Blog bejegyzés

Ide, oda, sehova

Ez most egy kesergő poszt lesz, szólok előre. Talán túlzottan is negatív. De a csapatról való gondolkodásomat – és ami rosszabb, a meccsnézést is – kezdi áthatni az apátia. Vártam nagyon Mourinhot és személy szerint nem is belőle van elegem, de ez a csapat nagyon nem olyan, mint amilyennek lennie kéne. És ezt nem a Sunderland elleni blama mondatja velem, érik már egy ideje. Kipakolok alább.

Csoportelsők lettünk a Bajnokok Ligájában, két pontra voltunk a forduló előtt a listavezetőtől a bajnokságban (akiket ráadásul meg is előzhetünk hétfőn), akkor mégis mi a probléma? Jó, a ligakupa-kiesés nem túl hízelgő, de mi akkora baj tán még sincs… Még nincs, de jobb félni, mint megijedni. Meg amúgy is. Gondoltam, szólok.

Az október csodás volt, akkor úgy tűnt, ráléptünk a helyes útra, összeállt végre a csapat. A novemberi botladozások visszalépést jelentettek, de ezt betudtam hagyománytiszteletnek, ez a hónapunk ugyanis módszeresen gyenge (lásd például tavalyi edzőváltás). Ami a decembert illeti, tudtuk, hogy nehéz lesz, de egyrészt ezt magunknak tettük nehézzé (BL), másrészt a többi angol csapatnak is az, harmadrészt pedig nem lehetne kifogás.

Amit látok: ez a csapat egyáltalán nem állt össze. Ha őszinte akarok lenni, nem tudok megnevezni olyan játékelemet, amiben kiemelkedőt nyújtunk idén. Se a védekezés, se a széljáték, se a kontratámadás, se más. Pedig Mourinho kipróbált már elég sok variációt (támadásban elsősorban). Amikor meg azt hinnénk valamiről, hogy rendben van, akkor az a következő meccsen totálisan becsődöl, csak hogy még több legyen a kérdőjel.

Ellenünk bárki lehet komoly akadály

Ellenünk bárki lehet komoly akadály

Ráadásul nem érzem azt a nagy akarást a fiúkon: nem tudják felpörgetni a játékot, nincs meg bennük a kellő elszántság, nem kommunikálnak, nem segítik vagy bíztatják egymást. Kívülről olyan az egész, mintha minden meccs egy strigula lenne, mintha evidens lenne, hogy tök mindegy, mi az eredmény vagy mit gondol a közönség. Mindenki rutinból csinálja a kis dolgait, pedig – mivel a játékunk kiismerhetővé vált – pont a váratlanság lehetne a fegyverünk.

Fáj ezt kimondani – elsősorban mert nem ezt vártam –, de ez a foci most sehová se tart. Már majdnem a szezon fele lement, de alig volt könnyedén megnyert meccsünk. És itt nem feltétlenül a négy-ötgólos győzelmeket hiányolom (bár ebben is példát lehetne venni az Arsenalról, a Poolról vagy a Cityről), hanem a végig kézben tartott, izgalommentesen behúzott mérkőzéseket. Kétszázas pulzussal markoljuk a karfát otthon a kiscsapatok ellen is. Ez pedig egy idő után fáj a szurkolóknak, nem is beszélve arról, hogy látva a vergődésünket, mindenki bátrabban játszik ellenünk. Ráadásul a folyamatos koncentráció és feszült igyekezet (az eredmény őrzéséért éppúgy, mint az eredmény megváltoztatásáért) sokat kivesz a csapatból: nem mindegy, hogy biztos vezetésnél ellötyögjük az utolsó félórát, vagy pedig görcsösen koncentrálunk még a hosszabbításban is.

Amíg képesek vagyunk három érintésből Cech-ig eljutni egy szögletből, addig bizony kár tagadni: vannak bajok. Én Mourinhotól várom elsősorban az áttörést és azt, hogy tegye rendbe a dolgokat. A fenti panaszáradat ellenére nem ég a ház, nincs bizalmi válság, nincs szükség válságmenedzselésre. De valamit jó lenne tenni végre. Szeretném izgatottan várni a meccseket, szeretnék jókat szurkolni, de nem szeretnék beletörődni az unalmas, kockázatkerülő, lagymatag játékba. Előre tehát, továbbra is Blue Is The Colour!

 • dunyha

  Ámen!

 • Egy az egyben ezt érzem én is, még annyit, hogy amit elérünk azt mind tehetségből vagy klasszisból csináljuk, nem érzem benne a tudatosságot…

 • Endy919

  Fáj bevallani de ez nem csak a játékosok sara . José ugyanúgy tanácstalan . Sajnos igazak voltak nyáron a rosszindulatú kommentek , hogy megtörte őt a Real .

  Meccsről meccsre jobban látszik hogy fingja sincs hogy mit csináljon . Eljött ide , mert tudta hogy itt mindenki szereti , és azt gondolta hogy majd magától megy minden . Hát nem ….

  Van egy bő kerete , de jóformán csak ugyanazokat a játékosokat játszatja . Olyan tehetségek mint De Bruyne kapnak havonta max 1 meccset . Aztán csodálkozunk hogy szarul játszik.
  Régen ha jött egy kissebb botlás , tudtam hogy nincs gáz , mert José a legnagyobb motivátor , és gatyába rázza a srácokat. Na most pont ez nincs . Felküldi az 400 millás kezdőt a pályára , aztán valaki a zsenik közül csak villan . Na meg a Joséra jellemző beton védelem hol ? Egymás után kapjuk a nagyobbnál nagyobb potyákat. Ez így nem mehet tovább .

  José we miss you ! 🙁

 • Akkor én nevesíteném a bajokat, ami teljesen szubjektív és hozzáteszem, mindennel egyetértek, ami írva vagyon fentebb.

  Cech – kell egy koki neki, mert túl sokat van már pályán, Schwarzer egy-egy meccset bevállalhatna
  Ivanovic – vele akkora gond nincs, talán a leginkább akaró játékosunk, de apróbb hibái vannak, amelyeket viszont mindig javít (Minden szezonban van egy-két őrült blama a játékában, amiből gólt kapunk. Ez már ebben a szezonban megvolt).
  Azpilicueta – jó a srác, habár néha fennmarad és a gyorsabbak otthagyják, de ez
  Cole – esetében is így van, aki viszont a területét jól védi, de ha futni kell, már nem annyira gyors.
  Terry – a fal, akin már átmennek, ha kell, de persze 70 %-ban még mindenkit megállít
  Cahill – én biztosabbnak érzem, mint vetélytársát, de neki is egyre laposabb a játéka
  Luiz – elég volt a büntetésből. Jöjjön csak vissza, mert kell a rámenősége

  Ja, és srácok: nem ciki, ah kibikázzuk a labdát egy szöglet vagy szabadrúgás után, nem kell tutujgatni, abból láthatóan csak a baj van.

  Ramires – sokat kivett belőle a szezon eddig, pihennie kellene, de kezd magára találni
  Mikel – most jó, tegnap (értsd régebben) rosszabb volt, most jó, biztos
  Essien – kedvenc a mai napig, de az a bizonyos sérülés óta már nem önmaga
  Lampard – A bástya, ő még mindig az, aki, de kell már a segítség neki, mert ugye a kor
  Mata – kell, mert mindig, ha beáll, valami elindul, vele aztáb semmi gond, kivétel, ami mindenkire jellemző, majd caps lock-kal
  Oscar – a zseni, aki most nem éppen mutatja ki a foga fehérjét
  Hazard – amikor azt írtam, hogy nulla a váratlan húzása, erre rácáfolt, de nála is jön a caps lock mindjárt
  Willian – biztos jó, de ennyit nem ért meg egyelőre plusz caps lock
  Schürrle – kezdőbe!!!
  De Bruyne – nem tudom, ha játszott fél órát összesen bajnokin
  Ba – nem használja ki a testi adottságait, de talán ő a legveszélyesebb
  Eto’o – nekem semmi, nulla, habűr szemfüles, de a titkát már kiismerték
  Torres – az örök kérdés, bízom benne még mindig, de nem a bajnokságban, inkább a nemzetközi porondon játszanám

  Nincs támadónk, akit félne az ellen és ez a legnagyobb baj. Lukaku kellene vissza, nagyon.
  És akkor a caps lock:
  NEM KELL CSELEZGETNI ANNYIT, BE IS LEHET ADNI A LABDÁT, MERT ELVESZIK, PLUSZ NE ÍVELGESSÜNK ÁTLAG 190 CM MAGAS VÉDŐKKEL KÖRÜLVÉVE, NEM JUT EL A LABDA A TÁMADÓKIG ÉS HOL VANNAK AZ ÁTLÖVÉSEK?????

  Ha hosszú volt, bocsánat.

  • wudigessboi

   Érdekes, én pont azt érzem, hogy nem cselezünk eléggé és eleget. Ahelyett, hogy felvállalnánk a párharcokat, inkább vissza- és hátra passzolunk, hárítva ezzel a felelősséget.

 • Lavid Duiz

  Az az igazság, hogy ez a “támadó foci” stílus Josénak is új. Nem ez a szakterülete! Nem is megy neki jól így a menedzselés. Többször nyilatkozta, hogy ezt a stílust próbálja továbbra is jól működővé tenni. De eddig sajnos inkább csak a tanácstalanság látszik rajta. Nyilvánvaló, hogy ez a “támadó foci” a klub irányvonala is. Két dolog lehetséges: vagy megtanulja José, hogy hogyan kell ezt csinálni, vagy ha nem megy, akkor ő megy. Kérdés még, hogy mennyi tanuló időt kapott a klubtól? Szurkoljunk Josénak is, hogy megtanulja végre ezt az új fajta csapat menedzselést!

 • Lavid Duiz

  “The self-proclaimed Special One has insisted since his reappointment that the ‘project’ is one of evolution and that Mourinho’s Chelsea Mark II is a team in transition (…) In football nobody is untouchable, but I will not be looking over my shoulder, because I know for which reason I came, I know what kind of job I was asked to do,” Mourinho said. “And to prepare this Chelsea ‘new’ team – that we expect is Chelsea’s new team for about a decade; the same way the other team was a Chelsea team for almost a decade – I don’t think Chelsea can have a better manager than I am. I think I’m the right person to do the job and a bad result on Monday (at Arsenal) or a bad result on Friday, or Wednesday, doesn’t change that perspective (…) Next year Chelsea will have a phenomenal team.” (Van önbizalma, szó se róla. 🙂 )

 • Igaza van valahol. Mindannyian tudjuk, hogy építi a csapatot, csak azt figyeli, kivel lehet ezt megvalósítani és jövő nyáron kegyetlen tisztogatásba fog, szerintem. Támadókat elküldi, oda jönni fognak. Balhátvéd posztra is, remélem a fiatalokat is nézi, mert őket is játszatni kell majd. Azért egy trófea legyen majd most is. 🙂
  Szerintem Hulk, Martinez (?) jönni fog, Luke Shaw is esélyes, a többi meg majd kiderül.

  • Endy919

   Hulk ide ne merjen jönni ! Utolsó pénzéhes szarházi . Eto´o szinpatikusabb nála , ami nagy szó …

   • Valaki azért jöjjön, mert Lukaku nem bírja majd egyedül. 🙂
    Hulkot azért írtam, mert állítólag Mourinho gondolkozik benne.

 • D3vnull

  Chicharito:)
  Pont eléggé tele lehet a töke az mu-val,és pont a gólvágó típus.

  • Bognár Adrián

   ezt jó ötletnek tartom
   csak az a baj hogy őt is nevezték a bl-be de ott lenne Torres!
   Eto tűnés vissza ruszkiföld!

 • Lavid Duiz

  Szerintem olcsóbb lenne felbérelni egy hipnotizőrt, aki a csatárainkat minden bevetés előtt kezelésbe veszi: “Gólokat fogsz lőni. Gólokat fogsz lőni.” 🙂

Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com