Nosztalgia topic (egykori játékosaink, edzőink, stb.)

A klubbal kapcsolatos témák.
Üzenet
Szerző
zirkonium
Hozzászólások: 2466
Csatlakozott: 2005. december 18., vasárnap 14:57

#9461 Hozzászólás Szerző: zirkonium »

Peter Kenyon felhívta az angol FA figyelmét, hogy semmiképp ne közelítsék meg Jose-t, a VB után megüresedő angol válogatott menedzseri posztját illetően. "Jose-nak nem áll szándékában elmenni, és nekünk nem áll szándékunkban elendedni őt. "

zirkonium
Hozzászólások: 2466
Csatlakozott: 2005. december 18., vasárnap 14:57

#9462 Hozzászólás Szerző: zirkonium »

Játékvezetők
Jó játékvezetők. Például, ebben a szezonban három olyan meccset tudok felhozni, ahol 11-est érdemeltünk volna Drogba elleni szabálytalanságért. Egy David James-szel szemben, egy Lehmann-nal és egy harmadik esetben. Három hihetetlen büntető és egyetlen egyet sem kaptunk. De ugyanakkor őszintének kell lennem, mert ez egy hiba itt, egy hiba ott, egy hiba ellenünk, egy hiba mellettünk. A végén ez egy jó szintű játékvezetés. Néhányuk nem jó, hanem nagyon, nagyon jó.

zirkonium
Hozzászólások: 2466
Csatlakozott: 2005. december 18., vasárnap 14:57

#9463 Hozzászólás Szerző: zirkonium »

Az angol futballszurkoló
Az angol futballszurkoló a legjobb a világon. Pár dolog megtörténik Angliában, amely csak itt történhet meg. Nagy taps az ellenfélnek – csak Angliában. Kupameccs egy első ligás és egy amatőr csapat között teli lelátókkal – csak Angliában. Egy játékos színészkedik egy büntetőért és a szurkolók kifütyülik – csak Angliában. A bíró hibát követ el és a meccs végén bocsánatot kér a menedzsertől, hogy az ő hibája volt, de már nem változtathatja meg – csak Angliában. Tehát pár dolog az angol futballban, amelyek szerintem, a legjobb munkahellyé teszik.

zirkonium
Hozzászólások: 2466
Csatlakozott: 2005. december 18., vasárnap 14:57

#9464 Hozzászólás Szerző: zirkonium »

Wenger
Volt egy kis problémánk a sajtóban. Azt hiszem bűnös és én is bűnös, vagyok, és mivel mindkettőnk elég intelligens, hogy megértsük mindkettőnk benne volt ebben a problémában, a végén azt hiszem, mindketten tiszteljük egymást. Természetesen, szerintem az egyik menedzser ő a játékban és remélem nem lesz problémánk a jövőben, de ha igen, meg kell tartanunk a személyes tiszteletet, amelyet olykor elveszteni láttunk.

zirkonium
Hozzászólások: 2466
Csatlakozott: 2005. december 18., vasárnap 14:57

#9465 Hozzászólás Szerző: zirkonium »

Íme néhány gyors kérdés:
Fergie

Mint menedzser neki van a legjobb eredménye az angol futballban és ugyanakkor nagyon, nagyon kedvelem őt. Olyan személy, akivel nevethetek egy meccs előtt, és akivel nevethetek a meccs után, eltekintve az eredménytől. Tiszteljük egymást a meccs alatt és nagyon kedvelem őt.

zirkonium
Hozzászólások: 2466
Csatlakozott: 2005. december 18., vasárnap 14:57

#9466 Hozzászólás Szerző: zirkonium »

Amikor Ön technikai munkát végez, angolul gondolkozik már vagy portugálul?
Olyan sok nyelven gondolkozok már, hogy néha egy angol játékossal spanyolul vagy franciául beszélek. Igen, angolul gondolkozok és beszélek a csoporttal. De ha nagyon részletes akarok lenni, vagy ha biztos akarok lenni, hogy a játékosok megértsenek teljesen, akkor, természetesen spanyolul beszélek del Hornoval, portugálul a portugálokkal, franciául a franciákkal. De amikor az egész csoporttal vagyunk együtt a pályán vagy egy találkozón, megpróbálunk angolul kommunikálni. Azt hiszem mindenkinek elég jó az angolja a kommunikációhoz.

zirkonium
Hozzászólások: 2466
Csatlakozott: 2005. december 18., vasárnap 14:57

#9467 Hozzászólás Szerző: zirkonium »

Roman Abramovich a tulajdonos és szereti a sikert, de vajon szereti-e az intimitást? Szereti-e a reakciót Önök között? Tudnak nevetni és viccelődni sok dologról? Találkoznak a munkán kívül is vagy ez egy nagyon is a munkakapcsolat?
Nincs sok időm, és azt hiszem Abramovich ugyanígy van. Tudja, hogy a klubnak dolgozom. Tudom, hogy néha nincs a klubnál, de gondol a klubra, és azt hiszem ez sokkal fontosabb, mint együtt lenni minden nap.

Általában heti egyszer együtt vagyunk. Elég idő ez, hogy véleményeket cseréljünk, néhány pillanatot. Találkozunk egymással. Angolul beszélünk, néha egy kis segítséggel, ha nem értjük tökéletesen, amit mondunk, de most már angolul kommunikálunk.

Avatar
undertow
Site Admin
Site Admin
Hozzászólások: 6656
Csatlakozott: 2005. december 18., vasárnap 3:23
Tartózkodási hely: Buda

#9468 Hozzászólás Szerző: undertow »

Jose Mourinho is so popular in Portugal that as many as 4,000 voters spoiled their ballots in the presidential elections by voting for him.

:shock: :lol:

zirkonium
Hozzászólások: 2466
Csatlakozott: 2005. december 18., vasárnap 14:57

#9469 Hozzászólás Szerző: zirkonium »

Amikor először találkozott Roman Abramovich-csal a yacthján, csodálta őt vagy ő csodlálta Önt?
Azt hiszem emberként néztem rá, nem mint egy befolyásos gazdasági ember. Mint egy emberre néztem, aki beszélni akart velem, meg akart győzni, hogy a csapatához jöjjek.. És azt hiszem ő is úgy nézet rám, mint edzőre, akit meg akart győzni, hogy ide jöjjön.

Jól emlékszem azon a találkozón Peter Kenyon is nagyon fontos volt, csakúgy, mint Eugene Tenenbaum, mert sok ötletet váltottunk. Ha akkor úgy gondolták volna, hogy egy jó szerződéssel meggyőzhetnek, semmi esélye se lett volna. És valóban, az első szerződésem, amit a Chelseanél aláírtam, nem volt egy nagy szerződés a korábbi szerződésemhez viszonyítva. Tehát nem az anyagi ajánlattal lettem meggyőzve.

A klub projekttel győztek meg. Nyerni akartak. Nem holnap. Nem az volt a projekt, hogy holnap győzzünk, vagy győzzünk a következő évben. A projekt a csapatépítés volt, változtatások, más módon átszervezni a klubot. Peter Kenyon egy területen, én egy másik területen. Emberek dolgoznak együtt a csapatépítésen. Több mint egy csapat, egy klubot csinálni, és a projekt fantasztikus volt. Ezért döntöttem, hogy ide jöjjek.

Természetesen bajnokok lettünk az első évben. Amikor bajnok vagy az első évben, senki nem várja, mert nem könnyű ez az első szezonban. De amikor mi megnyertük, az ambíció, hogy megismételjük és még több ambíciót akarsz a játékodba és a projektodba beletenni. Azt hiszem mi mindannyian ugyanúgy gondolkozunk.

zirkonium
Hozzászólások: 2466
Csatlakozott: 2005. december 18., vasárnap 14:57

#9470 Hozzászólás Szerző: zirkonium »

A labdarúgás történetének legsúlyosabb anyagi veszteségét szenvedte el az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Chelsea a tavalyi évben. Peter Kenyon klubigazgató szerint azonban aggodalomra nincs ok: 2010-re egyenesbe jön a gárda.

Már az eddigi rekordot is a londoni kékek tartották szerény 87,8 millió fontos veszteséggel, de az idei év adózás előtti eredményei ezt is messze alulmúlják: 140 millió fontot (úgy 50 milliárd forintot) bukott a Chelsea az elmúlt az esztendőben.

„Ezt a veszteséget az az átszervezési folyamat okozza, amelyet 2003-ban kezdtünk el, és amely feltétlenül szükséges ahhoz, hogy elérjük stratégiai célunkat és 2009-re vagy 2010-re nyereségessé tegyük a Chelsea-t” – mondta el Peter Kenyon, aki elárulta: az Umbro céggel egy 25 millió fontos szerződést bontottak fel, az új sportruházati partner, az adidas befizetései pedig még nem aktuálisak két évig.

Emellett Adrian Mutu és Juan Sebastien Verón elvesztése is 22,8 millió fontos mínuszként jelentkezik a könyvelésben. Nem jelenik meg viszont a tavalyi adatokban a Samsunggal kötött rekordösszegű szerződésük, amely szintén csökkenti majd a veszteségeket.

Bármilyen hihetetlenül is hangzik, a játékosokra fordított pénzt viszont még csökkentették is a Chelsea-nél. Volt honnan: a tavalyi, 175,1 millió fontos bevásárlás után Didier Drogba, Ricardo Carvalho és társaik alig 101 milliócskába kerültek – más kérdés, hogy még így is messze a legtöbbet költötte Roman Abramovics csapata.

Ami a játékosfizetéseket illeti, ezzel is spórolnak Londonban – már ha ez a szó értelmezhető a Chelsea viszonylatában. Így is 108,9 millió fontot tömtek a játékosok zsebébe tavaly, de az előző évi 115,5 millióhoz képest ez szégyenteljes visszalépésnek tekinthető.

A tulajdonos orosz milliárdos, Roman Abramovics vagyonával a háttérben persze ekkora veszteség is belefér, és hosszú távon akár meg is térülhet a befektetés: a nagyjából 270 millió fontból összevásárolt csapat 50 év után először nyerte meg tavaly az angol bajnokságot, és az idei elsőségük sem forog különösebb veszélyben. Más kérdés, hogy a jelenleg második helyezett Manchester United a napokban 46 millió fontos nyereségről számolt be.

zirkonium
Hozzászólások: 2466
Csatlakozott: 2005. december 18., vasárnap 14:57

#9471 Hozzászólás Szerző: zirkonium »

Amikor először találkozott Frank Lamparddal és John Terryvel, tudta azonnal, hogy ezek lesznek az emberek, akik Önért és a klubért küzdenek?
Természetesen párszor láttam a Chelseat játszani mielőtt csatlakoztam a klubhoz. Amikor tudtam, hogy lehetőségem van idejönni, láttam pár videót, hogy megpróbálja a helyes választást meghozni. Anélkül, hogy beszéltem volna a játékosokkal, érzed a játékosokat, a személyiségeket, mert kapcsolat van a személyiségük és a pályán nyújtottak között.

Tehát igen, tudtam, hogy ők kemény dolgozók, és olyan emberek, akik nagyon vágyakoznak a győzelemre. És tudtam, hogy attól a pillanattól kezdve nagy ambíciódózisokkal tolhatom őket, mert abban a pillanatban már nagy játékosok voltak, de nem győztesek. Nagy játékosoknak ugyancsak győzteseknek kell lenniük, mert ha nem, amikor befejezik a karrierjüket, senki nem emlékszik mit tettek. Az emberek csak arra emlékeznek örökre, amit megnyersz. Adtam nekik ebből a nagy adag ambícióból és ők ketten nagyon fontos játékosokká váltak az öltözőnkben.

Roman Abramovich, ő is ugyanazzal az ambícióval rendelkezik, mint Ön?
Igen, azt hiszem igen.

andyslacker
Hozzászólások: 773
Csatlakozott: 2005. december 19., hétfő 15:07
Kedvenc játékos: Frank Lampard
Tartózkodási hely: Ausztrália

#9472 Hozzászólás Szerző: andyslacker »

zirkonium írta:Amikor megérkezett a klubhoz és azt mondta, hogy “Különleges vagyok”, lehet, hogy ez elveszett a fordításban, mivel portugálul az especial azt jelenti „Különböző vagyok”?
Szerintem nem veszett el a fordításban semmi, mert már többször láttam ilyen olyan formában a bemutatkozó nyilatkozatát és ott -ha nem hallottam félre - tényleg úgy fogalmaz, hogy ".....sorry if I'm arrogant but I am top manager..." . Ezek után ha csak a 'special' jelzővel illeti magát az simán hihetőnek tűnik...még azt is mondhatnánk, hogy szerényebb lett :D
Birth, CHELSEA, Death

zirkonium
Hozzászólások: 2466
Csatlakozott: 2005. december 18., vasárnap 14:57

#9473 Hozzászólás Szerző: zirkonium »

Hogyan tett szert erre a különleges képességre, hogy egyszerre legyen barátja, bizalmasa de ugyancsak főnöke a Chelsea játékosoknak?
Úgy gondolom a legjobb módja ennek, hogy igazak legyünk. Valósak. Két családod van. Egy család otthon és egy család ebben az esetben a Stamford Bridge-en illetve Cobham-en. Ugyanúgy kell viszonyulnod mindegyikhez. Az igazat kell mondanod. Azt kell mondanod, amit gondolsz. Nem mehetek haza úgy a lakásomba, hogy nem tárom ki a szívemet a feleségemnek. Ki kell tárnom a szívemet és megmondani, hogy ezt szeretem, azt nem szeretem. Ezzel boldog vagyok, azzal nem.

A klubnál ez pontosan ugyanígy van. Úgy gondolom a játékosok megértik ezt.
Ahogy azt mondom gyalázatos teljesítmény, nem vagyok boldog, ha így fojtatod kihagylak a csapatból, ezt így nem lehet folytatni. Ugyanúgy a játékosok tudják, hogy másnap azt mondhatom, hogy nagyszerű teljesítmény, nagyon tetszik, a győzelemben oroszlánrészt vállaltál. Mindig igyekszem korrekt lenni velük.

A nagy probléma ezen a szinten az, hogy 11 pozícióra 20 nagyszerű játékosod van. Azt hiszem az egyetlen módja ezzel együtt létezni az, hogy gondolkodsz, elemzel, megpróbálsz fair lenni.

Olykor hibát véthetsz, vagy unfair lehetsz egy játékossal, vagy egy játékos azt gondolhatja unfair vagy vele szemben. De úgy érzem én elértem velük azt, hogy ha azt is gondolják, hogy nem fair, hiszik, hogy őszinte vagyok. Azt teszem, amit az agyam és a szívem diktál nekem. És azt hiszem ez egy egészséges kapcsolat a játékosokkal.

zirkonium
Hozzászólások: 2466
Csatlakozott: 2005. december 18., vasárnap 14:57

#9474 Hozzászólás Szerző: zirkonium »

Amikor megérkezett a klubhoz és azt mondta, hogy “Különleges vagyok”, lehet, hogy ez elveszett a fordításban, mivel portugálul az especial azt jelenti „Különböző vagyok”?
Ha megérkezek az első sajtókonferenciámra Angliában, és az emberek úgy kezeltek volna mint BL győztest, - mivel az is voltam mindössze 2-3 nappal azelőtt. Ha az emberek úgy kezeltek volna, mint ahogy azt én megérdemeltnek gondoltam abban a pillanatban, nem volt szükség ilyen erős szavakat választanom, hogy megpróbáljam megmutatni az embereknek, hogy igen, én különböző vagyok, nem félek, magabiztos vagyok, nagy rizikós dolgokat is kimondhatok.

De akkor, és még most is megtörténik párszor, amikor az emberek azt mondják, hogy a pénzért csinálom, akkor azok az emberek nem tudják honnan is származom .

Ugyancsak olvasom és jókat nevetek azon, amikor néhány edző azt mondja: miért ők vannak ott és én miért nem vagyok ott. Miért érkezett Wenger az Arsenalhoz? Mert előtte nagyszerű eredményei voltak. Miért érkezett Mourinho a Chelseahez? Mert azelőtt nagyszerű eredményei voltak. Azt gondolom, ez tiszteletlenség, az embereknek el kell ismerniük, amit korábban tettünk.

Tanulom hogyan éljek együtt ezzel a szituációval, és azt hiszem sokkal fontosabb mit gondolok én magamról. A saját önképem, az önbizalmam, ezek mind fontosabbak annál, amit mások gondolnak és mondanak.

zirkonium
Hozzászólások: 2466
Csatlakozott: 2005. december 18., vasárnap 14:57

#9475 Hozzászólás Szerző: zirkonium »

A tegnap esti nagyon hosszú José interjú első kérdése, majd jön a többi:

Ön és a klub sokat lépett előre egy év alatt.
Igen, jó lépés volt a részemről. Boldog voltam az országomban és az eredmények nagyon jók voltak Portugáliában. De akkor, a Bajnokok Ligája döntője után úgy éreztem itt az ideje továbbállnom.

Eljött az ideje, hogy bebizonyítsam a természetes környezetemen kívül is meg tudom csinálni. Az angol futball úgy éreztem fontos előrelépés volt számomra, mert mindenki erről beszél, nagyon nehéz megnyerni a Premiership-t – ez igaz is –, és alkalmazkodni egy másfajta futball valósághoz .Mindez egy kihívást jelentett számomra amelyet akkor akartam magamnak.

Chelsea-re esett a választás. Már a legelső találkozás a klubbal nagyon tetszett és most, másfél évvel utána nagyon boldog vagyok. Nem is lehetnék boldogabb a szituációmmal. Szeretem a klubot, szeretem a játékosokat, mindent körülöttem.

Szeretek ebben az országban élni és a családom alkalmazkodott. Ez sohasem könnyű, különösen gyerekeknek, de ők is nagyon jól beilleszkedtek és ebben a pillanatban nem is gondolkozok arról, hogy mi lesz a következő lépésem mert igazán nagyon boldog vagyok a Chelsea Futball Klubnál.

zirkonium
Hozzászólások: 2466
Csatlakozott: 2005. december 18., vasárnap 14:57

#9476 Hozzászólás Szerző: zirkonium »

Ami pozitív a jövőt illetően az a globális növekedés a Chelsea szurkolók számában. A merchandise eladás is növekedik, a csapat is rendre Európa elitjei között focizik a BL-ben, ez is hoz a konyhára. Jövőre érkezik az adidas szponzori pénze, reméljük nem teszünk rossz lóra (Mutu, Veron stb.).
De azért továbbra is gusztustalan, hogy 93 ezer font Crespo heti fizetése, 90 Lampardé és Terryé. Na nem az én pénzem és nem is sajnálom tőlük, de akkor is.

andyslacker
Hozzászólások: 773
Csatlakozott: 2005. december 19., hétfő 15:07
Kedvenc játékos: Frank Lampard
Tartózkodási hely: Ausztrália

#9477 Hozzászólás Szerző: andyslacker »

zirkonium írta:A klub tavalyi vesztesége 140 millió font, előző évben 88 millió volt.
A klub strukturális átalakítása van folyamatban, és különleges kiadások is szerepelnek a mínusz oldalon. Abro lenyeli ezt is simán a kamataiból! Szpaszíva!
Persze, nem is aggódom én, csak olyan vicces, hogy kétszer egymás után is bukta van, mégis 'fucking loaded' vagyunk :)))
Meg most ugye van a stadion körüli találgatás is, ami szintén sok pénzbe kerül majd, akár költözés, akár bővítés lesz a vége.
Birth, CHELSEA, Death

zirkonium
Hozzászólások: 2466
Csatlakozott: 2005. december 18., vasárnap 14:57

#9478 Hozzászólás Szerző: zirkonium »

A klub tavalyi vesztesége 140 millió font, előző évben 88 millió volt.
A klub strukturális átalakítása van folyamatban, és különleges kiadások is szerepelnek a mínusz oldalon. Abro lenyeli ezt is simán a kamataiból! Szpaszíva!

andyslacker
Hozzászólások: 773
Csatlakozott: 2005. december 19., hétfő 15:07
Kedvenc játékos: Frank Lampard
Tartózkodási hely: Ausztrália

#9479 Hozzászólás Szerző: andyslacker »

zirkonium írta:Pénteken Bruce Buck újabb veszteséggel zárt évet jelent be a Chelsea számára. A játékosvásárlások mellett említendő az UMBRO szerződésbontása és egyéb hosszútávú befektetések is a kiadás oldalon jelennek meg. De a klub továbbra is tartja magát ahhoz az üzleti tervhez, amely néhány éven belül nyereségessé és az orosztól függetlenné teszi a klubot.
Tavaly majdnem szóról-szóra ugyanezt mondta.... :) Meg hogy nem lesz több játékosvásárlás, blabla, majd hirtelen kifizettük azt a valag pénzt Essien-ért
Birth, CHELSEA, Death

zirkonium
Hozzászólások: 2466
Csatlakozott: 2005. december 18., vasárnap 14:57

#9480 Hozzászólás Szerző: zirkonium »

Pénteken Bruce Buck újabb veszteséggel zárt évet jelent be a Chelsea számára. A játékosvásárlások mellett említendő az UMBRO szerződésbontása és egyéb hosszútávú befektetések is a kiadás oldalon jelennek meg. De a klub továbbra is tartja magát ahhoz az üzleti tervhez, amely néhány éven belül nyereségessé és az orosztól függetlenné teszi a klubot.

Válasz küldése