Blog bejegyzés

Jó FA Kupa rajt

Hihetetlen, de két második félidős Morata góllal, jó védekezéssel és masszív dominanciával kezdtük az idei FA Kupa szezont. A Nottingham tökéletes partner volt a ráhangolódásban. Hudson-Odoi vitte a showt. Részletek alább…

Ahogy vártuk szinte teljesen kicserélt kezdővel indítottuk a legrégebbi kupasorozatot. Caballero – Zappacosta, Luiz, Christensen, Emerson – Amapadu, Fábregas, Barkley – Loftus-Cheek, Morata, Hudson-Odoi. Luiz és Barkley adta az alaphangot a szokásos kezdőből, Fábregas volt a fazonszabász várhatóan utolsó mérkőzésén kék színekben és fiatal angol titánunk CHO, amellett hogy a legjobb játékos volt az este, még Moratanak is összehozott két gólt.

 

Alapvetően már az első félidőben végig kontrollálta a csapat a játékot. Elől a srácok ügyesen mozogtak, nem volt nagy nyomás senkin. Kiemelném Emerson konstans jó játékát, meg lehetne neki adni az esélyt a hónapok óta csak gyötrődő Alonso helyén a bajnokságban. Barkley nagyon harcos és sokszor kifejezetten technikás megoldásokkal tehermentesítette Fábregast és kötötte össze a pálya támadó és védekező részét. Ampadu sokat nézhetet Kanté válogatást, mert mintaszerű teljesítménnyel rukkolt elő, így adva lehetőséget a többieknek többet foglalkozni a támadásokkal. Fábregas nagyon akart és ugyan gyorsasága és ereje megkopott, ahogy ő is említette, de a technikája nem, láthattunk is rá néhány példát, amikor régi önmagát idézte, egy-két indításnál. A nap nagy vesztese sajnos Ruben Loftus-Cheek, akinek hetek óta tartó hátbántalmai annyira súlyosbodtak, hogy a 42. percben le is kellett cserélni és legalább 1 hónap kihagyás vár rá. Morata ugyan szerzett két gólt, de 3 ajtó-ablak helyzetet elpuskázott, nem is beszélve arról az esetről, amikor egy méterről kirúgta a stadionból a labdát, szerencséjére amúgy is lesen volt.

 

Nagyon látszik a spanyolon, hogy mennyire nincs önbizalma, és az itt töltött idő teljesen felemésztette őt, talán mindkét félnek a legjobb lenne egy csendes elválás és hátha magára talál Alvaro. Aki nézte streamen az CNBC-t vagy a Sky Sports-ot, többször is részletesen elemezték, hogy milyen jelek utalnak arra, hogy nulla önbizalma és hite van a srácnak saját magában. Viszont szöges ellentéte volt ennek Hudson-Odoi. Az első félidőben balról indulva rendszeresen átverte a védőét, sőt több alkalommal még a fedezetet is. Hazard beállásával átkerült a jobb oldalra, ahonnan két elképesztően jó beadásával hozta kihagyhatatlan helyzetbe Moratat. Mindkettőnél megverte a védőjét és először laposan, másodszor ívelve tálalt középre. 18 éves, angol, technikás, gyors, robbanékony szélsőről beszélünk, aki mindkét oldalt jól érzi magát és már tiniként sem jön zavarba. Sarri elmondása szerint már egyenlőnek tartja őt a többi szélsőnkkel és tekintve, hogy Willian és Pedro is 30 felett van, hatalmas hiba lenne elengedni Hudson-Odoit.

Röviden kiemelném még Fábregast, aki ugyan hibázott egy tizenegyest, de valószínű, hogy utolsó meccsét játszotta nálunk. A bő négy év alatt sokaknak a szívéhez nőtt. Szinte senki sem gondolta, hogy egy Arsenal és Barca béli kaland után nálunk köt ki, de mi csak köszöntük szépen és ő is. Többször is megküzdött a helyéért a kezdőben és végig alázatos volt a csapattal és a szurkolókkal szemben. Ágyúsnak indult, de bátran mondhatjuk, hogy Kék Oroszlán lett belőle. Amúgy ajánlom mindenkinek visszanézni a tizenegyes rúgását, mármint nem magát a rúgást, mert annál sokunk nagyanyja is erősebben lövi meg a labdát, inkább csak a tizenhatos területét. Konkrétan majdnem Fábregas nyakába estek a berohanó játékosok, érdekes, hogy simán hagyta ezt a játékvezető.

A csapat magabiztosan vette az első akadályt és még szerencsénk is volt a sorsolásnál, ugyanis várhatóan Január 26-án a Luton-Sheffield Wednesday győztesével játszunk hazai pályán. Addig sűrű a program. Nem baj, hogy nem kell még itt is rangadózni az elején.

Chelsea (4-3-3): Caballero; Zappacosta, Christensen, David Luiz, Emerson; Barkley, Fabregas (c) (Kante 84), Ampadu; Loftus-Cheek (Hazard 41), Morata (Azpilicueta 74), Hudson-Odoi.
Padon maradt cserék: Kepa, Rudiger, Jorginho, Moses
Gólszerző: Morata 48 és 59
Sárga lapos: Barkley 40

Nottingham Forest (4-2-3-1): Steele; Daria, Yacob, Fox (c), Janky; Guedioura, Colback; Cash (Lolley 56), Carvalho, Osborn; Murphy.
Padon maradt cserék: Smith, Robinson, Yates, Dias, Appiah, Ahmedhodzic
Sárga lapos: Colback 67

Játékvezető: Andrew Medley
Nézőszám: 40,544

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com