Blog bejegyzés

Halvány kuparemények

Ma este visszatér a Bajnokok Ligája a mi életünkbe is és ahogy a dolgaink mostanában állnak, érdemes nagy becsben tartani az efféle alkalmakat. Jön a hiánypótló Dortmund-Chelsea, rövid kedvcsináló alább.

A világbajnokság utáni nyolc bajnokin tíz pontot sikerült szerezni, ráadásul az FA kupából is kiestünk azon melegében, szóval túlzás lenne azt mondani, hogy csúcsra járatva várnánk a nemzetközi megmérettetést. A Dortmund bezzeg – néha üggyel-bajjal, néha viszont nagy magabiztossággal – kivétel nélkül minden meccsét nyerte az újrakezdés óta. Fel is jöttek csalfa vak reményeket kergetni három pontra a Bayern nyakára – mi viszont épphogy a felsőházban vagyunk még.

A két csapat között sosem volt valami intenzív a játékosmozgás, Batshuayi vagy Pulisic nevének említésekor se itt, se ott nem tör ki üdvrivalgás, legfeljebb Aubameyang szerzett jó pontokat a Ruhr-vidéken. Edzőfronton legalább a minőség megvan Thomas Tuchelnek hála: mi tavalyelőtt egy BL-győzelmet, legutóbb pedig egy hősies negyeddöntős kiesést köszönhetünk exedzőnknek, de a német a sárga-feketéknél sem végzett rossz munkát, így egyértelműen ő az, akire mindkét klubnál szívesen emlékeznek.

Dicstelen távozása ellenére aranybetűkkel szerepel a neve a históriáskönyvekben

Távoli emlék, de a BL-ben Potternek sem ment épp rosszul, mondhatni az egyetlen front, ahol voltak sikerei. A zágrábi bukta után menesztett Tuchel utódjaként ugyan csak egy döntetlennel kezdett, utána viszont jöttek a győztes meccsek egymás után. Sőt, ha nyerünk Dortmundban, ő lehet az első angol edző, aki öt meccset nyer meg zsinórban.

Mint ismert, a tavaszi etapra három új játékost lehet nevezni, így hiába igazoltunk többért játékost, mint a komplett német liga, az téli szerzeményeink jó része kihagyja a BL-tavaszt. Enzo Fernandez, Joao Félix és Mudryk lett a három szerencsés, a többiekkel legkorábban jövőre találkozhatunk (ami azért kóbor ábrándnak tűnik jelenleg).

Hétvégén működött köztük a kémia

Ami az esélyeket illeti, kiegyenlítettnek tűnik a párharc, nálam egy picit a Dortmundnak áll a zászló. Fontos lenne, hogy ne nyomjon össze minket a nagy sárga fal és ne kelljen futni az eredmény után. Az angliai kupasorozatokból sikerült rögtön kizúgni, úgyhogy már csak itt van remény arra, hogy jussunk valameddig. Továbbra is Blue Is The Colour!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com