Név:
Jelszó:
  Újabb előrelépés


Valamivel több, mint egy éve kezdett formát ölteni, hogy egy kibővített és modernizált stadiont kapjon a klub. A jelenlegi 41.631 férőhelyes stadiont egy legalább 60.000 fős modernizált komplexumra tervezik cserélni.

Korábban a helyváltoztatás is felmerült, számtalan telket vizsgált meg a vezetőség, de sem anyagilag, sem elhelyezkedésileg és legfőképpen történelmileg sem találtak megfelelő helyet. Legközelebb a tűzhöz a Bettersea Power Station került, mert számos látványtervet is készítettek. Mivel a komplex épület emlékműnek van nyilvánítva, így alapvető paramétereit meg kellett volna tartani, ami csillagászati magasságokba emelte volna a költségeket. Lássuk be, nem is lett volna kézenfekvő megoldás.A csillagok együttállása és a múlt előtt való tisztelgés úgy hozta, hogy a jelenlegi helyszínen a meglévő stadiont cserélik újra. Ennek több variációja is felmerült. Természetesen a kényelem és a pénz a két legfőbb faktor. A bonyodalmat azonban a sok engedély, a bürokrácia és más csapatok építkezései és költözése okozza.Ami biztos, hogy szerda este a helyi választótestület igent mondott a terveink manifesztálására. Hammersmith and Fulham bizottsága elsőre átengedte a terveket, így az első komoly és hivatalos lépés megtörtént, hogy valóban a közeljövőben megújuljon a Stamford Bridge. A végső igent London polgármesterének Sadiq Khannak kell kimondania és onnantól indulhat meg komoly tervezés.Várhatóan 500 millió fontos beruházást lényegében Abramovic fizeti, de várhatóan több szponzor is beszállhat. Fontos lenne, mert így az eddigi legnagyobb pénzköteget kell elővennie az orosz tulajnak, ami befolyásolhatja akár a későbbi játékospolitikánkat is, de ezek még találgatások, ennyire ne rohanjunk előre.A megvalósításért a méltán híres svájci Herzog and De Meuron építész cég felel. A nevükhöz fűződik a Bayern Allianz Arénája illetve a Beijingi "Madárfészek" Olimpiai Stadion. A már korábban említett 500 millió fontos ár sokban függ attól, hogy a csapat költözik, vagy nem, ha igen, akkor merre. Szóba került az is, hogy nem költözne a csapat, de akkor sokkal drágább és nehezebb az építkezés. A költözést a Tottenham építkezése teszi nehézzé, mivel a rivális csapat is új stadiont építtet és mindkét londoni gárda a Wembley-t nézte ki az átmeneti időszakra.

Nehezíti az is a tervezést, hogy a jelenlegi helyszín eléggé be van korlátozva. Vasútvonal állomással és számos épület. Egyébként a környező infrastruktúra is felújításra kerülne a tervezettel, talán ennek köszönhető, hogy első körben igent mondtak a fejlesztésre. Várhatóan 2021-22-es szezonban költözhetne vissza a csapat, bár ez attól is függ, hogy mikor mondják ki az áment.Mi reméljük a legjobbakat, az látszik, hogy fejleszteni kell, akárcsak a jegybevételek (tavaly részünkről kb 71m font jött be, az Arsenalnál 101m). Miénk a 7. legnagyobb stadion, így ebből a szempontból is az élmezőnyhöz kell zárkóznunk, valamint nem utolsó sorban a nemzetközi eseményeknél is felkerülhetünk a térképre.
    Vissza...
szata @ 2017. Jan. 12., 19:01    

 
    1.CChelsea37+4890
    2.Tottenham36+4880
    3.Liverpool 37+3373
    4.Man City36+3472
    5.Arsenal36+2969 
Costa21 2010-
Hazard16 1510-
Pedro12 840-
Willian11 740-
Alonso600-

Leicester City 0 - 3 Chelsea

ÖsszefoglalóChelsea 4 - 1 Peterborough

Összefoglaló

összes videó