Blog bejegyzés

Frankfurti vacsorára

Szeretett csapatunk az Európa Liga elődöntőjének első felvonásán a Bundesliga meglepetéscsapatához az Eintracht Frankfurt gárdájához látogat. Papíron sokkal erősebbek vagyunk a németeknél, de a Frankfurt többször is bizonyította hogy nem érdemtelenül van ott a legjobb négy között. Velünk ellentétben ők végig szopóágon vért izzadva jutottak el az elődöntőig, mivel csak tőlük jóval erősebb ellenfeleket kaptak a sorsolások során. Fel kell kötni tehát a gatyát mert a németek nem fognak feltett kézzel kijönni mint az eddigi ellenfeleink.

A tavalyi szezonban mindössze 8. helyen végezett a bajnokságban az akkor még Niko Kovac által irányított gárda. Ez a szereplés nem is jelentett nekik kvalifikációt az nemzetközi porondra, viszont a Német Kupa győzelem már annál inkább. A döntőben a rekordbajnok Bayernt gyűrték le 3-1-re, Rebic vezérletével. Úgy tűnik még ezek után is kitartott a lendület, mivel a jelenlegi idényben még a tavalyi produkciót is képesek űberelni. De nézzük meg hogy jutottak el eddig. A csoportkörben az esélyesebb Lazio és Marseille duót oda-vissza verve maximális pontot szerezve mentek tovább az egyenes kieséses szakaszba. Ezután az európai porondon tapasztalt és rendre jól szerepelő Sahtar próbálta útjukat állni, de kevés sikerrel. Az Inter következett a legjobb 16 között, és nagyon úgy tűnt az első meccses gól nélküli döntetlen után az olaszok hazai pályán ki fogják harcolni a továbbjutást. Viszont már a mérkőzés legelején megszerezték a vendégek a vezetést és meg is tudták tartani, ami azért egy Inter kaliberű csapat ellen idegenben igen csak hősies tettnek nevezhető. A legjobb nyolc között a Benfica ellen már nagyon rezgett a léc mivel az első meccsen az addig stabil védekezésük a kiállítás után teljesen szétesett. A mérkőzés előtt 10 találkozón kaptak összesen 8 gólt, ehhez képest a portugálok ellen alig több mint fél óra alatt 4 alkalommal is a hálóból kellett kiszednie a lasztit Trapp kapusnak. Ezen a ponton a hazaiak elhitték hogy ennyivel már továbbjutottak, visszavettek a tempóból, így a hajrában több helyzetet is ki tudtak alakítani Rebicék, sőt mi több egy szöglet utáni fejesgól visszaadta a reményt az Eintrachtnak. Hazai pályán már tökéletes produkciót bemutatva képesek voltak ledolgozni a 2 gólos hátrányt és idegenben lőtt több góllal jutottak be az elődöntőbe.

A játékfelfogásuk totális ellentéte a miénknek. A stabil védekezésre és a gyors kontrákra építenek, nem zavarja őket ha nincs náluk a labda. Ehhez nagyban hozzájárul az is, hogy passzpontosságuk a legrosszabb a német bajnokság 18 csapata közül. Sarri sírva fakadna ha neki kellene trenírozni őket. Amitől talán a legjobban félhetünk az életveszélyes kontráik mellett, hogy a fejjátékuk a legjobb a ligában, meccsenkénti több mint 25 megnyert párharccal rendelkeznek. Összehasonlításképpen ez a szám nálunk 14… Nem kell messzire menni, a Burnley ellen pont emiatt buktunk el 2 fontos pontot. Magyarul ha csak lehet ne emeljük fel a labdát mert abból semmi jó nem fog kisülni és lehetőleg ne kövessünk el buta szabálytalanságokat a kapunk 30 méteres körzetében. Szerencsére több nagy hiányzójuk is lesz főként a támadósorból, mivel Rebic eltiltását tölti, míg Haller továbbra is sérült, így valószínűleg minden labdával a bombaformában lévő Jovicot fogják keresni. A fiatal szerb fiú a bajnokságban 17 míg az Európa Ligában 8 találatnál jár, így nem csoda hogy fél európa le akarja igazolni. Sajnos Rüdiger nincs, akire rá merném bízni a szerb támadó őrzését, így jobb híján ez a feladat Christensenre vagy Luizra hárul. Hazudnék ha azt mondanám hogy nyugodt vagyok.

A mi részünkről már minden meccs egy döntővel ér fel, nem igazán lehet hibázni, mert ez az utolsó – reményeink szerint – 5 mérkőzés fogja meghatározni az egész szezon sikerességét. Ha képesek lennénk megnyerni a kupát akkor azzal 2 legyet ütnénk 1 csapásra mivel a BL főtábla is biztos lenne. Viszont nem lehet ész nélkül nekimenni a németeknek, mert rengeteg mérkőzést játszottak a kulcsjátékosaink, egyre fáradtabbak és mindenki tudja hogy a csütörtöki meccsek után hétvégén nem szoktunk nyerni. Persze érthető hogy a vérmesebb szurkolóknak csak a győzelem az elfogadható, de ha reálisan nézzük a dolgokat akkor inkább játszunk ma egy 1-1-es döntetlent és hétvégén nyerjünk a bajnokságban, minthogy eldöntsük az első felvonásban a továbbjutást de hétvégén betlizzünk a PL-ben. Ha szerencsénk lesz és a riválisok lesznek olyan kedvesek hogy tovább botladoznak akkor már a visszavágó előtt biztos lehet a BL indulásunk, így 110%-ot bele lehet majd adni a srácoknak. Ez esetben pedig nem gondolnám hogy sok esélye lenne a Bridgen Adi Hütter gárdájának.

A mérkőzés magyar idő szerint este 9 órakor kezdődik és a Sport1-en lesz látható, így senkinek nem kell arab vagy orosz streameket keresnie hazánkban. Jó szurkolást mindenkinek. KTBFFH

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com