Blog bejegyzés

Ismét körön kívül?

Ha most sem sikerül, hosszú idő után először a top4-en kívül zárjuk a fordulót.

Röviden és tömören: legutóbb a nyolcadik fordulóban kerültünk ki a minimum elvárást jelentő első négy hely valamelyikéről. Korai volt a szezon, így azon az októberi szombaton még csak a második tök vállalhatatlan meccsünket toltuk le, amikor is a tökutolsó, addig gólt sem szerző Palace úgy ütött ki minket, hogy abba bele sem lehetett kötni. Ezt persze követte még pár (értsd: az elfogadhatónál jóval több) siralmas leszereplés, azonban a helyünk megtartására így vagy úgy, de képesek voltunk.

Nem egyszer volt f*szmákunk, amikor a közvetlen riválisok egy kisiklásunkra hoztak két teljesen bánat fordulót, de alapjában elmondhattuk azt is, hogy egészen januárig a kötelezőkkel orbitálisan nagy gondjaink nem akadtak. Persze megfutottuk a hadak útját még a győztes mérkőzéseken is, de a nyitófordulón túl csak a Woy-ék és a WHU elleni csörtét tudtuk végzetesen elrontani. Egészen az új esztendőig tehát elmondhattuk, hogyha másra nem is, a minimumra azért bőven alkalmas a Chelsea.

Az utóbbi fordulókban azonban már erre sem igazán. Nem csak a fakupát tudtuk a végtelenségig kitolni és a ligakupát a legkisebb ellenállással elengedni, de a Leicester-Bonszmusz-Wtf ellen begyűjtött 1 pont és benyelt 7 gól csak arra volt elég, hogy ma kétpontos hátrányból próbáljunk visszakapaszkodni a 4. helyre, aztán a határon táncolva igyekezzünk túlélni a következő három hónapot. Aztán hogy a márciust még éppen a határon kezdjük-e meg, abban a mai fellépésnek esszenciális szerepe lesz. Ugyanis nem csak ez lesz az utolsó hazai mérkőzésünk a PL-ben februárban, de mindezt két Manchesteri gigatúra követi.

Ami ősz elején a Palace volt és tél elején a WHU, az most a West Brom. Egy pokoljárás közepén lévő szétesett egylet, amely a legelső önbizalomboostoló győzelmére vár a bajnokságban. Ez Pardew-éknak még távolról sem jött el, sőt, pont egy hónapja sikerült először győzelemre vezetnie a WBA-t. Pont az ellen a Brighton ellen egyébként, akik ellen mi is az egyetlen januári diadalunkat könyvelhettük el.

Conte nemrég adott ismét interjút a vezetőséget és az igazolásokat említve, elismerve, hogy nem igazán képes meggyőzni a vezetőséget igazolások terén, hozzátéve a többi mester erényeit, akik képesek minderre. Persze az olasz ezzel semmi újat nem mondott, csak (nem is annyira) más kontextusba helyzete az eddigi problémákat, a nehezményezéseit.

 • kasata91

  Tottenham 😀 😀

  • sokáig tartott…

   • kasata91

    Majd megfordítják a wemb… ja semmi

 • szeszfabresz

  Hát a City sem húzta sokáig..

  • kasata91

   Piszok jó focit játszanak meg kell hagyni. Mondjuk mostanában nincs túl magasan a léc a meccseinkkel.

   • szeszfabresz

    :DD hat nem igazan sajnos

  • idén mindent megkaptak, hogy továbbjussanak, azért ezt illik abszolválni, ha már ilyen világjó sorozatban vannak.

   • szeszfabresz

    Persze abszolút. Milyen volt a foci tegnap?:D

   • még most is izomlázam van 😀 kevesen voltunk (3+1), futós volt. De azért fasza.

 • szeszfabresz

  Egy kérdés: rengeteg helyen felmerült ugye, hogy Enrique lehetne Conte utóda. Mindenhol csak azt olvasni, itt is azért, hogy ez nagyon rossz lenne számukra. Őszintén nem sokat tudok róla, mint edző, és nem is nagyon követtem a Barcát a keze alatt. Valaki, aki jobban kiismeri magát, elmondaná, miért lenne ő rossz választás?

  • nem tudom, vagyok-e az, aki jobban kiismeri magát, de elmondom a véleményem: a legnagyobb probléma vele az, hogy kb AVB színvonal lenne. Gyakorlatilag semmi tapasztalata nincs, volt egy (felemás) szezonja Rómában, valami hasonló a Vigo élén, azt csá, beült élete csapatába Messi mögé, oszt jónapot.

   A Chelsea a mentális széthullás szélén tobzódik épp, a kerete meg elég felemás, mert nem 100%-ban alkalmas még mindig arra, amit Conte akar, viszont egy nem háromvédős edző számára jóval inkább közelít ebbe az irányba, mint kéne.

   Nekünk egy olyan edző kéne, aki:
   – képes felépíteni egy mentálisan döglődő csapatot
   – taktikailag képes megállni a helyét a PL-ben
   – egyensúlyban a klub jelenlegi helyzetével, irányultságával és jellemzőivel képes elfogadni, hogy nem feltétlen tud a top-top kategóriából halászni, cserébe képes az egyre ütőképesebb U csapatra építeni, mindamellett képes hozott anyagból dolgozni
   – olyan név és/vagy személyiség, aki képes Hazard és TC itt tartására, meggyőzésére + képes új neveket idecsábítani

   Problémás lenne olyan szempontból is, hogy Contéval távozna a stábja is nyilván, bár ehhez ragaszkodna N’Ricky is, hogy hozza a sajátjait, viszont az ő “sajátjai”, Barca sikereinek támaszaival az a gond, hogy mindenki állásban van jelenleg (fele a bárkánál, hárman a Celtánál, stb).

   Egyszerűen túl nagy a rizikófaktora a legtöbb szempontból. Kb két, max három erős érv szól mellette:
   1.) fiatal kora ellenére volt már top csapat edzője, ahol jól teljesített honi és nemzetközi színtéren is, kétszeres spanyol bajnok, háromszoros kupagyőztes és megvan a BL is
   2.) erőteljesen hispánosított a Chelsea, ezt gondolom nem kell tovább magyarázni
   3.) a 4-3-3-t preferálja támadófocival kombinálva

   Ettől függetlenül kb Deschamp, Blanc, Ancelotti, Ranieri, Gasperini, Jardim, Pöcs, Holland, Sparky, Sarri, Simeone, Tuchel, Allegri, BR, Löw, Silva, Mancini, Emery, Zidane, Pellegrini, meg tudomisén még ki jött szóba már velünk, szóval a lényeg, hogy a szóba jöhető és szóba hozott edzők közül simán lehet mondani 3-5 olyat, aki jobb opció lenne számunkra jelenleg, mint a spanyol. Ami nem jelenti, hogy “ő rossz választás”, csak azt, hogy esetében elég magas a rizikófaktor, főleg más említett edzőkkel szemben. Nem igazán van most tökéletes választás számunkra, mert valamilyen vonalon minden jelölt meghúzható, de ő még ebben a sorban is kb középen helyezkedik el.

   • kasata91

    Le kéne igazolni újra Contét. Mentális széthullásra egyszer már jó volt.

   • most meg pont ő okozza

   • kormolar

    elég jó focit játszott vele a Barca…bár kicsit nehezen indult a szekér… hallani lehetett h Messi+ 1-2 ember nem teljesen állt mellette az elején..de aztán Xavi helyretette a népet…kispasszos játék mellett a nagy keresztlabdákkal is operált a vele a Barca, ami mindenképp újdonság volt+kiszögletek helyett többször volt “nagy” szöglet is, ami nem jellemezte a Barcát… és sikerült beépítenie Rakitic-et is, aki nem épp egy Xavi utód azt azért elmondhatjuk…viszont sok melléfogásuk volt a piacon pl. Andre Gomes mindenképp,de az ifisták sem ütlek igazán…szal csapatépítés nála is pl. problematikás lehetne

   • kasata91

    Egyszer már játékosok által megfúrt edző lennék biztos pont a Chelseabe mennék. Ja nem.

   • kormolar

    sztem akkortájt cikkezték a lapok h Messi jön a Chelsea-be…xD

   • kasata91

    És tanyleg. lassan összeáll a kép 😀

   • Endy919

    Aztán egy Emery taktikailag megette reggelire.

   • kormolar

    majd a visszavágón kiverte…xD szal sokat nem ért vele Emery…xD csak elmondhatja magáról h egy balf*sz

   • Endy919

    mondjuk ott nem Enrique volt a csodatevő . Irgalmatlan mákjuk + volt egy bírójuk. Hatból hat gól rögzített szituból esett a Barcának.

   • kormolar

    nem is azt mondtam hanem h Emery cseszte el… úgy állt ki a PSG a visszavágóra mintha direkt ki akarna esni…

   • ok, én nem mentem bele részletekbe, igyekeztem overall írni, de amit írtál, az nem igazán cáfolja, amit én, meg nem is erősíti meg, csak amolyan kieg hozzá. Jó focit játszott vele a barca, oké, mégha ez véleményes is, de legyen, viszont ennyi érvet kb minden más név mellett fel lehet hozni.

   • kormolar

    inkább Hazard-nak lenne kedvező Enrique, mert akkor egy játszóbb csapat alakulhatna ki…mert a megtartása még mindig a levegőbe lóg és nemtudom h ha idehozunk egy defensive managert mennyire lenne opció a maradás… nem mondom h Enrique a legjobb, de sztem most olyan nagyon top manager nem bizos h leülne ide… a keretünk sem elég erős és a klub játékospolitikája+ manager kezelése sem egy biztató egy nagyon top manager számára pl. Sarri h pl. otthagyja az életművet…

   • Endy919

    az egy dolog , hogy támadó focit játszató edző jönne , de kik játszának azt a támadó focit ? 😀

   • kormolar

    támadószekcióra nagyon ráférne egy vérfrissítés… 2-3 emberrel meg lehetne reformálni…persze kérdés h megkapná e az új manager a játékosokat…

   • “nem mondom h Enrique a legjobb, de sztem most olyan nagyon top manager nem bizos h leülne ide”

    Bár az eredeti kérdéstől ezzel már jól elrugaszkodunk, de azért meg fogom kérdezni, hogy ki most a nagyon top manager úgy általában (szerinted)? És, ha megvannak a nevek, az milyen szempontból érinti az egyébként reálisra vehető névsorból szóba jöhető edzőket? S ha nem N’Ricky a legjobb, akkor ki? Mondj már… _valamit_ 🙂

    (ja, és ömm, Sarri mint nagyon top manager?? :DDDD meghalok )

   • kormolar

    Allegri,Simeone,Klopp,Guardiola-t mondanám így elsőre…(persze Klopp-t sokat megkérdőjelezhetitek, de én nagyon jó edzőnek tartom…) 2. kör a Sarri,Conte,Mourinho,Zidane,( eredmények őt igazolják.. lehet h sokan sz*r edzőnek tartják, de egy jó kerethez nem kell jó edzőnek lenni, csak jó tanárnak,mentronak…ha egy erős keretet összehoz egy edző az fél siker és ez a Realnál pont így van…Di Matteo is tudna erről mesélni)Ancelotti,Pochettino

   • első kalapos Allegri, Simeone, Klopp, de második kalapos Mou és Ancelotti. Azt hiszem én itt fejezem be…

   • kormolar

    ez egy szubjektív sorrend és nem a szerzett címekről szól, hanem arról, h a előbbi nevek azok az edzők akikben MOST azt látom huzamosabb ideig képesek lennének ütőképes csapatot kialakítani( egy Ferguson szerű csapatot… nálam valahol ott kezdődik a manager tevékenység…huzamosabb ideig,sikeresen managelni egy klubot…és ezt JELENLEG a fenti edzők esetében látom…ha tulaj lennék és hosszabb időre terveznék és pl. Guardiola sem lépne le… közülük választanék.. )… Mou és Ancelotti esetében azt érzem h nem tudtak megújulni az utóbbi években…

   • Hazard

    Ezen kár elmélkednek, hogy hosszú távon ki lenne sikeres meg ki nem, mert teljesítmény kényszerben vannak az edzők. Nincs idő építkezésre, meg türelemre. Ha nem nyersz semmit, repülsz.

  • Hazard

   Azért is lenne rossz választás, mert vannak nála sokkal jobb jelöltek is gondolok itt elsős sorban Tuchel-re. Olyan hírek is napvilágot láttak, hogy Enrique azért is favorit, mert neki nincs csapata és nem kell őt kivásárolni…. Elég szomorú, ha ennek van alapja.

 • Endy919

  én rendesen örülök a Spursnek 😀

  • én meg végre értem, mire fel ez a fekete szín…

   értem én, hogy merda juve, meg minden, de ilyet akkor sem kéne itt leírnod, még poénból se 😛

   • Endy919

    gondoltam , hogy ez téged érzékenyen fog érinteni 😀

 • kasata91

  Jó látni hogy a spursnek is megvan a maga Mosese Aurier személyében. Lassu és haszontalan.
  Azt már kevésbé hogy egy angol csapat sem akar eddig helyettünk a forduló bohóca lenni.

  • Endy919

   zsiru szanaszét szopatja majd a katalán biszembaszomistákat.

   • kasata91

    Amúgy Azpi meg Fabregas lábát be kéne hangolni aztán felállni 2 csatárral a törpe sereg ellen. Megnézném mire mennénk.
    De visszatérve a valósághoz: még a büfés is romboló védekező játékos lesz a Bridgen..

   • Endy919

    feláll majd a legendás Baka-Kanté-Drinky trió

   • kasata91

    Szabad kártyával beküldjük melléjük még Mikelt is 😀

   • myheartisblue

    Az hagyjan, de amikor a csalokartyas Ramires ismet atporgeti bharca kapusat…mar cseng is Gary Neville orgazmusos sikitasa. 😀

 • Endy919

  Az szinte tuti , hogy holnap nyer a Real , de szerintetek képes lesz gólt rúgni a túlszopott párizsi luficsapat?

  • kasata91

   Én azért nem tenném fel a házat a realra. Benne van hogy tátott szájjal besétálnak a faszerdőbe.

   • jaja, Zizou homloktarkója is koppant már párszor erőteljest. Ha van most meccs, ami kb ugyanúgy lehet 4-1, mint 1-4, az ez.

   • kormolar

    majd összehoznak egy 0-0 ahol Neymar meg CR felváltva fog rinyálni… am tökre illenének egy csapatba…. úgy elnézném a 11-es előtti cicaharcot…xD

   • na, ha viszont valamire fel merném tolni a házat, az az, hogy ez a meccs nem lesz 0-0

   • Endy919

    beton 2:0!

   • remélem a házat nem toltad fel rá 😛

   • Endy919

    gólmennyiség legalább stimmel(eddig) 😀

   • Endy919

    én biztosra veszem , hogy szétkontrázza őket a Real.

 • Hazard

  “There are no boards”

  Dortmund received Chelsea’s Michy Batshuayi on loan until the end of the season but Watzke confirmed the club have no option to make the deal permanent.

  “We tried that, but it just wasn’t possible,” Watzke said. “There are no boards, but you deal with Roman Abramovich or his governor, and if they say ‘Nyet,’ it means ‘Nyet’.”

  • Rammschein

   Giroud mennyi időre jött ide? 🙂

   • ktomi93

    megvettük, nem?

   • Rammschein

    remélem csak kőcsön…

   • Endy919

    másfél év + 1 év opció , és igen , megvettük.

   • Hazard

    Azt hiszem 1,5 év, de nem biztos.

  • Lavid Duiz

   Mindig is sejtettem, hogy nálunk a board csak dísznek van ott. Komolyabb beleszólásuk jóformán semmiben nincsen.

 • Lavid Duiz

  Nem tudom, mennyire jött át a közvetítésen, de a helyszínen feltűnt, hogy az “Antonio! Antonio!” nagyon sokszor elhangzott, de például Eden-t talán csak kétszer éltette a szurkolók többsége. A Willian-nal kapcsolatos ének is volt egyszer-kétszer (Persze, az elsősorban a Spurs-ről szól). Szóval a rigmusok kb. 80% Conte-ról szólt. Azt gondolom, Eden többet érdemelt volna. Nem rajtam múlott.

  • Petikee Sipos

   nekem feltűnt. viszont nem hinném, hogy azért nem éltetik, mert nem érdemelné meg, vagy mert kevésbé szeretik őt. csupán Eden egy zseni, nála a WBA elleni godmode szinte elvárás, és nem egy-egy kiugró alkalom, az meg hogy a szurkolók Antoniot éltetik, számomra nagyon pozitív, mivel azt jelenti, hogy a szurkerek is Conte mellett állnak, és a játékosok nyilatkozataiból is az jön le, h nem Conte hibája, illetve nem teljesen, mert ebbe ők is benne vannak.
   Természetesen gondok vannak, de a folytonosság a megoldás, nem 2 évente edzőt váltani, meg a fél keretet lecserélni

 • Lavid Duiz

  Azoknak üzenném, akik hamarosan ellátogatnak a Bridge-re, hogy biztonság kedvéért vigyenek magukkal valami bizonyítékot (pl. kinyomtatott számla, vagy a klubtól érkezett megerősítő email, stb.) hogy ők vették meg a jegyet, hivatalos helyen. Ugyanis újabban elkezdtek kérdezősködni a jegyellenőrök, szúrópróba szerűen, hogyan jutottunk jegyhez. Mi vettük-e, vagy másvalaki vette nekünk? Hétfőn voltak páran, akiknek másvalaki vette meg a jegyeket, őket kiszúrták, majd még meccs közben(!) is behívatták az egyiküket valami irodába tovább kérdezősködni. A jegyüket elvették, de mivel érvényes jegyek voltak, szerencsére, nem tették ki őket a stadionból. Viszont, úgy bántak velük, mintha bűnözők lettek volna.

  • gorkaf78

   Ez nem egy új dolog. Én 2008-ban voltam a feleségemmel Londonban, meglepett a 30. szülinapomra két jeggyel a Bridge-re. Természetesen nem a klubon keresztül vásárolta a jegyeket, hanem horror áron (le sem írom, mennyiért) az interneten. Minket is kiemeltek, és kérdezősködtek a dologról, le is maradtunk emiatt a kezdőrúgásról. De a stadionból nem tettek ki, hiszen a jegyek érvényesek voltak.
   Mindenesetre nem volt egy jó érzés….

   • Endy919

    hohoooo , az éven kerek!

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    Hasonló feleséget merre lehet találni? 😀

  • WehaveNoHistory

   Köszi, igen ez így van. Én még nem éltem át, de láttam pár ilyet, de azokkal fair volt a staff, bár az is 2014-ben volt utoljára azóta lehet hogy volt csere.
   Hu nekem milyen story-k vannak erről, le sem merem írni, mert elvisz a Scotland Yard 😀
   Amúgy milyen volt? Élvezted? Fain? Ha lejjebb írod akkor sorry 🙂

 • balazsh

  Nem tudom, vótemá, de ráakadtam egy érdekes kis cikkre.
  A lényege ez:
  https://i0.wp.com/statsbomb.com/wp-content/uploads/2017/09/PressureMap.png?resize=1024%2C855&ssl=1

  Röviden azt nézi, hogy a pályát felosztva zónákra, melyik csapat mennyire volt hatékony a tavalyi szezonban az ellenfél passzpontosságának rontásában pressing által. (Az összes csapat átlagos teljesítményéhez viszonyítva.) Gyakorlatilag ki mennyire hatékonyan pressingelt. Balra saját kapu, piros a hatékony, kék a nem hatékony… Más info meg a cikkben.

  Under Pressure – Statsbomb (09.25.2017)
  https://statsbomb.com/2017/09/under-pressure/

 • Blotunga

  Mivel itt folyamatosan Conte utódlása a téma, egy rövid gondolat a részemről. Milyen lenne, ha az elsődleges szempont az új edző személyével kapcsolatosan az lenne, hogy mennyire tud a fiatalokhoz nyúlni, mennyire tud a fiatalokkal csapatot építeni? Csak mert ha ezt előtérbe helyezzük, gyorsan leszűkül az a hosszú névsor, ami itt össze lett válogatva. Nem mellesleg szerintem eljött az idő, hogy valaki ilyenben gondolkozzunk. Szüksége van a csapatnak egy friss és kemény magra, ami kiegészíti a mostani magnak tekinthető 3 ember névsorát(vagyis a 2 belga és Azpi).

  • Endy919

   szerintem egy edzőt sem lehet így besorolni , hogy ő majd biztosan elkezd építeni a fiatalokra . ott volt Pepi , aki a Barcánál az akadémiára építet , aztán most nem tudja abbahagyni a költekezést , de jó példa az idegbeteg német faszfej a Poolnál is . A BvB-ben ifisták , most meg világ legdrágább védője + a további 40-50 millás igazolások.

   • Blotunga

    Nem kell csak így besorolni, de szerintem az eddigi munkássága alapján simán lehet egy rangsort csinálni. Amúgy szerintem Pepi rossz példa, mert pont, hogy nem tudott igazán a fiatalokkal mit kezdeni a barcánál. Voltak próbálkozásai, de gyakorlatilag eredménytelenül. Mellesleg meg voltak már ott is olyan vásárlásai, ami minden irányba mutatott, csak épp nem a fiatalok és főleg nem a saját fiatalok felé. Viszont azt itt leszögezhetjük, hogy csak a fiatalokból nem lehet jó csapatot építeni, gyakorlatilag minden esetben kell 1-2 ütőképes igazolás.

   • egyetértek Endyvel, nincs ilyen edző, csak ilyen helyzet. Lásd a tökéletes példának Wenger és az Arsenal házasságát. A kezdetekben az ágyúsok milyen játékosokat vettek a keze alatt, aztán amikor a stadion miatt nem volt pénz, francia és a komplett Afrika U14 lerablásából éltek, majd kifizették az Emirates-et, aztán ismét jönnek a pénzes igazolások, az ifik meg fasorban sincsenek.

   • Blotunga

    Igen, a helyzet súlya sokkal nagyobb. De akkor is látszik, hogy ki az, aki egyáltalán nyúlt, és hogyan nyúlt a fiatalokhoz. Ha meg már Wenger, ő most is ki tud emelni 2 fiatalt, ha szükséges. Az más kérdés, hogy kell 1-2 kemény igazolás a komolyabb eredményekhez, de ezt már említettem.

   • “ki az, aki egyáltalán nyúlt, és hogyan nyúlt a fiatalokhoz.”
    ez kb olyan, mint Zoli atya tárgyalásán a védőügyvéd nyitóbeszéde 😀

   • Blotunga

    Szerintem meg nem. Senki sem csak 100 milliós játékosokkal dolgozik/dolgozott. Valahol mindig kijönnek azok a fránya képességek az edzoknél is.

   • Jaja, szvsz – bár ezt már leírtam, nem önismétlésként – jelenleg mindenképp olyan edző kell, aki tud a klubnál fennálló helyzethez/modellhez alkalmazkodni, ergo ahhoz, hogy a scoutokkal együtt dolgozzon, és akár fiatalokat, akár peremligás játékosokat feltérképezzen, beemeljen, komolyan alkalmazzon, fejlesszen, kiegészítsen. Ennek a magas szinten való űzésére a Chelsea modellje maximálisan alkalmas, ezzel együtt már nehezen összeegyeztethető az olyan edzőkkel, akik listákkal támadnak rajtuk 3-4 A-kategóriás névvel, lásd Conte, de kérdéses az is, hogy Mou mit hozott volna ki ebből, hisz a portugál alapjában mindkét terepen jártas, de valószínűleg ő sem tolerálná jobban a sorozatos besült kísérleteket, amikből fixen nem adna lejjebb.
    Akit én maximálisan alkalmasnak látok erre a munkakörre, az továbbra is Jardim, mint személyes favorit. Nem csak képzett és nemzetközileg viszonylag tapasztalt, de a Monaco modelljéhez is maradéktalanul alkalmazkodni tudott, szinte minimális kiadással ismét európai tényezővé emelni a csapatot. A Chelsea számára abból a szempontból mindenképpen előrelépés lenne, hogy itt nem áll fenn annak a veszélye, hogy kétévente lelopják a csapatát. Nyilván ez nálunk is hosszabb távú projektben gondolkodva érné meg igazán, amire mondjuk a mostani Chelsea-t pont alkalmasnak látom.

   • Jardim nem rossz opció, bár ha ezen analógiára fűzünk fel neveket, Gasperini vagy Poch, de még Tuchel is odaférne. Sőt, akár még Zidane is.

   • Szerintem egyedül Poch felel meg Jardim mellé, akit én szintén tökre elfogadnék. Mindketten egyértelműen kiváló csapatépítők, akik totálisan idézőjeles fillérekből húztak fel tartósan szintet lépő egyleteket. Tuchel szerintem messze nem ez a kategória (még?), Zidane-ról meg dettó nem mondható el szvsz az ilyen szintű kvalitás, bár tény, hogy a meglévőből jól főzött, de hogy mennyire fasza csapatépítő – pláne hogy mennyiből és hogy -, azt a kövi periódus döntené el, már ha megéli.

   • **

   • Nem értelek, ha van valaki, akiről tényleg azt lehet mondani, hogy van hajlandósága a fiatalokat beépíteni, ráadásul közepes kategóriájú csapatokkal ért el csodának minősülő dolgokat, az kb Gasperini legalább annyira, mint Poch vagy Jardim, utóbbinak kb annyival van több a neve mellett, hogy a Monaconál elkapott egy nagyon jó fiatal szériát, és így francia bajnok lett. Ne érts félre, én nem Jardim ellen kardoskodok, akinek személy szerint én is örülnék, csak ettől még nem látom, mitől több, mint az említett többi.

    Zidane pedig azért a Real előtt évekig elvolt a Castillával, és egy elég impresszív Realba épített be fiatalokat, szóval én nyugodt szívvel odasorolom őt is, ha ezeknél az analógiáknál maradunk. Tuchelnél dettó nem csak a BVB-s idejéből kell kiindulni, a Mainznál youth edző volt, aztán a frissen feljutó Mainzot vezette a felsőházba, egy olyan kerettel, ami a legkevésbé sem volt épp BuLi kategóriás, és nem igazolhatott épp nagy pénzekért. Viszont jól használt saját és vásárolt fiatalokat, ráadásul ezt követően egy relatív sikeres poszt-Kloppo BVB-t tudott jól átalakítani, és a játékosvesztések ellenére egy taktikailag is erős, jól kontrázó csapatot építeni, ráadásul, ami most nekünk is jól jönne, korábban kiváló, majd formavesztett játékosokat pörgetett újra csúcsra.

   • Endy919

    Gasperinit amúgy pletykálták , vagy csak neked a “favoritod” ?

   • szerinted magamtól eszembe jut egy ennyire középszer edző?

   • Endy919

    jóvanna , nem kell leharapni a fejemet 😀

   • mehhehh. Egyébként még mindig tartom, hogy szerintem a Deschamp-Blanc-Ancelotti trióból kerül ki az új edzőnk, ami persze nem jelenti azt, hogy szerintem ők lennének a legalkalmasabbak a posztra. Szerintem a két legcélszerűbb jelölt jelenleg Jardim és Tuchel, én tuti kettejük közül választanék. Nem lennék boldogtalan épp egy Holland, Sparky, BR vonallal sem, de az jelzésértékű lenne szerintem abba az irányba, hogy akkor most egy pár évre nem csak az igazolások terén, hanem úgy általában aláírjuk, hogy elvonulunk a top-ligából egy lépcsőfokkal lentebbre. Allegri szerintem egy baromira nagy lutri lenne számunkra, én őt nagyon feltételesen kezelem, Silva még nála is nagyobb rizikó. A Simeone, Sarri nevek szerintem kifejezetten rossz opciók olyan szempontból, hogy a Chelseanek jelenleg többet ártanának, mint használnának. Azt meg őszintén remélem, hogy a sajtósok fűlepte álmain kívül egy Gasperini meg sem fordult komolyan a fejekben. Várj, ki volt még… ja igen, a két ex-City-s, Pelle és Mancini, no hát tőlük meg tényleg a jó szerencse mentsen meg, kb a PL tapasztalaton kívül semmi sem szól mellettük.

    Löwöt nem tudom hova tenni, én most nagyon érzem a lüktetést a német fociban, így ebből a szempontból el tudnám képzelni, de nála megint az van, hogy ezen kívül semmi sem szól mellette, viszont egy halom dolog ellene.

    Még egy titkos favorit, hogy visszahozzuk tinkermant, viszont neki csak úgy örülnék, ha tényleg 1, max 2 évre hoznánk, és közben ki lenne jelölve az utódja.

    Az ilyen Lampard, JT féle híreket meg végképp nem tudom komolyan venni, persze a Kékszív örülne, de kb semmilyen szinten sem lenne sem logikus, sem jó a kinevezésük.

    N’Rickyről meg lentebb van a véleményem.

    Hát úgy kb ennyi.

   • Chelsea4Ever

    Könyörgöm ki az a Sparky? 😀

   • Endy919

    Hughes 😀

   • jajj… történelem uram, történelem 🙂 rendezzünk megint műveltségi vetélkedőt a Chelseaből?! 😀
    de még ha ily lusták is vagyunk, ha beüti kérem a guggelbe a Sparky és Chelsea szavakat, majd beleveri a egyik ujját a enterbe, már akkor is összejön a találat 😉

   • Gasperininél nálam mereven a dolgok ellen szól, hogy a faszi 60 éves, cserébe nemzetközileg nulla tapasztalata van, konkrétan a BL-ben 1 elvesztett meccse az Inter padján még 7 éve, ami igazából tökre egyenlő a semmivel a Chelsea szintjén. Szóval ja, ha kizárólag a fiatalokhoz való hozzáállást nézzük, van helye, de amúgy kb. világ életében az olasz középcsapatok szintjén mozgott. Jardim ezzel szemben bár tavaly elődöntőt hozott össze a bajnoki cím mellett, a 2015-ös még pont lerablás előtti csapatával pedig negyeddöntőig menetelt.

    Zidane meg esetleg rotáció szintjén beemelt fiatalokat + Casemirót a kezdőbe, de ő ugyanarra a már-már homogén klasszis kezdőre építi a csapatát, amire elődei érájában százmilliókat költöttek, pont ezért mondom, hogy ötletünk sincs, hogy ő hogyan és mennyiből képes egy csapatot felépíteni, hisz alapjában minimálisat költött új igazolásokra, de a fiatalokra sem épít feltétlen. A három alapjában bevont Asensio-Cabellos-Vallejo hármas neve mellett a BL-ben összesen 1 kezdés áll idén (Asensio kapta meg a lehetőség), szóval én a beépítést veretes túlzásnak tartom. Jardimnál cserébe pontosan tudjuk, hogy ebben domináns, hisz az ő Monacoját 2015-ben már lerabolták elég jól, amiből aprólékosan rakta újra a tavalyi Monacot. Szóval az ő metódusáról van fogalmunk, Zidane-ról max lesz.

    Tuchelnél dettó ugyanez elmondható, hogy nemzetközi szinten tök tapasztalatlan, cserébe viszonylag elitszinten még 2 egymást követő szezont sem húzott le, ahogy arról sincs fogalmunk, hogy a nehezebb időszakokat hogy kezeli. Szóval oké, fiatalokhoz mer nyúlni, de előbb azért legalább egy faszább évet hozzon már le azon a szinten, amire mi élből alkalmaznánk egy tök új terepen.

   • Összegezve Jardimnál viszonylag jól tudjuk, hogy
    – A Chelsea modelljéhez abszolút alkalmazkodni képes edző
    – Csapatépítés terén domináns, még kötött lehetőségek mellett is
    – Nemzetközi szinten rutinos, rutinosabb, mint a jelöltek jelentős része

    Nyilván most ez nem egy mély elemzés, de ezt hármas együttállást én baromira nem látom a többinél. Még Poch-nál se, bár neki legalább a PL-ben vaskos rutinja van.

   • “Gasperininél nálam mereven a dolgok ellen szól, hogy a faszi 60 éves”
    Ezt úgy mondod, mintha a Chelseanél számítana, mert tizenévekre tervezünk edzőkkel 😀 arra a két évre nyuggerkorhatár körül is jó bárki 😀

    “cserébe nemzetközileg nulla tapasztalata van, konkrétan a BL-ben 1 elvesztett meccse az Inter padján még 7 éve, ami igazából tökre egyenlő a semmivel a Chelsea szintjén”
    Ez oké, ne érts félre, Gasperini szerintem is egy középszer edző, csak nem értem, mivel van előbbre mondjuk Jardim, akinek volt valóban egy jól kifutott szezonja, de az a 34 BL meccs, amiből 13-at sikerült megnyerni, azért nem olyan vaskos előny szvsz, pláne az idei eredménysor tekintetében.

    Elkezdtünk felépíteni egy listát egy gondolati sík mentén, lehet magyarázni új tényezők bevonásával, hogy ki miért nem jó, csak az már úgy másik vita.

   • Én eleve nem csak a “fiatalok” sík mentén indultam ki, hanem már a legelső kommentben is belevettem azokat a faktorokat, amivel előrébb van pl. mint Gasperini vagy Tuchel. Jardimnál pontosan láthattuk, hogy hogyan építi újjá a tavalyi franciahonban és BL-ben is impozáns idényt hozó Monacót egy teljesen olyan rendszer mentén, amiben nálunk minden adott, cserébe nem kell kétévente a nulláról kezdenie. Nyilván nem évtizedes sikerekről beszélünk, de ameddig a Monaco ugródeszka, 1-1 kiemelkedő évnél többet nem is lehetne hozni 2-3 évente, ahogy a Dortmund sem alkalmas már lényegesen többre. Nálunk nyilván más a helyzet ilyen szempontból.
    A 30+ BL meccs meg szerintem pont szignifikáns exp különbség egy olyan edzővel szemben, akinél még Herczeg Bandinak is több tapasztalata van főtáblán. Nyilván ehhez még hozzájön a kor is, Jardim vagy 5 évvel fiatalabb mint Conte, még viszonylag fiatal edző, tehát ezen a szinten bőven fejlődhet.

    Most én sem azt mondom, hogy Jardim egy klasszis, félre ne érts, de a külső körülmények és az elmúlt évek produktumai alapján én őt látom a legalkalmasabbnak, aki ezt a modellt tökéletesen hasznosítani tudja. Nyilván ha kiragadunk 1-1 faktort, akkor akár Murat Yakin (túlzás tudom) is jöhet Gasperini mellé, vagy mondjuk Ranieri vissza, mert ő is kiváló csapatépítő, de érted, együttes kiindulópontok alapján mást így nem tudnék mondani, aki elérhető is, kompatibilis is a modellünkkel és rendelkezik a már felsorolt kvalitásokkal.

   • “együttes kiindulópontok alapján mást így nem tudnék mondani, aki elérhető is, kompatibilis is a modellünkkel és rendelkezik a már felsorolt kvalitásokkal.”

    de te meg ezt úgy írod, mintha már nem beszéltük volna át harmincszor, hogy LJ szerintem is az egyik legjobb opció. Csak arra akartam rámutatni, hogy nem ő az egyetlen.

    Viszont ha már leírtad többször most ezt a “kompatibilis a modellünkkel” dolgot, itt megkérdezném, konkrétan mire gondolsz, mert én nem igazán látom, hogy lenne modellünk. Sosem volt az Abra érában, de most meg pláne nem igazán van, max valami ilyen transition izé, ahol egy nem igazán fix A pontból tartunk egy nem kevésbé homályos B pont felé, de a lényeg, hogy nem igazán van modellünk; ha valamilyen szempontok mentén összeszedjük, mi az, még akkor is azt mondom, hogy sehol nincs még egy ilyen, így viszont elég erős rásütni bárkire is, hogy kompatibilis ezzel. Igazából van egy orosz cár által uralt és részben irányított, +saját belső embereiből álló board által asszisztált döntési rendszerünk kb, viszonylag jó pénzek igazolásokra, egy erős, egyre erősebb, de nem világrengető utánpótlásunk, és komoly & instant trófeás elvárásaink. Ráadásul átalakulóban van a board, épp nincs technical director, és úgy tűnik, nem tudunk v nem akarunk épp részt vállalni az észtelen költekezés piacán. De, hogy ebből nyárra épp mi lesz…

   • “Csak arra akartam rámutatni, hogy nem ő az egyetlen.”
    De én pont azt próbálom leírni, hogy _szerintem_ miért van ő felsőbb polcon. Szerintem ez túltárgyaltuk.

    Elsősorban nem igazolási modellre, hanem gazdasági modellre, ami felé leginkább haladunk, illetve arra, amire ez a modell predesztinálva lenne elsősorban, vagyis kialakítva a leghasznosabban.
    Abban nincs vita köztünk szerintem, hogy a csapat most totálisan egyfajta identitásproblémában vergődik két szék között, mert egyrészt arra maximálisan alkalmasak lennék, hogy a klub gazdasági szempontból kiépítse ugyanazt a struktúrát, amit a Monaco bejáratott például, csak permanens, nem újra leépülő módon. Ehhez nagyjából minden kellő ágazatot viszonylag magas szinte húztunk, viszont mivel Conte pont egy, a saját elképzeléseihez kíméletlenül ragaszkodó edző, belekényszerülünk a farokméregetésbe, az A-kategóriás hullámokra és stb, ahol persze megvannak a vastag határaink, a kiapadó forrásaink, etc. Nyilvánvaló szerintem – ahogy mondtam is -, hogy nem érdemes még egy olyan edzőt idevezényelni, aki ugyanígy listát állít a nyár slágerneveiből, cserébe a scout munkát ugyanúgy minimum marginálisan kezeli, mert ugyanez lesz, maximum nem 1, hanem 2 év alatt. Ezt a beosztást kivételesen akkor tudnánk a legeredményesebben űzni, ha Poch-féle edzőkben gondolkodnánk, persze ezzel azonos türelmi idővel.

   • **

   • Pep sztem csak felepit egy eros csapatot, elkezd nyeregetni es utana tud fiatalokat beepiteni. It nagyobb a nyomas, mint Laligaban, nem nyulhat olyan szabadon fiatalokhoz.

  • A kérdésben leírtam a véleményem lentebb, innen inkább elvinném más irányba a beszélgetést: tényleg a 2 belga + Ápi a mag? És ezt két vonatkozásban is kérdezem: csak ők? Tényleg ők? Ők tényleg?

   A csapat gerincét szerintem náluk jóval több, jó formában és jó korban lévő játékos alkotja, és én nem szűkíteném le csak rájuk a kört. Ázár, Kürtő és Ápi mellett Kanté kihagyása már eleve szembeötlő, de számomra legalább ennyire meglepő a végre beépített JT-utód CH nem említése. Én azonban ide sorolnám Rüdigert is, és Batsot is. És nem kéne nagyon kalapálni a helyzetet, hogy Alonsot is besoroljuk a felsorolásba.

   Nyilván Pedro, Cahill, DL vagy Zserbó nem az a játékos, aki a jövő, vagy akik köré bárki is a “jövő Chelseajét” építené, már Fabregas sem, és minimum kérdőjeles Morata, Bakayoko, Moses vagy Willian, akikre jelenleg még igény sem feltétlen lenne, bár ettől még egyrészt nyilván maradnak, már csak a meglévő szerződésük miatt, és mert nem kellenek kb senkinek, előbbi kettőből ráadásul még akármi is lehet, utóbbiak meg kiegészítőnek simán jók.

   Cserébe fel kell tenni ismét a kérdést, mert azt hiszem, az idei nyár legnagyobb kérdése is ez lesz, az edzőkérdés mellett: a két belgát vajon meg tudjuk-e tartani? Egyáltalában, meg akarjuk? Sőt, forgassuk még a kérdést? Akarjuk megtartani őket?

   Az edző személyét szvsz sokkal inkább ezen kérdések mentén kell megválasztani. Ha meg tudjuk és meg akarjuk tartani őket, akkor olyan edző kell, aki képes erre, meg arra is, hogy a megfelelően kezelje a helyzetet. Ha meg nem, akkor olyan edző kell, aki a maradék emberre alapozva képes úgy keretet építeni, hogy a lehető legjobban sikerüljön pótolni a két távozó belgát. Gondolok itt arra, ha – és ha már megtörténne, én nagyon támogatnám – teszem azt a buliból akarnánk felépíteni a keretet, akkor olyan edzőt kell választani, mondjuk Tuchel, vagy akár Löw személyében, ha a saját fiataljainkra akarnánk építeni, akkor BR, Sparky vagy Holland a jó választás, ha a francia vonalból, akkor Jardim, ha maradnánk az olasz vonalnál, akkor körbe lehet szopkodni Allegrit vagy Sarrit, ha spanyol, akkor akár jöhet LE, na és így tovább.

   • Valójában az a lényeg, hogy ezen a kérdésen nem csak nekünk, hanem a boardnak is kellene, ráadásul nekik nem csak gondolkodni, hanem már mindkét irányba tevőlegesen aktivitást mutatni, mert akár Conte távozik így vagy úgy a szezon végén, akár a belgák, ha csak akkor kezdünk el kapkodni egy Vb évben, akkor abból nem sok jó fog kisülni, csak egy Scolari színvonalú edző, meg a Hazard helyén kezdő Barkley…

   • Blotunga

    Ha a board még mindenik kérdésen kell gondolkozzon, akkor sehol nem vagyunk. Ez már tiszta kell legyen! Az meg, hogy év végén valaki távozni fog, szerintem tuti. Mármint Conte vagy a belga. Ha Conte, akkor meg az edző teszi le az alapkövet a köti csapatnak, akkor dől el, hogy kire fogja építeni. Én egy lehetőséget próbáltam felvázolni, mert a lépés elkerülhetetlen… szerintem.

   • Rammschein

    de kire építene? ha Hazard dobbant kire lehetne itt építeni? :S

   • Blotunga

    Egy tengely a fontos, nem egy konkrét játékos. Sőt, csak egy játékosra építeni kifejezetten káros tud lenni hosszabb távon!

   • Rammschein

    hááát ja… pl C. Ronaldo meg Messi és Neymar nagy gondban lesznek az illetékes csapatok sztem….

  • In Conte we trust! Board out!

   • :DD jaaa, board out, aztán meg mehetnénk a blue squarebe vitézkedni 😀

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    In Board we trust! Abra out!

 • Endy919

  ez a retek Pool nagyon lesimázza a dolgot

  • ilyenkor szokott 3-3 lenni a vége :DD

   • Endy919

    ha úgy lesz , vendégem vagy egy rekesz sörre!

Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com