Név:
Jelszó:
  Tökéletes célpont

A Premier League új korszakában, ha összecsap a Liverpool és a Chelsea, az igazi rangadónak számít. Megannyi emlékezetes mérkőzés, vagy azon belüli rendkívüli történések fémjelzik az új évezred párharcát e két csapat között. Ott van Luis Suarez harapása, a BL-párharcok, Steven Gerrard botlásai, FA Kupa döntő ,vagy a „phantom goal” kifejezés megszületése. Minden egyes mérkőzés a Kékek és a Vörösek között hamisítatlan presztízscsata napjainkban.A két csapat aktuális formáját nézve újfent jogosnak tekinthetjük az utóbbi állítást. A Liverpooliak még szilveszter este egy igazán lélekemelő győzelmet arattak Pep Guardiola Manchester Cityje felett, akkor még senki sem gondolta, hogy a következő hónapban egy hét alatt két kupából is kiesnek, illetve az idén kiesés elleni párharcra kárhoztatott Swansea képes lesz mind a három pontot elhozni az Anfieldről. Egyetlen pozitív eredményük januárból az Old Traffordon elért 1-1-es döntetlen, valójában viszont ezzel is minket segítettek ki a legjobban.Novemberben még a Chelseavel és a Liverpoollal kezdődött a Premier League aktuális tabellája, Jürgen Klopp és Antonio Conte is élvezhette a nemzetközi kötelesség hiányát. Az újévhez érkezve azonban már nem egy úton járnak. Ha pontosabbak vagyunk, azt is mondhatjuk, a német edző tért re az addig közösen járt útról. Mi viszont tartjuk remek formánkat, melyet az sem kérdőjelezett meg, hogy három hónapon át tartó győzelmi sorozatunknak a másik nagy rivális Tottenham vetett véget. Azutáni két meccsünket, a Leicester majd a Hull ellen, újra ’clean sheet’-tel abszolváltuk.

Mind a két csapat örvendeztette már meg az angol bajnokság szerelmeseit sziporkázó játékával ebben a szezonban. Sajnos vagy nem sajnos, idén nem fognak úgy megmérkőzni egymás ellen, hogy mindkét fél ereje teljében van. Semleges szemmel nézve pedig a 3-4-3-mal felálló Chelsea és egy őszi ’Pool összecsapása igazán szórakoztató lett volna. Szeptemberben a Stamfor Bridge-n a két gárda már játszott egymással. Kis túlzással azonban az még „az idők előtti időben” volt, mikorra még nem dolgozta ki, vagy nem merte alkalmazni olasz menedzserünk a korábban említett, mára már megkerülhetetlen tényezőjű taktikát. Londonban Klopp taktikai győzelmet aratott, két szerzett gólja mégsem ebből fakadt javarészt. Az elsőnél védelmünk totális kudarcot vallott egy rögzített szituációnál, s Lovren köszönte szépen a vetélytársi közreműködést, majd Jordan Henderson a szezon egyik legszebb találatát szerezte. A második félidőben képesek voltunk szépíteni, de részünkről több nem volt abban a meccsben (1-2).Azóta megfordult a kocka, üldözőből üldözöttek lettünk, ám ha hozzuk az eddig megszokottat, akkor lassan elérhetetlenné válhatunk. A Liverpool rajongóit vígasztalhatja, hogy Szenegál kiesett az Afrikai Nemzetek Kupájából, így idei húzóemberük, Sadio Mané, ha csak csereként, de már bevethető is lesz a kedd esti mérkőzésen. Jó kérdés azonban, hogy a 9 gólnál és 4 asszisztnál járó támadó képes lesz-e döntő tényezővé válni. Gól lövő cipőjét biztos magánál tartja, mert „a hazaszolgálat” alatt két alkalommal is hozzájárult nemzeti 11-e sikeréhez, előtte pedig január 2-án klubcsapata színeiben is sikerült betalálnia. Most viszont nem a Sunderland védelmének eszén kell túljárnia, ahogyan azt PL-meccsen tette legutóbb, ráadásul a Kamerun elleni negyeddöntő büntetőbárbaja gyakorlatilag az ő hibájával dőlt el, nem tudni hatással lesz-e ez rá.


Ami előnyünket növelheti, hogy nekünk nem egy embertől kell várnunk a segítséget. A csapat egyben van, a „Costa-Kína” szenzációhajhász híresztelések sem csorbították az egységet. Mindenki egészséges. Taktikai előnyünk is lehet, a Liverpool ugyanis mostanság tanácstalan felállt védelemmel szemben, amit meg ugyebár Conte remekül képes megszervezni (lásd Man. City ellen). Emellett a múltbeli statisztikák is mellettünk állhatnak. Egyrészt, ha minden sorozatot figyelembe veszünk, a Liverpool legutóbbi 4 meccsén nyeretlen maradt hazai pályán (1D, 3V), mi pedig utoljára 2012-ben távoztunk pont nélkül az Anfield Roadról.

A legtöbb előzetes tényező tehát mellettünk szól. A lehetőség azonban önmagában nem elég, élni is kell azzal. Don Conte habitusából kiindulva viszont aligha lesz gond a játékosok motivációjával.

A mérkőzés magyar idő szerint 21 órakor kezdődik! Hajrá fiúk, NYERNI KELL!    Vissza...
DaniDzsi96 @ 2017. Jan. 31., 09:17    

 
    1.CChelsea37+4890
    2.Tottenham36+4880
    3.Liverpool 37+3373
    4.Man City36+3472
    5.Arsenal36+2969 
Costa21 2010-
Hazard16 1510-
Pedro12 840-
Willian11 740-
Alonso600-

Leicester City 0 - 3 Chelsea

ÖsszefoglalóChelsea 4 - 1 Peterborough

Összefoglaló

összes videó