Blog bejegyzés

Javítási lehetőség a Darazsak ellen

Az elmúlt fordulóban sajnos nem sikerült a 3 pontot otthon tartani az edzőváltáson átesett United ellen, így gyakorlatilag kötelező ma nyernünk a Watford otthonában, ellenkező esetben szinte biztos, hogy nem mi fogjuk vezetni a tabellát a forduló végén. A sorsolásunk nagyon kedvező, nem lesz rangadónk az év utolsó hónapjában, így most lehet egy tekintélyesebb előnyre szert tenni ami a végső győzelem szempontjából kulcsfontosságú lehet.

Szerencsére, messze nem tűnik megoldhatatlan feladatnak a győzelem megszerzése, akár még nagyobb arányú diadal is benne van a pakliban. Ami bizakodásra adhat okot, az az idegenbeli formánk, idén nagy meglepetésre a Bridgetől távol jobban megy a csapatnak mint hazai környezetben. Fél tucat mérkőzés során mindössze 2 pontot buktunk el idegenben, úgy hogy ezeknek fele rangadó volt. Egy olyan csapatnak amelyik egy teljes félidőn át emberhátrányban játszva pontot képes csenni az Ainfieldről és több gólos győzelmet arat az Arsenal és a Tottenham vendégeként, nem jelenthet akadályt a Watford sem. Még annak tudatában sem hogy több kulcsemberünk kiesett sérülés miatt, vagy már éppen visszatért, de még nem 100%-os. Az előző fordulóban nagyon hiányzott az élete formájában lévő Chilwell játéka aki a Juventus ellen sérült le hosszú időre. Őt Alonso próbálja helyettesíteni, aminek sokan nem örülnek, de az is tény hogy a szezon legelején, amikor angol riválisa nagyon formán kívül játszott vele is működött a rendszer. Egyébként is a spanyol szárnyvédő gyengeségei nem a kis és középcsapatok ellen szoktak meglátszódni. Bár Alonson kívül is van még rengeteg opció, főleg ha abból indulunk ki hogy Tuchel szereti kevergetni a lapokat és váratlan ötletekkel előállni. Benne van a pakliban hogy a United ellen bal oldali szárnyvédővé avanzsált Odoi, a tavalyi évben az Atleticoban többször is ezen a poszton tevékenykedő Saul, vagy akár Azpi is opció lehet. Elvégre ő volt az aki a legendás Ashley Colet kiszorította annak idején, igaz mivel James játéka is kérdéses így lehet hogy a jobb oldalon fog végül kikötni a kapitány.

Vajon ki lesz a bal oldali szárnyvédő?

A kérdés ami engem még nagyon foglalkoztat az Lukaku és Mount fizikai állapota. A benga belga 5 hétig volt harcképtelen és csak az előző fordulóban tért vissza a gyepre, akkor is csak a hajrára. Kicsit mérges voltam Tuchelre amiért nem cserélt hamarabb, de lehet hogy nem akarta egyből túlterhelni Drogba utódját. Ez esetben viszont szinte borítékolható hogy ma sem lesz ott a gyepen a kezdő sípszó elhangzásakor. Mount esete annyiban más hogy kevesebbet hagyott ki, és ő már hetekkel ezelőtt játékra jelentkezett, de utoljára közel másfél hónapja töltött el 90 percet a pályán. Az ő játékára nagyon nagy szükségünk lehet ma, mert az ő kreativitását és dinamizmusát Odoi és Ziyech sem tudja pótolni. Egy betömörülő csapat ellen pedig a legjobb fegyver ha pörgetjük a játékot és nem csak lassan adogatunk körbe-körbe. Már a mérkőzés elején be kell szorítani őket a saját kapujukhoz és még az első félidőben meg kell szerezni a vezetést.

A rúgott gólunk szinte borítékolható, mivel a Darazsak idén eddig kivétel nélkül minden mérkőzésükön kapituláltak. Ezért nem gondolnám, hogy korábbi edzőnk Ranieri a stabil védekezésre alapozna. Egyébként az egyetlen fegyverük ez lehetne jelenlegi ellenünk, de ahhoz kellene a stabilitás ami meg nincs. A leggyorsabb játékosaik, Sarr és Dennis hiányában a kontrákban sem igazán bízhatnak. Egy dologban azért reménykedhetnek, mégpedig az utóbbi időben nem mindig megfelelő helyzetkihasználásunkban. A Burnley és a United ellen közel ötvenszer tüzeltünk kapura, a 2 meccsen összesen 5 feletti XG-t hoztunk össze, mégis csak 2 gólt tudtunk szerezni. Reméljük Lukaku visszatérésével ez is megváltozik. A mérkőzést a Digis Sport 1 fogja élőben közvetíteni. Mindenkinek jó szurkolást kívánok. KTBFFH

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com