Blog bejegyzés

Instant vesztes

1028 stoke-chelsea1Termékünk fogyasztható otthon, idegenben, emberelőnyben, emberhátrányban, vezetés birtokában, eredmény után loholva, bajnokin, kupameccsen, Angliában, Európában, rangadón, középcsapat ellen, hétköznap, hétvégén, aktuális bűnbakkal a pályán vagy a nélkül – frenchise-unknak köszönhetően Ön minidig a megszokott végeredményt élvezheti. Összetevők alább.

Tegnap újabb pofont kaptunk, de ez már nem újdonság. Viszont a maga nemében mégis unikális, hiszen itt most tényleg elvesztettünk valamit, még ha „csak” a folytatás joga is az egy nem túl jelentős kupasorozatban. Hiszen a BL-ben még bőven állunk, a bajnokságban is elő lehet venni a messze még a vége kártyát, de a tegnapi az egy kiesés volt.

Igen ám, de a ligakupa azért még akkor is inkább teher egy csapatnak, ha nem egy magas lovon baktat el egy olyan vesztőhelyre, mint a Britannia. Vagyunk most annyira szerte meg széjjel, hogy ne bánjuk túlzottan azt, hogy nem lesz folytatás – mondá a bennem lakozó pragmatikus. Mentünk két kört, mindkettőn pályára léphetett peremembereink zöme, miközben itt tölthették le büntetésüket a bajnokságban eltiltottjaink (Costa mondjuk csak részben), ráadásul állva haltunk meg. Most pedig fókuszálhatunk arra, hogy novemberben legalább a stabil top10 összejöjjön, a BL-ben pedig hozzuk a kötelezőt (ami nálam még mindig a csoportelsőség).

Tipikus életkép: brutális és ütemtelen belépő

Tipikus életkép: brutális és ütemtelen belépő

Ami a látottakat illeti, a mérkőzést én három részre tagolnám. Az elsőben egy proaktív, lendületes, helyenként felszabadult Chelsea-t láttam. Olyat, amilyet már rég nem; olyat, amelyiket az alávaló és inkompetens Friend jóváhagyásával kellett szétfaragnia a hazai csapatnak a kritikus pillanatokban; olyat, amelyiknek a helyzetei alapján (például Hazard „tisztázása”, Oscar lövése, Ramires üres kapuja) gólokkal kellett volna vezetnie, de szerencséje sem volt. Térfélcsere után Walters váratlan, de tényleg káprázatos gólja hozta a változást, előnye birtokában ugyanis szégyentelenül bekkeltek a piros-fehérek, mi meg teljesen tanácstalanul tologattuk a labdát jó félórán át, míg nem az utolsó pillanatok egyikében a bordatörött Costa cseréjeként addig észrevétlen Remy ki nem egyenlített. S bár Friend visszatartott a meccs folyamán hat-hét lapot (zömében nem sárgát), csak kiszórta Bardsleyt a hosszabbítás előtt. A harminc perces ráadást tehát lélektani és emberelőnnyel kezdhettük, ráadásul igencsak támadószellemű volt a pályán lévő kompániánk, mégsem tudtuk bevinni a győztes csapást, holott a helyzeteink megvoltak.

Az egyenlítő gólunk, amitől később csak jobban fájt a kiesés

Az egyenlítő gólunk, amitől később csak jobban fájt a kiesés

Sajnos farkastörvény, hogy a büntetőpárbajban amellé szegődik a szerencse, aki kevesebbet tesz a meccs hosszabbításbeli lezárásáért. Az amúgy hozzánk hasonlóan erős kezdővel játszó Stoke számára sikerélmény volt, hogy egyáltalán idáig eljuthattak, míg mi láthatóan már korábban el akartuk dönteni a továbbjutás kérdését (az igazat megvallva egyáltalán nem emlékszem olyan többperces periódusra, amikor a hazaiakon érződött volna az őszinte támadószándék). Ráadásul a három menet közben pályára lépő játékosunk közül kettő (Kenedy, Traore) is meccsrutin híján lévő fiatal srác volt, akiket kockázatos lett volna jelölni (igaz, az emberhátrány miatt a túloldalon is szűkült a választék).

A lélektani előny, a hazai pálya és a kezdés jogának kiharcolása a Stoke mellett szólt, de én bíztam Begovicban, elvégre éveken át volt játszópajtása Adamnek, Wilsonnak vagy épp Arnautovicnak, ám kedvenc bosnyákunk sajnos egy lövésnek sem tudta útját állni az ötből. A mieinknél az optimális embereket toborozta össze Mourinho, még a sorrenddel is jól machinált. Ám ahogy azt a mi formánk megkövetelte, a pofon a végén csattant: az elsőszámú ítéletvégrehajtó, egész meccsen és szezonban hiába hajtó Hazard rontott. Utólag könnyen okos az ember, de ha még nekem is átjött a képernyőn, hogy Butland permanensen jobbra vetődik, akkor biztos nem oda lőttem volna neki középmagasan, hanem mondjuk tök máshová. Persze nem akarom a belgára fogni a dolgot, ez anno Terry vagy Lukaku irányába se lett volna fair, mindenesetre nagyon dühítő így bukni.

Zouma vigasztaló üzemmódban

Zouma vigasztaló üzemmódban

Mert tényleg akartunk, mentünk előre, sokkal jobbak voltunk egyrészt, mint az ellenfél, másrészt, mint mi magunk az utóbbi hetekben (egy viszonylag jó formában lévő, alapembereivel kezdő középcsapat rettegett otthonában). A tavalyi José Mourinho megvonta volna a vállát egy ilyen kiesés után, az ideit viszont minden bizonnyal tovább löki lefelé a lejtőn. Újabb támadási felület, újabb apropó a teli pofával kárörvendésre és az edzőbuktató hangok és konteók fölerősítésére. Hazard dettó, hiszen most még erősebben bele lett karcolva a neve a bukdácsoló Chelsea rézmetszetébe – még mindig nincs gólja, még mindig nem vezér, na meg úgyis lelép nyáron.

Mindezek ellenére én büszke drukker vagyok. Gyakorlatilag mindent megnyertünk az utóbbi négy szezonban, ami – tudd, hogy értsd – kábé olyan, mintha egy kormány egy ciklus alatt levezényelt volna egy sikeres oktatási-, egészségügyi- és gazdasági reformcsomagot (és nem úgy, hogy azt mondja, hogy megtette, hanem tényleg). Nekünk most nem ad a gép, de nem voltak oly rég a sikerek és abban is biztos vagyok, hogy a feltámadás ezeket az időket hozza majd vissza és nem a középszert. De most ez van, úgyhogy ezt fogyasszuk hétről hétre. Hiszen ami nem öl meg, az csak erősebbé tesz, meg amúgy is bajban ismerszik meg az igazi barát. Annyiszor mondtuk és fogadtuk, hogy mi akkor is itt leszünk, amikor majd nem megy a csapatnak, hát tessék, most eljött az idő. Nem meccsnéző bojkott kell ide, meg rinya, hanem egyenes derék és kitartás. Továbbra is Blue Is The Colour!

 • Megintcsak egy amolyan “mellesleg” infó, de amióta hiába írja a sajtó, a Chelsea csak kitart JM mellett, a továbbra is kirúgást tippelő orgánumok mellett azért szépen lassan, de gyülekeznek a pálfordulások, és egyre több az énsemrúgnámki megmondás. Most épp Carra:
  http://www.skysports.com/football/news/29327/10047240/jamie-carragher-on-why-he-would-not-sack-jose-mourinho-at-chelsea

 • Blue One

  “Megnézve” a meccset (végén beletekerve) leírom a véleményemet. Sok mindenről.

  TELJESÍTMÉNY
  Sajnos kiestünk, így akár mondhatnám azt is, hogy csak nincs új a nap alatt. A teljesítményt látva viszont valahol boldog is vagyok.Hirtelen felindulásból azt mondom, hogy az arsenal meccs után a legjobb meccsünk volt ez. Nem szokványos helyzet az, hogy pozitívumokat keresünk egy kiesésben, de ha valamikor kereshetünk lehet/kell az most van.

  MÉDIA
  Kiesett a fantasztikus arsenal ( szoros 3-0-s meccsen) és a mu is (ráadásul otthon.). Ettől függetlenül biztos velünk lesz elfoglalva a média… Mert az, hogy mi kiestünk az nagyon meglepő ilyen formában, de az hogy a “bomba formában” játszó arsenal simán kihullik az nem…
  Ha a média szóba került, akkor Costa-é is felmerül kis túlzással. De én most nem róla szeretnék beszélni. A médiának köszönhetően Anglia nem fogatlan favágókról vagy éppen lábtörő kapitányról beszélnek. Halkan jegyzem meg, hogy az valami csoda, hogy ők lap nélkül hozták le a meccset… Mikor a fogatlan paraszt lerúgtak Williant azt pont élőben nem lehetett látni a tv-ben.De mikor a visszajátszást mutatták és láttam, hogy ő tápászkodik föl tudtam, hogy történt valami és hogy Willian nem színlel…Nem tévedtem… Csak az ellenünk elkövetett tahó megmozdulásaiból van 3… (orrtörés, könyökösök Schürrlének és most ez) arenal elleni folytogatásról nem is beszélve. Mivel viszont nem CHELSEA játékosról beszélünk, így valahogy nem annyira érdekes a történet a média számára…

  Illetve azt is láthattuk ugye, hogy mennyire állnak a fiúk José mögött. A média szerint semennyire, de szerencsére van két szemünk… Nem is írnék többet erről a témáról, ezt is fölöslegesnek érzem.

  SZURKOLÓK
  Teljesült a kívánságom és odatették magukat. Már az első percben szólt a Mourinho-t éltető nóta. Costát is éltették mikor ment le és egész meccsen hangosak voltak. Egy esős idegenbeli hétközi kupa meccsen. Mind a négy ezren… Gólnál pedig elég hangosak voltak, mintha BL nyertünk volna…

  TRAORÉ
  Nagyon dicsérték őt ezért megnéztem a helyzeteit. Tényleg volt miért dicsérni. Nagyon jól játszott és nem sokat gondolkozott mikor lőni kellett ( végre valaki!). Elvileg 8-at lőtt kapura, ami nem kevés főleg, hogy csereként lépett pályára. Rengeteget fejlődött ez kétségtelen.

  KENEDY
  Már akartam kérdezni, hogy hova tűnt. Nagyon dicsérte Mourinho mikor megérkezett és mikor a Palace ellen beszállt nagyon ígéretes volt. Elképesztő szenvedéllyel játszott most is. Borzasztó sebességgel közlekedik a pályán. Furcsa kimondani, de ők kitűntek az egyébként jól játszó csapatból. (De jó ezt leírni 🙂

  EDEN HAZARD

  Végezetül a belgáról írnék pár sort. Tudjátok, aki távozni akar… (megint a média, ugye?!). Ő is jobban játszott magához képest, de most nem a teljesítményéről szeretnék beszélni. Meccs után láthatóan rendkívül szomorú volt, sőt még a szurkolóktól is elnézést kért!! HATALMAS KALAPLENGETÉS RÉSZEMRŐL!!
  Lehet, hogy a teljesítménye, lelki világa nem volt az igazi, de a szívem a helyén van és ez a legfontosabb. Remélem ez a kihagyott tizi felspannolja és következő meccsen, OTTHON elképesztő teljesítményt fog nyújtani.

  Mikor egy kép többet mond, minden szónál…

  • Blue One

   Van valakinek videója meccs utáni eseményekről?Mikor a játékosok kimennek a szurkolókhoz, illetve Mourinho.

 • Blue One

  Cavani cikkezéséről írnak. Nem kell komolyan venni, de azért nem lenne rossz ha Falcao helyére ő érkezne. 30 milliót meg is érne. Nagy üzlet lenne, hogy ha most meg tudnánk venni és nem perkáltunk ki anno érte 50-et.

  • “Cavani cikkezéséről írnak” :)))
   hogy mi van? 😀

   • Blue One

    ?? 😀

   • látom feltűnt gyorsan 😉
    szerencsétlen urut már annyiszor eladták nekünk, hogy én már nem hiszek senkinek.

   • Blue One

    Persze én se azt mondom, hogy jön, azért is írtam, hogy óvatosan kell kezelni. Ettől függetlenül erősítést jelentene. Nyáron bele kell húzni, ő lehetne az egyik érkező, bár kérdés, hogy eladná-e a psg.

   • szerintem attól függ, mi lesz “Ibra után”. A svéd-bosnyák 34, lassan kezdeni kell valamit ott is. Állítólag Lukaku a célpont, nem tudom, hogy a Lavezzi-Cavani duó így hogyan változna, de szerintem ők sem. Aztán ki tudja, lehet addigra már José lesz ott az edző, mire ez materializálódik 😀

    Mondjuk az komoly lenne, ha beszereznék Ibra helyett Lukakut, aztán meg rászerveznék Mou-t 😀 de hát ez nyilván nem történik meg, hiszen az Everton semmi pénzért nem szabadul a fiatal sztárjaitól, Mou pedig itt öregszik meg 😉

   • Blue One

    Ibra szerintem el fog menni. Azt mondta a következő igazolása nagyon sokakat fog meglepni. Olvastam olyat, hogy Beckham csapatában menne. Ez mondjuk nem lenne meglepő, egy MLS-es levezetés ma már divat.

   • Sir Idemitirjak Boglárka

    Nekem mindenféle alap nélkül van egy olyan megérzésem, hogy kora ellenére jövőre Real mezben lesz látható!

   • Blue One

    Az is meglepő lenne, szóval akár lehet az is 😀

   • ha nem Rafa lenne ott a góré, el is tudnám képzelni, de így nem.

  • Endy919

   Szép.

   • szomorú

   • Endy919

    Sajnos minden brazil focista előbb vagy utóbb megbolondul. Mindegy hogy világklasszis , vagy fiatal tehetség. Szóval annyira nem vagyok meglepődve.

   • Ramires????

   • Endy919

    Akadnak kivételek is.

   • Rammschein

    várjál még azzal, lehet az új contract hatására neki is elmegy az esze, és a fejébe száll. 😀

   • kasata91

    Ha a barszának emelt gólja után nem szállt el az agya annyira, hogy behintse az összes nightclub-ot magvaival, akkor már soha nem is fog. 😀

   • mintha idén nyáron egy bizonyos angol klub játékosait is ezért zavarták volna haza a thai túráról, aztán el a klubtól 😉 ez a dolog nem válogat nemzetiség szerint, egyszerűen bántó, hogy folyamatosan derülnek ki ezek a dolgok, hogy a nagy és tiszteletre méltó focistapalánták miket képzelnek magukról – és mivel egyre több ilyen botrány van, igazából a többiekről is csak azt tudod feltételezni, hogy “még nem derült ki”… alapjában véve EZ a szomorú, nem az, hogy Piazon épp levarrt-e egy nőt vagy sem.

    Nyilván egyrészt senki nem várja el, hogy remeteként éljenek, másrészt, a profi futballista élet nem épp egy családbarát foglalkozás. Mégis fura, hogy nem egyszerűen átlag feletti az ilyen, hanem majdhogynem mindennapos, és a még látszólag boldog családokról is kiderül, hogy kurvázott, megcsalt, levarrta a csapattárs nőjét, stb.

    A Piazonéhoz hasonló esetekben persze azért nem árt számolni azzal a ténnyel, hogy valszeg a jányok micsodája is felrobban, mikor meglátnak egy tv-ben mutogatott futballista gyereket, aztán meg, amikor átmennek rajta, akkor meg jön a feljelentgetés. De ez még akkor sem mentesít egy fiatalt, akinek egy kibaszott megtiszteltetés kéne legyen egy-egy ilyen edzőtábor, hogy hogyan kerül 1. egy night clubba, 2. azután egy házibuliba 3. ilyen balhéba.

   • bilala

    nyilvan van igazsag abban amit irsz, de azert erdemes az ilyen sztorykat elso korben fenntartasokkal kezelni. nyilvan az alatalad is felhozott sztory mas mert ott volt videofelvetel is (bar ott ha jol tudom prostikkal tortent az eset, es nem eroszak volt, csak szimplan bunko parasztok voltak a sracok – ami valljuk be valoszinuleg eleg gyakori eset lehet egy aktusnal, ahol a ferfi kicsit egyszerubb a kelletelen, meg ugye eleg sok ember “no fel” mostansag pornon, ahol a “who’s your daddy”-nel sokkal cifrabbak is elhangoznak). de amugy alapvetoen ezekkel az eroszakvadakkal, foleg eszakamerikaban az a problema, hogy gyakrlatilag nem is kell bizonyitek, eleg az aldozat kijelentese, hogy valakit elmeszeljenek es ha megnezzuk azokat az eseteket, amiko sportolokat vadolnak meg, gyanusan soknak peren kivuli penzes megegyezes a vege, ami azert picit gyanus. nem tudom mennyire pontos a mai nso-os cikk a teaban, de mar ott is erosen kilog a tortenetbol a lolab…osszegezve, en egyaltalan nem akarom vedelmembe venni azt aki megeroszakol egy not, sot, kifejezetten ugy vagyok vele, hogy ennel keves gazab dolgot lehet csinalni, de azert baszodjanak meg azok a csajok is akik penzszerzes, vagy egyeb okokbol “bemartanak” ferfiakat kulonbozo hazugsagokkal.

   • Viszont itt még mindig visszatérünk oda, hogy ha edzőtáborban vagyunk, akkor este inkább az edzőteremben kéne gyúrni, vagy max a többiekkel a szálloda bárjában biliárdozni, nem night clubokban lógni, főleg nem olyan kis pöcsöknek, mint akik elvileg arra hajtanak, hogy a nagy csapatokba kerüljenek, mert Piazon is itt rinyált, hogy el kéne húzni a Chelseaből, mert nem kap lehetőséget… hát, így, ilyen hozzáállás mellett nem is fog.

   • Endy919

    Igazad van , de nem pont erre / nem csak erre a témára gondoltam. Mármint a kurvázás. A braziloknak benne a génjeikben , hogy átkattanjon nekik és nem tudják magukat kontrolálni. Csak pár példa : Ronaldinho , Ronaldo , Adriano , Robinho , Breno és még lehet jó sokáig sorolni…

    Más országoknak is van botrányfősük , de az ő nemzetük kifejezetten “veszett”.

   • “A braziloknak benne a génjeikben”
    Nem is annyira a génjeik ezek, egyszerűen csak főleg azokról van szó, akik a “nyomorból” kerülnek bele hirtelen az elképzelhetetlen hírnévbe és csillogásba. Főleg az ilyen srácok azok, akik könnyen elcsábulnak a pénz hatalmának. De ez nem is annyira brazil, mint dél-Amerikai jelenség, ugyanúgy igaz az argentínokra, urukra, stb, csak belőlük kevesebb fordul meg a top bajnokságokban, mint brazilokból.

  • myheartisblue

   Beverte, mint aznap este Panamának… (merthogy sajnos mindketten ott tartózkodtak a meccs miatt)

 • Endy919

  Alessandro Proto a Monaco társtulajdonosa.
  “Hallottam a híreket,hogy csak a pénz miatt nem menesztették még Josét. Beszéltünk Mendessel, érdekelné a munka,ha csak erről szól,fontról fontra kifizetem Abramovicsnak azt az összeget,hogy elengedje José Mourinhot hozzánk.”

  Nem tudom mi igaz belőle, de szerintem hamarább költözne Párizsba.

  • Párizsba szerintem most pont nem kell edző. A Blant az kimaxolja a keretet minden téren, a BL-ben meg rendre papírformával búcsúznak.

  • Blue One

   Szerintem valami simli van a színfalak mögött, bár lényegtelen, hiszen Mourinho nem fog távozni és pont nem oda. Nagyon érdekes, hogy megfelelőnek találta az alkalmat, hogy ezt elmondja. SImán kinézem, hogy Jorge Mendes keze van a dologba. Bár fölöslegesnek érzem, mert mindenki tudja, hogy kapkodnának Mou után, szóval ilyen tervekkel értelmetlen lenne operálni.

 • Ramires 2019-ig hosszabbított!
  Yeah

  • myheartisblue

   @ZenzoLR:disqus csodálatos ez a mai nap, én megmondtam niggerek ottan!

   • ha emögött a döntés mögött lát bárki logikus indokot, kérem közölje. Meg nem lepett a dolog, mert már kb nyílt titok volt, de érteni akkor sem fogom, ha fejre állok.

   • Szerintem Ramires valami tégla, olyasmi, mint a Kebabira volt a Realnál, vagy mi O.J a csupasz pisztoly elején.

   • Sir Idemitirjak Boglárka

    Papíron tud védekezni és tapasztalt is, Mou inentől csak szeretheti.

   • thiemecsaba

    Fentebb írta Endy: Ramires szerződés hosszabításáról”Ő minden edző álma. Örülök,hogy ezt a klub észrevette és felajánlotta neki az új szerződést, megérdemli.”

   • ó uram, azóta már új poszt is van 🙂

  • Endy919

   :)))))

  • ennek a sagának sem lesz már sosem vége.

   • Rammschein

    uuuuuuncsiiiii. 😀

 • Endy919

  Ahogy megírtuk korábban José Mourinho nem volt épp jó kedvében,és kissé szarkasztikusan,vagy egyáltalán nem is válaszolt a média kérdéseire.
  A sérültekről:
  “Ivanovic,és Courtois biztosan kihagyják a meccset. Diego és Pedro még kérdéses.
  Az eltiltásáról:
  “A mai napon fogom megkapni a választ,hogy mikor kell letöltenem.”
  Liverpoolról és Jürgen Kloppról:
  “Remek edző,sokat változtatott taktikailag. Nem vagyok közeli barátja Jürgennek, ezt a foci nem igazán engedi meg nekünk. De ő pontosan egy olyan személy akit kedvelek, és jó kapcsolatot ápolok vele.”
  Eden Hazardról:
  “Nem fogom azért kritizálni mert kihagyott egy büntetőt. Remekűl játszott a Stoke ellen,elégedett voltam vele.
  Didier Drogba 12 gólnál tart az MLS-ben,visszahozná még egyszer a Chelseahez?
  “Tényleg azt akarja hogy az MLS-t a PL-hez hasonlítsam? Drogba mindig egy különleges lökést ad a csapatnak,de nem tervezem visszahozni most Januárban.”
  Volt-e már hasonló helyzetben,mint most a Chelseanél.
  “Olvassa el hozzá a könyvemet,ott minden le van írva.”
  Nevetett amikor Klopp a “Normal One”-nak titulálta magát az első sajtótájékoztatóján?
  “Miért nevettem volna?”
  Ramires szerződés hosszabításáról
  “Ő minden edző álma. Örülök,hogy ezt a klub észrevette és felajánlotta neki az új szerződést, megérdemli.
  Odaérhet-e a Chelsea a legjobb négy közé:
  “Nem látom reális esélyét.”
  Beszélt-e az utóbbi napokban Roman Abramovichal?
  “Miért kéne ezt maguknak tudniuk?”
  Ezzel a kérdéssel ért véget a sajtótájékoztató.

  José papi morcos volt. De legalább végre őszinte volt .

Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com