Játékosok

A klubbal kapcsolatos témák.
Üzenet
Szerző
Avatar
Dízel
Hozzászólások: 3488
Csatlakozott: 2008. április 25., péntek 12:38
Kedvenc játékos: Joe cole
Kedvenc exjátékos: Robben

Re: Játékosok

#1121 Hozzászólás Szerző: Dízel »

Értem mire gondoltál és nem akartam szándékosan félrevinni a témát.
Akár tetszik akár nem az embereknek, vannak különbségek az etnikumok között, aki ezt nem veszi tudomásul az tudományosan nem értékelhető.

Egy fekete srác testfelépítése, izomzata sokkal jobb, sokkal fejlettebb, mint egy észak-europai vagy nyugati társadalmi rétegben születettek között.
Ezt hivhatjuk genetikának vagy evoluciónak, tökmindegy.

Ellenben azt is ki lehet jelenteni és most jön a pc riadó! Hogy a fehér társadalmak körében sokkal nagyobb az intelligencia hányados mint a fekete etnikumuak körében.
És igen, vannak példák/ellenpéldák amik igen, általánosítás, de az általánosításban az a jó, hogy az általánositásból haladunk az egyediség felé. Ami azt jelenti, hogy nem ördögtől való az általánosítás, hanem egy kiinduló pont.

Sokan nem tudnak megfelelően fogalmazni a témában, mert sajnos nagyon érzékeny lett a világ és én is ötször meggondolom, hogy mit irjak: fekete, néger, szinesbőrű... nem tudom.... Én nem sértésnek szanom egyiket sem, egyszerűen ez egy jelenség amire valahogy reflektálni kell.

Sindu
Hozzászólások: 810
Csatlakozott: 2008. május 31., szombat 13:37
Kedvenc játékos: James
Kedvenc exjátékos: Lampard

Re: Játékosok

#1122 Hozzászólás Szerző: Sindu »

Üdv.
Emiatt a téma miatt feltámasztottam egy 15 éves accountot, nem bírtam tovább. Egy kérdésem van:
A jelenlegi keretből James a kedvencem, de hadd lehessen már kimondani rasszistázás nélkül, hogy igenis szeretném ha meglenne az arány.
Szerinted James mennyire kedvelne téged, ha elmondanád neki, hogy téged zavar, ha a Chelsea játékosok több mint fele nem fehér bőrű? Hogy ő rontja az általad ideálisnak tartott statisztikát...?

Bubi:
:D hallgattam vmi bűnügyi podcastot, ahol sokszor beszéltek arról, mennyire megbízhatatlanok a tanúvallomások az arcfelismerés pontatlansága miatt... és ott mondták, hogy igen, saját rasszon belül jobban meg tudják különböztetni egymást az emberek, szóval elvileg igen, oda-vissza működik. :D

Avatar
Pityee
Hozzászólások: 6854
Csatlakozott: 2016. február 22., hétfő 11:24
Kedvenc játékos: James-Silva-Kanté
Kedvenc exjátékos: Drogba-Terry-Lampard

Re: Játékosok

#1123 Hozzászólás Szerző: Pityee »

frankieboy08 írta: 2023. július 31., hétfő 16:55
Amúgy Pityee, múlt héten még nem épp azt mondtad, hogy itt mindenkinek a kezeit kéne összetenni ha Mbappé ide igazolna? Az ő bőrszinétől nem néznénk ki afrikai válogatottnak? Vagy az még pont belefér? Vagy igazából mindegy is, hogy ki milyen szinű?
Bappe egy olyan korszakos zseni, hogy igazabol lehetne sargakinaifekete akkor is barmikor jöhetne. Ne keverjük őt ide. Nem is erről van szó. Én is Botonddal értek egyébként egyet, miszerint attól még nem lesz rasszista egy ember, mert nem akarja hogy úgy nézzen ki a csapata mint egy Afrikai válogatott.
2012.05.19
2021.05.29 - Champions of Europe

Avatar
Botond9797
Hozzászólások: 1041
Csatlakozott: 2012. február 12., vasárnap 18:40
Kedvenc játékos: Mount James Kanté
Kedvenc exjátékos: JT26 DD11 FL8

Re: Játékosok

#1124 Hozzászólás Szerző: Botond9797 »

Dízel írta: 2023. július 31., hétfő 18:01
Botond9797 írta: 2023. július 31., hétfő 16:46 Nem akartam hozzászólni a témához, de az előző hozzászólások rávilágítottak egy olyan mélyebben gyökerező konfliktus okára, amelyet ha kicsit kibontunk és átbeszélünk, eredményt érhetnénk el a közbeszédben a polarizáció és a radikalizálódás helyett. Előre is elnézést az offért, ha nem fér be ide, nyugodtan töröljétek ki:

1. Attól, hogy nem akarod, hogy egy angol klubcsapat száz százalékban afrikai származású labdarúgókból álljon, még szerintem nem vagy rasszista. Én pl. a legjobban azt szeretném, ha lenne a klubnak egy angol magja (bőrszíntől függetlenül) és emellett minden futballkultúrát képviselne 1-2 játékos, mert pl. a kelet-ázsiai, latin-amerikai, afrikai, délszláv, észak-európai stb. mentalitás más és más elemekkel gazdagíthat egy keretet. Ez azonban nem kívánságműsor, bármilyen összeesküvés-elmélet ellenére a scouting nem néz bőrszínt és származást, csak potenciált, és így elképzelhető, hogy 6 francia színes bőrű játékos érkezik egymás után, mert egyszerűen jól csinálják a tehetséggondozást, szemben pl. a magyar akadémiákkal. Az azonban egy érdekes szociológiai vizsgálat lenne, hogy pl. miért mutat ekkora eltérést a francia klubok akadémiáiban vagy a korosztályos válogatottakban a színes bőrűek aránya és ez az arány az ország összlakosságát tekintve? Ez egy hasznos kutatás lehetne, már csak azért is, mert a sport szerény véleményem szerint mindennél nagyobb erővel bír a társadalom összekovácsolása és az integráció terén, elég csak pl. Zidane és Mbappé hatására gondolni.

2. Attól, hogy valaki rossznak gondolja a bőrszín alapján történő arány fontosságán alapuló gondolkodásmódot és leszarja, hogy hány fekete és hány fehér játszik a csapatban, nem lesz agymosott, se PC, hanem lehet (és most kapaszkodjatok meg), hogy tényleg így gondolja! A pécéséggel szemben legalább annyira nevetséges az arra reagálva megképződött antipécéség, amelynek képviselői minden mögött összeesküvés-elméletet, USA-t (és sátánt) látnak. Vagy komolyan gondoljátok, hogy Shields, Edwards és Winstanley szándékosan "feketítik ki" a csapatot? Vagy hogy Mudryk-ot politikai okokból igazoltuk? Akik így gondolkoznak, nem veszik észre, hogy ugyanúgy egy számukra kialakított paralell világban élnek, ahol szándékosan mossák el a határvonalakat pl. háborús agresszor és megtámadott fél között...
Történelmi okai vannak annak, hogy Franciaországban rengeteg szinebőrű ember van. Afrika egyik része francia gyarmat a másik része meg inkább angol. Van is erről egy egyezmény, csak már nem tudom mi a neve, a lényege, hogy a francia gyarmatról (értsd pl: Afrika) bárki aki be akar jönni az országba, annak munkát kell kínálni Franciaországban. Ez az egyik oka, hogy olyan sok az afrikai betelepült akik már 2. vagy 3. generáció óta Franciaországban élnek.

Mindenki más narrativát tanult be es mas narrativa szerint éli az életét. Ezeket a dolgokat lehet ütköztetni, de nagy rá az esély, hogy elöbb vagy utóbb elszakadjon valakinél a cérna és átmenjen személyeskedésbe a vita.
Lehetne erről normalis diskurzust inditani, de nem egy fórumon és nem az interneten.
Csak hogy állást foglaljak, sokaknak az hiányzik, köztük nekem is, hogy a régi, hagyományos nemzetállamok megszüntek, es ha pl elmész most Angliába és franciaországba akkor nem a régi angol és francia kultúrális elemeket latod, hanem mar valami teljesen összekevert valamit.
Én annó azért szerettem meg az angol focit, mert nekem az angol kultúra, folklór a szivem csücske volt, imadtam az elbaszott angol dialektet, az angol feketehumort és még sorolhatnám a dolgokat miket. Most már ez megszünt. Persze mehetsz múzeumba meg van Big Ben stb, de az emberek kicserélődtek, a kultúra és folklór nyomokbak van ott talán.
Igy aki egyszer megszeretett valamit, az már már csak videokon, filmeken keresztül képes visszaemlékezni milyen is volt az amibe beleszeretett.
Az első bekezdésre reflektálnék, mert szerintem félreértetted, amit írtam, lehet, hogy én fogalmaztam rosszul. Annak az okait vizsgálnám, hogy míg a franciaországi színes bőrű lakosság aránya a teljes lakossághoz viszonyítva max 20-30% (talán annyi se), addig ez az arány a klubok akadémiáin és a korosztályos válogatottakban 80-90% körül is lehet. Ennek szerintem egyik oka, hogy az alsóbb társadalmi rétegek számára a sport jelenti a kiutat és egy jól működő akadémiai rendszerben ezek a srácok apuci-anyuci kapcsolatrendszere nélkül eljuthatnak a profi futball szintjére, mert (elképzelésem szerint) a klubnál dolgozó szakemberek felismerik tehetségeket és a tudatos táplálkozás megkövetelésétől kezdve a pszichológiai tanácsadáson át a taktikai játékelemzésig komplex módon építik ezeket a másod/harmadgenerációs vagy pl. Drogba esetében még Afrikában született fiúkat. De ez csak az egyik komponens, ez még nem magyarázza pl. a fehér fiatalok relatíve kicsi arányát az angol/francia klubok ificsapataiban, ezért írtam, hogy érdekes jelenség ez, mert a lakosság egészét tekintve bármely hangulatkeltéssel ellentétben ezen országok lakosságának jelentős többsége fehér.

Nem vagy rasszista attól, hogy az angol kultúra miatt szereted az angol focit és egy Scholes/Neville/Terry-ben ezt jobban látni véled, mint pl. Sterling-ben, Saka-ban. Ugyanakkor nem vagy PC-katona akkor, ha számodra Sterling, Saka pontosan ugyanannyira az angol kultúra futballpályán történő leképeződése, mint Terry vagy Gerrard. Egyszerűen másképpen gondolkozol, másképpen definiálod a kultúrát, identitást. Nekem pl. Drogba és Lampard voltak és lesznek mindig is a legnagyobbak (vagyunk így ezzel páran), utána Mata, majd Kanté volt a kedvencem a keretből, most pedig Reece James a király... :)
James, Mount, Loftus-Cheek, Hudson-Odoi, Abraham

Avatar
Dízel
Hozzászólások: 3488
Csatlakozott: 2008. április 25., péntek 12:38
Kedvenc játékos: Joe cole
Kedvenc exjátékos: Robben

Re: Játékosok

#1125 Hozzászólás Szerző: Dízel »

Botond9797 írta: 2023. július 31., hétfő 16:46 Nem akartam hozzászólni a témához, de az előző hozzászólások rávilágítottak egy olyan mélyebben gyökerező konfliktus okára, amelyet ha kicsit kibontunk és átbeszélünk, eredményt érhetnénk el a közbeszédben a polarizáció és a radikalizálódás helyett. Előre is elnézést az offért, ha nem fér be ide, nyugodtan töröljétek ki:

1. Attól, hogy nem akarod, hogy egy angol klubcsapat száz százalékban afrikai származású labdarúgókból álljon, még szerintem nem vagy rasszista. Én pl. a legjobban azt szeretném, ha lenne a klubnak egy angol magja (bőrszíntől függetlenül) és emellett minden futballkultúrát képviselne 1-2 játékos, mert pl. a kelet-ázsiai, latin-amerikai, afrikai, délszláv, észak-európai stb. mentalitás más és más elemekkel gazdagíthat egy keretet. Ez azonban nem kívánságműsor, bármilyen összeesküvés-elmélet ellenére a scouting nem néz bőrszínt és származást, csak potenciált, és így elképzelhető, hogy 6 francia színes bőrű játékos érkezik egymás után, mert egyszerűen jól csinálják a tehetséggondozást, szemben pl. a magyar akadémiákkal. Az azonban egy érdekes szociológiai vizsgálat lenne, hogy pl. miért mutat ekkora eltérést a francia klubok akadémiáiban vagy a korosztályos válogatottakban a színes bőrűek aránya és ez az arány az ország összlakosságát tekintve? Ez egy hasznos kutatás lehetne, már csak azért is, mert a sport szerény véleményem szerint mindennél nagyobb erővel bír a társadalom összekovácsolása és az integráció terén, elég csak pl. Zidane és Mbappé hatására gondolni.

2. Attól, hogy valaki rossznak gondolja a bőrszín alapján történő arány fontosságán alapuló gondolkodásmódot és leszarja, hogy hány fekete és hány fehér játszik a csapatban, nem lesz agymosott, se PC, hanem lehet (és most kapaszkodjatok meg), hogy tényleg így gondolja! A pécéséggel szemben legalább annyira nevetséges az arra reagálva megképződött antipécéség, amelynek képviselői minden mögött összeesküvés-elméletet, USA-t (és sátánt) látnak. Vagy komolyan gondoljátok, hogy Shields, Edwards és Winstanley szándékosan "feketítik ki" a csapatot? Vagy hogy Mudryk-ot politikai okokból igazoltuk? Akik így gondolkoznak, nem veszik észre, hogy ugyanúgy egy számukra kialakított paralell világban élnek, ahol szándékosan mossák el a határvonalakat pl. háborús agresszor és megtámadott fél között...
Történelmi okai vannak annak, hogy Franciaországban rengeteg szinebőrű ember van. Afrika egyik része francia gyarmat a másik része meg inkább angol. Van is erről egy egyezmény, csak már nem tudom mi a neve, a lényege, hogy a francia gyarmatról (értsd pl: Afrika) bárki aki be akar jönni az országba, annak munkát kell kínálni Franciaországban. Ez az egyik oka, hogy olyan sok az afrikai betelepült akik már 2. vagy 3. generáció óta Franciaországban élnek.

Mindenki más narrativát tanult be es mas narrativa szerint éli az életét. Ezeket a dolgokat lehet ütköztetni, de nagy rá az esély, hogy elöbb vagy utóbb elszakadjon valakinél a cérna és átmenjen személyeskedésbe a vita.
Lehetne erről normalis diskurzust inditani, de nem egy fórumon és nem az interneten.
Csak hogy állást foglaljak, sokaknak az hiányzik, köztük nekem is, hogy a régi, hagyományos nemzetállamok megszüntek, es ha pl elmész most Angliába és franciaországba akkor nem a régi angol és francia kultúrális elemeket latod, hanem mar valami teljesen összekevert valamit.
Én annó azért szerettem meg az angol focit, mert nekem az angol kultúra, folklór a szivem csücske volt, imadtam az elbaszott angol dialektet, az angol feketehumort és még sorolhatnám a dolgokat miket. Most már ez megszünt. Persze mehetsz múzeumba meg van Big Ben stb, de az emberek kicserélődtek, a kultúra és folklór nyomokbak van ott talán.
Igy aki egyszer megszeretett valamit, az már már csak videokon, filmeken keresztül képes visszaemlékezni milyen is volt az amibe beleszeretett.

Avatar
vigh92
Hozzászólások: 740
Csatlakozott: 2009. február 8., vasárnap 13:24
Kedvenc játékos: lampard
Tartózkodási hely: Nagyszalonta

Re: Játékosok

#1126 Hozzászólás Szerző: vigh92 »

frankieboy08 írta: 2023. július 31., hétfő 16:55 A téma lezárásához
vigh92 írta: 2023. július 31., hétfő 16:02 Pc huszár vagy, habzik a szád, ha valaki egy kicsit is érinti az ilyen témákat.

Én a véleményemet mondtam el egy témáról, te viszont személyeskedsz és tahózol, ez rólad árulkodik.
Legyen szép napod! 😉
Örülök, hogy sikerült érdemben reagálni a felvetettekre. Lehet, hogy sokan rossz szemmel néznek ezután rám, mert letahóztalak, de én ezt igy gondolom az elmondottak alapján, ahogy az is jól látszik, hogy amint valaki a te világnézetedet kérdőjelezi meg, a trollkodáson kivül másra nem futja.
Pityee írta: 2023. július 31., hétfő 15:53 Abszolút egyetértek. Egyáltalán nem csipem a rasszizmust, de azért nem jó átesni a másik végletbe sem. Jó lenne nem úgy kinézni mint egy afrikai válogatott :D Egyébként aki szerint csak a fehérek tudnak rasszisták lenni, annak ajánlok egy rövid túrát bronxba vagy hasonló fekete környékre. Ez az ideologia oda-vissza alapon működik sajnos. Csak a nagy pc világ mindig azt kapja fel mikor a gonosz feher ember bántja szegény ártatlan feketet. De ez megint egy másik téma :D
Jártam már NY-ban és vicces, de pont Harlem volt a kedvenc városrészem, tele volt csupa szines emberrel(ezt most itt árvitt értelemben is értettem) és én nagyon jól éreztem magam. Nyilván nem csak a fehérek tudnák rasszisták lenni, de ennek most itt semmi szerepe nincs, mert nem az volt a kérdés, hogy tudnak-e a négerek rasszisták lenni, hanem hogy probléma-e az hogy hány fehér és hány fekete játszik a csapatban. Szerintem nem, és részemról ennyi a kérdés megfejtése.

Amúgy Pityee, múlt héten még nem épp azt mondtad, hogy itt mindenkinek a kezeit kéne összetenni ha Mbappé ide igazolna? Az ő bőrszinétől nem néznénk ki afrikai válogatottnak? Vagy az még pont belefér? Vagy igazából mindegy is, hogy ki milyen szinű?

Csak azért nem folytattam, mert nem volt értelme. Nem akarod megérteni amit írtam, csak rasszistázol és személyeskedsz, részemről le van zárva!


Egyébként Botond9797 jól írta, egyetértek!

frankieboy08
Hozzászólások: 412
Csatlakozott: 2010. május 13., csütörtök 14:23
Kedvenc játékos: Frank Lampard
Kedvenc exjátékos: Didier Drogba

Re: Játékosok

#1127 Hozzászólás Szerző: frankieboy08 »

A téma lezárásához
vigh92 írta: 2023. július 31., hétfő 16:02 Pc huszár vagy, habzik a szád, ha valaki egy kicsit is érinti az ilyen témákat.

Én a véleményemet mondtam el egy témáról, te viszont személyeskedsz és tahózol, ez rólad árulkodik.
Legyen szép napod! 😉
Örülök, hogy sikerült érdemben reagálni a felvetettekre. Lehet, hogy sokan rossz szemmel néznek ezután rám, mert letahóztalak, de én ezt igy gondolom az elmondottak alapján, ahogy az is jól látszik, hogy amint valaki a te világnézetedet kérdőjelezi meg, a trollkodáson kivül másra nem futja.
Pityee írta: 2023. július 31., hétfő 15:53 Abszolút egyetértek. Egyáltalán nem csipem a rasszizmust, de azért nem jó átesni a másik végletbe sem. Jó lenne nem úgy kinézni mint egy afrikai válogatott :D Egyébként aki szerint csak a fehérek tudnak rasszisták lenni, annak ajánlok egy rövid túrát bronxba vagy hasonló fekete környékre. Ez az ideologia oda-vissza alapon működik sajnos. Csak a nagy pc világ mindig azt kapja fel mikor a gonosz feher ember bántja szegény ártatlan feketet. De ez megint egy másik téma :D
Jártam már NY-ban és vicces, de pont Harlem volt a kedvenc városrészem, tele volt csupa szines emberrel(ezt most itt árvitt értelemben is értettem) és én nagyon jól éreztem magam. Nyilván nem csak a fehérek tudnák rasszisták lenni, de ennek most itt semmi szerepe nincs, mert nem az volt a kérdés, hogy tudnak-e a négerek rasszisták lenni, hanem hogy probléma-e az hogy hány fehér és hány fekete játszik a csapatban. Szerintem nem, és részemról ennyi a kérdés megfejtése.

Amúgy Pityee, múlt héten még nem épp azt mondtad, hogy itt mindenkinek a kezeit kéne összetenni ha Mbappé ide igazolna? Az ő bőrszinétől nem néznénk ki afrikai válogatottnak? Vagy az még pont belefér? Vagy igazából mindegy is, hogy ki milyen szinű?

Avatar
Botond9797
Hozzászólások: 1041
Csatlakozott: 2012. február 12., vasárnap 18:40
Kedvenc játékos: Mount James Kanté
Kedvenc exjátékos: JT26 DD11 FL8

Re: Játékosok

#1128 Hozzászólás Szerző: Botond9797 »

Nem akartam hozzászólni a témához, de az előző hozzászólások rávilágítottak egy olyan mélyebben gyökerező konfliktus okára, amelyet ha kicsit kibontunk és átbeszélünk, eredményt érhetnénk el a közbeszédben a polarizáció és a radikalizálódás helyett. Előre is elnézést az offért, ha nem fér be ide, nyugodtan töröljétek ki:

1. Attól, hogy nem akarod, hogy egy angol klubcsapat száz százalékban afrikai származású labdarúgókból álljon, még szerintem nem vagy rasszista. Én pl. a legjobban azt szeretném, ha lenne a klubnak egy angol magja (bőrszíntől függetlenül) és emellett minden futballkultúrát képviselne 1-2 játékos, mert pl. a kelet-ázsiai, latin-amerikai, afrikai, délszláv, észak-európai stb. mentalitás más és más elemekkel gazdagíthat egy keretet. Ez azonban nem kívánságműsor, bármilyen összeesküvés-elmélet ellenére a scouting nem néz bőrszínt és származást, csak potenciált, és így elképzelhető, hogy 6 francia színes bőrű játékos érkezik egymás után, mert egyszerűen jól csinálják a tehetséggondozást, szemben pl. a magyar akadémiákkal. Az azonban egy érdekes szociológiai vizsgálat lenne, hogy pl. miért mutat ekkora eltérést a francia klubok akadémiáiban vagy a korosztályos válogatottakban a színes bőrűek aránya és ez az arány az ország összlakosságát tekintve? Ez egy hasznos kutatás lehetne, már csak azért is, mert a sport szerény véleményem szerint mindennél nagyobb erővel bír a társadalom összekovácsolása és az integráció terén, elég csak pl. Zidane és Mbappé hatására gondolni.

2. Attól, hogy valaki rossznak gondolja a bőrszín alapján történő arány fontosságán alapuló gondolkodásmódot és leszarja, hogy hány fekete és hány fehér játszik a csapatban, nem lesz agymosott, se PC, hanem lehet (és most kapaszkodjatok meg), hogy tényleg így gondolja! A pécéséggel szemben legalább annyira nevetséges az arra reagálva megképződött antipécéség, amelynek képviselői minden mögött összeesküvés-elméletet, USA-t (és sátánt) látnak. Vagy komolyan gondoljátok, hogy Shields, Edwards és Winstanley szándékosan "feketítik ki" a csapatot? Vagy hogy Mudryk-ot politikai okokból igazoltuk? Akik így gondolkoznak, nem veszik észre, hogy ugyanúgy egy számukra kialakított paralell világban élnek, ahol szándékosan mossák el a határvonalakat pl. háborús agresszor és megtámadott fél között...
James, Mount, Loftus-Cheek, Hudson-Odoi, Abraham

Avatar
flatley09
Hozzászólások: 850
Csatlakozott: 2008. március 9., vasárnap 17:21
Kedvenc játékos: Lampard
Kedvenc exjátékos: Robben

Re: Játékosok

#1129 Hozzászólás Szerző: flatley09 »

broduer írta: 2023. július 31., hétfő 16:38
Bubi írta: 2023. július 31., hétfő 16:23 Amúgy egy sötétbőrű ember egy szokásos felső kamerás nézetből vajon meg tudja őket ugyan úgy különböztetni mint én a világosbőrűeket, vagy nem? Vagy rasszista vagyok?
Szerintem nem, de ez technikai dolog, puszta tény: az arc kontúrjai messziről sokkal nehezebben kivehetők egy fekete játékosnál. Amúgy meg egy idő után az ember a mozgásából ismeri meg a játékosokat, vagyis nálam így van.
Szerintem pont annyira, mint mondjuk két fehér bőrű, teljesen kopasz, hasonló felépítésű játákost meg lehet különböztetni felűlröl.
Nyilván egy Marcelo kilóg egy Koulibaly, Lukaku combó-ból.

Avatar
flatley09
Hozzászólások: 850
Csatlakozott: 2008. március 9., vasárnap 17:21
Kedvenc játékos: Lampard
Kedvenc exjátékos: Robben

Re: Játékosok

#1130 Hozzászólás Szerző: flatley09 »

vigh92 írta: 2023. július 31., hétfő 16:02
frankieboy08 írta: 2023. július 31., hétfő 15:55
vigh92 írta: 2023. július 31., hétfő 15:34

Ez a nyomorúságos PC hullám látom sokára hatással van.
A jelenlegi keretből James a kedvencem, de hadd lehessen már kimondani rasszistázás nélkül, hogy igenis szeretném ha meglenne az arány.
Kicsit az az érzésem, hogy az Amcsik ideológia alapon is elől akarnak járni.
Mudryk-ot meg kellett venni, mert Ukrán és most őket ünnepli a világ.
Minél feketébb a csapat, annál inkább megfelelünk a trendnek.
Kíváncsi vagyok, mikor jelenik meg az első transz játékos nálunk.😂
(p.s a vicc az, hogy ez a nagyon elfogadó, liberális világ, nem fogadja el ezt a fajta véleményt...hát hol itt a szabadság? 😀)
Hitlernek is zsidó volt a felesége, de igenis szerette volna ha meglettek volna az arányok Európában. Amúgy ki szabja meg ezt az arányt és mennyi is az ideális négerségi százalék egy csapatban csak hogy mi is tudjuk?
Senki nem akar feketéket igazolni a bőrszinük miatt, én azt mondom hogy igazoljunk azt aki segit a csapatnak és erősebbek leszünk tőle, te meg azt, hogy azért jöhetne már egy-két fehér ember, mert sok a néger, most akkor melyik is tűnik normálisabbnak?
Mudryknak szerintem semmi köze a "PCséghez", az idei ukránokért a Bridgen rendezett meccsnek viszont már annál inkább, ha valamire verni akarod a nyálad inkább legyen az, mert annak még alapja is lenne.
(p.s nyugodtan meg lehet a véleményed, nem rohantam adminhoz, hogy töröljék a kommented vagy bannoljanak ki. szabadon elmondhatod azt amit gondolsz, és én is elmondhatom, hogy szerintem egy büdös tahó vagy, de ettől még nem akarlak cancel-ezni.
Pc huszár vagy, habzik a szád, ha valaki egy kicsit is érinti az ilyen témákat.

Én a véleményemet mondtam el egy témáról, te viszont személyeskedsz és tahózol, ez rólad árulkodik.
Legyen szép napod! 😉
Én, pl rendre nem szeretek beállni semmilyen propaganda hullámba, legyen az LMBTQ, vagy blacklifematter, vagy nem tudom mi...mert nagyon egyoldalúnak érzem. Mintha, ez az egész már átesett volna a ló másik oldalára...Holott, mindennek megvan a maga oka.
Megértem, hogy minden "etnikum" - ha ez a helyes megnevezés - elfogadásra és egységes bánásmódra vágyik. Viszont nem hiszem hogy ennek eléréséhez a legmegfelelőbb módszer, a tüntetés, álláspont kihangsúlyozása...a jelenlegi társadalomban az, hogy a meleg párok, romák, feketék, stb kifejezetten felhívják magukra a figyelmet, akármivel...megjelenés, cselekedet, nem, hogy nem segít csak ront a helyzeten, mert bicskanyitogató.
Nem ez a megoldás...Meg kell érteni, hogy a változáshoz idő kell. Jelenleg, bármilyen ebbe a kategóriába tartozó dolog meghökkentést vált ki...egyszerűen, mert nem megszokott.

Viszont...épen az ilyen hozzáállás, kommentek azok mi miatt olyan érzékeny ez a téma amilyen. Legyen meg az arány? Milyen arány? 50% legyen angol? Vagy netán magyar? Miért csak a bőrszínben találod a kifogást?
Vagy a vallásban is szeretnéd ezt az 50-50%-ot? Vagy miben zavar még?

A véleményed meglehet...csak inkább tartsd magadban, ha ilyen jellegű. Főleg, ha arra panaszkodsz, hogy a világ érzékeny. Tudni kell mikor mit szabad, vagy illik mondani...a saját és mások lelki békéjének érdekében:)
Hogy érdemben is reagáljak a témára...A legtőbb sportban - nem csak football - manapság túlnyomó többségben vannak a színesbőrű játékosok. Egyszerűen azért, mert fizikális állóképességűk jobb... Kosárlabda, NFL, Box, stb...
Egy csapatban, nem a bőrszínnek vagy származásnak kell a meghatározónak lennie...hanem, hogy teljesítménynek. Ha ez másképp lenne, akkor tényleg gond lenne a világgal.

Avatar
broduer
Hozzászólások: 1726
Csatlakozott: 2010. február 22., hétfő 11:27
Kedvenc játékos: petr cech
Tartózkodási hely: Pilisvörösvár

Re: Játékosok

#1131 Hozzászólás Szerző: broduer »

Bubi írta: 2023. július 31., hétfő 16:23 Amúgy egy sötétbőrű ember egy szokásos felső kamerás nézetből vajon meg tudja őket ugyan úgy különböztetni mint én a világosbőrűeket, vagy nem? Vagy rasszista vagyok?
Szerintem nem, de ez technikai dolog, puszta tény: az arc kontúrjai messziről sokkal nehezebben kivehetők egy fekete játékosnál. Amúgy meg egy idő után az ember a mozgásából ismeri meg a játékosokat, vagyis nálam így van.

Avatar
broduer
Hozzászólások: 1726
Csatlakozott: 2010. február 22., hétfő 11:27
Kedvenc játékos: petr cech
Tartózkodási hely: Pilisvörösvár

Re: Játékosok

#1132 Hozzászólás Szerző: broduer »

vigh92 írta: 2023. július 31., hétfő 14:08
Dízel írta: 2023. július 31., hétfő 13:44
Izland írta: 2023. július 31., hétfő 13:13


Miért baj ez? Ne a bőrszínt nézd, hanem a játékost.
Davies-t a Bayernből elhoznám Cucu helyére. :mrgreen:
Hajajj PC riado!!!
Pont ezt akartam írni, hogy a PC jegyében igazolunk szinte csak fekete játékosokat vagy nincs normális fehér focista?
Nem rasszista az ember, ha legalább 50-50 %-os arányt szeretne, csak manapság már túl érzékeny a világ....
Tényleg úgy nézünk ki lassan mint a togo-i válogatott vagy mint a Crystal Palace 😂
Te kezdtél el először itt gúnyos megjegyzéseket tenni, azért mert valaki azt merte írni, hogy rohadt mindegy egy ember bőrszíne és fontosabb az, hogy milyen ember/játékos/személyiség. Neked láthatóan nem mindegy, mert 50-50 %-ot akarsz, de azt már nem mondod el, hogy miért is? Mert ha csak fekete van egy csapatban, akkor az a csapat rossz lesz? Miért is? Mi köze a bőrszínnek a teljesítményhez? Valami indokod biztos van amögött, hogy az 50-50% jobb lenne mint a 90-10% fekete.

Az egyetlen érved konkrétan annyi, PC vagy, te is PC vagy, meg te is PC vagy, meg nyilván a klub is csak a PC miatt igazol sötétbőrűeket, amennyiben meg meri valaki jegyezni, hogy lehet hogy nem a bőrszín a legfontosabb. Mindenestre kétség sem fér hozzá, hogy melyik híradót nézed. (Igen, nyugodtan írd vissza, hogy én meg a PC híradót nézem)

Avatar
Bubi
Hozzászólások: 9461
Csatlakozott: 2005. december 21., szerda 15:28
Kedvenc játékos: Mason Mount
Kedvenc exjátékos: Robben
Tartózkodási hely: Erd

Re: Játékosok

#1133 Hozzászólás Szerző: Bubi »

Amúgy egy sötétbőrű ember egy szokásos felső kamerás nézetből vajon meg tudja őket ugyan úgy különböztetni mint én a világosbőrűeket, vagy nem? Vagy rasszista vagyok?
http://www.youtube.com/watch?v=4AurN8Fzw20" onclick="window.open(this.href);return false;

Avatar
vigh92
Hozzászólások: 740
Csatlakozott: 2009. február 8., vasárnap 13:24
Kedvenc játékos: lampard
Tartózkodási hely: Nagyszalonta

Re: Játékosok

#1134 Hozzászólás Szerző: vigh92 »

Pityee írta: 2023. július 31., hétfő 16:04 https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 3477589225

Mykhailo Mudryk in Chelsea squad in 2026. France Chelsea Football Club

Na nem is kellett sokáig várni az első mémre :lol:
AwayRoller írta: 2023. július 31., hétfő 16:06 Attól a pillanattól, hogy ide igazoltak, mindenki KÉK!

Oké, kicsit több a sötétkék, de ez van :mrgreen:
Közös tusoláskor látnak majd csodát :D :D

Avatar
AwayRoller
Hozzászólások: 4865
Csatlakozott: 2008. július 1., kedd 18:24
Kedvenc játékos: -
Kedvenc exjátékos: Azpi Kanté Lamps Zola

Re: Játékosok

#1135 Hozzászólás Szerző: AwayRoller »

Attól a pillanattól, hogy ide igazoltak, mindenki KÉK!

Oké, kicsit több a sötétkék, de ez van :mrgreen:

Avatar
Pityee
Hozzászólások: 6854
Csatlakozott: 2016. február 22., hétfő 11:24
Kedvenc játékos: James-Silva-Kanté
Kedvenc exjátékos: Drogba-Terry-Lampard

Re: Játékosok

#1136 Hozzászólás Szerző: Pityee »

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 3477589225

Mykhailo Mudryk in Chelsea squad in 2026. France Chelsea Football Club

Na nem is kellett sokáig várni az első mémre :lol:
2012.05.19
2021.05.29 - Champions of Europe

Avatar
vigh92
Hozzászólások: 740
Csatlakozott: 2009. február 8., vasárnap 13:24
Kedvenc játékos: lampard
Tartózkodási hely: Nagyszalonta

Re: Játékosok

#1137 Hozzászólás Szerző: vigh92 »

frankieboy08 írta: 2023. július 31., hétfő 15:55
vigh92 írta: 2023. július 31., hétfő 15:34
frankieboy08 írta: 2023. július 31., hétfő 14:25

"Nem vagyok rasszista, de azért ne legyen már több feka, mint fehér ember a csapatomban." Oké. Ha itthon a zöld árják is megbékéltek azzal, hogy a kis fradikájuk úgy néz ki, mint a Bronx nehogy már pont egy londoni csapatnál legyen probléma, hogy sok a szinesbőrű (meg lehet nézni, kik is kerülnek ki nálunk az akadémiáról, pedig ők aztán tényleg londoniak).
Az meg csak külön poén, hogy mindenki dobálja a sapkáját, hogy milyen jól megszabadultunk Mount-tól meg Kai-tól és milyen faszán pótoltuk őket Nkunku-val meg Jackson-nal, de a lelkivilágunknak mégiscsak egy kicsit jobban esne ha nyáron nekik is naptejezni kéne, kész röhej basszátok meg.
Ez a nyomorúságos PC hullám látom sokára hatással van.
A jelenlegi keretből James a kedvencem, de hadd lehessen már kimondani rasszistázás nélkül, hogy igenis szeretném ha meglenne az arány.
Kicsit az az érzésem, hogy az Amcsik ideológia alapon is elől akarnak járni.
Mudryk-ot meg kellett venni, mert Ukrán és most őket ünnepli a világ.
Minél feketébb a csapat, annál inkább megfelelünk a trendnek.
Kíváncsi vagyok, mikor jelenik meg az első transz játékos nálunk.😂
(p.s a vicc az, hogy ez a nagyon elfogadó, liberális világ, nem fogadja el ezt a fajta véleményt...hát hol itt a szabadság? 😀)
Hitlernek is zsidó volt a felesége, de igenis szerette volna ha meglettek volna az arányok Európában. Amúgy ki szabja meg ezt az arányt és mennyi is az ideális négerségi százalék egy csapatban csak hogy mi is tudjuk?
Senki nem akar feketéket igazolni a bőrszinük miatt, én azt mondom hogy igazoljunk azt aki segit a csapatnak és erősebbek leszünk tőle, te meg azt, hogy azért jöhetne már egy-két fehér ember, mert sok a néger, most akkor melyik is tűnik normálisabbnak?
Mudryknak szerintem semmi köze a "PCséghez", az idei ukránokért a Bridgen rendezett meccsnek viszont már annál inkább, ha valamire verni akarod a nyálad inkább legyen az, mert annak még alapja is lenne.
(p.s nyugodtan meg lehet a véleményed, nem rohantam adminhoz, hogy töröljék a kommented vagy bannoljanak ki. szabadon elmondhatod azt amit gondolsz, és én is elmondhatom, hogy szerintem egy büdös tahó vagy, de ettől még nem akarlak cancel-ezni.
Pc huszár vagy, habzik a szád, ha valaki egy kicsit is érinti az ilyen témákat.

Én a véleményemet mondtam el egy témáról, te viszont személyeskedsz és tahózol, ez rólad árulkodik.
Legyen szép napod! 😉

frankieboy08
Hozzászólások: 412
Csatlakozott: 2010. május 13., csütörtök 14:23
Kedvenc játékos: Frank Lampard
Kedvenc exjátékos: Didier Drogba

Re: Játékosok

#1138 Hozzászólás Szerző: frankieboy08 »

vigh92 írta: 2023. július 31., hétfő 15:34
frankieboy08 írta: 2023. július 31., hétfő 14:25
vigh92 írta: 2023. július 31., hétfő 14:08

Pont ezt akartam írni, hogy a PC jegyében igazolunk szinte csak fekete játékosokat vagy nincs normális fehér focista?
Nem rasszista az ember, ha legalább 50-50 %-os arányt szeretne, csak manapság már túl érzékeny a világ....
Tényleg úgy nézünk ki lassan mint a togo-i válogatott vagy mint a Crystal Palace 😂
"Nem vagyok rasszista, de azért ne legyen már több feka, mint fehér ember a csapatomban." Oké. Ha itthon a zöld árják is megbékéltek azzal, hogy a kis fradikájuk úgy néz ki, mint a Bronx nehogy már pont egy londoni csapatnál legyen probléma, hogy sok a szinesbőrű (meg lehet nézni, kik is kerülnek ki nálunk az akadémiáról, pedig ők aztán tényleg londoniak).
Az meg csak külön poén, hogy mindenki dobálja a sapkáját, hogy milyen jól megszabadultunk Mount-tól meg Kai-tól és milyen faszán pótoltuk őket Nkunku-val meg Jackson-nal, de a lelkivilágunknak mégiscsak egy kicsit jobban esne ha nyáron nekik is naptejezni kéne, kész röhej basszátok meg.
Ez a nyomorúságos PC hullám látom sokára hatással van.
A jelenlegi keretből James a kedvencem, de hadd lehessen már kimondani rasszistázás nélkül, hogy igenis szeretném ha meglenne az arány.
Kicsit az az érzésem, hogy az Amcsik ideológia alapon is elől akarnak járni.
Mudryk-ot meg kellett venni, mert Ukrán és most őket ünnepli a világ.
Minél feketébb a csapat, annál inkább megfelelünk a trendnek.
Kíváncsi vagyok, mikor jelenik meg az első transz játékos nálunk.😂
(p.s a vicc az, hogy ez a nagyon elfogadó, liberális világ, nem fogadja el ezt a fajta véleményt...hát hol itt a szabadság? 😀)
Hitlernek is zsidó volt a felesége, de igenis szerette volna ha meglettek volna az arányok Európában. Amúgy ki szabja meg ezt az arányt és mennyi is az ideális négerségi százalék egy csapatban csak hogy mi is tudjuk?
Senki nem akar feketéket igazolni a bőrszinük miatt, én azt mondom hogy igazoljunk azt aki segit a csapatnak és erősebbek leszünk tőle, te meg azt, hogy azért jöhetne már egy-két fehér ember, mert sok a néger, most akkor melyik is tűnik normálisabbnak?
Mudryknak szerintem semmi köze a "PCséghez", az idei ukránokért a Bridgen rendezett meccsnek viszont már annál inkább, ha valamire verni akarod a nyálad inkább legyen az, mert annak még alapja is lenne.
(p.s nyugodtan meg lehet a véleményed, nem rohantam adminhoz, hogy töröljék a kommented vagy bannoljanak ki. szabadon elmondhatod azt amit gondolsz, és én is elmondhatom, hogy szerintem egy büdös tahó vagy, de ettől még nem akarlak cancel-ezni.

Avatar
Pityee
Hozzászólások: 6854
Csatlakozott: 2016. február 22., hétfő 11:24
Kedvenc játékos: James-Silva-Kanté
Kedvenc exjátékos: Drogba-Terry-Lampard

Re: Játékosok

#1139 Hozzászólás Szerző: Pityee »

vigh92 írta: 2023. július 31., hétfő 15:34
frankieboy08 írta: 2023. július 31., hétfő 14:25
vigh92 írta: 2023. július 31., hétfő 14:08

Pont ezt akartam írni, hogy a PC jegyében igazolunk szinte csak fekete játékosokat vagy nincs normális fehér focista?
Nem rasszista az ember, ha legalább 50-50 %-os arányt szeretne, csak manapság már túl érzékeny a világ....
Tényleg úgy nézünk ki lassan mint a togo-i válogatott vagy mint a Crystal Palace 😂
"Nem vagyok rasszista, de azért ne legyen már több feka, mint fehér ember a csapatomban." Oké. Ha itthon a zöld árják is megbékéltek azzal, hogy a kis fradikájuk úgy néz ki, mint a Bronx nehogy már pont egy londoni csapatnál legyen probléma, hogy sok a szinesbőrű (meg lehet nézni, kik is kerülnek ki nálunk az akadémiáról, pedig ők aztán tényleg londoniak).
Az meg csak külön poén, hogy mindenki dobálja a sapkáját, hogy milyen jól megszabadultunk Mount-tól meg Kai-tól és milyen faszán pótoltuk őket Nkunku-val meg Jackson-nal, de a lelkivilágunknak mégiscsak egy kicsit jobban esne ha nyáron nekik is naptejezni kéne, kész röhej basszátok meg.
Ez a nyomorúságos PC hullám látom sokára hatással van.
A jelenlegi keretből James a kedvencem, de hadd lehessen már kimondani rasszistázás nélkül, hogy igenis szeretném ha meglenne az arány.
Kicsit az az érzésem, hogy az Amcsik ideológia alapon is elől akarnak járni.
Mudryk-ot meg kellett venni, mert Ukrán és most őket ünnepli a világ.
Minél feketébb a csapat, annál inkább megfelelünk a trendnek.
Kíváncsi vagyok, mikor jelenik meg az első transz játékos nálunk.😂
(p.s a vicc az, hogy ez a nagyon elfogadó, liberális világ, nem fogadja el ezt a fajta véleményt...hát hol itt a szabadság? 😀)
Abszolút egyetértek. Egyáltalán nem csipem a rasszizmust, de azért nem jó átesni a másik végletbe sem. Jó lenne nem úgy kinézni mint egy afrikai válogatott :D Egyébként aki szerint csak a fehérek tudnak rasszisták lenni, annak ajánlok egy rövid túrát bronxba vagy hasonló fekete környékre. Ez az ideologia oda-vissza alapon működik sajnos. Csak a nagy pc világ mindig azt kapja fel mikor a gonosz feher ember bántja szegény ártatlan feketet. De ez megint egy másik téma :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Pityee 2023. július 31., hétfő 15:56-kor.
2012.05.19
2021.05.29 - Champions of Europe

Avatar
flatley09
Hozzászólások: 850
Csatlakozott: 2008. március 9., vasárnap 17:21
Kedvenc játékos: Lampard
Kedvenc exjátékos: Robben

Re: Játékosok

#1140 Hozzászólás Szerző: flatley09 »

vigh92 írta: 2023. július 31., hétfő 14:08
Dízel írta: 2023. július 31., hétfő 13:44
Izland írta: 2023. július 31., hétfő 13:13


Miért baj ez? Ne a bőrszínt nézd, hanem a játékost.
Davies-t a Bayernből elhoznám Cucu helyére. :mrgreen:
Hajajj PC riado!!!
Pont ezt akartam írni, hogy a PC jegyében igazolunk szinte csak fekete játékosokat vagy nincs normális fehér focista?
Nem rasszista az ember, ha legalább 50-50 %-os arányt szeretne, csak manapság már túl érzékeny a világ....
Tényleg úgy nézünk ki lassan mint a togo-i válogatott vagy mint a Crystal Palace 😂
Szóval...ha csak fehér bőrú játékosok alkotnák a keretünket akkor is követelnéd, hogy legyen meg 50-50%-os arány?

Válasz küldése