Blog bejegyzés

Irány a döntő

Az odavágón szerzett 2 gólos előny birtokában sem szabad hátra dőlni, mert Conte nem az a típusú edző, aki feladná akkor sem ha papíron sok esélyük nincs a továbbjutásra. Szerencsére Tuchel edzőként még soha nem maradt alul az elődöntőben és nagyon bízok benne hogy ezt a jó sorozatot ma sem fogják megszakítani.

Az időközben elrajtoló Afrikai nemzetek kupája érdemben nem befolyásolja a párharcot, mivel hazai részről senki, vendég oldalról pedig csak Mendy az érintett, aki egyébként sem játszott volna és nem csak azért mert néhány napja pozitív lett a covid tesztje, hanem azért mert a hazai kupákban kivétel nélkül mindig a cserekapusnak szavaz lehetőséget a szakmai stáb. Így szinte biztosra vehető hogy Kepa nevével indul a kerethirdetés, akiről meg kell jegyezni hogy az utóbbi időben egyre jobban teljesít. Pont a legjobbkor, mivel nagy szükségünk van egy magabiztos cserekapusra Mendy távollétében, aki lehetséges hogy csak az Arsenal elleni hazai bajnokira tér vissza, és addig még meccselni fogunk a bajnokságban a listavezető Cityvel és a mai ellenféllel is. Kepán kívül viszont szinte lehetetlen megtippelni hogy kik fognak a pályán tartózkodni a kezdő sípszókor. Sok minden függ a felállástól. A párharc első meccsén Tuchel mindenkit meglepett azzal hogy 4 védős szisztémára váltott, ami nagyon jól működött, főleg az első játékrészben. Viszont azt a felállást talán a kényszer szülte, mivel a változatosság kedvéért a megtizedelt támadósor, majd középpálya után most a védőink nagy része esett ki többnyire sérülés miatt, így csak 4 bevethető hátvédünk maradt. A megszokott 3 védős rendszerhez pedig ideális esetben 5 bekkre van szükség, és gyanítom Tuchel nem akart megint kényszer szárnyvédőt játszatni Pulisic-kel vagy Odoi-jal. Ha igazak a hírek akkor most több variációs lehetősége lesz a mesternek, mivel Silva a legutóbb már negatív covid tesztet produkált így már pályára léphet, illetve Christensen is bevethető lesz, így lehet hogy a megszokott felállással megpróbáljuk kapott gól nélkül lehozni a meccset. A középpályán talán a szezonban először mindenki hadra fogható, így a bőség zavarával kell megküzdenie Lőw Zsoltéknak. Azt is mérlegelve, hogy hétvégén az Etihadba látogatunk, ami az utolsó utáni esélyünk lehet ha a bajnoki címről nem akarunk lemondani, illetve 2 gólos előnyünk tudatában, nem hinném hogy a legerősebb kezdőt fogjuk ma látni. Az utóbbi meccsein remek formában lévő Sault várom a kezdőbe. A spanyolnak közel sem indult jól az angliai karrierje, a szurkolók nagy része (köztük én is) legszívesebben már januárban visszaküldte volna az Atleticonak. Viszont ebben a naptári évben eddig nem lehet rá panasz. Lehet hogy csak idő kellett neki amíg hozzászokott a világ legerősebb bajnokságának iramához, nem ő lenne az első akiből rossz kezdés után végül alapember lett.

Vajon sikerül elérnie hogy aktiváljuk az opciós vásárlási jogot?

A támadósort tekintve is jól állunk, rengeteg a variációs lehetőség. Bár Havertz vérét adta az első körben a győzelemért, emiatt idő előtt le kellett cserélni, mert látszólag eltört az egyik ujja, ami miatt minden egyes ütközésnél nagy fájdalmai voltak. Viszont szerencsére pár nap alatt összedrótozták, ezáltal az FA kupa első körében is pályára tudott lépni. A párosítás első felvonásának egyik legnagyobb tanulsága az volt, hogy a németnek szemmel láthatóan jobban fekszik ha nem hamis kilencesként hanem egy sorral visszább kell játszania. Talán nem vállalok nagy kockázatot ha kijelentem hogy egy esetleges formáció váltásnak Havertz lehetne az egyik legnagyobb nyertese. Az utóbbi időben a balhéjával reflektorfénybe kerülő Lukaku a hétvégén egy félidő pihenést kapott, így nála semmi sem indokolja hogy csak a partvonalról figyelje az eseményeket. Így van ezzel Werner is aki hosszú idő után tért vissza, így őt nyugodtan lehet terhelni. Mount az akit célszerű lenne a City elleni rangadó előtt pihentetni, de ezt már a hétvégén is megtette, így akár ő neve is ott lehet a kezdőcsapatban. A variációs lehetőségek adottak szerencsére, minden azon múlik hogy a német géniusz mennyire akar tartalékolni, illetve hogy mennyire bízik benne hogy a cserejátékosokkal teletűzdelt csapat is képes lehet megtartani a 2 gólos előnyt. Nagyon vigyázni kell, mert egyáltalán nem biztos még a továbbjutás, ha a hazaiak szerzik az első gólt akkor nyílt lehet a párharc, ellenkező esetben viszont hamar rövidre zárhatjuk a dolgot. Reménykedjünk benne hogy utóbbi forgatókönyv szerint alakul majd a mérkőzés, így talán kevésbé szabadulnak el az indulatok és kisebb az esély arra hogy bárki is kidől a hétvégi sorsdöntő derbi előtt.

A Spurs oldalán a lehetőségek szűkebbek, Conte ha tovább akar jutni akkor a legerősebb csapatát kell hogy pályára küldje. Viszont számukra is rangadót tartogat a hétvége, a bombaformában lévő Arsenalt fogadják hazai pályán, ami a top4-be kerülés szempontjából kulcsfontosságú mérkőzés számukra. Rossz hír az olasznak, nekünk pedig jó hogy Son, Dier, Romero és Bergwijn sérülés miatt biztosan nem játszhat.

A körülményeket figyelembe véve egy nem túl nagy iramú mérkőzésre számítok, amit mi dominálunk, a lehető legkevesebb kockázatvállalással. Egy fő cél lehet ami már magában továbbjutást ér, kapott gól nélkül lehozni a meccset. Mindenkinek jó szurkolást kívánok. KTBFFH

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com