A kiemelt mondat az előző HSZ utolsó mondata és szerintem egyértelműen kifejezi, hogy ez a keret szerintem sem ideális, viszont nem is katasztrófa.Hawaii írta:Persze, hogy elolvastam, bár az utolsó mondatot igazán beleírhattad volna az előző hozzászólásodba is, kicsit más lett volna az egésznek a mondanivalója.flatley09 írta: Elolvastad egyáltalán amit írtam? Én arra tértem ki, hogy minőségbem miért léptünk előre.
Az utolsó mondatom egyértelműen válasz arra a kijelentésedre, hogy a tavalyi kerettel vetettem össze, nem volt BL, plusz terhelés, stb:
Szóval igen, létszámban egyet léptünk hátra...de ismerve Conte rotálási szokását, ez csak egy sérülés esetén lehet gond, illetve a BL nyújtotta plusz terhelés miatt.
Tehát újra: Én is úgy gondolom, hogy van hova fejlődni, mennyiségben és minőségben is. Csupán úgy gondolom, hogy az idei érkezők a távozók fényében is fejlődést jelentenek.
Idén Conte kénytelen lenne rotálni a BL miatt, viszont eddig úgy néz ki, hogy erre nem nagyon lesznek alkalmas emberei, mert még mindig vannak olyan posztok, ahol max egy minőségi emberünk van. Kissé aggasztó egy ~60 meccses szezon előtt, hogy jóval vékonyabb a keretünk, mint tavaly ilyenkor egy BL nélküli (~50 meccses) szezon előtt.
Ahogy vesszük...szerintem nem aggasztó feltétlen. Hiába volt kevesebb meccsünk, előző szezonban olyan játokos maradt gyakran a padon, mint Fabregas...Az idei plusz meccszám illetve a távozók arra adnak lehetőséget, hogy ő képességei által keletkező plusszt jobban kihasználjuk. Neki nem elég évi 20 meccs, úgy, hogy ennek a felén kezdő. Én ide mindenképpen kiegészítő embert szereznék, aki nem igényli az évi 40 meccset. Most az, hogy ez középszer, vagy feltörekvő fiatal, szerintem tök mind1...Drinkwater vagy Chalobah is jó lenne oda. Hogy eőbbi az utóbbival szemben megér-e 40 millát az már más kérdés...
Én Akét ilyen szempontból sajnálom...több poszton is bevethető, amolyan 2 in 1 játékos. Szerintem az ilyeneké a jövő. Sérülés esetén több helyre berakhatod, nagyobb az esélye a csapatba kerülni, akkor is ha nem fix kezdő egy poszton sem, megkapja a kell játékpercet...az ilyeneké a jövő.
Persze, mindenki bika keretet akar összerakni, egy posztra 2-3 azonos szintű játékossal...de ez egész egyszerűen nem fenntartható. Nem véletlen, hogy idén a Real is olyan játékosokat adott el, mint Morata, James, Danilo, akik a top klubbok 70 %-ban kezdők lennének és lettek is...és helyettúk meg csk ígéretek jöttek.
Az átigazolások és a keret mindenhol folyamatos változásban van. Egyrészt a csapat/manager igényei miatt, másrészt a játékosok igényei miatt. Plusz még kismillió másik faktor befolyásoló tényező miatt...
Viszont hosszú távon sehol nem tartható fent, hogy minden posztra legyen 2 azonos képességű, majdhogynem aranylabdára esélyes játékosod (erős túlzás, de értitek a hasonlatot).
Nekünk is volt olyan évünk 1-2 amikor, De Bruyne-t, Lukaku-t, Willian-t, Schulre-t, meg kitudja még kit vettünk és kb a gatyánkba durrantunk, hogy milyen keretünk van...Aztán mi lett a vége. Szépen lassan mindenki eltűnt, ki milyen okból...kölcsönbe, vagy végleg.
Szóval nehéz ezt ideálisan és tökéletesen összehozni. Kell hozzá nagy adag szerencse, meg csomó más dolog a csillagok együttállsával megspékelve.
Viszont tény, hogy az idei piacon nyújtott produkciónkat és a szezonra vonatkozó terveinket igen pozitívan árnyalná még 1!!! db, kezdő szintő játékos érkezése. Nem kell Neymar, Dembele, vagy az új Ronaldo szintű giga csillagok 200 milláért...elég lenne egy Lucas Moura, Balde Keita, stb. Draxler-ről meg már nem is beszélek:D