frankieboy08 írta: ↑2023. június 15., csütörtök 14:08
Dízel írta: ↑2023. június 15., csütörtök 10:41
almos írta: ↑2023. június 15., csütörtök 10:32
Jó, hát ebből 4-et hozni kell, ha vissza akarunk térni a korábbi szintünkre.
Azert a pool de meg a west ham is elottunk van, szoval en azt alairnam, ha a masik harmat megvernenk. Ez a realitas.
Oké hogy most az a menő, hogy szidjuk a csapatot és minden adandó alkalommal fanyalgunk, de egyszerűen nem értem hogy tudja valaki komoly pofával azt mondanihogy a West Ham egy erősebb csapat, és előrébb járnak mint mi (úgy is hogy a csapatkapitányukat most fogják elveszteni). A szezon végefele egyre gyakrabban emlegették itt is meg úgy összességében is emberek, hogy "lassan már a kieső zóna fele kell nézegetni" meg "na még a végén tényleg ki is esünk", de én végig azt hittem hogy ezek csak elég lagymatag trollkodási kisérletek és majd a szezon végével ezek is véget érnek, de ezekkel a kommentekkel lehet hogy egész nyáron számolni kell?
Dízel, ha te komolyan gondolod amit irtál, szivesen meghallgatom mire alapozod hogy idén a West Ham-nek nagyobb esélye van felettünk végezni, mint forditott esetben, ha meg csak trollkodás ez akkor kiváncsi vagyok, hogy ez mire jó. És ezt nem személyeskedésnek szánom, szóval elnézést, hogy pont neked szegezem a kérdést, mert van jó pár kollega itt, aki hasonlóan szereti kelteni a hangulatot.
Első körben ugy kezdeném, hogy az emberek többsége jobban szeret panaszkodni és meglatni a hibat masban, mint dicsérni és elismerni. Előbb adunk hangot ezeknek az érzéseknek, mint a pozitiv oldalnak, mivel azt olyan normalisnak tekintjük.
En mar a szezon végén felvázoltam a nézetemet, hogy mi a realitás a jövő évre nézve és akkor még nem volt kante, mount, havertz stb eladásáról szó.
A meglátásom az, hogy jövőre a 6-7hely a realitás és a 4-5. hely az álom kategoria.
A probléma forrása alapvetően a klubbunk körül keresendő, de nem szabad csak ennyit látnunk a globális problémából.
A másik oldal a többi klub megerősödése a tavalyi év folyamán és idén ez még fokozódhat.
Kezdjük:
- A City: könnyű lesz: kurvára verhetetlennek tünnek, nem ők a mi szintünk jövőre sem. total profizmus, genius edző, aranycsapat. - Elöttünk járnak
- Arsenal: tavaly majdnem bajnokok lettek, csak egy hajszal választotta el őket tőle, jövőre még inkább hajtani fognak bár lehet akkorát csalódtak, hogy jövőre kicsit gyengébben fognak szerepelni, de lényegében ők sem a mi szintünk. Ja, es ha megszerzik Havertz-et sztem nagyon passzolni fog hozzájuk, jobban mint hozzánk. - Elöttünk járnak
- Pool: Ugyan gyengébbek, mint par éve, de még mindig ott a tűz bennük és nagyon tudnak focizni ha akarnak. - Elöttünk járnak
- MU: Nálam ugyan kakukktojás a gárda, de jövőre szvsz jobbak lesznek, kicsiket, de mindig egy egy lépcsőfokot feljebb lépnek az évek során. - Elöttünk járnak
Es most jön az érdekes rész:
- Newcastle: Brutálisan jól építkeznek, nagyon szimpi amit csinal a vilag egyik leggazdagabb tulaja ezzel a klubbal, nem vásárol fel minden sztárt, hanem allulról építkeznek. Jövőre a top4-be várom őket. - Elöttünk járnak
- Brighton: Szinte minden évben van 1-1 kiscsapat, akik meglepően jól szerepelnek, még a nagyokat is eltudjak kapni ha olyan napjuk van. Viszont a brighton mögött olyan stáb van, akik nagyon jól bánnak a fiatalokkal, jól igazolnak, szepen játszanak. - Elöttünk járnak
Tottenham: őket be lehet érni, sokszor olyan érzése van az embernek, na most elkapják a fonalat, de sosem tudnak konstans jó teljesitményt nyújtani hosszútávon. - Megfoghatóak.
Na szóval úgy nézünk ki, hogy szvsz a top 4 esélytelen. Az 5. helyre hatalmas bravurral oda lehetne érni, de olyan csapatok versenyeznek ezért a helyért is már akik jobban csapatnak néznek ki, mint mi.
Lehet itt érvelni, milyen nevekből áll a mi csapatunk, meg hogy a tavalyi év egy rossz kilengés volt, de most tényleg kit akarunk megverni? Milyen taktikával? milyen kezdő 11el? Új edzővel, eligazoló alapemberekkel.
Nekem inkább az a kerdésem, milyen alapon várjátok el a top 4-be kerülést? Mert számomra ez egy felfoghatatlan fantazmagória.