Blog bejegyzés

Izgulni kellett, de hoztuk a kötelezőt

A várakozásoknak megfelelően izzadós meccsen gyűjtöttük be a három pontot Rafa Benítez Newcastle Unitedjével szemben, azonban megtörtük a két meccs óta tartó hazai góltalanságot, ráadásul mindkét közvetlen riválisunk kikapott – pacsi WestHam és MU -, így egyértelműen mi voltunk a forduló nyertesei.A Szarkák nem szégyellik 10 emberrel védekezve végigjátszani az idei szezon TOP6 elleni rangadóit, így természetesen ezúttal sem változtattak a taktikán, ebbe azonban Pedro alaposan belerondított, hiszen David Luiz szenzációs átadását a kiszaladó Dubravka felett a hálóba emelte, a 9. percben tehát máris megszereztük a vezetést. Fontos volt a korai gól, és nemcsak a meccs szempontjából, hanem mert legutóbb 1993-ban esett meg az a csúfság a csapattal, hogy három egymást követő hazai meccsen sem tudott betalálni – a Leicester (0-1) és a SOTON (0-0) elleni bajnokik után állt fenn ennek a veszélye.

Pedro góljával korán vezetést szereztünk a Newcastle ellen

Az előny birtokában korábban már többször is belealudtunk a meccsbe, aminek nem lett jó vége, és bár ezúttal próbált támadásban maradni a csapat, komoly helyzetei inkább a vendégeknek adódtak, de megúsztuk őket. Egészen a 40. percig, amikor Ritchie szögletét Ciaran Clark védőink gyűrűjében a kapuba fejelte. A középkezdés után szinte egyből visszavehettük volna a vezetést, Kovacic remek indítása Williant találta meg, a ziccerben kilépő brazil azonban a kaput sem találta el, így a mezőnyfölény ellenére 1-1-es állással vonulhattunk pihenőre.

Hogy a szünetben mi hangzott el az öltözőben, azt nem tudjuk, mindenesetre jó volt látni, hogy teljesen más felfogásban szaladtak ki a srácok a második félidőre. Az első negyedórában kapuja elé szegeztük a vendégeket, az 57. percben pedig a mostanság sokat szidott, és a Barcelona által újra megkörnyékezett Willian előhúzott valamit a varázscilinderéből, és Hazard előkészítése után hatalmas gólt szerzett. A belgát már csak azért is érdemes kiemelni, mert ez volt a tizedik asszisztja a bajnokságban, rajta kívül egy ember büszkélkedhet azzal a topbajnokságokban, hogy gólok és gólpasszok tekintetében is kétszámjegyű a statisztikája, bizonyos Lionel Messi…

Willian csodás gólja fontos három pontot ért a Newcastle elleni találkozón

A folytatásban több ízben lezárhattuk volna a találkozót, ehhez megint a brazil szélső járt a legközelebb, akit újfent David Luiz lepett meg egy tért ölelő indítással, Willian azonban nem tudta másolni Pedrót, emelését Zubravka kitornázta.

Összességében ha nehezen is, de hoztuk a kötelezőt, ráaádusul az Arsenal és a Spurs 1-0-s veresége miatt az Ágyúsoktól hat pontra megléptünk, a Tottenhamre pedig egy egységre felzárkóztunk. Ha a szombati londoni derbin sikerülne nyerni az Emiratesben, előbbieket alighanem végérvényesen leráznák a BL-helyekért vívott harcban, így komoly téttel bír majd a városi rangadó.

A találkozóra közös meccsnézést is szervezünk, mindenkit szeretettel várunk törzshelyünkön, a Caledonia Pubban.

A mérkőzés összefoglalója

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com