Blog bejegyzés

Győzelem, vagy halál!

Február közepén ott tartunk, hogy bár hatásvadászatnak tűnhet a címvédő és a sereghajtó csatáját beharangozó írásunk címválasztása, mégis szóról szóra igaz.

Csapatunk ugyanis az utóbbi néhány hétben bizonyította, senki ellen nem mehetünk biztosra. Még az ellen a West Brom ellen sem, akik jelenleg a leggyengébb együttesnek tűnnek a mezőnyben és akik ellen 34 éve veretlenek vagyunk a Stamford Bridge-en. Legutóbbi 22 hazai meccsünkön egyaránt betaláltunk legalább egyszer a birminghamiek kapujába, bár voltak izzadtságszagú meccsek is, tavaly például Diego Costa villanása jelentette a különbséget (1-0), ősszel viszont könnyed diadalt ünnepelhettünk a Hawthorns-on, köszönhetően Morata és Marcos Alonso egy, valamint Eden Hazard két góljának.

Ami a kereteket illeti, a Watford ellen kiállított Bakayoko eltiltását tölti, így Kanté mellé új ember kell a középpálya tengelyébe. Elől bár Morata a mai napon úgy nyilatkozott, bevethető állapotban lesz a mérkőzésre, a hosszú kihagyás után aligha kockáztatja meg Conte a játékát, így Giroud-val rohamozhatunk, aki elvileg teljesen felépült. Marcos Alonso játéka szintén kérdéses, elképzelhető, hogy másik téli igazolásunk, Emerson Palmieri debütálására is sor kerül.

Hazard ősszel duplázott és a meccs legjobbja volt a West Brom ellen, ma is hatalmas szükség lesz a klasszisára

A védelmet mindenesetre muszáj megerősíteni, hiszen az előző két bajnokin bekapott 7 gól tragikus, az pedig csak tovább árnyalja a képet, hogy a Bournemouth és a Watford rúgott nekünk több mint féltucatot.

Vendégoldalon Chadli, Livermore és Morrison nem léphet pályára, ám egy régi ismerőst köszönhetünk majd a Bridge-en, Daniel Sturridge ugyanis vélhetően megpróbál borsot törni az orrunk alá.

Bár papíron az előző két vereség ellenére is országos egyesnek tűnik a meccs, nehéz elképzelni, hogy mi járhat most a játékosok és Conte fejében. Az biztos, hogy egy esetleges mai kudarc már nem maradna következmények nélkül, de ne gondoljunk a vereségre, reméljük futballistáink sem teszik ezt.

Az élmezőny ráadásul feltorlódott, így jelenleg a TOP4-ből is kiszorultunk, ha tehát jövőre is a keddi és szerdai napokon szeretnénk európai kupameccseket játszani, össze kell kapjuk magunkat. A WBA-nál megfelelőbb csapatot most keresve sem találhatnánk az áldozati nyúl szerepére, úgyhogy a halál egyelőre várjon magára, jöjjön a győzelem!

 

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com