Blog bejegyzés

Hét apró érdekesség a hétvégi meccs elé

Hét forduló van még a bajnokságból (plusz még a minket „csak” közvetve érintő elmaradt találkozók), úgyhogy ennek örömére kaptok hét apró adalékot a hétvégi meccs elé a számmisztika jegyében. Amúgy – nem mellékes az infó – a Crystal Palace otthonában lesz jelenésünk szombat délután. A piros-kékeket a Tottenham, az Arsenal és a Manchester United is legombolta már három pontra saját stadionjukban, így nekünk is illene kifosztani Dél-Londont. Ha ez megvan, akkor azért kell majd fohászkodni, hogy a Cityt és/vagy a Poolt fosszák majd meg minél több ponttól a szezonvégi kiesés elleni küzdelmük közepette.  Érdekességek alább.

1. Nem kiált éppenséggel sok Palace-gólért, hogy messze vendéglátóink találtak be eddig a legkevesebb alkalommal, miközben a mi védelmünk kapta a legkevesebb gólt. Ráadásul, míg a Pulis-legények kemény egy, azaz egy találatig jutottak az utolsó öt bajnokijukon, addig nálunk ez a szám 14 – a kapott góloké pedig 2.

2. London királyai nyilván mi vagyunk, de az Arsenal még nálunk is több pontot szerzett (22) a fővárosi csapatok egymás elleni külön küzdelmében. A mérlegünk 6-3-0, tehát veretlenek vagyunk és már csak a minitabellán sereghajtó Crystal Palace (1-0-6) ellen van lehetőségünk további pontokat termelni. Fiaink egyébként kitesznek magukért az utóbbi időben, hiszen a Fulham ellen 3-1, a Tottenham ellen 4-0, az Arsenal ellen pedig 6-0 arányban győztünk.

3. Nagy vagy győztes gólt lőtt eleget, de elsőt ő is csak egyszer lőhet. Didier Drogbánál úgy esett, hogy első gólját a Chelseaben épp a Crystal Palace ellen szerezte még 2004 augusztusában (első BL-gólját meg Párizsban, szerdai ellenfelünk otthonában). Ezt további 156 követte: szebbnél szebbek, fontosabbnál fontosabbak, emlékezetesebbnél emlékezetesebbek. Azóta Drogba már nincs, mi pedig először térünk vissza majd a Selhurst Parkba.

Az első

Az első

4. Van viszont olyan játékosunk, aki még viselte is egykoron a londoni Sasok piros-kék mezét. Ashley Cole-ról van szó: rutinos balhátvédünk még csikó korában, az Arsenal kötelékében töltötte az 1999-2000-es szezont a Selhurst Parkban. A Palace színeiben szerezte meg első bajnoki találatát is, méghozzá a Blackburn Rovers ellen (a csapat ekkor a First Division-ben szerepelt).

5. Legutóbbi Selhurst Park-ban tett látogatásunkkor szintén újonc volt a Palace (ki is estek értelemszerűen a szezon végén). Az akkor Iain Dowie által edzett piros-kékeknél akkoriban két magyar is alkalmazásban állt: Király Gábor és Torghelle Sándor. A csatár nem sok sót evett a csapatnál, alig játszott, gólt sem lőtt. MackóGabi viszont beverekedte magát szép lassan a kezdőbe, egész sokat szerepeltette menedzsere, s bár voltak néha hajmeresztő hibái, egyáltalán nem lógott ki lefelé a dél-londoni klub keretéből, s 2007-ig itt védett.

6. Király akkori riválisa Julian Speroni volt. Az argentin hálóőr magyar kollégájával egy időben került a klubhoz, viszont ő még azóta is a keret tagja, vagyis immáron tízedik szezonját tapossa a Crystal Palace-nál. Idén is kirobbanthatatlan, még egyetlen percet sem mulasztott az eddigi 30 mérkőzésből. Nálunk Terry, Lampard és Cech is megmaradt abból a csapatból, Mourinho pedig visszatért a kispadra.

7. Végül vissza hozzánk és a mi hetesünkhöz, Ramireshöz, aki bombagóljával nem csak a 2-1-es végeredményt állította be a decemberi odavágón, de a szezon legszebb találata címre is eséllyel pályázik az a rakéta. Brazilunk a két csapat idegenbeli meccsén nem lehet ott, köszönhetően annak, hogy ismét kiállították a Villa Parkban (igazából már két hete ennek, de őt sokkal komolyabban büntetik, mint azt, aki mondjuk a gólvonalról tol ki kézzel egy labdát, bárki is legyen az). Reméljük, nem érezzük meg a hiányát.

Az odavágó győztes gólja

Az odavágó győztes gólja

A mérkőzés amúgy 16:00-kor kezdődik Lee Mason sípszavára. Ha meg már benne vagyunk az érdekességekben: ő vezette 2007-ben a Macclesfield elleni 6-1 arányban megnyert FA kupa meccsünket. Az volt Mourinho legnagyobb arányú győzelme a Chelseavel – múlt hét szombatig… Kinek a Digi Sport 1, kinek a stream, a lényeg, hogy nyerjünk ismét idegenben! Továbbra is Blue Is The Colour!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com