Keret, kezdőcsapat
- laczze
- Kedvenc exjátékos: Drogba
Re: Keret, kezdőcsapat
Egyrészből jó ha szinte a tiszta tavalyi kezdő lesz, meglátjuk mit is tudnak, vagy belendülnek mint az atom vagy jön egy fos x esetleg vereség..
Drogba,Lampard,Terry <3
- AryanH
- Kedvenc játékos: Michael Essien
- Kedvenc exjátékos: Claude Makelele
Nem akarok vészmadár lenni, de ne legyen igazam. Szerintem Conténak az első veresége már az, hogy nem sikerült 3-5-2 vagy 4-2-4-es felállás rendszeresítenie. Egyszerűen csak a meglévő játékos keretből kirakja a 4-3-3 vagy a 4-2-3-1-et amivel szerintem nem sikerül előrelépni. Egyszerűen Conte azért volt sikeres, mert újdonságot hozott a fociba, a nyolcvanas évek legnépszerűbb 3-5-2 modernizálta és most reneszánszát éli mindenhol. Vagy az olasz fociban kultúra idegen 4-2-4-el két csapatnál is sikeres volt.
Ami nagy gond viszont, hogy van nekünk egy Oscarunk aki lassan négy éve van itt és már volt nálunk szélső, mélységirányító, támadóközéppályás most meg box-to-box középpályást akarunk vele játszani. Mikor fogunk rájönni, hogy gyakorlatilag ezek az évek alatt Oscar nem fejlődött semmit az égvilágon.
Aztán ott van Matic, aki egy jó két évig a legjobb védekezőközéppályások egyike volt. Fizikailag uralta a középpályát és gyakorlatilag olyan volt mintha három belsővédőnk lenne. Aztán nagyon jó tudta építeni a támadásokat is. Végül láthatjuk, hogy mi volt tavaly, kb. félidőben minden meccsen le lehetett volna cserélni vagy padon volt.
A harmadik nagy gondom Ivanovics, mert szerintem őt már nem érdemes szélsővédőként játszatni. Láthattuk tavaly, hogy szinte minden csapat rámegy az oldalára, mert tudják, hogy ha felmegy lassan zár vissza.
Ami nagy gond viszont, hogy van nekünk egy Oscarunk aki lassan négy éve van itt és már volt nálunk szélső, mélységirányító, támadóközéppályás most meg box-to-box középpályást akarunk vele játszani. Mikor fogunk rájönni, hogy gyakorlatilag ezek az évek alatt Oscar nem fejlődött semmit az égvilágon.
Aztán ott van Matic, aki egy jó két évig a legjobb védekezőközéppályások egyike volt. Fizikailag uralta a középpályát és gyakorlatilag olyan volt mintha három belsővédőnk lenne. Aztán nagyon jó tudta építeni a támadásokat is. Végül láthatjuk, hogy mi volt tavaly, kb. félidőben minden meccsen le lehetett volna cserélni vagy padon volt.
A harmadik nagy gondom Ivanovics, mert szerintem őt már nem érdemes szélsővédőként játszatni. Láthattuk tavaly, hogy szinte minden csapat rámegy az oldalára, mert tudják, hogy ha felmegy lassan zár vissza.
Ceterum censeo Anelka et Malouda mobile est.
Kb 20-30 percet láttam a felkészülési meccsekből, szóval fogalmam nincs, hogy végül milyen felállásban fognak pályára küldeni a csapatot Conte. Tartok tőle, hogy akik sokáig EB-ztek, mint például Kanté, őt nem látjuk ma a kezdőben, de szerintem Misit sem.
Szóval ja, én is valószínűnek tartom, hogy a tavalyi "gálakezdő" fog megint pályára lépni, egyedül a felállás a kérdés, vagyis:
Courtois, Ivanovic, Cahill, Terry, Azpilicueta, Matic, Fabregas, Willian, Oscar, Hazard, Costa.
Szóval ja, én is valószínűnek tartom, hogy a tavalyi "gálakezdő" fog megint pályára lépni, egyedül a felállás a kérdés, vagyis:
Courtois, Ivanovic, Cahill, Terry, Azpilicueta, Matic, Fabregas, Willian, Oscar, Hazard, Costa.
- Megyó
- Moderátor
- Kedvenc exjátékos: Jesper Gronkjaer
Én sem értem miért nem játszott annyit, DE az egyetlen a keretben (most már Kanté a második, pedig még semmit nem tett le nálunk), akiért most odaülnék meccset nézni. Tavalyi formát/játékstílust/szimpátiát figyelembe véve, egy jó Kurtoát és egy góllövéssel, nem pedig a gerinctelen viselkedéssel foglalkozó Costat is szívesen néznék, de egyelőre Fabregas az egyetlen olyan játékosunk (+ Kanté), aki klasszis, figyelembe véve a játékintelligenciáját.Szabi írta:Fabregas teljesítménye nem győzte meg maradéktalanul az olaszt.
szerk.: nagyon remélem, hogy nem küldik/engedik el, mert rajta kívül kb senki nem tud normálisan mélységből indítani/hosszú labdát adni.
- pulci03
- Kedvenc játékos: John Terry
- Kedvenc exjátékos: Didier Drogba
"The same stars who failed last season" - Ezt mondták több helyen is amikor a mai kezdőnkről olvastam...Szabi írta:A napokban felröppentek kósza pletykák, hogy Cesc állítólag távozhat (a Juve-t emlegették az olasz lapok), nem mondom, hogy ennek van bármiféle valóságalapja, de nekem az előszezon meccsek alapján úgy tűnik, hogy nem feltétlenül van biztos helye a kezdőcsapatban Conte-nál. Nem mintha a tudását bizonyítania kéne, mert nyilván tisztában van vele Antonio, de szerintem Fabregas teljesítménye nem győzte meg maradéktalanul az olaszt. Arról nem is beszélve, hogy Matic helye (sajnos) biztosítottnak látszik, Oscar-t pedig amúgy is szereti, pláne nincs oka mellőzni, ha úgy teljesít, mint a legutóbbi két bohócmeccsen.
A (nem létező...) védelmünk hiányosságaival is megismerkedhetett, ezért annak fényében, hogy a viszonylag komoly játékerőt képviselő WHU az ellenfél, inkább arra hajlok, hogy Kanté és a kétballábas Matic is ott lesz a kezdőben.
Ez mind tipp és feltételezés, de én egy ilyenre számítok ma (4-1-4-1 vagy 4-3-3 lesz szerintem):
Courtois - Iva, Cahill, Terry, Azpi - Kanté - Willian, Oscar, Matic, Hazard - Costa
Bízzunk abban, hogy Conte rendbe rakta őket fejben és tiszta lappal indulnak, az első néhány meccsen úgyis kiderül, hogy ott folytatják amit az elmúlt 1 évben láttunk vagy tényleg bizonyítanak maguknak és Conténak, hogy ennél sokkal többre képesek!
- kecske01
- Kedvenc játékos: Enzo
- Kedvenc exjátékos: Hazard
Hectir is elment a frankfurtba. 1000% a vedok erkezese.
- Szabi
- Moderátor + Tippverseny győztese 2014/15
- Kedvenc játékos: Hazard_Mertens
- Kedvenc exjátékos: Lampard_Hazard
A napokban felröppentek kósza pletykák, hogy Cesc állítólag távozhat (a Juve-t emlegették az olasz lapok), nem mondom, hogy ennek van bármiféle valóságalapja, de nekem az előszezon meccsek alapján úgy tűnik, hogy nem feltétlenül van biztos helye a kezdőcsapatban Conte-nál. Nem mintha a tudását bizonyítania kéne, mert nyilván tisztában van vele Antonio, de szerintem Fabregas teljesítménye nem győzte meg maradéktalanul az olaszt. Arról nem is beszélve, hogy Matic helye (sajnos) biztosítottnak látszik, Oscar-t pedig amúgy is szereti, pláne nincs oka mellőzni, ha úgy teljesít, mint a legutóbbi két bohócmeccsen.
A (nem létező...) védelmünk hiányosságaival is megismerkedhetett, ezért annak fényében, hogy a viszonylag komoly játékerőt képviselő WHU az ellenfél, inkább arra hajlok, hogy Kanté és a kétballábas Matic is ott lesz a kezdőben.
Ez mind tipp és feltételezés, de én egy ilyenre számítok ma (4-1-4-1 vagy 4-3-3 lesz szerintem):
Courtois - Iva, Cahill, Terry, Azpi - Kanté - Willian, Oscar, Matic, Hazard - Costa
6+8+5+4+1+1+2+1
-
- Kedvenc játékos: Petr Cech
Reális:
Courtois-Iva, Cahill, Terry, Azpi- Kanté-Fábregas,Oscar-Hazard, Costa, Willi
aminek örülnék:
Courtois-Aina, Cahill, Terry, Azpi- Kanté, Chalobah, Fábregas- Hazard, Costa, Michy
Courtois-Iva, Cahill, Terry, Azpi- Kanté-Fábregas,Oscar-Hazard, Costa, Willi
aminek örülnék:
Courtois-Aina, Cahill, Terry, Azpi- Kanté, Chalobah, Fábregas- Hazard, Costa, Michy
- Megyó
- Moderátor
- Kedvenc exjátékos: Jesper Gronkjaer
1. Igen.. Sajnos én is erre. Bár Misit nem tudom minek vették meg, alig játszott a felkészülésin. Mindegy, hátha az élet úgy hozza, hogy szükség lesz majd rá.Pityee írta:Na ki milyen kezdőre számít a mai napon? Én: Courtois - Iva, Cahill, JT, Azpi - Kanté, Fabregas, Oscar - Hazard, Costa, Willian
2. Annyira szar látni ezt a védelmet, ebben a formában, hogy az életkedvem is elmegy tőle.
3. Ha Oscar megint a "bajnoki formáját" hozza (bár lehet vár még vele két hetet, hisz még tart az átigazolási időszak), akkor felhívom az apját és bejátszom neki ezt:
https://www.youtube.com/watch?v=d-z0lepzxaI" onclick="window.open(this.href);return false;
- adrian1989
- Kedvenc játékos: Hazard
Pityee írta:Na ki milyen kezdőre számít a mai napon? Én: Courtois - Iva, Cahill, JT, Azpi - Kanté, Fabregas, Oscar - Hazard, Costa, Willian
Courtois Iva Cahill Terry Azpi Kanté Matic Hazard Willian Costa Batshuayi
- Pityee
- Kedvenc játékos: James-Silva-Kanté
- Kedvenc exjátékos: Drogba-Terry-Lampard
Na ki milyen kezdőre számít a mai napon? Én: Courtois - Iva, Cahill, JT, Azpi - Kanté, Fabregas, Oscar - Hazard, Costa, Willian
2012.05.19
2021.05.29 - Champions of Europe
- Pityee
- Kedvenc játékos: James-Silva-Kanté
- Kedvenc exjátékos: Drogba-Terry-Lampard
A támadószekció és a középpálya szerintem rendbe van, de hátra valóban kell az erősítés. Ezt még a vak is észreveszi, szóval nem értem mit tököl a vezetőségünk. Ráadásul hátra nem csak egy, hanem két ember is elférne még.adrian1989 írta:ha ott leszünk a top4-ben és behúzzuk az FA kupát akkor szerintem nem lesz semmi gond.bNc írta:Én se dédelgetek bajnoki álmokat. Ha meglenne a top4 bőven elégedett lennék, illetve ha látnék egy új irányt ami felé elmozdultunk. Csak feltehetően a vezetőség számára ez elég kevés lesz, hogy látják az akarást meg az elszántságot. Végre van egy olyan edzőnk aki után már régóta ácsingózik a klub illetve a szurkolók, jó lenne ha maradna pár évet, és nem rúgnák ki december-január környékén. De ehhez az is kell hogy hozza az eredményeket is.AwayRoller írta:Szerintem meg az számít, hogy nyertünk 4-et, buktunk 2-t. Ez 38 meccsen min. 2. helyett hozott volna Komolyabbra fordítva, nekem idén nincsenek nagy elvárásaim. Conte az elszántságról meg a küzdeni akarásról beszél, ha ezt látni fogom rajtuk és újra mondhatom a kedvenc "csapatomra", hogy csapat, akkor nálam season objective accomplished. Eddig a felkészülési meccsek alatt pedig volt akarás, nem a jól megszokott "egygólelőnysvisszaállunkmígazellenfélmegunjaéshazamegy" felfogás.
De én úgy érzem,hogy kell erősítés mert jelenleg a csirkék az ágyúsok és a 2 manchesteri csapat is előttünk van.
2012.05.19
- adrian1989
- Kedvenc játékos: Hazard
ha ott leszünk a top4-ben és behúzzuk az FA kupát akkor szerintem nem lesz semmi gond.bNc írta:Én se dédelgetek bajnoki álmokat. Ha meglenne a top4 bőven elégedett lennék, illetve ha látnék egy új irányt ami felé elmozdultunk. Csak feltehetően a vezetőség számára ez elég kevés lesz, hogy látják az akarást meg az elszántságot. Végre van egy olyan edzőnk aki után már régóta ácsingózik a klub illetve a szurkolók, jó lenne ha maradna pár évet, és nem rúgnák ki december-január környékén. De ehhez az is kell hogy hozza az eredményeket is.AwayRoller írta:Szerintem meg az számít, hogy nyertünk 4-et, buktunk 2-t. Ez 38 meccsen min. 2. helyett hozott volna Komolyabbra fordítva, nekem idén nincsenek nagy elvárásaim. Conte az elszántságról meg a küzdeni akarásról beszél, ha ezt látni fogom rajtuk és újra mondhatom a kedvenc "csapatomra", hogy csapat, akkor nálam season objective accomplished. Eddig a felkészülési meccsek alatt pedig volt akarás, nem a jól megszokott "egygólelőnysvisszaállunkmígazellenfélmegunjaéshazamegy" felfogás.
De én úgy érzem,hogy kell erősítés mert jelenleg a csirkék az ágyúsok és a 2 manchesteri csapat is előttünk van.
- bNc
- Kedvenc játékos: Terry
- Kedvenc exjátékos: Makelele
Én se dédelgetek bajnoki álmokat. Ha meglenne a top4 bőven elégedett lennék, illetve ha látnék egy új irányt ami felé elmozdultunk. Csak feltehetően a vezetőség számára ez elég kevés lesz, hogy látják az akarást meg az elszántságot. Végre van egy olyan edzőnk aki után már régóta ácsingózik a klub illetve a szurkolók, jó lenne ha maradna pár évet, és nem rúgnák ki december-január környékén. De ehhez az is kell hogy hozza az eredményeket is.AwayRoller írta:Szerintem meg az számít, hogy nyertünk 4-et, buktunk 2-t. Ez 38 meccsen min. 2. helyett hozott volna Komolyabbra fordítva, nekem idén nincsenek nagy elvárásaim. Conte az elszántságról meg a küzdeni akarásról beszél, ha ezt látni fogom rajtuk és újra mondhatom a kedvenc "csapatomra", hogy csapat, akkor nálam season objective accomplished. Eddig a felkészülési meccsek alatt pedig volt akarás, nem a jól megszokott "egygólelőnysvisszaállunkmígazellenfélmegunjaéshazamegy" felfogás.
- AwayRoller
- Kedvenc játékos: -
- Kedvenc exjátékos: Azpi Kanté Lamps Zola
Szerintem meg az számít, hogy nyertünk 4-et, buktunk 2-t. Ez 38 meccsen min. 2. helyett hozott volna Komolyabbra fordítva, nekem idén nincsenek nagy elvárásaim. Conte az elszántságról meg a küzdeni akarásról beszél, ha ezt látni fogom rajtuk és újra mondhatom a kedvenc "csapatomra", hogy csapat, akkor nálam season objective accomplished. Eddig a felkészülési meccsek alatt pedig volt akarás, nem a jól megszokott "egygólelőnysvisszaállunkmígazellenfélmegunjaéshazamegy" felfogás.
- bNc
Persze ezzel én is egyetértek. Nyilván most kell kipróbálni és mint már korábban írtam meg kell adni mindenkinek az esélyt a bizonyításra. De azért azt is vedd figyelembe, hogy 1 hét van a szezon kezdetéig. Azért azt sejteni lehet, hogy óriási változások nem lesznek a kezdőt illetően a West Ham ellen sem (sajnos). Játszottunk nyáron 6 meccset ezeken kaptunk 8 gólt. Tavaly kaptunk annyit hogy utána sem merek nézni, de már a bajnok szezonban se volt olyan a védelem mint amit korábban megszokhattunk. A 3 hetes dologgal is részben egyetértek. Nyilván ha mondjuk 6 hetünk van készülni akkor csapat szinten rengeteget tudtunk volna fejlődni, de kétlem hogy +3 hét alatt Terry,Cahill vagy Iva gyorsabb lesz vagy mozgékonyabb. Persze lutrik ezek meccsek de amikor a Real ellen az általam még sose hallott madridi játékosok nevetve vezették el a labdát a védőink mellett akkor egy kicsit a fejemre húztam a takarót a szégyenemben.AwayRoller írta:Azt hiszem egy teljesen más oldalról közelítetted meg a hsz-em. Egyszerűen csak kifejeztem az örömöm, hogy Conte valami módon várat épít a szarból és képes olyan szerepköröket létrehozni, amelyben a foshalmazaink játékosokra emlékeztetnek. Szó se volt róla, hogy ettől most Iva, Cahill, Matics vagy Oscar klasszis lesz, csak érthetetlen miért bőgnek egyesek egy EDZŐMECCS kezdőjét meglátva. Ha úgy tartja kedve, a csávó feldobálhatta volna az U19-et vagy a Chelsea Öregfiúkat is, ha épp onnan kiváncsi valakire. Továbbá sokan elfelejtik, hogy talán 3 hete ha aktívan együtt dolgozik a keret max. felével, a többiekkel jó ha egy hete. A ballaszt pedig inkább most hibázzon és játszodja ki magát örökre, minthogy októberben kezdetni kelljen, mert akkorra már nincs akit igazolni.
- AwayRoller
Azt hiszem egy teljesen más oldalról közelítetted meg a hsz-em. Egyszerűen csak kifejeztem az örömöm, hogy Conte valami módon várat épít a szarból és képes olyan szerepköröket létrehozni, amelyben a foshalmazaink játékosokra emlékeztetnek. Szó se volt róla, hogy ettől most Iva, Cahill, Matics vagy Oscar klasszis lesz, csak érthetetlen miért bőgnek egyesek egy EDZŐMECCS kezdőjét meglátva. Ha úgy tartja kedve, a csávó feldobálhatta volna az U19-et vagy a Chelsea Öregfiúkat is, ha épp onnan kiváncsi valakire. Továbbá sokan elfelejtik, hogy talán 3 hete ha aktívan együtt dolgozik a keret max. felével, a többiekkel jó ha egy hete. A ballaszt pedig inkább most hibázzon és játszodja ki magát örökre, minthogy októberben kezdetni kelljen, mert akkorra már nincs akit igazolni.
- bNc
Olvastam pár értékelést a meccsünkről de mindenhol kiemelik hogy a továbbra is a védelmünk jelenti a legnagyobb gondot. Ez a Werder épp hogy nem esett ki tavaly, jó eséllyel nem is találunk ilyen gyenge csapatot a PLben, és még ő ellenük is kaptunk 2 gólt. Ez a kilépősdi pedig jó dolog ahogy írod csak ahhoz kellene olyan kh akik nem akkor érnek ki amikor már ott sincs a labda pedig időben elindultak (lásd első gól ma, de ha jól rémlik a másodikat is egy hasonló szituáció előzte meg). És saját magamra reagálva (amikor azt gondoltam hogy egy ilyen szintű csapat ellen nem jön ki az hogy milyen gyenge is a védelmünk valójában), amivel kapcsolatban vegyesek az érzéseim mivel legalább most már mindenki látta hogy ez a védelem nem oké, viszont ha nem igazolunk valakit/valakiket illetve nem építjük be Ainát akkor sok köszönet nem lesz ebben a szezonban sem.AwayRoller írta:Nektek semmi sem elég jó. Alig több, mint 3 napja volt meccs. Nem csoda, ha egy Aina pl. nem bírja még. Esetleg örülhetnétek, hogy a lehető legtöbb selejtnek talál egy megfelelő pozíciót/szerepkört és hasznosítjuk az egész "csapatot". Iva nem mehet előre, Cahill-ék kiléphetnek végre a támadóra, Hazard nem dagadt, Oscar a lebaszása óta pro player, Matics mostmár nem csak egy bólya, hanem kettő...
- AwayRoller
Nektek semmi sem elég jó. Alig több, mint 3 napja volt meccs. Nem csoda, ha egy Aina pl. nem bírja még. Esetleg örülhetnétek, hogy a lehető legtöbb selejtnek talál egy megfelelő pozíciót/szerepkört és hasznosítjuk az egész "csapatot". Iva nem mehet előre, Cahill-ék kiléphetnek végre a támadóra, Hazard nem dagadt, Oscar a lebaszása óta pro player, Matics mostmár nem csak egy bólya, hanem kettő...
- Dízel
- Kedvenc játékos: Joe cole
- Kedvenc exjátékos: Robben
na oscar gólt lőtt, stabil helye lesz a kezdőbe egész évben, ha meg lehozzuk kapott gól nélkül a meccset ivanak is.
és ahogy elöttem mar leírták, nem most fognak kijönni a hianyosságok, hanem majd 2 hét mulva.
és ahogy elöttem mar leírták, nem most fognak kijönni a hianyosságok, hanem majd 2 hét mulva.