Blog bejegyzés

Három pont…több nem is kellett

Összefoglaljuk a szombati bajnokinkat két nap távlatából.

A mögöttünk hagyott hétvégén 10. fordulójához érkezett a Premier League. A gyengén rajtoló Bournemouth otthonába látogattunk szombat este, más célunk pedig nem lehetett, mint az, hogy a top 4-es pozíciónkat továbbra is megtartsuk. Mindezt pedig úgy, hogy felesleges erőtartalékokat ne használjunk el az AS Roma elleni BL-mérkőzés „árnyékában”. Meg is volt az oka Antonio Conténak arra, hogy csapatát takaréklángon tartsa, hiszen Eddie Howe alakulata kieső helyről várta a fordulót.

Moses és Kanté sérülése, illetve távolmaradása miatt a pálya középső harmadán nem volt lehetőség a rotálásra, így Bakayoko és Zappacosta szerepeltetése önmagától értetődő döntés volt, mintsem rotációs szándék jele. Ezzel szemben a védelemben a pihentetés célja mutatkozott meg: Rüdiger mentesítette Cahillt 90 percnyi játéktól – egyre több beszéd van azonban arról, hogy az eddig látottak alapján fordított szereposztás lenne az elfogadható a két védő esetében. A német középhátvéd Azpilicueta és David Luiz mellett kapott helyet. Legelöl drasztikus változás nem történt, a Morata-Hazard-Pedro-trió igyekezte rohamozni korábbi kapusunk, Asmir Begovic portáját.

A 39 éves Howe-nak látszólag nem volt több célja a mérkőzéstől, mint megúszni a vereséget. Ennek jeléül ő is három belső védővel állt ki, élén szintén egy korábbi játékosunkkal, Nathan Akéval. Átadta nekünk a területet a Bournemouth, a stabil védekezésre és az esetleges hibáink megtorlására fektették a hangsúlyt. Utóbbiakból most sem maradt hiány, volt egy-két pillanat, mikor nem a legjobban helyezkedett a védelem, de végül csak egyetlen egy kapura lövést tudott felmutatni a déli parti alakulat, az is végül blokkolva lett. Ezzel szemben Mi nyomás alatt tartottuk a hazaiakat, fölényünket pedig lehetőségünk is volt, hogy gólra váltsuk, Alvaro Morata eddig megszokott pontossága azonban Londonban maradt: két nagy ziccert is kihagyott, egy gólja pedig les miatt volt érvénytelen. Az első félidő aztán érvényes találat nélkül ért véget – úgy érezhettük, csak idő kérdése, mikor váltjuk gólra mezőnyfölényünket.

A második játékrészben azonban sikerült „kikaparni a gesztenyét”. Az 51. percben saját térfelünkről indíthattunk támadást, ami során a félpályán tartózkodó Morata pusztán a jelenlétével magára terelte a hazaiak középpályásainak és hátvédjeinek is a figyelmét, nagyobb területet biztosítva ezzel Eden Hazardnak. A spanyol csatár helyén kezelte a szituációt, indította is a balszélre belga 10-esünket, aki, ha nem is egy az egyben, de kedvező helyzetben vihette a labdát a kapura, aminek aztán ki is lőtte a rövidebb sarkát. Hazard a támadás során bizonyította technikai képzettségét, gyengébbik lábával és „teli rüszttel” helyezte a labdát a gólvonal mögé. 1-0 ide!

Leghíresebb játékosunk aztán majdnem meglőtte karrierje ötödik Bournemouth elleni gólját, de a 64. percben nem tudta gólra váltani Pedro előkészítését. Az előny és a közelgő BL-meccs tudatában csökkentettünk a tempón vezetésünket követően. Ennek az egyik következménye az volt, hogy a labdabirtoklás százalékos aránya az első félidei 63-37-ről a lefújás pillanatára 53-47-re módosult. El is jutottak a hazaiak 6 kapura lövésig, de ezek közül csak egy volt az, ami el is érte a portánkat. Conte a cseréket az utolsó negyedórára hagyta meg: Batshuayi Moratát, Willian Hazard-t váltva kapott lehetőséget, illetve Danny Drinkwater a Premier League-ben is bemutatkozhatott a héten Chelsea-játékosként.

Egy biztos, nem repültek pezsgősüvegdugók a lefújást követően, de nem is volt elvárás, hogy nyújtott teljesítményünk ekkora eufóriát váltson ki belőlünk. Hoztuk a kötelezőt, megtartottuk negyedik helyünket a tabellán és készülhetünk az AS Roma elleni BL-csoportmeccsre, majd a vasárnapi Man. United elleni bajnoki derbire.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com