

Van ám min revánsot venni: tavasszal ők nyertek nálunk, egy újabb vendég győzelem azonban nem lenne meglepetés

A borzalmas rajt mellett az is aggaszthatja a piros-kékeket, hogy velünk szemben sincsenek jó előjelek, amit az egymás elleni párharcot illeti. Az elmúlt tíz meccsből ugyanis hét alkalommal az idegenben szereplő csapat diadalmaskodott. Mindezek tetejében pedig még Christian Benteke és Conor Wickham távollétével is meg kell birkóznia a Palace-nak, illetve Ruben Loftus-Cheek sem léphet pályára most ellenünk.

Ennél bővebben már nem lehet kifejteni, hogy ezen az összecsapáson Mi vagyunk az esélyesek. Ebben a hónapban bajnoki rangadó nem vár ránk, így minden lehetőségünk megvan arra, hogy megtartsuk helyünket az élmezőnyben, és illendő is lenne ezzel élni.

Kezdés magyar idő szerint 16 órakor!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com